Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Από χθες το βράδυ
ALPHA NOVA
alphanova.jpg

ALPHA DIGEA

alphadigea.jpg

ΣΚΑΪ NOVA
skainova.jpg

ΣΚΑΪ Digea
skaidigea.jpg

Και τα δυο γραμμένα σε DM8000 (αγγάρεψα το γνωστό μου με NOVA αλλά ευτυχώς που είναι και εκείνος νυκτόβιος) σε μορφή ts και screencap μέσω KMP!
Digea με κατιτίς λιγότερα artifacts!

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Sorry
2-3 digea
1-8 sat

Α! Καλώς τότε. Λευτέρη μήπως μπορείς να ανεβάσεις 20-30 δευτερόλεπτα εγγραφής από κάθε πηγή (εννοείται περίπου το ίδιο περιεχόμενο) σε .ts σε κάποιο site; πχ στο

http://www.multiupload.com/

(ανεβάζει σε 4-5 upload site ταυτόχρονα, έτσι δεν έχουμε και πρόβλημα όσοι δεν έχουμε premium από rapidshare)

Και τα δυο γραμμένα σε DM8000 (αγγάρεψα το γνωστό μου με NOVA αλλά ευτυχώς που είναι και εκείνος νυκτόβιος) σε μορφή ts και screencap μέσω KMP!

εδω εγω βλεπω καλυτερη την νοβα....

Στο frame με τη βούρτσα δεν μπορώ να βγάλω εύκολα συμπέρασμα. Στο frame με τη γυναίκα η nova φαίνεται αρχικά ανώτερη ΑΛΛΑ δεν πρόκειται για το ίδιο frame, στης digea το στόμα έχει αρχίσει να κινείται και θολώνει (φαίνεται ανάμεσα στα δόντια κυρίως), οπότε είναι άδικη η σύγκριση.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π said:
πιο συμπαγης της νοβα(σαν να γινεται καποια συμπιεση),
πιο ευκρινης/λεπτομερης της digea.

Εγώ καταλαβαίνω ότι πιο "συμπαγής" σημαίνει λιγότερη συμπίεση. Τα artifacts στη φωτό τις digea (ιδίως κάτω από το ακουστικό) βγάζουν μάτι. Μάλλον έχουμε κάποια διάσταση απόψεων ως προς το τι είναι compression artifact. Μιλάμε για το #48 πάντα έτσι; :confused:

Μερικά screenshot από δύο μικρά .ts που μου έστειλε ο Λευτέρης. Μία παρατήρηση κατ' αρχήν, η Nova εκπέμπει τον Σκάι σε ανάλυση 704Χ576, γι αυτό έχουν και διαφορά τα screenshot σε σχέση με αυτά της Digea που εκπέμπει σε 720Χ576. Επίσης η Nova δίνει κατά μέσο όρο λιγότερο bitrate σε σχέση με την Digea.

Nova
SplashPRO000005.png

Digea
SplashPRO000004.png

Από αυτά τα screenshot δύο κομμάτια σε μεγέθυνση

Logo από Nova
SplashPRO000005-nova.png

...και από Digea
SplashPRO000004-digea.png

Λίγο δεξιά από το μάτι, Nova
SplashPRO000005b-nova.png

...και από Digea
SplashPRO000004b-digea.png

Κι αν σε αυτά τα screenshot δεν φαίνεται κάποια ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά, εκτός από το Logo που φαίνονται τα artifacts από την μεγαλύτερη συμπίεση της Nova, στα δύο παρακάτω που έχουν κίνηση φαίνεται η διαφορά πολύ πιο έντονα. Η κοπέλα στρίβει το κεφάλι και

...στη Nova γεμίζουμε με blocking artifacts
SplashPRO000009.png

...στην Digea απλά θολώνει η εικόνα (όπως περιμένει κανείς στην γρήγορη κίνηση), χωρίς artifacts
SplashPRO000012.png

Στις εικόνες που ανέβασε ο mcelliot_g(εδώ μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα ,γιατί είναι από την ίδια συσκευή) βλέπω καλύτερη εικόνα από Nova .

