Ποιότητα cd vs streaming vs HI-Res audio vs Βινύλιο

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Για να δούμε ένα χαϊεντάδικο δισκάκι στο tidal:
1shl.jpg
OK
Σημασία έχει ν'ακούμε ότι μουσική υπάρχει στον πλανήτη. Έτσι δεν είναι;

Χμμ θυμήθηκα το magnum opus του καπετάνιου. Το έχω σώσει κιόλας στις συλλογές μου στο tidal. Ας πάω εκεί.
1tmre.jpg
και ας κάνω κλικ...
1tmr2.jpg

Αυτααα

Γενικευση.
Θα το καταλάβεις αν ακούσεις διπλα-διπλα π.χ. ένα Michell κι ένα Clearaudio.Το ένα απ' τα δύο-δεν έχει σημασία ποιο- δεν θα σου φανεί ευχάριστο.
Από την άλλη,οταν είχα το πρώτο,το ψηφιακό(Rega) ήταν εκείνο που ακουγόταν πιο ευχάριστα.
Οχι μονον αυτο, αλλα οτι πικαπ και να εχεις μπορεις να το κανεις να ακουγεται και ευχαριστα και "δυσαρεστα"
Το "σωστο" καποιου μπορει να ειναι "ευχαριστο" ή "δυσαρεστο" ή και "σωστο" σε καποιους αλλους.
Τις αλλαγες/διαφορες στον ηχο των πικαπ (στο ιδιο πικαπ ή αλλο) απλα δεν μπορεις να τις πετυχεις με ενα ψηφιακο μεσον , εκτος κι αν αλλαξεις συσκευη.

Για να δούμε ένα χαϊεντάδικο δισκάκι στο tidal:
View attachment 278368
OK
Σημασία έχει ν'ακούμε ότι μουσική υπάρχει στον πλανήτη. Έτσι δεν είναι;
Αφού αυτό έχει σημασία και θέλεις να ακούσεις το Dance of the Knights του Prokofiev , εκτός από το (πραγματικά) φτωχό σε ήχο δισκάκι που βρήκες,

IMG-f150be2b4908f81504368ca1a6baf5e1-V.jpg

, υπάρχει μεταξύ πολλών άλλων και η παρακάτω εκτέλεση που είναι πάρα πολύ καλή:

IMG-f291a0178f7412b6612cbaef9c4ac917-V.jpg

Να μην πω σε πόσες και ποιές εκτελέσεις υπάρχει στο Qobuz....

Χμμ θυμήθηκα το magnum opus του καπετάνιου. Το έχω σώσει κιόλας στις συλλογές μου στο tidal. Ας πάω εκεί.
View attachment 278369
και ας κάνω κλικ...
View attachment 278370

Αυτααα
Το Trout Mask Replica όντως δεν υπάρχει στα Tidal & Qobuz, όμως άκουσα ένα δείγμα στο Spotify και χωρίς να θέλω να σε κακοκαρδίσω δεν λυπάμαι καθόλου για αυτό..

IMG-f8e6ea7ff388805ec6fcf84db7385222-V.jpg

Άκουσα όμως (στο Qobuz) κάποια άλλα τρακς του παρέα με τον Zappa και δεν ήταν άσχημα.. μου άρεσαν αρκετά δηλαδή.

Τέλος να πω ότι όταν λέμε "όλη την δισκοθήκη του κόσμου, του πλανήτη κλπ" , εννοούμε ότι η ποικιλία είναι τεράστια μεν αλλά όχι κυριολεκτικά γιατί αυτό είναι απλά αδύνατο.

Ούτε υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο να έχει στην κατοχή του κάτι τέτοιο..

Τις πλατφόρμες τις θέλεις για την ποικιλία και την ευκολία και μετά για την ποιότητα του ήχου που στις hires παραγωγές είναι πολύ υψηλή.

Φυσικά hires και 1969 (για παράδειγμα), δεν γίνεται.

