Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

dimitris__

AVClub Addicted Member
23 November 2007
2,012
Γλυκά Νερά Αττικής
Βρήκα την ευκαιρία (και την όρεξη) να τραβήξω λίγες φωτό για μια πρώτη σύγκριση της digea με τη nova.

Nova 1:
skainova1.jpg

Digea 1:
skaidigea1.jpg

Nova 2:
skainova2.jpg

Digea 2:
skaidigea2.jpg

Οι φωτογραφίες σε πλήρες μέγεθος :

http://img690.imageshack.us/img690/4968/skainova1.jpg
http://img94.imageshack.us/img94/7826/skaidigea1.jpg
http://img267.imageshack.us/img267/8683/skainova2.jpg
http://img413.imageshack.us/img413/5834/skaidigea2.jpg

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε:

Digea: Hardware:USB stick σε PC με ΑΤΙ HD 5870 (HDMI out), Software:Windows 7 Media Center

Nova: Δέκτης Nova PVR 3001 με σύνδεση scart

TV: Sharp 52XL2E

Φωτογραφική μηχανή: Canon Powershot A70 (ναι ζει ακόμη!)

Last edited:
Επί του προκειμένου, τι προτιμάς σαν εικόνα; Βασικά είμαι της άποψης ότι με την παρούσα συμπίεση των broadcasters, το scart είναι ελαφρώς προτιμότερο.

Last edited:
έτσι όπως τα βλέπω στη λεπτομέρεια νομίζω της νοβα είναι καλύτερο ε?

Αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις κάντε εγγραφή τα κανάλια, ψηφιακά, όπως ακριβώς εκπέμπονται (οι περισσότεροι νέοι δέκτες υποστηρίζουν την λειτουργία, μέσω usb). Αν η λήψη της nova γίνεται με patatasat, εκεί δεν υπάρχει αυτή η επιλογή φυσικά (αφού ακόμα και ο pvr δεν δίνει την δυνατότητα μεταφοράς των εγγραφών σε άλλο μέσο). Συγκρίσεις με φωτογραφίες προβολής σε τηλεόραση δεν είναι εύκολο να δείξουν τις πραγματικές διαφορές...

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Αν θέλετε να κάνετε συγκρίσεις κάντε εγγραφή τα κανάλια, ψηφιακά, όπως ακριβώς εκπέμπονται (οι περισσότεροι νέοι δέκτες υποστηρίζουν την λειτουργία, μέσω usb). Αν η λήψη της nova γίνεται με patatasat, εκεί δεν υπάρχει αυτή η επιλογή φυσικά (αφού ακόμα και ο pvr δεν δίνει την δυνατότητα μεταφοράς των εγγραφών σε άλλο μέσο). Συγκρίσεις με φωτογραφίες προβολής σε τηλεόραση δεν είναι εύκολο να δείξουν τις πραγματικές διαφορές...

Εδώ όμως υπάρχει διαφορά,και δεν είναι τόσο μικρή ώστε να μην μπορούμε να την διακρίνουμε.Σε SD υλικό δεν έχει διαφορά Scart-HDMI,αλλά και έτσι,με καλό upscale (HDMI)θα έπρεπε η digea να δείχνει καλύτερα από ότι η νόβα...

Προσωπικά εγώ που δεν έχω τη δυνατότητα άμεσης παρακολούθησης και των δύο εκπομπών συμπέρασμα δεν μπορώ να βγάλω από τις φωτό διότι στο αποτέλεσμα εμπλέκονται και άλλοι παράγοντες, ανεξάρτητοι από την ποιότητα των εκπομπών (η τηλεόραση και οι ρυθμίσεις της, η φωτογραφική μηχανή και οι δικές της ρυθμίσεις και οι συνθήκες φωτογράφισης, οι δέκτες και η ποιότητα της εξόδου τους). Γι αυτό λέω ότι σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζονται εγγραφές, με σύγκριση screenshots από πρόγραμμα αναπαραγωγής, με αυτό τον τρόπο μειώνονται ή και εξαλείφονται οι τρίτοι παράγοντες...

