Ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με DVB-T/Nova/IPTV

Εν γένει το sportsHD έχει μια χαρά ποιότητα. Δεν είναι sundance ούτε wildHD.
Ο Τελευταίος αγώνας F1 ήταν σίγουρα HD με μέτριο bandwidth όμως (οι 3 πρώτοι ήταν καλύτεροι).
Σε καμία περίπτωση επιπέδου SD που ήταν το classico μου μας τα είχαν ζαλίσει στην διαφήμιση (μέχρι που κάθισα να το δω κι εγώ που είχα να δω ποδόσφαιρο 90 λεπτά απο τον τελικό του euro2004).

Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να "πειράζουν" το bandwidth δυναμικά και κατά πόσον αλλάζει η ποιότητα του αρχικού feed απο αγώνα σε αγώνα (f1) και έχουμε τέτοιες διαφορές.
Και πάλι όμως, η ποιότητα πάει oteSD>>BBC SD>>>> OTE HD >> BBC HD >>>> SKY HD

Ναι (SKY UK) και μιλάω μόνο εξ' όψεως. Το πως μου "φαίνεται" εμένα.
Δεν έχω κάνει ουδεμία μέτρηση οπότε μην τα κάνεις εικόνισμα.
Αν κάποιο παιδί έχει μετρήσει το otehd στα καλύτερά του και το μέτρησε και το Σάββατο/Κυριακή θα δούμε την πραγματική διαφορά sd/hd.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με DVB-T/Nova/IPTV

Πέστα χρυσόστομε.
Ευτυχώς που επιβεβαιώνει και ένας ειδικός τα γραφόμενά μου , γιατί υπήρξε και αμφισβήτηση.

Δεν είναι θέμα ειδικού ή όχι , γιατί δεν έχω τεχνικά στοιχεία για το συγκεκριμένο ώστε να σου απαντήσω τεχνικά, εγώ απλά κατέθεσα την άποψη μου, βασιζόμενος στο τι μου αρέσει και τι όχι. Θα περιμένω να δω και κάτι άλλο, για να μπορώ να το κρίνω. Θα προσπαθήσω να γράψω σε HD από τον δέκτη τον τελικό κυπέλου που θα κάνουμε το Σάββατο για να το δω αργότερα και να σου πω την γνώμη μου.

Και για να λέμε αλήθειες, αυτο που βλέπω τώρα στο zapping στο ΟΤΕHD, Οσασούνα-κάτι... είναι πολυ καλύτερο απο το Σαββατιάτικο

Μιας και το συζητάμε...βάλτε τώρα otehd στον αγώνα που έχει.
10 φορές πάνω απο το ντέρμπι.

edit...με πρόλαβες :P

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με DVB-T/Nova/IPTV

Δεν είναι θέμα ειδικού ή όχι , γιατί δεν έχω τεχνικά στοιχεία για το συγκεκριμένο ώστε να σου απαντήσω τεχνικά, εγώ απλά κατέθεσα την άποψη μου, βασιζόμενος στο τι μου αρέσει και τι όχι. Θα περιμένω να δω και κάτι άλλο, για να μπορώ να το κρίνω. Θα προσπαθήσω να γράψω σε HD από τον δέκτη τον τελικό κυπέλου που θα κάνουμε το Σάββατο για να το δω αργότερα και να σου πω την γνώμη μου.
Εκτός από μετρήσεις , στην ειδικότητά σου δεν είναι και η παρατήρηση δια "γυμνού οφθαλμού" της εικόνας ;
Θέλω να πω , στοιχείο της δουλειάς σου δεν είναι και η απλή παρατήρηση , αυτό που τελικά φθάνει στον "κοινό" τηλεθεατή;
Δεν είναι το δικό σου μάτι πιο εξοικιωμένο και πιο "υποψιασμένο" από ενός μέσου θεατή ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με DVB-T/Nova/IPTV

Συμφωνω. Απλα εγω μπορω να το κρίνω πιο εύκολα εμπειρικά, μιας που το ζω καθημερινά στην "πηγή". Οι μετρήσεις απλα βοηθάνε να δεις που είναι το πρόβλημα όταν δεν έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Πολιτικό σχόλιο να υποθέσω;;;;;;;;; :music-smiley-005:

Νομιζω ειναι πολυτιμος ο χρονος για να ασχολουμαστε με τετοια εδω μεσα, εξαλλου εδω ζηταμε επιβεβαιωμενα στοιχεια και οχι αστοχα σχολια που δεν εξυπηρετουν σε τιποτα. Οποτε ας τα αφησουμε αυτα καλυτερα εκτος θεματος.

Νομιζω ειναι πολυτιμος ο χρονος για να ασχολουμαστε με τετοια εδω μεσα, εξαλλου εδω ζηταμε επιβεβαιωμενα στοιχεια και οχι αστοχα σχολια που δεν εξυπηρετουν σε τιποτα. Οποτε ας τα αφησουμε αυτα καλυτερα εκτος θεματος.

Αν με λίγο χιούμορ καταχρώμαι τον πολύτιμο χρόνο ... τότε αφήνω τα σχόλιά μου εκτός θέματος.
Καλή συνέχεια.

Ευπροσδεκτο το χιουμορ αλλα ξερεις πως καποιοι θυγονται αφου γινονται παρεξηγησεις απο το τιποτα και αντε μετα να τους μαζεψεις...