Όταν έχεις κάποιο άλμπουμ στην κατοχή σου (έστω cd) , τι νόημα έχει να λοιδορείς τις πλατφόρμες όταν αυτό δεν υπάρχει εκεί;;

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι θα έχω και εγώ σε δίσκο που πιθανόν να μην υπάρχει εκεί.. ε και ;;;

Θα το ακούσω στο πικάπ μου χωρίς καν να το ψάξω στα Tidal, Qobuz & Spotify...

• Like
Reactions: christos56
Βλαδιμηρε,το πρόβλημα προκύπτει αν κάτι δεν υπάρχει στις πλατφόρμες,δεν το έχεις ούτε σε βινύλιο και το θέλεις απελπισμενα.
Θα βάλεις βαθύτατα το χέρι στην τσέπη για ν' αγοράσεις το βινύλιο ή θα περιμένεις σαν πιστη Πηνελόπη πότε θα εμφανιστεί ο Οδυσσέας στην πλατφόρμα της Ιθάκης;

Βλαδιμηρε,το πρόβλημα προκύπτει αν κάτι δεν υπάρχει στις πλατφόρμες,δεν το έχεις ούτε σε βινύλιο και το θέλεις απελπισμενα.
Θα βάλεις βαθύτατα το χέρι στην τσέπη για ν' αγοράσεις το βινύλιο ή θα περιμένεις σαν πιστη Πηνελόπη πότε θα εμφανιστεί ο Οδυσσέας στην πλατφόρμα της Ιθάκης;
Πιστευω οτι ΑΝ αξιζει τον κοπο (για κατι συγκεκριμενο), ο Βλαδιμηρος -και οχι μονον- πιθανοτατα θα "χαρει" να βαλει "βαθυτατα το χερι στην τσεπη" και να παρει το βινυλιο
:ROFLMAO:

Θα σφίξεις τα δόντια και θα το ακούσεις στο YouTube ! :LOL:

Να :

IMG-4dcd6744bab54ee45b544fcb8db67f58-V.jpg

Με έπιασε μια μικρή τρέλα για ένα boogie ρε γαμώτο αλλά να βλέπω και δίσκο να γυρίζει...

Και να χώσω λίγα γκάζια όπως αρμόζει στην εποχή του '78

• Wow
Reactions: Θρησκος

Να :

View attachment 278379

Με έπιασε μια μικρή τρέλα για ένα boogie ρε γαμώτο αλλά να βλέπω και δίσκο να γυρίζει...

Ούτε στον εχθρό μου!
Disco από 8 Track άκουγες το 1978;

• Like
Reactions: vlad66
Τι ήθελες να ακούω το '78 ;;;

12 ήμουν... :ROFLMAO:
Σ' αυτήν την ηλικία(12-15) πέρασα την παιδική ασθένεια του Classic Rock/Hard Rock/Heavy Metal.Κατοπιν ωρίμασα,μουσικά.
Όσο για την Disco,τα έχουν πει οι Who(Goodbye sister Disco) και ο Βανάκος(I hate Disco,not the dance)αντί εμού.

Σ' αυτήν την ηλικία(12-15) πέρασα την παιδική ασθένεια του Classic Rock/Hard Rock/Heavy Metal.Κατοπιν ωρίμασα,μουσικά.
Όσο για την Disco,τα έχουν πει οι Who(Goodbye sister Disco) και ο Βανάκος(I hate Disco,not the dance)αντί εμού.

Άλλο 12, άλλο 15...

Στα 15 άκουγα ήδη σε μεγάλο ποσοστό ότι ακούω και σήμερα.

Τα 3 χρόνια σε αυτές τις ηλικίες έχουν πολύ μεγαλύτερη διαφορά από τις ηλικίες που είμαστε σήμερα...

Πάλι ΟΤ, πάλι θα φωνάζει ο Πρόεδρος από την παραλία που είναι τώρα (αν μας πάρει χαμπάρι....)

Άλλο 12, άλλο 15...

Στα 15 άκουγα ήδη σε μεγάλο ποσοστό ότι ακούω και σήμερα.

