Ποιότητα εικόνας στη Nova

Αυτό εννοώ κι εγώ Σεραφείμ.Ναι,στα υπόλοιπα ματς είναι χάλια.Κατάλληλη η εικόνα μόνο για 19" τηλεόραση.

οντως εκτος του πλατανιας-παοκ που εχει αριςτη εικονα στο hd και πολυ καλη στο sd,τα υπολοιπα μοιαζουν φθηνες..παραγωγες..ακομα και στο spοrts1hd που εχει το λεπτο προς λεπτο,οι εικονα ειναι κακιστη.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στη Nova

Ξέρω ποια είναι σε HD και ποια είναι σε SD.Αυτό που θέλω να πω είναι ότι στην εποχή που ζούμε η εικόνα που βλέπουμε αγώνες του εθνικού μας πρωταθλήματος από συνδρομητικά κανάλια είναι εντελώς παρακμή.Πώς αλλιώς να το πω?Και ναι,όλοι οι αγώνες έπρεπε να είναι HD.Η εικόνα στα ματς που μεταδίδονται σε SD είναι εικόνα δεκαετίας '80,για να μην πω '70.Ζούμε στο 2014 και θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει ο τηλεθεατής που πληρώνει,όλα τα ματς σε HD.Και δε μπορώ να δεχτώ ότι είμαι παράλογος σε αυτό που λέω.Πες μου ειλικρινά,η εικόνα στα sd ματς διαφέρει σε τίποτα από την εικόνα που βλέπαμε τη δεκαετία του '80?Είναι παράλογο να ζητάω καλύτερη εικόνα από αυτή που βλέπαμε τότε?Το ότι δεν έχουν περισσότερα κανάλια HD δεν είναι δικό μου πρόβλημα.Όταν διαφημίζουν ένα προϊόν με χλιδή,πρέπει να το προσφέρουν και ανάλογα.Είναι δυνατόν να μεταδίδονται μόνο 2 αγώνες σε HD?Είναι κι αυτό υπερβολή?Αλλά και που το λέω θα αλλάξει τίποτα?Δεν νομίζω όμως ότι είναι άδικο να κρίνω τέτοια εικόνα.
Αλλο να λες οτι πρεπει να ειναι ολοι οι αγωνες σε hd που συμφωνω κι εγω , κι αλλο να λες οτι ειναι εικονα πεασμενων δεκαετιων. Αυτο δεν ισχυει , βλεπω τωρα τον αγωνα Νικη-Ατρομητος και η εικονα ειναι ικανοποιητικη. Σε αντιθεση με την χθεσινη εικονα απο τον αγωνα της εθνικης μπασκετ που ηταν απαραδεκτη απο τον αντεννα.

η διαφορα φιλε aenaos του ant1-nova,ειναι οτι οι μεν ειναι ιδιωτικη ελευθερη τηλεοραση,ενω η νοβα ειναι συνδρομητικη τηλεοραση.το χαλι του ant1 ειναι γνωστο και δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλο καναλι με χειροτερη εικονα.
εγω αυτο που διακρινω στις μεταδοσεις που γινονται αυτην την στιγμη(εκτος του πλατανια-παοκ)απο τα novasports,ειναι μια θολουρα κακης sd μεταδοσης,που μονο του ant1 μπορει να ξεπερασει...

Αυτό εννοώ κι εγώ Σεραφείμ.Ναι,στα υπόλοιπα ματς είναι χάλια.Κατάλληλη η εικόνα μόνο για 19" τηλεόραση.

κανε και μια βόλτα απο τον ant1,μετά θα σου φαίνονται hd,ήθελα να ήξερα ποιος ............ έδωσε τα δικαιώματα στον ant1

Χάρη για να έχεις περισσότερες μεταδόσεις σε HD θα πρέπει να έχεις και τον αντίστοιχο εξοπλισμό (van κάμερες κλπ...)

Και ότι αυτό επιβάλει ... λεφτά δεν υπάρχουν...

Και μαλλον η εταιρια παραγωγησ ζηταει πολλα περισσοτερα για hd παραγωγεσ

Ειναι τοσο λογικο οσο λογικο ειναι το 5ευρω που ζητα η νοβα για μια πλεον φτασμενη τεχνολογια, την hd

Θελω να πιστευω οτι η νοβα θα ηθελε ολουσ τους αγωνεσ σε υψηλη ευκρινεια αλλα το κοστοστολογιο της παραγωγησ δεν συμφερει

Last edited:
η διαφορα φιλε aenaos του ant1-nova,ειναι οτι οι μεν ειναι ιδιωτικη ελευθερη τηλεοραση,ενω η νοβα ειναι συνδρομητικη τηλεοραση.το χαλι του ant1 ειναι γνωστο και δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλο καναλι με χειροτερη εικονα.
εγω αυτο που διακρινω στις μεταδοσεις που γινονται αυτην την στιγμη(εκτος του πλατανια-παοκ)απο τα novasports,ειναι μια θολουρα κακης sd μεταδοσης,που μονο του ant1 μπορει να ξεπερασει...
Δημήτρη με κάλυψες πλήρως.

