Ποιότητα εικόνας στη Nova

Να τους πούμε τότε συγχαρητήρια που μας κοροϊδεύουν με το δήθεν HD τους. Εκεί στη Nova δεν μπορούν να αυξήσουν το bitrate κατά την διάρκεια των αγώνων, αφού οι περισσότεροι αυτούς βλέπουν; Βρίσκομαι αυτόν τον καιρό και σε πόλη που δεν έχει επίγεια ψηφιακή, αλλιώς θα το έβλεπα από εκεί, με καλύτερη (φαντάζομαι) εικόνα. Και το NSPORTS άχρηστη προσθήκη, δείχνει το ίδιο πρόγραμμα με το HD, αλλά με 10 φορές χειρότερη εικόνα.

Δεν ειμαι σιγουρος αν φταιει η νοβα, ο οτε, ή το αρχικο feed της νεριτ για την ποιοτητα εικονας. Καπου αναφερθηκε πως το επιγειο HD ηταν στα 8, το οποιο ειναι επισης πολυ χαμηλο.

Για το γεγονός ότι το bitrate ήταν κάτω από 5 mbps !!! , ευθύνονται αποκλειστικά οι πάροχοι.

Και ειδικά η Nova που έχει αξιοπρεπές bitrate στα HD κανάλια της.

Αν το επιγειο ηταν 8, χωρις την παρεμβαση τριτων, το ονομαστικο bitrate που λαμβανουν οι παροχοι δε μπορει να ειναι πανω απο 8 επισης. Για τους λογους που ηταν τοσο χαμηλο, μαλλον ο Νικος ειναι πιο ειδικος για να μας πει.

Γύρω στα 10 Mbps είναι στην επίγεια. Το εάν είναι χαμηλό το bitrate στον ΟΤΕ και την nova είναι πρόβλημα χωρητικότητας.

Συγκρίνοντας πλέον και με Das Erste HD στον αγώνα Γερμανία-Πορτογαλία, το N HD μέσω Nova μόνο HD δεν είναι. Όπως προείπα, εικόνα από την επίγεια ψηφιακή δεν έχω.

Μην περιμένετε από έναν πάροχο(Νοβα) που απλά αναμεταδίδει το τι του στέλνει ένας άλλος παροχος(Νεριτ) να έχει την ίδια ποιότητα με έναν τρίτο πάροχο (βλ Das Erste). Για το Das Erste το μουντιάλ είναι premium προϊόν και το βασικότερο, το παίρνει από την "πηγή". Θα είχε νόημα η σύγκριση αν η Νοβα το έπαιρνε για λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ απ'ευθειας το σήμα από την Βραζιλία, έβαζε τους ήχους που θα του έστελνε η Νεριτ και το ανέβαζε η ίδια.

Παιδιά η εικονα πως σας φαινεται εσάς στο ns2hd? σαν zoomed ? το AGG σας το κόβει και εσάς;

οντως πολυ καλη.μπορει να μην ειναι παραγωγη της(οχι πως εχουμε παραπονο...)αλλα η αναμεταδοση ειναι αψογη.
μου αρεσουν και οι μεταδοσεις της στα cinemahd,οπου εκτος απο τις καινουργιες,γινεται και αριστη προβολη σε παλιες παραγωγες που τις βλεπαμε σε βιντεοκασσετες.
στο κομματι τουλαχιστον των hd καναλιων της,εχει φτασει νομιζω το απολυτο..

Συμφωνώ Δημήτρη.Γενικά η εικόνα της στα HD είναι πάρα πολύ καλή,αυτό να λέγεται.Όπως γράφουμε για τα αρνητικά,έτσι πρέπει να τονίζουμε και τα θετικά της.Και μια που μιλάμε για τα HD,αυτό που με ξενερώνει βρε παιδί μου είναι ότι σχεδόν όλες οι ταινίες του ondemand δεν είναι σε HD.Να έφτιαχναν κι αυτό το θέμα...μια χαρά θα ήταν.

Είναι αυτό που έχω αναφέρει αρκετές φορές.Καινούρια κανάλια HD δε χρειάζονται.Περισσότερο υλικό HD χρειάζεται.(Άσχετο...πάλι γκρινιάζουμε!Χεχε!)

Όσο εξαιρετική είναι η εικόνα στο ματς Πλατανιάς-ΠΑΟΚ,άλλο τόσο άθλια είναι στα υπόλοιπα ματς της Super Leage.Είναι σαν να λένε,αφού δεν πρόκειται να τα δεις κανένας ας είναι χάλια εικόνα,ποιος θα μας ενοχλήσει?Στο έτος 2014 να βλέπουμε τέτοια εικόνα σε συνδρομητικά κανάλια είναι ο ορισμός της παρακμής.Δε ζούμε 20 χρόνια πριν...Έχουμε έτος 2014.Καλός ο καταιγισμός διαφήμισης για το εθνικό μας πρωτάθλημα,αλλά πρέπει να έχεις και τα ανάλογα κότσια για να το προσφέρεις όπως το παρουσιάζεις.

Ξέρω ποια είναι σε HD και ποια είναι σε SD.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην εποχή που ζούμε η εικόνα που βλέπουμε αγώνες του εθνικού μας πρωταθλήματος από συνδρομητικά κανάλια είναι εντελώς παρακμή.Πώς αλλιώς να το πω?Και ναι,όλοι οι αγώνες έπρεπε να είναι HD.Η εικόνα στα ματς που μεταδίδονται σε SD είναι εικόνα δεκαετίας '80,για να μην πω '70.Ζούμε στο 2014 και θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει ο τηλεθεατής που πληρώνει,όλα τα ματς σε HD.Και δε μπορώ να δεχτώ ότι είμαι παράλογος σε αυτό που λέω.Πες μου ειλικρινά,η εικόνα στα sd ματς διαφέρει σε τίποτα από την εικόνα που βλέπαμε τη δεκαετία του '80?Είναι παράλογο να ζητάω καλύτερη εικόνα από αυτή που βλέπαμε τότε?Το ότι δεν έχουν περισσότερα κανάλια HD δεν είναι δικό μου πρόβλημα.Όταν διαφημίζουν ένα προϊόν με χλιδή,πρέπει να το προσφέρουν και ανάλογα.Είναι δυνατόν να μεταδίδονται μόνο 2 αγώνες σε HD?Είναι κι αυτό υπερβολή?Αλλά και που το λέω θα αλλάξει τίποτα?Δεν νομίζω όμως ότι είναι άδικο να κρίνω τέτοια εικόνα.

Αφού το πρωτάθλημα είναι η βιτρίνα και η ραχοκοκαλιά της nova, θα έπρεπε να παρέχει άριστες μεταδόσεις, είτε σε sd είτε σε hd, στους συνδρομητές της. Νομίζω πως είναι αυτονόητο. Χάρη, τόσο χάλια είναι τα ματς πλην Πλατανιά;