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Στις εικόνες που ανέβασε ο mcelliot_g(εδώ μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα ,γιατί είναι από την ίδια συσκευή) βλέπω καλύτερη εικόνα από Nova .

Κωνσταντίνε κρίνουμε το υλικό που έρχεται πραγματικά σε μας, δεν έχει σημασία η συσκευή.
.ts (transport stream)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Κωνσταντίνε κρίνουμε το υλικό που έρχεται πραγματικά σε μας, δεν έχει σημασία η συσκευή.
.ts (transport stream)
Λευτέρη θα διαφωνήσω και η συσκευή παίζει ρόλο γιατί κάθε συσκευή κάνει διαφορετικό upselling.
Στην περίπτωση των εικονών που ανέβασε ο mcelliot_g η συσκευή είναι η ίδια η DM8000.
Η οποία έχει την δυνατότητα να έχει δορυφορικό και επίγειο tuner.
Οπότε τα συμεράσματα είναι πιο ασφαλή.
Στις εικόνες που ανέβασες εσύ βλέπω το αντίθετο ,καλύτερη ποιότητα από Digea σε σχέση με Nova.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Λευτέρη θα διαφωνήσω και η συσκευή παίζει ρόλο γιατί κάθε συσκευή κάνει διαφορετικό upselling.
Στην περίπτωση των εικονών που ανέβασε ο mcelliot_g η συσκευή είναι η ίδια η DM8000.
Η οποία έχει την δυνατότητα να έχει δορυφορικό και επίγειο tuner.
Οπότε τα συμεράσματα είναι πιο ασφαλή.

Βρε συ οι φωτογραφίες δεν είναι από μηχανή φωτογραφική, είναι το υλικό όπως έρχεται από την πηγή και αποθηκεύεται σε hd.
To πρωτογενές αυτό υλικό απλά το παίρνουμε κ το αναπαράγουμε σε έναν Player, ούτε κυκλώματα δεκτών upscaling ούτε τίποτα.

Έτσι ακριβώς, εγγραφή σε transport stream (.ts), δηλαδή όπως ακριβώς μεταδίδεται η εκπομπή χωρίς καμία επεξεργασία πριν ή μετά, αναπαραγωγή από κάποιον media player, και screenshot μέσω της δυνατότητας που δίνουν τα ίδια τα προγράμματα αυτά (όχι μέσω prtscn γιατί εκεί μπαίνουν στην μέση και οι ρυθμίσεις και η ποιότητα απεικόνισης και τα εφέ της κάρτας γραφικών). Ουσιαστικά μόνο ο video decoder που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα επηρεάζει το αποτέλεσμα - ίσως και ο video renderer -, οπότε δεν έχουμε άλλους αστάθμητους παράγοντες. Τέτοια παραδείγματα δυνατότητας screenshot από διάφορους media player

cap4.png

cap3.png

cap2.png

cap1.png

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας Digea vs Nova (screenshots)

Βρε συ οι φωτογραφίες δεν είναι από μηχανή φωτογραφική, είναι το υλικό όπως έρχεται από την πηγή και αποθηκεύεται σε hd.
To πρωτογενές αυτό υλικό απλά το παίρνουμε κ το αναπαράγουμε σε έναν Player, ούτε κυκλώματα δεκτών upscaling ούτε τίποτα.
Λευτέρη θα συμφωνήσω με αυτή την διαδικασία τα αποτελέσματα θα ήταν πιο αξιόπιστα(και δεν παίζουν ρόλο τα upscaling κ.τ.λ) άν χρησιμοποιηούσες το ίδιο Player.

Μα το ίδιο player χρησιμοποιούμε. Δεν είναι σωστό το ένα screenshot της σύγκρισης να το βγάλεις με το VLC και το άλλο με το DVBViewer (για παράδειγμα). Η αναπαραγωγή κάθε φορά πρέπει να γίνεται με το ίδιο player...

