Ποιότητα εικόνας στη Nova

περιεργο.. ολα τα καναλια της fox στην ελλαδα στην sd μορφη τους εχουν αυτες τις no reason μπαρες σε 4:3. το 16:9 δεν το εχουν ακουστα?

Last edited by a moderator:
Γεια σας,

Είμαι καινούργιος συνδρομητής της Nova. O τεχνικός εγκατέστησε τον εξοπλισμό http://www.forthnetgroup.gr/ServicesDefault.aspx?a_id=1155 Η στάθμη σήματος είναι στο 94-95% και η ακρίβεια σήματος στο 100%.

Η τηλεόρασή μου είναι http://www.lcd-compare.com/televiseur-SAMLE23R86BD-SAMSUNG-LE23R86BD.htm (sorry για το γαλλικό link, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά είναι εύκολο να τα δείτε).

Η εικόνα δεν είναι "κρυστάλλινη", ακόμη και στα κανάλια της nova. Δεν μπορώ να περιγράψω καλά την οπτική αίσθηση που έχω, υπάρχει κάποιος θόρυβος στην εικόνα, μικρός αλλά υπαρκτός και όχι αναπαίσθητος.

Αγόρασα και ένα HDMI καλώδιο για να έχω καλύτερη ποιότητα εικόνας, χωρίς να δω κάποια ουσιαστική διαφορά.

Κάποια ιδέα για το ποια επιλογή συνίσταται για HDMI (576p, 720p, 1080i, Original, Native);

Υπάρχει κάτι άλλο πού θα μπορούσα να πειράξω από τις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή;

Ευχαριστώ!

Σε 23" βαλε 720p

Hdmi καλωδιο εννοειται. Η ποιοτητα του scart ειναι απαραδεκτη.

Σε 23" ιντσες τβ αποκλειται να ειναι τοσο χαλια η εικονα.

Επισης γενικα την οξυτητα της εικονας απο τις ρυθμισεις της τβ βαλτην περιπου στο 20%. Κανει πιο smooth την εικονα.

Εχεις και τα hd?

Last edited:
σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

α) δεν έχω HD

β) το έβαλα στο 720, δε βλέπω κάποια ουσιαστική διαφορά. Από τις ρυθμίσεις της TV υπάρχουν οι επιλογές

Δυναμική: Αντίθεση-->100, Φωτεινότητα--> 45, Ευκρίνεια-->75, Χρώμα-->55 (ήταν αυτά που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα).
Τυπική: Αντίθεση-->80, Φωτεινότητα--> 50, Ευκρίνεια-->50, Χρώμα-->50
Κινημ. Ταινία: Αντίθεση-->80, Φωτεινότητα--> 45, Ευκρίνεια-->10, Χρώμα-->53

και επίσης, σχετικές μού φαίνονται οι ρυθμίσεις για "Μείωση θορύβου" με επιλογές:off, χαμηλό, μέτριο, μεσαίο, υψηλό, auto και το έχω στο υψηλό (default-->auto)
και DNIe με επιλογές ΟΝ, OFF πού το έχω ON

Προτείνεις να πειράξω κάτι από αυτά;

Βαλε κινηματογραφικη. Προσωπικη μου ειναι η επιλογη. Και αν σου φαινεται σκοτεινη ανεβασε λιγο το contrast και τη φωτεινοτητα.

Σ' ευχαριστώ. Υπάρχει βελτίωση ή τελοσπάντων συνήθισα. Όμως, κάθε φορά που κλείνω την TV, η default επιλογή είναι "Δυναμική", δεν έχω καταφέρει να αποθηκευθεί ως default επιλογή κάποια άλλη (π.χ. η τυπική), οπότε πρέπει να τα αλλάζω κάθε φορά. Δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα (από το manual δεν προκύπτει ξεκάθαρα το αν μπορώ να το κάνω) ή κάνω κάτι λάθος;

Προφανώς έχεις ξεκινήσει την τηλεόραση σε hotel mode ή shop mode....

Κάνε στην τηλεόραση επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (θα χάσεις ρυθμίσεις, κανάλια κ.λ.π.) και όταν την ξεκινήσεις ξανά δήλωσε οικιακή χρήση (home mode)....