Χάρη για να έχεις περισσότερες μεταδόσεις σε HD θα πρέπει να έχεις και τον αντίστοιχο εξοπλισμό (van κάμερες κλπ...)

Και ότι αυτό επιβάλει ... λεφτά δεν υπάρχουν...

Αντώνη ξέρω τι χρειάζεται,δε ζω σε άλλη χώρα.Όταν όμως δεν έχουν τα απαραίτητα που έπρεπε να έχουν,τότε είναι ανίκανοι να ανταποκριθούν στη σημερινή εποχή και να προσφέρουν στον πελάτη τα αυτονόητα.Κοινώς,είναι εντελώς της πλάκας.Και εντάξει,ας με πει κάποιος υπερβολικό επειδή πιστεύω ότι τη σημερινή εποχή έπρεπε να μεταδίδονται όλοι οι αγώνες του πρωταθλήματος σε HD.Είναι σωστό να θεωρείται νορμάλ ο αριθμός των μόνο 2 HD ζωντανών μεταδόσεων?Είναι δυνατόν να βλέπουμε να διαφημίζουν με τέτοιο τρόπο τη Superleage,μέσα -και καλά- στη χλιδή και το αποτέλεσμα που προσφέρουν να είναι αυτό?Και το "της πλάκας" που λέω είναι πολύ επιεικές.

πως εισαι τοσο σιγουρος οτι υπαρχει ο διαθεσιμοσ εξοπλισμος για ολους τους αγωνες?

αυτο μου κανει και εμενα εντυπωση.εστω τις πρεμιερες.αραιωσαν αρκετα οι hd στο ondemand.

Εχω την εντύπωση πως αραίωσαν στο οντιμαντ επειδή απο αυτό τον μήνα θα έχει 6 ταινίες ανα εβδομάδα και όχι 3-4 όπως ήταν. Λογω του περιορισμένου σκληρού βάζουν περισσότερους τίτλους σε απλή ανάλυση, παρά λιγότερους και σε υψηλή. Ανταυτού βάζουν τις σειρές σε υψηλή αφού και μικρότερη διάρκεια έχουν τόσο λήξης όσο και προβολής. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούν χωρητικότητα αν και θα έπρεπε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτό το οντιμαντ να προσφέρεται πλέον μέσω ethernet και ας βγει και ενας δέκτης με μεγαλύτερο δίσκο. ΕΛΕΟΣ...

Καλησπέρα. Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει ότι τα RT HD και RT DOC HD δεν παίζουν καθόλου. Ενώ οι SD δείχνουν κανονικά! Το θέμα είναι ότι η ακρίβεια στα SD και γενικά στα κανάλια της Nova είναι στο 100% και η ακρίβεια κυμαίνεται από 83-91% ανάλογα. Είναι δύσκολη η λήψη τους ή θέλει κεντράρισμα η εγκατάσταση; Τα κανάλια αυτά δεν με ενδιαφέρουν, απλά μου είναι περίεργο!

και σε μενα εχουν πολλα σπασιματα. πιστευω οτι θελει πιο μεγαλο πιατο απο το 65αρι που εχω

spyrosrotary Τα RT HD και RT DOC HD παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το σήμα που αναφέρεις είναι επίσης μια χαρά.
Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και όλα θα είναι εντάξει.

και σε μενα εχουν πολλα σπασιματα. πιστευω οτι θελει πιο μεγαλο πιατο απο το 65αρι που εχω
Δεν είναι θέμα διαμέτρου κατόπτρου. Είναι στην ίδια συχνότητα με το supertennis. Διάβασε το μήνυμα 556 του συντονιστή. Υπάρχει και το σχετικό θέμα γιατί στο παρόν είμαστε εκτός.

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στη Nova

spyrosrotary Τα RT HD και RT DOC HD παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Το σήμα που αναφέρεις είναι επίσης μια χαρά.
Κάνε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και όλα θα είναι εντάξει.
Έχω κάνει επαναφορά αλλά δεν έχει γίνει κάτι! Μόνο στα συγκεκριμένα και μόνο στα HD έχω το πρόβλημα!

Στη σύνδεση που έγινε με το γήπεδο της ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ φάνηκε ότι δεν υπάρχει HD μετάδοση.Μήπως το γήπεδο έχει κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες και δεν θα υπάρξει γενικά φέτος HD μετάδοση εκεί?Ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος?