Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Το ότι δεν έγραψα τι είναι το καθένα το έκανα για να προσέξετε λίγο παραπάνω τις διαφορές χωρίς να επηρεάσω κανέναν.
Βέβαια όσοι ξέρουν κάτι παραπάνω από αναλύσεις θα κατάλαβαν από την 1η στιγμή από που είναι τα snapshot!
Αυτό που θα πω από δικιά μου εκτίμηση είναι ότι η πλάστιγγα γέρνει εμφανώς προς την πλευρά της digea με πιο καλή εικόνα γενικά (μην ξεχνάμε ότι και στο bitrate υπερτερεί η digea, οπότε αφού μιλάμε για κινούμενη εικόνα, παίζει ρόλο).

το βρηκα...?

Yeap !

1) satellite
2) terrestrial

Digea καλύτερο bitrate, ανάλυση & mpeg4

εχω κανει και δοκιμη(παλι με pip)
αριστερο παραθυρο digea απο ενσωματωμενο της pioneer και δεξι παραθυρο παλι digea αλλα απο τον ενσωματωμενο επιγειο mpeg4 του edision mini 2in1.
παλι στο δεξι παραθυρο,εχω την θολουρα που βλεπω και στην nova,αλλα με ελαφρια καλυτερη ευκρινεια.

Το υλικό που χρησιμοποιήθηκε:

Digea: Hardware:USB stick σε PC με ΑΤΙ HD 5870 (HDMI out), Software:Windows 7 Media Center

Nova: Δέκτης Nova PVR 3001 με σύνδεση scart

TV: Sharp 52XL2E

Φωτογραφική μηχανή: Canon Powershot A70 (ναι ζει ακόμη!)
Αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι το pvr της nova δίνει χειρότερη ποιότητα εικόνας ακόμα και από τους απλούς panasat, τότε το αποτέλεσμα της σύγκρισης κρίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακό!

Πάντως εγώ στον δέκτη της 5090Η έχω πολύ συχνά κακό deinterlacing σε όλα τα κανάλια της digea. Και δεν ξέρω που οφείλεται. Παλιά που είχα νόβα η αίσθησή μου είναι πως η εικόνα μέσω νόβα ήταν χειρότερη, αλλά δεν υπήρχε το πρόβλημα με το deinterlacing.

Όσον αφορά στις εικόνες του Χατζησάββα Λευτέρη:

Η εικόνα της Nova φαίνεται θολή, τελικά όμως δεν φαίνεται να έχει λιγότερη πληροφορία. Η εικόνα της Digea είναι σαν την εικόνα της nova με κάποιο φίλτρο sharpen.

Άμα κάνετε zoοm στην εικόνα της digea, είναι τίγκα στα artifacts. Σε σμίκρυνση δείχνει πιο sharp, αλλά σε μια μεγάλη οθόνη τα artifacts παίζουν μεγάλο ρόλο, ιδίως σε κινούμενη εικόνα.
nova.jpg

digea.jpg

...θέλουμε screenshots σε png αν είναι να κάνουμε και τέτοιες συγκρίσεις. Τα jpg έχουν από μόνα τους artifacts, και με την μεγέθυνση πολλαπλασιάζονται.

Είπα να τα ανεβάσω σε bitmap αλλά είναι πολλά τα bytes. Άνοιξε τα αρχικά screenshots με το πρόγραμμα της επιλογής σου και κάνε τα magnify (εγώ τα έκανα 800%), αν και η διαφορά στα artifacts είναι σαφής (πέρα από την όποια συμπίεση έκανε το jpg).

Είναι σαφές (σε μένα τουλάχιστο) ότι η όποια διαφορά στα συγκεκριμένα shots είναι υπέρ της nova. Αν και όπως φαίνεται η πληροφορία της εικόνας είναι πάνω κάτω η ίδια.

Last edited:
Άλλο λέω, ότι η πηγή πρέπει να είναι καθαρή για να κάνουμε συγκρίσεις με μεγέθυνση (που και αυτή επηρεάζει, ανάλογα με τον αλγόριθμο που θα χρησιμοποιηθεί). Η πηγή είναι jpg στα screenshot από το mega, και αυτό από μόνο του δημιουργεί προβλήματα στην μεγέθυνση. Παράδειγμα, screenshot το logo του BBC HD, από ακριβώς το ίδιο βίντεο. Και τα δύο από το DVBViewer Pro. To πρώτo ήταν σε jpg και το δεύτερο σε png, μεγέθυνση στο 300%

attachment.php

attachment.php

Attachments

• BBC HD 06-29 02-17-00.1.jpg
    BBC HD 06-29 02-17-00.1.jpg
    23.6 KB · Views: 95
  • BBC HD 06-29 02-17-00.2.jpg
    BBC HD 06-29 02-17-00.2.jpg
    22.7 KB · Views: 97
Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

...θέλουμε screenshots σε png αν είναι να κάνουμε και τέτοιες συγκρίσεις. Τα jpg έχουν από μόνα τους artifacts, και με την μεγέθυνση πολλαπλασιάζονται.