Υ.Γ. Μακρυά απ' το dynamic mode. Και δεν βλέπεις σωστά (οι ρυθμίσεις είναι αλλού για αλλού) και θα κάνεις ζημιά στα μάτια σου.

Με μικρή καθυστέρηση, σε ευχαριστώ πολύ. Στο manual δεν έβρισκα πώς αλλάζει το shop mode, δεν υπήρχε καν αναφορά σε αυτό, αλλά μέσω google βρήκα τη λύση και μπορώ πλέον να έχω default επιλογή την τυπική.

Παιδια τρεξτε ολοι να παρετε τη φοβερη προσφορα...ειμαι συνδρομητης στο Full Pack εδω και 3 χρονια και καθε περυσι και καλυτερα.Οποιος ειδε πριν απο λιγο το Αρης-ΠΑΣ θα θαυμασε τη τρομερη ποιοτητα εικονας με τη θολουρα και τα ειδωλα.

Αξιζει παιδια!

Και να τονισω οτι το παιχνιδι το εδειχνε το Novasports1 που υποτιθεται μαζι με το 2 εχουν τη καλυτερη εικονα απο τα αθλητικα...που να το εδειχνε δηλαδη στα υπολοιπα!Θα επρεπε να παρουμε καφετζου για να μας πει τι βλεπουμε...

Πάντως στο άρσεναλ τότεναμ η εικόνα ήταν μια χαρά. Βέβαια στην καφετέρια που πήγα οι τύποι έχουν βάλει τηλεορασάρες.

Στο Αρσεναλ-Τοτεναμ προφανως η εικονα ηταν απο Αγγλικη παραγωγη...στη Σουπρα Λιγδα παλι που την παραγωγη τη κανει η NOVA σου βγαινουν τα ματια για να δεις αγωνα με μοναδικες εξαιρεσεις οσες ειναι παραγωγες HD. Προφανως και οσο πληρωνω ακομα τη πλατφορμα απαιτω σε ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ να εχει αψογη ποιοτητα εικονας!Ποσο μαλλον οταν πληρωνω κοντα στα 70 μαζι με το pvr.

Νομίζω ότι ο φίλος έχει απόλυτο δίκιο που εκφράζει παράπονα για την απαράδεκτη εικόνα στους αγώνες της Super League.Πληρώνουμε πανάκριβα ένα προϊόν που έχει χιλιοδιαφημήσει η ΝΟΒΑ και το λιγότερο που μπορεί να πει κάποιος είναι ότι τουλάχιστον δεν είναι τίμιο να προσφέρεται τέτοια εικόνα στο έτος 2012.

Προφανως και οσο πληρωνω ακομα τη πλατφορμα απαιτω σε ΟΤΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ να εχει αψογη ποιοτητα εικονας!Ποσο μαλλον οταν πληρωνω κοντα στα 70 μαζι με το pvr.
γιατι πληρωνεις για το pvr αν σε ενδιαφερουν μονο οι pvr υπηρεσιες?

στο pvr πληρωνεις μια φορα τον δεκτη και τελος δεν υπαρχει καποια αλλη χρεωση δεν ξερω βεβαια με το παλαιοτερο pvr τι παιζει. τωρα για μενα η nova στα hd εχει πολυ καλη εικονα καλυτερη απο του ΟΤΕ κατα την γνωμη μου. Τωρα στα sd το novasports 7 εχει αθλια εικονα και ειναι ντροπη ειναι χειροτερο και απο streaming

Στην 11823 που ειναι το ns7, πρεπει να ριξουν το bitrate απο τα ελληνικα σαπιοκαναλα (ant1, aplha...κλπ) και να το μοιρασουν στα υπολοιπα. Ελεος... Εχουν bitrate το καθενα σχεδον με hd καναλια. Ας μειωθει...

γιατι πληρωνεις για το pvr αν σε ενδιαφερουν μονο οι pvr υπηρεσιες?

Ωχ Θεε μου τι διαβαζω εδω μεσα...για την υπηρεσια pvr πληρωνεις καθε μηνα ενα ποσο επιπροσθετα απο τη τιμη του full pack.Τουλαχιστον αυτο κανω εδω και 3 χρονια που ειμαι συνδρομητης.Αληθεια ρε παιδια ολοι εσεις που πεταγεστε και κανετε ολες αυτες τις φιλοσοφικες ερωτησεις ειστε συνδρομητες της NOVA;