Ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με DVB-T/Nova/IPTV

Στα πανελλήνιας εμβέλειας,ο ΟΤΕ έχει καλύτερη εικόνα από την nova,παρόμοια με αυτή της digea.
Στα υπόλοιπα SD υπερέχει ο ΟΤΕ λόγω mpeg4.Στα HD,νομίζω ότι το Novasports HD έχει λίγο καλύτερη εικόνα από το OTE sport HD.
Στα υπόλοιπα HD,λόγω bitrate,καλύτερη εικόνα αυτή του ΟΤΕ.

Ακριβώς το ίδιο και από εμένα. Γενικώς οι εντυπώσεις που αφήνει το OTE TV είναι πολύ καλές

Σε μένα πάντως που παίρνω σήμα από Χορτιάτη, τα ψηφιακά (και της digea και της ερτ) έχουν χειρότερη εικόνα σε σχέση με τη nova.

Σε μένα πάντως που παίρνω σήμα από Χορτιάτη, τα ψηφιακά (και της digea και της ερτ) έχουν χειρότερη εικόνα σε σχέση με τη nova.

Έχει μερικές μέρες τώρα, που η ποιότητα των ιδιωτικών/κρατικών στη νόβα έπεσε δραματικά σε βαθμό να γίνει χειρότερα από digea.
Ειδικά η ΕΤ3 και το star.....

Μηπως λογου Πασχα εχουν ανεβασει την ποιοτητα σε δικα τους καναλια εις βαρος αυτων; Κρατα μας ενημερους σε παρακαλω εαν αλλαξει κατι.

Στα πανελλήνιας εμβέλειας,ο ΟΤΕ έχει καλύτερη εικόνα από την nova,παρόμοια με αυτή της digea.
Στα υπόλοιπα SD υπερέχει ο ΟΤΕ λόγω mpeg4.Στα HD,νομίζω ότι το Novasports HD έχει λίγο καλύτερη εικόνα από το OTE sport HD.
Στα υπόλοιπα HD,λόγω bitrate,καλύτερη εικόνα αυτή του ΟΤΕ.

+1

Στην προχθεσινή μετάδοση Τοτεναμ - Τσελσι από την ΕΤ3:

Digea............ 7
OTE (sat) TV...3
με άριστα το 10.

Το παράξενο ήταν ότι το επίγειο ψηφιακό μετέδιδε τον αγώνα σε κάδρο 16:9 και το δορυφορικό του ΟΤΕ σε 4:3.

Πόσο χάλια είναι η μετάδοση του el Classico σήμερα ρε παιδια;πρώτη φορά τοοοοσο χαλια!όχι ρε @ουστη φαγαμε γκολ!

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με DVB-T/Nova/IPTV

Πόσο χάλια είναι η μετάδοση του el Classico σήμερα ρε παιδια;πρώτη φορά τοοοοσο χαλια!όχι ρε @ουστη φαγαμε γκολ!

Πολύ περίεργο. Έχει (λίγο) περισσότερη ανάλυση η εικόνα απο το SD αλλά με τρομερό πρόβλημα σε artifacts (jagged lines !!! ) και δεν έχει καμία σχέση με WildHD/Sundance/DiscoveryHD.
Δυσφήμιση του HD είναι η live εικόνα τώρα.

Πολύ περίεργο. Έχει (λίγο) περισσότερη ανάλυση η εικόνα απο το SD αλλά με τρομερό πρόβλημα σε artifacts (jagged lines !!! ) και δεν έχει καμία σχέση με WildHD/Sundance/DiscoveryHD.
Δυσφήμιση του HD είναι η live εικόνα τώρα.

Και από ΟΤΕ HD δορυφορικό τα ίδια χάλια.Καμία σχέση με HD.
Sd και με το ζόρι, κυρίως στη μακρινή κάμερα.
Τα κοντινά κάτι έλεγαν.

Τα κοντινά κάτι έλεγαν.

Πράγματι έτσι ήταν.Το sport HD του ΟΤΕ γενικά είναι λίγο πίσω....

Τα κοντινά κάτι έλεγαν.
Γενικά από το HD του ΟΤΕ δεν είμαι ΚΑΘΟΛΟΥ ευχαριστημένος.
Τα HD της NOVA έχουν πολύ καλύτερη εικόνα ,οπως και τα "ελεύθερα" της NOVA υπερέχουν σε σχέση με του ΟΤΕ που είναι πιο "απαλά" σε εικόνα , εκτός της ΕΤ3 και της ΒΟΥΛΗΣ που στον ΟΤΕ υπερτερεί.

Εμένα πάντως ούτε το el classico αλλά ούτε η F1 δεν μου θύμισε HD μεταδόσεις, δεν λέω πως δεν ήταν αλλά είχε πολύ μέτρια ποιότητα. Και μεν την φόρμουλα να την δικαιολογήσω λόγο ερήμου, αλλά το ποδόσφαιρο?

Εμένα πάντως ούτε το el classico αλλά ούτε η F1 δεν μου θύμισε HD μεταδόσεις, δεν λέω πως δεν ήταν αλλά είχε πολύ μέτρια ποιότητα. Και μεν την φόρμουλα να την δικαιολογήσω λόγο ερήμου, αλλά το ποδόσφαιρο?
Πέστα χρυσόστομε.
Ευτυχώς που επιβεβαιώνει και ένας ειδικός τα γραφόμενά μου , γιατί υπήρξε και αμφισβήτηση.

Έτυχε να δω το barca-real σε σπίτι με skyUK και ΟΤΕ (μη ρωτάτε γιατί το έβαλε, απλά το έβαλε) σε 55" vt30. Δε ξέρω αν "επιτρέπεται" μια τέτοια σύκγριση αλλά στη περίπτωση που "επιτρέπεται" δε ξέρω τι να πω εκτός από Χάος.

kover, αν και ξεφευγει απο την αρχικη μου ερωτηση, η καθε παρατηρηση σαν τη δικια σου ειναι ευπροσδεκτη. Θα με εξεπληζε εαν η διαφορα ηταν υπερ των ελληνικων η εστω μικρη σε συγκριση με το Sky UK η αλλα μεγαλα πακετα.

Εχω ακουσει - δεν γνωριζω κανεναν με τετοια συνδρομη εδω - πως οι Ισπανοι δειχνουν την καλυτερη εικονα. Ισως υπαρχουν και αλλοι οπως Σκανδιναβοι, Γαλλοι, Ιταλοι η Γερμανοι σε παρομοιο επιπεδο.

Όταν η εικόνα δεν είναι αυτή που διαφημίζεται λογικό είναι η γκρίνια να πάει σύννεφο....