Τα 3 χρόνια σε αυτές τις ηλικίες έχουν πολύ μεγαλύτερη διαφορά από τις ηλικίες που είμαστε σήμερα...

Πάλι ΟΤ, πάλι θα φωνάζει ο Πρόεδρος από την παραλία που είναι τώρα (αν μας πάρει χαμπάρι....)
Ελπίζω ο Πρόεδρος να είναι Ιστιοπλόος και να μην υπάρχει σήμα στο Πέλαγος.

Αφού αυτό έχει σημασία και θέλεις να ακούσεις το Dance of the Knights του Prokofiev , εκτός από το (πραγματικά) φτωχό σε ήχο δισκάκι που βρήκες,

View attachment 278372

, υπάρχει μεταξύ πολλών άλλων και η παρακάτω εκτέλεση που είναι πάρα πολύ καλή:

View attachment 278373

Να μην πω σε πόσες και ποιές εκτελέσεις υπάρχει στο Qobuz....

Το Trout Mask Replica όντως δεν υπάρχει στα Tidal & Qobuz, όμως άκουσα ένα δείγμα στο Spotify και χωρίς να θέλω να σε κακοκαρδίσω δεν λυπάμαι καθόλου για αυτό..

View attachment 278374

Άκουσα όμως (στο Qobuz) κάποια άλλα τρακς του παρέα με τον Zappa και δεν ήταν άσχημα.. μου άρεσαν αρκετά δηλαδή.

Τέλος να πω ότι όταν λέμε "όλη την δισκοθήκη του κόσμου, του πλανήτη κλπ" , εννοούμε ότι η ποικιλία είναι τεράστια μεν αλλά όχι κυριολεκτικά γιατί αυτό είναι απλά αδύνατο.

Ούτε υπάρχει άνθρωπος στον κόσμο να έχει στην κατοχή του κάτι τέτοιο..

Τις πλατφόρμες τις θέλεις για την ποικιλία και την ευκολία και μετά για την ποιότητα του ήχου που στις hires παραγωγές είναι πολύ υψηλή.

Φυσικά hires και 1969 (για παράδειγμα), δεν γίνεται.

Όταν έχεις κάποιο άλμπουμ στην κατοχή σου (έστω cd) , τι νόημα έχει να λοιδορείς τις πλατφόρμες όταν αυτό δεν υπάρχει εκεί;;

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι κάτι θα έχω και εγώ σε δίσκο που πιθανόν να μην υπάρχει εκεί.. ε και ;;;

Θα το ακούσω στο πικάπ μου χωρίς καν να το ψάξω στα Tidal, Qobuz & Spotify...
Το κομμάτι του Προκόφιεβ στο tidal έχει ακόμη χαμηλότερη ανάλυση.
1dotnde.jpg

Έτσι κι αλλιώς τον δίσκο της Sheffield Labs με διευθυντή τον Leinsdorf τον έχω και σε CD και σε βινύλιο.

Όσο για την πέστροφα, αν συναντηθείς με τον Scaruffi μάλλον δεν θα τα βρείτε από μουσικές προτιμήσεις :p

• Like
Reactions: vlad66

Να :

View attachment 278379

Βλαδιμηρε ετσι οπως βλέπω τη φωτογραφία εχω την εντυπωση οτι η vta ειναι λάθος.
Δεν κανεις πάλι μια ρύθμιση της κεφαλής στο βραχιονα ξανα απο την αρχή? 😄

Το κομμάτι του Προκόφιεβ στο tidal έχει ακόμη χαμηλότερη ανάλυση.
View attachment 278390

Έτσι κι αλλιώς τον δίσκο της Sheffield Labs με διευθυντή τον Leinsdorf τον έχω και σε CD και σε βινύλιο.

Όσο για την πέστροφα, αν συναντηθείς με τον Scaruffi μάλλον δεν θα τα βρείτε από μουσικές προτιμήσεις :p
Screenshot_2026-10-03-22-27-03-322_com.qobuz.music-edit.jpg
BTW, σιγά την ηχογράφηση...