Οι φωτό του sotos65 δείχνουν διαφορά υπέρ της Digea, ιδίως στο frame που αφορά στη γρήγορη κίνηση, όπου η διαφορά είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο μεγαλύτερο το bitrate όπως λέει ο sotos65, αλλά και ο πιο σύγχρονος αλγόριθμος που βοηθάει όπως φαίνεται στην κίνηση.

Όσον αφορά στο 720 vs 704, η nova φαίνεται να αποφάσισε για κάποιο λόγο να κάνει crop 8 pixels από την κάθε πλευρά από το αρχικό video (το οποίο φαίνεται να έχει κάποιο κενό από δεξιά). Στο PC πάντως με WMC βλέποντας ειδήσεις του ΣΚΑΙ από Digea έχω μαύρο (κενό) ένα πόντο από πάνω και ένα πόντο από κάτω. Το έχει παρατηρήσει άλλος αυτό;

sotos65 μπορείς να μου στείλεις και μένα τα .ts na μελετήσω (να μην παιδεύομαι με screenshots;)

Thanks

Last edited:
Τα ts είναι του Λευτέρη, πιστεύω να μην έχει πρόβλημα που θα τα βάλω εδώ...

http://rapidshare.com/files/404291443/dg.ts.html
http://rapidshare.com/files/404290346/nv.ts.html

Οι φωτό του sotos65 δείχνουν διαφορά υπέρ της Digea, ιδίως στο frame που αφορά στη γρήγορη κίνηση, όπου η διαφορά είναι μεγάλη. Δεν είναι μόνο μεγαλύτερο το bitrate όπως λέει ο sotos65, αλλά και ο πιο σύγχρονος αλγόριθμος που βοηθάει όπως φαίνεται στην κίνηση.

Ναι, το ξέρω. Το έχω παρατηρήσει σε όλα τα κανάλια που εκπέμπουν σε Mpeg4-H.264, ότι απουσιάζουν σχεδόν πάντα τα block artifacts ακόμα και σε χαμηλά bitrate, σε αντίθεση με τα mpeg2 όπου με χαμηλό bitrate γίνεται χορός block...

Μα το ίδιο player χρησιμοποιούμε. Δεν είναι σωστό το ένα screenshot της σύγκρισης να το βγάλεις με το VLC και το άλλο με το DVBViewer (για παράδειγμα). Η αναπαραγωγή κάθε φορά πρέπει να γίνεται με το ίδιο player...
Τότε συμφωνώ.

Σε μεγέθυνση των φωτό υπερτερούσε η Digea σε αυτό που ακριβώς περιγράφουν ο Λευτέρης και ο Σώτος, δηλαδή στη συμπίεση της εικόνας και στην εξομάλυνση των άκρων!
Βέβαια εκείνη την ώρα το υλικό που παιζόταν και στα δυο κανάλια ήταν γτπ, θα ζητήσω σήμερα να μου γράψει και άλλα ts για καλύτερες συγκρίσεις που θα βγάλω σε bmp!:singer: Α ρε NOVA τι μας κάνεις τώρα...
Πάντως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, η εικόνα είναι παρ' τη μια και χτύπα την άλλη, οπότε μου φαίνεται σαν να ψάχνουμε ψύλλους στα άχυρα!:BXVZCBXZ6:

Παιδιά τι κάνετε τώρα. Με τι πάτε κι ασχολείστε %)
ΟΛΑ τα χαρακτηριστικά είναι υπέρ της digea… Τεσπα, αφού τόσο πολύ σας τρώει να το αποδείξετε με κοτζάμ συγκριτικό.
Τα δεδομένα πάντως θα παίζουν από μέρα σε μέρα και να κρατήσουμε όλοι μας τούτο δω:
το υλικό που παίζεται στα κανάλια είναι γτπ

Καλή Διασκέδαση να 'χετε -bye- όπως και να 'χει

Χωρίς deinterclace το αποτέλεσμα ήταν πολύ άσχημο πάντως.Άντε να δούμε πότε θα αποφασίσουν να πάνε σε progresive ανάλυση...