Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Το απλο village εχει χαλια εικονα αν και βαζει πολυ καλες ταινιες.Η hd εκδοση εχει εικοναρα αλλα με 3 ταινιες τη μερα δεν γινετε.

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Το απλο village εχει χαλια εικονα αν και βαζει πολυ καλες ταινιες.Η hd εκδοση εχει εικοναρα αλλα με 3 ταινιες τη μερα δεν γινετε.

Νταξ εικοναρα δεν την λες αλλα παει να γινει hd!

Το bitrate ειναι πανω απο 7mb αλλα εχει το προβλημα που εχει και το otecinema 1 hd που σε πολυ γρηγορες σκηνες πιξελιαζουν ασχημα.Δεν ξερω που οφειλετε αυτο.Στη νοβα τα novacinema hd ειχαν πολυ καλυτερη εικονα.Πανω απο 10mb bitrate και ποτε πιξελιασματα.

Με τις τελευταιες αλλαγες που γινανε στους αναμεταδοτες βλεπω οτι η 12111 που εχει τα OTESport 1,2,3 ειναι πλεον σχετικα αδεια απο καναλια.Δεν θα επρεπε λογικα να μην υπαρχουν πλεον παραπονα για την ποιoτητα εικονας σε αυτα τα καναλια;Απο τα λιγα που καταλαβαινω το bitrate θα πρεπει να ειναι πλεον αρκετα υψηλο σε αυτα ετσι ωστε να μην δημιουργειται προβλημα

η εικονα δεν ειναι καλη σε ολα τα hd τι γινετε με τον νεο αναμεταδοτη? θα δουμε ποτε πραγματικο hd?

H 12111 αποσυμφορηθηκε γιατι εκει θα μπουν τα NG HD και SD οποτε παλι μια απο τα ιδια θα ειναι απο αποψη ποιοτητας εικονας.Μην περιμενετε βελτιωση.Οσο για τον 6 αναμεταδοτη απο 15/3 και μετα ειναι ανενεργος, κοινως ουτε τεστ δεν γινονται και δεν βλεπω συντομα να γινεται κατι. Oι ενεργειες που γινανε τελη απριλιου με τραμπες και περαιτερω στριμωγμα καναλιων κυριως στην 12379 και 12364 αυτο δειχνουν.Αν τα sport καναλια δεν ανεβουν τουλαχιστο στα 12 MBps, HD δεν νοειται.

Το NG δεν εχει ανεβει ακομα,επομενως αυτη τη στιγμη και μεχρι να ανεβουν τα NG, αν καταλαβαινω καλα, θα πρεπει τα ΟΤΕSPORT να εχουν καλη ποιοτητα αφου ο αναμεταδοτης ειναι σχετικα αδειος.Ισχυει κατι τετοιο γιατι αν δεν ισχυει δεν νομιζω οτι το προβλημα στην ποιοτητα ειναι μονο το bitrate.Να ξεκαθαρισω οτι για τα δικα μου δεδομενα η ποιοτητα δεν ειναι τοσο τραγικη οσο βλεπουν αλλα μελη του φορουμ,αλλα μιας και αρκετοι γκρινιαζουν θεωρω οτι ενα θεματακι υπαρχει
Αν λεω κοτσανες διορθωστε με :operator:

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Το NG δεν εχει ανεβει ακομα,επομενως αυτη τη στιγμη και μεχρι να ανεβουν τα NG, αν καταλαβαινω καλα, θα πρεπει τα ΟΤΕSPORT να εχουν καλη ποιοτητα αφου ο αναμεταδοτης ειναι σχετικα αδειος.Ισχυει κατι τετοιο γιατι αν δεν ισχυει δεν νομιζω οτι το προβλημα στην ποιοτητα ειναι μονο το bitrate.Να ξεκαθαρισω οτι για τα δικα μου δεδομενα η ποιοτητα δεν ειναι τοσο τραγικη οσο βλεπουν αλλα μελη του φορουμ,αλλα μιας και αρκετοι γκρινιαζουν θεωρω οτι ενα θεματακι υπαρχει
Αν λεω κοτσανες διορθωστε με :operator:

+1000

H 12111 αποσυμφορηθηκε γιατι εκει θα μπουν τα NG HD και SD οποτε παλι μια απο τα ιδια θα ειναι απο αποψη ποιοτητας εικονας.Μην περιμενετε βελτιωση.Οσο για τον 6 αναμεταδοτη απο 15/3 και μετα ειναι ανενεργος, κοινως ουτε τεστ δεν γινονται και δεν βλεπω συντομα να γινεται κατι. Oι ενεργειες που γινανε τελη απριλιου με τραμπες και περαιτερω στριμωγμα καναλιων κυριως στην 12379 και 12364 αυτο δειχνουν.Αν τα sport καναλια δεν ανεβουν τουλαχιστο στα 12 MBps, HD δεν νοειται.

Το bitrate των καναλιών πως το τσεκάρετε?
Γίνεται με τον δέκτη του ΟΤΕ να το δούμε?

Το bitrate των καναλιών πως το τσεκάρετε?
Γίνεται με τον δέκτη του ΟΤΕ να το δούμε?

Γινεται αποκλειστικα με δεκτες linux και με το plugin bitrate viewer.

Εγω επειδη συχνα τσεκαρω και σε πακετα ξενα πολυ συχνα λιγα καναλια εχουνε πανω απο 10mb (Αγγλικο και Γερμανικο SKY) και κυριοτερα σε ζωντανες μεταδοσεις.

Προσωπικα το θεωρω υπερβολικο με τη τιμη που εχει ο ΟΤΕ να ζητα κάποιος πανω 10mb σε ολα τα HD καναλια.

Νομιζω ημουν συγκεκριμενος και αναφερθηκα για τα sport hd καναλια.

