Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

Χτες πήγα επίσκεψη σε Γερμανό φίλο για να του μοντάρω την καινούργια του κεφαλή (μια Kiseki Blue) στο βραχίονα. Αφού τελείωσα με την Kiseki πέρασα την παλιά κεφαλή, μια Dynavector XX στο δεύτερο βραχίονα (Rega RB300) και για φινάλε, την κεφαλή που είχε πριν στο Rega, μια Dynavector 10x5 , την έβαλα σε έναν SME 3009. Για ανταμοιβή μου έδωσε ένα μπουκάλι ισπανικό κρασί και δύο δίσκους, ένας εκ των οποίων ήταν αυτός
j8hgcxnb.j31.jpg
Συνεχίζεται...

• Like
Reactions: Tzimisce and vlad66
Τον άκουσα σήμερα με την ησυχία μου, ωραίο, ήσυχο βινύλιο, αλλά φλατ, χωρίς δυναμική, χώρος μονοδιάστατος, άκουσμα ωραίο για ασανσέρ. Μετά το άκουσα στο qobuz και εκεί ήρθαν όλα όσα μου έλειπαν πριν στο βινύλιο: σπιρτάδα, δυναμικές, διαχωρισμός οργάνων, χώρος, μπάσο. Δεν κάνουμε δουλειά έτσι, με τέτοιο μαστερινγκ στα βινύλια.

Και η άλλη όψη του νομίσματος.. η παλιά.. η καλή...

Πήρα κάτι δίσκους από τον Νότη σήμερα (έχει την ανάλογη αγγελία) , είναι όλοι από την αγαπημένη μου δεκαετία του '70 και μόλις μπήκα σπίτι σύνδεσα ξανά το πικάπ (αλλάζοντας και την κεφαλή στην naga MP200)

Πιάνω τον 1ο από την τσάντα,

IMG_20260312_001558.jpg

, ούτε πλύσιμο ούτε τίποτα - δίσκος από τον Νότη ντρέπεσαι να τον ακουμπήσεις, πόσο μάλλον να τον πλύνεις - , και από τις πρώτες νότες λέω "ωχ... τώρα θα φάει ξύλο το Qobuz..."

Και βρίσκω το ίδιο τρακ σε 2-3 εκτελέσεις στην πλατφόρμα...

Και έφαγε ξύλο το Qobuz..

Και ακόμα τρώει....

Βγάζω το συμπέρασμα ότι αν το άλμπουμ είναι παλιάς ηχογράφησης, το ψηφιακό την έχει βάψει... δεν έχει καμία τύχη εκτός και αν έχουν πέσει πάνω του θεοί και δαίμονες...

Και αυτό χωρίς καν ο δίσκος να διεκδικεί βραβείο καλύτερης ηχογράφησης.. είναι απλά μια καλή αμερικανική παραγωγή του 1975.

Αυτά προς το παρόν και η "μάχη" συνεχίζεται....

Μα ρε γμτ, να πρέπει να σηκωθείς να αλλάξεις πλευρά....

Φτου !!

Που΄ναι ένα ρομποτάκι να κάνει την δουλειά ενώ εγώ να κάθομαι στον καναπέ μου ;;;;

ΥΣ..

Το τι ακούω από την σύντροφο (πάλι) για το ψηφιακό vs πικάπ , δεν λέγεται.... :LOL:

Και η άλλη όψη του νομίσματος.. η παλιά.. η καλή...

Πήρα κάτι δίσκους από τον Νότη σήμερα (έχει την ανάλογη αγγελία) , είναι όλοι από την αγαπημένη μου δεκαετία του '70 και μόλις μπήκα σπίτι σύνδεσα ξανά το πικάπ (αλλάζοντας και την κεφαλή στην naga MP200)

Πιάνω τον 1ο από την τσάντα,

View attachment 268276

, ούτε πλύσιμο ούτε τίποτα - δίσκος από τον Νότη ντρέπεσαι να τον ακουμπήσεις, πόσο μάλλον να τον πλύνεις - , και από τις πρώτες νότες λέω "ωχ... τώρα θα φάει ξύλο το Qobuz..."

Και βρίσκω το ίδιο τρακ σε 2-3 εκτελέσεις στην πλατφόρμα...

Και έφαγε ξύλο το Qobuz..

Και ακόμα τρώει....

Βγάζω το συμπέρασμα ότι αν το άλμπουμ είναι παλιάς ηχογράφησης, το ψηφιακό την έχει βάψει... δεν έχει καμία τύχη εκτός και αν έχουν πέσει πάνω του θεοί και δαίμονες...

Και αυτό χωρίς καν ο δίσκος να διεκδικεί βραβείο καλύτερης ηχογράφησης.. είναι απλά μια καλή αμερικανική παραγωγή του 1975.

Αυτά προς το παρόν και η "μάχη" συνεχίζεται....
Πάρε και αυτό να βάλεις το get ready (μεταξύ άλλων) ,μην κάνεις μισές δουλειές. Εδώ πέφτει το ξύλο.

3764.jpg

Πάρε και αυτό να βάλεις το get ready (μεταξύ άλλων) ,μην κάνεις μισές δουλειές. Εδώ πέφτει το ξύλο.

View attachment 268277

Αυτόν τον έχω εδώ και πολύ καιρό...

Δεν έχω κάνει σύγκριση, αλίμονο αν κάνω αυτή την δουλειά συνέχεια... απλά τώρα τελευταία με κάποιους μέτριας ποιότητας δίσκους "κόντρα" σε HiRes ψηφιακά , έφαγα μια σφαλιάρα...

• Like
Reactions: Haagenti
Αυτόν τον έχω εδώ και πολύ καιρό...

Δεν έχω κάνει σύγκριση, αλίμονο αν κάνω αυτή την δουλειά συνέχεια... απλά τώρα τελευταία με κάποιους μέτριας ποιότητας δίσκους "κόντρα" σε HiRes ψηφιακά , έφαγα μια σφαλιάρα...
Καλά ,κάνε μια σύγκριση εδώ να μας πεις τι άκουσες. Παραγγελιά. 😄

Καλά ,κάνε μια σύγκριση εδώ να μας πεις τι άκουσες. Παραγγελιά. 😄

Τώρα ;;;;

Έχω να ακούσω 7 νέα νούμερα και μου λες να ψάξω να βρω δικό μου δίσκο ;;;

Αφού στην δισκοθήκη μου γίνεται της μουρλής !! Ανακατεμένοι όπως να΄ναι είναι , υπόσχομαι ότι μόλις τον πετύχω θα κάνω την σύγκριση και θα σου πω.

Τώρα ;;;;

Έχω να ακούσω 7 νέα νούμερα και μου λες να ψάξω να βρω δικό μου δίσκο ;;;

Αφού στην δισκοθήκη μου γίνεται της μουρλής !! Ανακατεμένοι όπως να΄ναι είναι , υπόσχομαι ότι μόλις τον πετύχω θα κάνω την σύγκριση και θα σου πω.
Όχι βρε τώρα. Στον επόμενο μήνα. 🤗

• Like
Reactions: vlad66