Σωτήρη μας παιδεύεις ! :singer:
Δεν ξέρω αν βγήκε ακριβώς το ίδιο frame όμως.

http://i723.photobucket.com/albums/ww232/eg29/2-3.png
http://i723.photobucket.com/albums/ww232/eg29/1-8.png

Είναι σαφές (σε μένα τουλάχιστο) ότι η όποια διαφορά στα συγκεκριμένα shots είναι υπέρ της nova. Αν και όπως φαίνεται η πληροφορία της εικόνας είναι πάνω κάτω η ίδια.

Μητσο-αδικεις ομως την digea....
εχεις την Nova με συνδεση που της ταιριαζει(scart)και στην digea hdmi και την ταραζεις στο upscale...!
εαν μπορεις κανε το αντιστροφο ή δωσε την ιδια εξοδο και στα 2.
ετσι οπως εχεις κανει την συγκριση,νομιζω οτι δεν μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Σωτήρη μας παιδεύεις ! :singer:
Δεν ξέρω αν βγήκε ακριβώς το ίδιο frame όμως.

http://i723.photobucket.com/albums/ww232/eg29/2-3.png
http://i723.photobucket.com/albums/ww232/eg29/1-8.png

Παιδεύω για να έχουμε όσο πιο αξιόπιστα αποτελέσματα γίνεται, που να μην επηρεάζονται από τρίτους παράγοντες (και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι)! :smile:;)
Το πρώτο από Digea και το δεύτερο από Nova; Φαίνεται και αυτό που λένε κάποιοι για το deinterlacing. Εδώ πάντως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά, εμφανέστατη στο λογότυπο του Σκάι, υπέρ του πρώτου screenshot.

Last edited:
Αν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς frame όντως τα δεδομένα αλλάζουν και υπάρχει θέμα.
Η σειρά των εικόνων είναι όπως και πριν :
sat vs ter
Το λογότυπο στην digea είναι πιο καθαρό, αλλά στο χέρι της κοπέλας που κάνει κίνηση κοιτάχτε τεχνούργημα.

Μητσο-αδικεις ομως την digea....
εχεις την Nova με συνδεση που της ταιριαζει(scart)και στην digea hdmi και την ταραζεις στο upscale...!
εαν μπορεις κανε το αντιστροφο ή δωσε την ιδια εξοδο και στα 2.
ετσι οπως εχεις κανει την συγκριση,νομιζω οτι δεν μπορουν να βγουν ασφαλη συμπερασματα.

Όχι ρε Δημήτρη, παρεξήγηση έγινε, δε μιλάω για τις δικές μου (αυτές άστες πάμε γι' άλλες), αλλά για τις νέες φωτό που ανέβηκαν (του Μega με τον Σταρόβα), που είναι και οι δύο digital εγγραφή...

Τις έκανα magnify στα 800% για να μεγενθυθούν οι λεπτομέρειες και τις έκανα crop.

Το frame είναι μάλλον ακριβώς το ίδιο, απλά υπάρχει μία μικρή μετατόπιση στην εικόνα ανάμεσα τους. Πάντως το 2-3.png έχει σίγουρα καλύτερη ευκρίνεια, κι αν είναι από τη νόβα όντως υπάρχει θέμα! :rolleyes:

Όχι ρε Δημήτρη, παρεξήγηση έγινε, δε μιλάω για τις δικές μου (αυτές άστες πάμε γι' άλλες), αλλά για τις νέες φωτό που ανέβηκαν (του Μega με τον Σταρόβα), που είναι και οι δύο digital εγγραφή...

Τις έκανα magnify στα 800% για να μεγενθυθούν οι λεπτομέρειες και τις έκανα crop.

εαν εννοεις του Λευτερη,το συμπερασμα ειναι οτι υπερεχει η digea...
κατι δεν καταλαβα...?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Παιδεύω για να έχουμε όσο πιο αξιόπιστα αποτελέσματα γίνεται, που να μην επηρεάζονται από τρίτους παράγοντες (και υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι)! :smile:;)
Το πρώτο από Digea και το δεύτερο από Nova; Φαίνεται και αυτό που λένε κάποιοι για το deinterlacing. Εδώ πάντως υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά, εμφανέστατη στο λογότυπο του Σκάι, υπέρ του πρώτου screenshot.

Το πρώτο frame (το 2-3) δεν έχει γίνει deinterlace. Δεν μπορεί να γίνει σύγκριση έτσι. Οι οριζόντιες γραμμές δεν είναι τεχνουργήματα συμπίεσης.