Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Το θεμα ειναι να δουμε και κανα καινουργιο καναλι ή να αναβαθμιστουν καποια απο τα υπαρχοντα σε HD, π.χ. τα Viasat.
Θα προτιμουσα το δευτερο, γιατι απο περιεχομενο ειμαι αρκετα ικανοποιημενος.

Με το μάτι έκανες την σύγκριση η έχεις εξοπλισμό και είδες διαφορά στα νούμερα;

Βαγγελη προφανως κανεις μας δεν εχει μηχανηματα ομως αυτο που φαινεται με την πρωτη ματια ειναι σιγουρα τα αθλητικα εχουν πολυ καλυτερη εικονα ακομα και με τις μετρησεις του bitrate πλεον το Sport2 εως το Sport5 φτανουν στα 10Mbs max, και τα Sport 1,6,8 max 7.7 εως 9Mbs τα οποια σε τιμες ειναι πολυ ανεβασμενα σε σχεση με την προηγουμενη κατασταση.

ακομα και τα ιδιωτικα φτανουν τα 5Mbs!

μελανο σημειο το Cinema1 max 4.7Mbs!
και τα καναλια Stingray iConcerts και Luxe TV HD που τρωνε σχεδον 7Mbs το καθενα χωρις κατι το σημαντικο ως υλικο

http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=11843
http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=11938
http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=12054
http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=12168
http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=12207
http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=12284
http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=12399
http://digitalbitrate.com/dtv.php?liste=1&live=68&lang=en&mux=12476

Πολύ σωστό αυτό με κάποια κανάλια που "ξεκλέβουν" αχρείαστο bandwidth. Μακάρι να έριχναν κάποια επιπλέον Mbps στο Cosmote History που είναι και βαρύ όνομα στο πακέτο αλλά και σε κινηματογραφικά.

#STELIOS εγώ πάντως δεν βλέπω καμιά σπουδαία διαφορά τώρα.... Άστον Βίλα-Εβερτον στο 1 και Κολωνία-Ντόρτμουντ στο 3....και στο 3 έχει καλύτερη εικόνα....το χορτάρι στο Cosmote sports 1 εντελώς θολό....

Πολύ αναβαθμισμένη η εικόνα στο Sport 2 αυτή την ώρα σε αγώνα της πρεμιέρ.

Πολύ αναβαθμισμένη η εικόνα στο Sport 2 αυτή την ώρα σε αγώνα της πρεμιέρ.
Και τα γερμανικά παιχνίδια είχανε ακόμα καλύτερη εικόνα, εκτός από το παιχνίδι της Χοφεναιμ.

ΤhEo βάλε πιάτο γιατί αν βάλεις ευρυζωνικό, θα μπαίνει γκολ και θα το καταλαβαίνεις από τις φωνές του γείτονα κι εσύ θα το βλέπεις μετά από 40 δευτερόλεπτα...

o γειτονας δηλαδη ειναι νιουκαστλ η νοριτς η βιγιαρεαλ κλπ κλπ
οποτε σε καθε αγωνα θα που θα βλεπεις σε οποιοδηποτε πρωταθλημα θα ακους τον γειτονας να πανυγηριζει..

Κι από πότε είναι ανασταλτικός παράγοντας αυτός; Ότι είναι αρνητικό, είναι. Αλλά υπάρχουν και αρκετά θετικά για τη IPTV.

#anto_33 όχι ρε πανέξυπνε, δεν είναι Νόριτς... είναι όμως Ολυμπιακός... Και πολλοί στο καφενείο δίπλα...... Αν σου αρέσει να ακούς αύριο-μεθαύριο που θα παίξει στο στο Champions League γκοοοοολλλλ κι εσύ να το βλέπεις μετά από ένα λεπτό τότε βάλε ή κράτα την IPTV......

Ρε παιδιά τα κανάλια της cosmote TV, μιλάω για το αθλητικό πακέτο, δεν έχουν dolby digital ηχο;;;Στη nova έχουν ένα σωρό...

Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευρυζωνική φυσικά ! :grandpa:

Γειά σας,

Είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι στο πακέτο του ΟΤΕ (αλλά και γενικότερα) έχεις καλύτερη ποιότητα εικόνας μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης σε σχέση με το δορυφορικό (πιάτο).Πάντα άκουγα όλοι να λένε ότι μέσω δορυφόρου είναι ανώτερη η ποιότητα της εικόνας? Έχει πλέον αλλάξει κάτι ειδικά στο πακέτο του ΟΤΕ?

Αυτή τη στιγμή έχω nova το cinema πακέτο.Γενικότερα με ενδιαφέρουν οι κυρίως οι ταινίες και οι σειρές και όχι τα αθλητικά (τουλάχιστον σε σημείο ώστε να θέλω κατ'ανάγκη να τα έχω τα αθλητικά κανάλια διαθέσιμα σπίτι μου).Απ´ότι έχω καταλάβει οι σινεφίλ και στον ΟΤΕ και στη νοβα πλέον είμαστε κυριολεκτικά ελάχιστοι.Σχέδον όλοι όπως βλέπω βάζουν κάποιο από τα δύο πακέτα (ή και τα δυο κάποιοι) κυρίως για το αθλητικό κομμάτι.
Θα ήθελα λοιπόν να απευθυνθώ κυρίως σε όσους είναι "των ταινιών" και ειδικά σε όσους έχουν δοκιμάσει και ΟΤΕ και νόβα από πλευράς ταινιών ώστε να μπορούν να κάνουν μια σύγκριση ως προς το διαθέσιμο περιεχόμενο:

1. Από πλευράς διαθέσιμου υλικού στις ταινίες,είναι πάνω κάτω τα ίδια τα novacinema 1-4 HD με τα αντίστοιχα cosmotecinema ? Τα FOXLife HD,FOX HD υπάρχουν και στις δυο πλατφόρμες και τα ξέρω έχουν κάποιες σειρές.Το Village cinema HD και ένα TCM HD τι λένε από πλευράς περιεχομένου?

2. Από πλευράς ποιότητας εικόνας,το οποίο είναι αρκετά σημαντικό νομίζω: Τα novacinema HD σε σχέση με τα cosmotecinema HD πως συγκρίνονται από πλευράς ποιότητας εικόνας? Η ανάλυση είναι 1080i σε όλα?
Μήπως κάποιος περισσότερο γνώστης γνωρίζει τι bitrate περίπου έχουν τα novacinema HD και τι bitrate τα cosmotecinema HD ?
Στον ήχο στα cosmotecinema HD διαθέτουν πολυκάναλο ήχο Dolby Digital 5.1 για να δώσεις σε εξωτερικό home cinema ή συμβατή ηχομπάρα όπως έχω εγώ?

3. Τώρα έχω δει ότι έχει σαν προσφορά δώρο ένα σκληρό δίσκο.Για να μπορεί να γράφει κάποιος πρέπει υποχρεωτικά να πάρει τον PVR δέκτη με +3 ευρώ/μήνα ή μπορεί και με τον απλό δέκτη να γράφει σε εξωτερικό σκληρό,όπως αυτόν της προσφοράς,χωρίς να επιβαρυνθεί με τα +3 ευρώ/μήνα ?
Ο PVR δέκτης είναι ο NS2000H με σκληρό πίσω πλέον ή παίζει και ο 810H PVR ? Τι διαφορές έχουν? Παίρνουν 2 καλώδια από το LNB και οι δυο? Ποιός είναι καλύτερος να προτιμήσει κάποιος?

4. Είδα ότι στο μπουκέτο του ΟΤΕ έχουν μπει οι HD εκδοχές καναλιών όπως starHD,ant1HD,skaiHD,alphaHD κλπ. Είναι η ποιότητα της εικόνας όντως HD ? Ρωτάω επειδή εδώ Κρήτη που είμαι εκτός αν κάτι μου διαφεύγει από digea είμαστε ακόμα στα SD οπότε αν τυχόν τα παραπάνω είναι πραγματικά HD ίσως να είναι ένα συν ειδικά για το starHD που ίσως καμμιά φορά να έχει κάνα ενδιαφέρον ταινιάκι το βράδυ! Διάβαζα πιο πριν και λέτατε κάποιοι ότι δεν είναι πραγματικά HD τα συγκεκριμένα κανάλια...Κάποιος που να πιάνει τα ελεύθερα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια σε HD και να τα συγκρίνει με τα αντίστοιχα HD που εκπέμπουν μέσω του μπουκέτου του ΟΤΕ θα μας διαφώτιζε ίσως!

5. Με το video club που είδα ότι έχει υπάρχει κάποιος που έχει κάνει χρήση να μας πει δυο λόγια? Είδα 2,80 ευρώ/ενοικίαση να παίζει σε διάφορες ταινίες,πόσο αρκετά υψηλό κατά τη γνώμη μου. Είναι σε HD ποιότητα στο video club ή όχι? Dolby Digital ήχος διατίθεται?

Γενικώς στο κομμάτι των ταινιών κυρίως,και των σειρών δευτερευόντως αν σας έλεγαν να συγκρίνετε ΟΤΕ με nova από πλευράς διαθέσιμου υλικού ταινιών καθώς και από πλευράς ποιότητας εικόνας,τι θα λέγατε? Επίσης ισχύει τελικά ότι ΟΤΕ με ευρυζωνική σύνδεση έχει καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με ΟΤΕ μέσω δορυφόρου?

Ελπίζω ότι στο φόρουμ μας πέρα από λάτρεις των αθλητικών έχουμε και κάποιους ταινιόφιλους που θα μπορούσαν να μας αναφέρουν δυο λόγια στη σύγκριση των δυο πλατφορμών από πλευράς κινηματογραφικού υλικού.

Σας ευχαριστώ παιδιά!

#keraki για να μην στα πολυλογώ και να απαντάω ένα-ένα, στα λέω περιληπτικά... Ποιότητα εικόνας σαφώς ανώτερη Nova... περιεχόμενο ταινιών της Cosmote για κλάματα...τα μεγάλα στούντιο και τις πρεμιέρες τα έχει η Nova..τα Ελληνικά ναι μεν σε HD αλλά καμία σχέση με την ποιότητα εικόνας από Digea....είναι πιο πιξελιαρισμένα και φωτεινά και ψιλοζαλίζουν.... γενικά η Cosmote έχει θέμα με την εικόνα, κάτι που πάει να φτιάξει με τον καινούριο αναμεταδότη αν και δεν είδα μεγάλη διαφορά.. Village και TCM ταινίες του 90' και του 80'.....αν σε ενδιέφεραν τα αθλητικά θα σου έλεγα να το βάλεις γιατί έχει καλό περιεχόμενο..... τώρα αν βαστάει η τσέπη σου πάρε στο 13888 και ζήτα προσφορά μόνο για cinema pack και αν σε συμφέρει βάλε...εγώ έχω full pack και στις δύο πλατφόρμες...

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

ΟΤΕ έχει σε πρώτη προβολή Disney Universal Paramount και σε δεύτερη προβολή Fox. Επίσης έχει όλες τις ταινίες μετά το cinema πει πληρωμή στο video club του με φθηνότερη χρέωση από το iTunes* σε hd. Η νόβα έχει τη Fox πρώτη προβολή τη Sony και τη Warner. Δεν έχει τις ταινίες μετά το σινεμά από πληρωμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι είναι πίσω ο ΟΤΕ. Εμένα το μόνο που μου λείπει είναι η HBO γιατί ο ΟΤΕ έχει άπειρες σειρές αλλά όχι του HBO

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

ΟΤΕ έχει σε πρώτη προβολή Disney Universal Paramount και σε δεύτερη προβολή Fox. Επίσης έχει όλες τις ταινίες μετά το cinema πει πληρωμή στο video club του με φθηνότερη χρέωση από το iTunes* σε hd. Η νόβα έχει τη Fox πρώτη προβολή τη Sony και τη Warner. Δεν έχει τις ταινίες μετά το σινεμά από πληρωμή. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι είναι πίσω ο ΟΤΕ. Εμένα το μόνο που μου λείπει είναι η HBO γιατί ο ΟΤΕ έχει άπειρες σειρές αλλά όχι του HBO
+1

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk