Ποιότητα εικόνας στη Nova

Ναι, θα γίνουν παραγωγές κάποιων αγώνων σε 4K καθώς και ο τελικός.

Το 4Κ (UHD 2160p) είναι άλλο πράγμα και δεν έχει καμία σχέση με το 3D. Είναι 2 διαφορετικά προιόντα , γι αυτό δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης
Έχει να κάνει με την ανάλυση 3840x2160

Πάντως κάπου διάβασα ότι λόγω του βάθους της εικόνας τα εφε του 3 d στα δινει.

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στη Nova

Ναι, θα γίνουν παραγωγές κάποιων αγώνων σε 4K καθώς και ο τελικός.

Το 4Κ (UHD 2160p) είναι άλλο πράγμα και δεν έχει καμία σχέση με το 3D. Είναι 2 διαφορετικά προιόντα , γι αυτό δεν τίθεται θέμα αντικατάστασης
Έχει να κάνει με την ανάλυση 3840x2160

:a0210:

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς..
Τι σου δίνει δηλαδή το "βάθος της εικόνας" εκτός από το "βάθος της εικόνας".
Όπως και να έχει πάντως το 3D σου δίνει "βάθος" στην εικόνα και το 4K μεγαλύτερη ανάλυση στην εικόνα.
Ότι άλλο διάβασες, είναι καλό να το ξεχάσεις...:a0210:

και από ποιο κανάλι εν Ελλάδι να δεις 4Κ; δεν απαιτείται μεγάλο bandwith στο δορυφόρο; για την -παρακατιανή πλέον- ΔΤ ούτε λόγος...
και αποκωδικοποιητές; μπορεί και ποιος να δώσει 4Κ;

Για να λέμε και τα θετικά, έχω παρατηρήσει ότι, ιδιαίτερα μετά την έλευση του novacinema 2 hd, όλες οι ταινίες προβάλλονται σε εξαιρετική ποιότητα. Έχω πετύχει ταινίες δεκαετίας του 1990, που προβάλλονται κανονικά σε hd. Φαίνεται πως έχουν αποκτήσει ό,τι καλύτερη κόπια κυκλοφορεί σε όλες τις ταινίες, κάτι που δεν συνέβαινε όταν υπήρχε μόνο ένα hd cinema.

Αναφερω και εγω επισης στα θετικά ότι σημερα στο παιχνιδι του παοκ στο απλό novasports 1 η ποιοτητα της εικόνας ηταν "σχεδόν" σαν High definition. Σε μια sony kdl32w4000 6ετίας ούτε καν led..

Σχεδόν σαν HD ?? Δηλαδή.... Μπορείς να μας το αναλύσεις λίγο; έχει ενδιαφέρον να το δικαιολογήσεις.

Συγνώμη τώρα είδα ότι έβλεπες το ns1
Το εντυπωσιακό θα ήταν να ήταν HD.

Ενταξει ισως να είμαι λιγο υπερβολικός με το "σχεδόν" HD..Η εικόνα ηταν καθαρή και στην κίνηση και στα χρωματα και η ευκρινεια της σε πολύ καλό επιπεδο + απιξελιαστη = Εξαιρετικη ποιοτητα εικόνας για SD κανάλι..Και αυτό αρκεί..δεν νομιζω ότι χρειαζεται επιστημονικη αναλυση για να καταλαβει καποιος αν ένα SD καναλι εχει κακη - καλη ή μετρια εικονα. Τωρα φυσικα παιζει ρολο και η τηλεοραση.Η Σονούλα μου και το bravia engine κανουν δουλειά.. αν και ουτε καν led.

εκπληκτικο το remaster του "Κυνηγωντας το πρασινο διαμαντι",αλλα και εκπληκτικη μεταδοση του novacinemaHD2 τωρα...:a0210:

Τελικά δεν κρατήθηκα άλλο ενεργοποίησα το HD πακέτο πριν μια βδομάδα. Και η σημερινή εικόνα στο ματς του Παναθηναϊκού απλώς επιβραβεύει την επιλογή μου!!!

τα hd της μπορει να τα χρεωνει σε αρκετες περιπτωσεις συνδρομητων,αλλα οντως αξιζει παρα πολυ η εικονα τους.
εαν εχεις και το cinema πακετο,θα το καταλαβεις ακομα καλυτερα.
αυτο που αναφερω λιγο πιο πανω για το "Κυνηγωντας το πρασινο διαμαντι",ηταν αποδειξη οτι ενα πολυ καλο remaster εγινε με τελειο τροπο αναμεταδοση απο το nc2hd...

Εγώ δεν μπορω να καταλάβω γιατί στη Nova έχουν τόσο μεγάλους υπότιτλους στα ντοκυμαντέρ? Αυτό δεν ισχυει στα σινεμα! Δείτε παρακατω φωτο που ανεβασα. Σε ενα μήνα θα κλείσω τον ΟΤΕ και έτσι θα τα έχω ταυτόχρονα για λίγο ακόμα.

Οπου είναι μεγάλοι υπότιτλοι είναι η Νόβα.

Attachments

• uploadfromtaptalk1402178909859.jpg
    uploadfromtaptalk1402178909859.jpg
    55.5 KB · Views: 197
  • uploadfromtaptalk1402178920288.jpg
    uploadfromtaptalk1402178920288.jpg
    55.6 KB · Views: 192
  • uploadfromtaptalk1402178928582.jpg
    uploadfromtaptalk1402178928582.jpg
    40.4 KB · Views: 192
  • uploadfromtaptalk1402178937618.jpg
    uploadfromtaptalk1402178937618.jpg
    35.7 KB · Views: 190
Last edited:
προσωπικα προτιμω τους μεγαλους υποτιτλους και δεν με ενοχλουν.
φανταζομαιι αντιστοιχα θα ενοχλουν καποιους οι μικροι υποτιτλοι του οτε.
γουστα...

προσωπικα προτιμω τους μεγαλους υποτιτλους και δεν με ενοχλουν.
Το ίδιο και εγώ. Του ΟΤΕ δε μου αρέσουν. Όπως είπες, θέμα προσωπικής προτίμησης.

Υ.γ. Και δεν έχει σχέση και με το θέμα μας που είναι η ποιότητα της εικόνας...

το μεγεθος-σε πολλα πραγματα-ειναι θεμα υποκειμενικο και φυσικα δεν εχει καμια σχεση με την ποιοτητα της εικονας.

Παιδιά έχει σχέση με το θέμα μας γιατί αν εχεις 50αρα τηλεοραση και πανω με τόσο μεγάλους υπότιτλους πρεπει να κάθεσαι σε απόσταση 10 μετρων, εκτός του οτι οι υπότιτλοι πιάνουν την μισή εικονα.Αρα για ποια ποιότητα εικόνας μιλάμε όταν οι υπότιτλοι πιάνουν τόσο μέρος? Και επαναλαμβάνω αυτό δεν γίνεται στα Cinema οπου οι υπότιτλοι ειναι πιο μικροί όπως τους έχει και ο ΟΤΕ.