Νομίζω ότι με την προσθήκη καινούριων καναλιών - τώρα Nat.Geographic HD, SD, λίγο αργότερα ίσως μετατροπή των Sport4 και 5 σε HD, ενδεχόμενη προσθήκη sport6 κλπ,κλπ και όλα αυτά μέχρι το τέλος της χρονιάς (!!!) - είναι σχεδόν άμεση η ανάγκη για τουλάχιστον δύο αναμεταδότες.
Αυτό που γίνεται εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι το στρίμωγμα επιπλέον καναλιών στους υπάρχοντες αναμεταδότες που έχουν κυριολεκτικά τιγκάρει με αποτέλεσμα τη συνεχή πτώση στην ποιότητα τους (ειδικά των λεγόμενων HD)
Είναι κρίμα να κανιβαλίζει ο ίδιος ΟΤΕ το - όντως πολύ ελκυστικό - προϊόν του και να μην προσφέρει πραγματική ποιότητα HD στα κανάλια του. Και δε μιλάω μόνο για τα sport αλλά και για άλλα κανάλια (π.χ motorvision, travel channel κλπ.) τα οποιά έχουν συνεχώς σπασίματα στην εικόνα τους και σε τελική ανάλυση το HD στα λογότυπά τους δεν είναι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Καταλαβαίνω απόλυτα ότι αυτό έχει επιπλέον κόστος, αλλά για να βελτιώσει την ποιότητα υπάρχουν δύο δρόμοι:
1. Κατάργηση καναλιών χαμηλής τηλεθέασης (με ενδεχομενη απώλεια συνδρομητών), διατήρηση αναμεταδοτών
2. Επιπλέον αναμεταδότες (αύξηση κόστους), βελτίωση ποιότητας, καινούρια κανάλια (αύξηση συνδρομητών) και πακέτα (ενδεχόμενη αύξηση τιμής)
Δε γίνεται να είναι η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος.
Τι να άλλο να πω, καλοπροαίρετη είναι η κριτική, συνδρομητής είμαι κι εγώ.

Για μενα η λυση ωστε να μην αυξηθει το κοστος ειναι να φυγουν τα 20 αχρηστα τοπικα καναλια που υπαρχουν.Αθλιο προγραμμα ολα τους και δεν βλεπονται.Κριμα να υπαρχουν τετοια καναλια και να πεφτει το bitrate σε εκεινα που αξιζουν(ote cinema 1 και village hd απειρα πειξελιασματα δυστυχως).

Για μενα η λυση ωστε να μην αυξηθει το κοστος ειναι να φυγουν τα 20 αχρηστα τοπικα καναλια που υπαρχουν.Αθλιο προγραμμα ολα τους και δεν βλεπονται.Κριμα να υπαρχουν τετοια καναλια και να πεφτει το bitrate σε εκεινα που αξιζουν(ote cinema 1 και village hd απειρα πειξελιασματα δυστυχως).

Συμφωνω απολυτα...τα τοπικα τελικα ζημιωνουν παρα ωφελουν...

Απλα μας προσγειωνουν στην φτωχη τηλεοπτικη μας πραγματικοτητα!
Αληθεια, δεν υπαρχει χρονικο οριο στο προγραμμα τηλεαγορων; ολα τα επαρχιακα τετοια καταντησαν, να πουλαν κινεζικες β@ζοθηκες:)

συμφωνω και εγω να φυγουν ,ερωτηση δεν μπορουμε να κανουμε ενα νημα δημοσκοπηση με μπαρες και να ψηφισουμε και μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα να αναρτηθουν με email στον οτε . ΚΑΝΤΕ ΚΣΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ

Μην σκέφτεστε από την δικιά σας σκοπιά για τα τοπικά κανάλια. Πολλοί στο εξωτερικό θέλουν να τα βλέπουν. Για εμένα η λύση είναι η επένδυση σε bandwidth και όχι σε λιγότερα κανάλια.

Μην σκέφτεστε από την δικιά σας σκοπιά για τα τοπικά κανάλια. Πολλοί στο εξωτερικό θέλουν να τα βλέπουν. Για εμένα η λύση είναι η επένδυση σε bandwidth και όχι σε λιγότερα κανάλια.
δεν επενδυουν ομως !!!!! οποτε προτιμαω μια σουπερ εικονα σε hd(να απολαμβανω μπαλα η ταινια) παρα μια μετρια εικονα hd και να εχω και καποια τοπικα που θα τα δω ελαχιστα

Η επενδυση στο bandwith δηλαδη νεοι αναμεταδωτες θα αυξησουν την τιμη των πακετων.Κατι που δεν θελει κανενας οσο και να αυξηθει η ποιοτητα.Οι ελληνες του εξωτερικου που εχουν οτε ειναι ελαχιστοι σε συγκριση με την Ελλαδα.Απο 1.5mb να εχει το καθε τοπικο καναλι μαζευονται 30mb που πανε αχρηστα.Τα hd που αξιζουν στο πακετο ειναι 9(να γινει και το otecinema 2 hd) οποτε το bitrate θα αυξηθει 2-3mb σε καθε hd καναλι χωρις να μπει εκτος αναμεταδωτης.Βγαλτε τα τοπικα καναλια οχι μονο υποβαθμηζουν την ποιοτητα των hd αλλα ριχνουν και το iq οσων τα βλεπουν μιας και μονο telemarketing δειχνουν ολη μερα.

δεν επενδυουν ομως !!!!! οποτε προτιμαω μια σουπερ εικονα σε hd(να απολαμβανω μπαλα η ταινια) παρα μια μετρια εικονα hd και να εχω και καποια τοπικα που θα τα δω ελαχιστα

...εώς καθολου!! +1000