ΥΓ. Ένα μικρό παράδειγμα, στις φωτό υπάρχει διαφορά φωτεινότητας και αντίθεσης (οι φωτό από τη νόβα φαίνονται να έχουν μεγαλύτερη αντίθεση, και χάνονται λεπτομέρειες στους σκούρους τόνους) ανάμεσα στις δύο εκπομπές. Αυτό ισχύει στην πραγματικότητα ή είναι αποτέλεσμα των ρυθμίσεων της τηλεόρασης, του δέκτη και της στάθμης εξόδου που δίνει στο βίντεο;

Από ότι κατάλαβα πρόκειται για την ίδια τηλεόραση,με τις ίδιες ρυθμίσεις,την ίδια φωτογραφική,οπότε δεν νομίζω να υπάρχει περιθόριο λάθους.

Υπάρχει και αρκετό μάλιστα. Κοίταξε τις φωτό κάτω αριστερά στην λέξη "Freeze", είναι από το OSD της τηλεόρασης (όταν πατάς το αντίστοιχο πλήκτρο για πάγωμα εικόνας), και εφόσον οι διαφορές προέρχονταν μόνο από την ποιότητα των εκπομπών σε αυτή τη λέξη δεν θα έπρεπε να φαίνονται. Όμως διαφορές στην φωτεινότητα και την αντίθεση υπάρχουν και σε αυτήν. Επίσης είναι φανερό ότι η τηλεόραση κάνει overscanning στις φωτό από τη νόβα (άρα φαίνεται λίγο ζουμαρισμένη η εικόνα).

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

Attachments

• skainova21.jpg
    skainova21.jpg
    16.6 KB · Views: 170
  • skaidigea21.jpg
    skaidigea21.jpg
    16.4 KB · Views: 170
  • skainova22.jpg
    skainova22.jpg
    21.5 KB · Views: 171
  • skaidigea22.jpg
    skaidigea22.jpg
    21.7 KB · Views: 172
Last edited:
Από digea είναι λίγο πιο θολές,τα χρώματα λίγο ξεβαμμένα,φτάνουν αυτά.

Μόνο με ts και screencap από το pc μπορεί να δείξει τις διαφορές! Δυστυχώς δεν έχω nova για να το κάνω αλλά ξέρω κάποιον που έχει....:award:

Εγω με spiderbox 9000hd βλεπω πολυ καλητερη εικονα και κινηση με nova.

Δεν πίστευα ποτέ μέχρι τώρα ότι θα πω καλό λόγο για την nova,και περισσότερο για την εικόνα της....

Οι διαφορές που βλέπουμε στην φωτεινότητα και αντίθεση δεν οφείλονται επειδή έχουμε διαφορετική ποιότητα εικόνας στις Digea vs Nova ,αλλά επειδή η μία εικόνα είναι από Scart και η άλλη από HDMI.
Το έχω διαπιστώσει άπειρες φορές που σύνδεσα μια συσκευή και με Scart και με HDMI ,ότι από Scart τα χρώματα φαίνονται σκούρα και ακατέργαστα και από HDMI ,όπου υπάρχει το upscale, η εικόνα είναι πιο φωτεινή και με καλύτερη αντίθεση.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Το έχω διαπιστώσει άπειρες φορές που σύνδεσα μια συσκευή και με Scart και με HDMI ,ότι από Scart τα χρώματα φαίνονται σκούρα και ακατέργαστα και από HDMI ,όπου υπάρχει το upscale, η εικόνα είναι πιο φωτεινή και με καλύτερη αντίθεση.

Άρα με τα παραπάνω που λες δεν θα έπρεπε η Digea να δείχνει καλύτερα;
Έχω μπερδευτεί λίγο. Εδώ βλέπουμε με μεγάλη διαφορά καλύτερη εικόνα από το scart παρά από το HDMI

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Άρα με τα παραπάνω που λες δεν θα έπρεπε η Digea να δείχνει καλύτερα;
Έχω μπερδευτεί λίγο. Εδώ βλέπουμε με μεγάλη διαφορά καλύτερη εικόνα από το scart παρά από το HDMI
Και στις εικόνες φαίνονται, από το HDMI η εικόνα είναι πιο φωτεινή και με καλύτερη αντίθεση .Το θέμα είοναι τι θεωρείς εσύ καλύτερο ,πιο φωτεινή εικόνα ή πιο σκούρα.

Last edited: