Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Δεν παίζει καμία κάρτα cosmote. Μέσω δορυφορικης nova συγκρίνει την ποιοτητα EON nova και OTT cosmote sports
Η ερώτηση μου παραμένει.Απλως μπερδεύτηκα με το ποια εταιρία έχει ο φίλος σου.Η Nova παντρεύει τις κάρτες της με τους δέκτες εδώ και 15 χρονια.Εσενα ο φίλος σου πως έβαλε την κάρτα της Νόβα σε άλλον δεκτη;

• Like
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Δε νομίζω να την έβαλε. Απλά μας μπέρδεψε η αναφορά στον VU+ 4K ενώ βλέπει δορυφορική Νόβα με το δέκτη της Νόβα.

Το διευκρινησα ήδη παραπανω.
Η cosmote μέσω δορυφόρου δεν είναι καλυτερη;
Στην Cosmote η εικόνα είναι καλύτερη μέσω ΟΤΤ.
Πιο συγκεκριμένα η καλύτερη εικόνα έχει ως εξής:
1) Cosmote OTT
2) Nova SAT
3) Cosmote SAT
4) Nova OTT

Οπότε είναι πολύ λογικό ο φίλος σου να βλέπει καλύτερα τα κανάλια Cosmote Sports μέσω Nova SAT σε σύγκριση με Nova OTT. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα Novasports και για όλα τα κανάλια γενικώς.

Απλά μας μπέρδεψες επειδή εδώ είναι το νήμα για την ποιότητα εικόνας στο πακέτο Cosmote και νομίζαμε (ορθώς, πού να πάει ο νους μας) πως ο φίλος σου έβρισκε καλύτερη την εικόνα στο δορυφορικό της Cosmote (ή της Nova) από το ΟΤΤ της Cosmote.

Είπα να δοκιμάσω τα νέα κανάλια novasports.

Θέαση σε LG smart tv μέσω της εφαρμογής. Τα κανάλια Novasports παίζουν με ένα μόνιμο zoom στην εικόνα.
Καμία ρύθμιση σε τηλεόραση ή εφαρμογή δε διορθώνει το θέμα....

Είπα να δοκιμάσω τα νέα κανάλια novasports.

Θέαση σε LG smart tv μέσω της εφαρμογής. Τα κανάλια Novasports παίζουν με ένα μόνιμο zoom στην εικόνα.
Καμία ρύθμιση σε τηλεόραση ή εφαρμογή δε διορθώνει το θέμα....

Έχω ακριβώς το ίδιο ζήτημα σε LG Smart TV.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Wow
Καλησπέρα παιδιά. Βλέπω αρσεναλ - Μπράιτον με δορυφορικό κόσμοτε και η εικόνα είναι τραγική!! Σπασίματα ασταμάτητα! Τονίζω δορυφορικό! Ποιότητα και ένταση σήματος είναι μια χαρά! 90+ και τα δύο! Επίσης μετά την ένωση η αλήθεια είναι πως ακόμα και στα κόσμοτε σπορτ κανάλια έχω παρατηρήσει στιγμιαία σπασίματα κυρίως ήχου και λίγο εικόνας που χρόνια με δορυφορικό δεν υπήρχαν! Κάνεις άλλος ή είμαι ο μόνος?

• Wow
Καλησπέρα παιδιά. Βλέπω αρσεναλ - Μπράιτον με δορυφορικό κόσμοτε και η εικόνα είναι τραγική!! Σπασίματα ασταμάτητα! Τονίζω δορυφορικό! Ποιότητα και ένταση σήματος είναι μια χαρά! 90+ και τα δύο! Επίσης μετά την ένωση η αλήθεια είναι πως ακόμα και στα κόσμοτε σπορτ κανάλια έχω παρατηρήσει στιγμιαία σπασίματα κυρίως ήχου και λίγο εικόνας που χρόνια με δορυφορικό δεν υπήρχαν! Κάνεις άλλος ή είμαι ο μόνος?
Σε εμενα κανενα προβλημα, αυτο το παιχνιδι βλεπω.

Και σε μενα τραγικη εικονα. Πιξελ συνεχεια. Σπασίματα δε κανει οσο βλεπω αλλα ειναι λες και βλεπω κανα σπασμενο με τα πιξελ.

Σύγκριση εικόνας στα novasports, μέσω EON streaming (ξεχωρίζει από το κυκλάκι κάτω δεξιά) και μέσω Cosmote streaming (χωρίς κυκλάκι). Τα βίντεο δεν είναι screen record αλλά 1:1 αντίγραφα, δηλαδή δεν επηρεάζονται από δέκτες, εφαρμογές κτλ, είναι ατόφια καρέ - καρέ σύγκριση. [...]εγγραφή την ίδια ώρα και από τα 2 στο ίδιο κανάλι, bitrate παρόμοιο και στα 2 περίπου ~6Mbps. Για μένα η διαφορά είναι εμφανής υπέρ της Cosmote, στο imgsli που κάνεις πέρα - δώθε το slider φαίνεται καθαρά πχ στον παίχτη κάτω στο χορτάρι σαν να καθαρίζει η εικόνα και να φαίνονται περισσότερες λεπτομέρειες όπως και στο ίδιο κάρε στην ΕΟΝ υπάρχει μια θολούρα/artifact γύρω από το σκορ και στο πόδι που εξέχει και γενικότερα πολλές λεπτομέρειες καθαρίζουν στην Cosmote
Μπρέντφορντ - Σαουθάμπτον live 31/8/2024, Premier League Live, σύγκριση και ισχύουν πάλι τα παραπάνω

Attachments

• bre-sou_COSMOTE scene 1.mkv---01_31_48.840.jpg
    bre-sou_COSMOTE scene 1.mkv---01_31_48.840.jpg
    1 MB · Views: 77
  • bre-sou_EON scene 1.mkv---00_00_48.429.jpg
    bre-sou_EON scene 1.mkv---00_00_48.429.jpg
    1,002.3 KB · Views: 76
  • bre-sou_COSMOTE scene 2.mkv---01_55_12.580.jpg
    bre-sou_COSMOTE scene 2.mkv---01_55_12.580.jpg
    1.1 MB · Views: 75
  • bre-sou_EON scene 2.mkv---00_24_12.169.jpg
    bre-sou_EON scene 2.mkv---00_24_12.169.jpg
    1.1 MB · Views: 75
Μπρέντφορντ - Σαουθάμπτον live 31/8/2024, Premier League Live, σύγκριση και ισχύουν πάλι τα παραπάνω

Υπάρχει όντως μια μικρή διαφορά στις 2 εικόνες. Της Cosmote φαίνεται σαν να έχει λίγη παραπάνω οξύτητα αλλά θεωρώ πως δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά μεταξύ των 2 και ειδικά στην γρήγορη ροή πιστεύω πως δεν το καταλαβαίνεις εύκολα. Χρειάστηκε να κουνήσω αρκετές φορές το Slider ώστε να δω περισσότερες διαφορές που πιστεύω πως είναι αμελητέες.

Παρόμοιο πρόβλημα σήμερα παρατηρώ με αυτό που έχει αναφερθεί με ζουμαρισμενη εικόνα σε αρκετά κανάλια novasports και ερτ2 σε εφαρμογή cosmote σε τηλεόραση lg... Υπάρχει οικονομικό box συμβατό με κόσμοτε tv να μου προτείνετε??

Last edited:
Παρόμοιο πρόβλημα σήμερα παρατηρώ με αυτό που έχει αναφερθεί με ζουμαρισμενη εικόνα σε αρκετά κανάλια novasports και ερτ2 σε εφαρμογή cosmote σε τηλεόραση lg... Υπάρχει οικονομικό box συμβατό με κόσμοτε tv να μου προτείνετε??
Xiaomi mi box S 2gen, Google tv Chromecast το λευκό..από τα οικονομικά και αξιόπιστα.. Mecool KM2 plus πιο ψηλά....

Ίδιος αγώνας.. Novasports prime όλα οκ.. Novasports 1 η οθόνη ζουμαρισμενη φουλ..

Attachments

• Screenshot_20240908_215448.jpg
    Screenshot_20240908_215448.jpg
    430.1 KB · Views: 66
  • Screenshot_20240908_215604.jpg
    Screenshot_20240908_215604.jpg
    264.9 KB · Views: 66
  • Wow
Reactions: kostthem