Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

αθλια δεν ηταν.ΑΙΣΧΟΣ ΗΤΑΝ δεν ειναι HD αυτο το πραγμα ντροπη στον οτε

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αφιερωμενο στον οτε για την εικονα του στα hd ειδικα το γρασιδι που αλλαζει ολο χρωματα....https://www.youtube.com/watch?v=987T2axDLdI

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Για άλλη μια φορά οργασμός της υπερβολής... Σίγουρα δεν είναι κρύσταλλο η εικόνα αλλά τα περί SD είναι ο ορισμός της υπερβολής.

HD εικόνα που σε γρήγορη κίνηση γεμίζει macroblocks είναι χειρότερο από SD εικόνα χωρίς macroblocks. Δείτε γύρω από το λογότυπο του Ote Sport όταν υπάρχει κίνηση. Η εικόνα είναι δυστυχώς πολύ χάλια.

Ειναι οντως HD αλλα με vintage πινελιες ....

εγω δεν μπορω να καταλαβω κατι εκει στον οτε ειναι ευχαριστημενοι με αυτην την εικονα? δεν θελουν η δεν μπορουν να αλλαξουν την κατασταση? και αν ενεργοποιηθει ο αναμεταδοτης με το καλο(1 χρονο το ακουμε) αν προστεθουν 4 hd καναλια που ακουγεται η κατασταση στην εικονα ιδια δεν θα ειναι? ας μας πληροφορησει καποιον που ξερει με χωρητικοτητα αναμεταδοτη κτλ θα δουμε διαφορα στην εικονα η τζαμπα περιμενουμε?:worshippy:

Ο νέος αναμεταδότης, αν έχει ίδια χαρακτηριστικά με την πλειοψηφία των υπόλοιπων, θα δώσει 55 Mbps. Δεδομένου ότι τα 20 HD κανάλια θέλουν τουλάχιστο +2Mbps έκαστο, ενώ επιπλέον bitrate θέλουν και αρκετά SD κανάλια, σίγουρα αν μπουν άλλα 4 HD κανάλια τα 55 Mbps δε φτάνουν. Θα βοηθήσουν σημαντικά αλλά δε φτάνουν.

ας ελπισουμε αυτο που λες θα βοηθησουν σημαντικα ...:firstprize:

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Το bitrate δεν μπορεί να αλλάζει δυναμικά; Χτες π.χ. δεν έπαιζε κάτι άλλο ζωντανά στα άλλα ote sport, δεν μπορούσε να αυξηθεί το Bitrate στο otesport1 hd?
Αυτό βέβαια δεν βοηθά όταν έχει πολλές Live μεταδόσεις, εκεί πάλι αναμεταδότης χρειάζεται...

Eγώ κοίταξα σε 5 τηλεοράσεις(σε διπλανές καφετέριες) και σε όλες η εικόνα ήταν τραγική.
Μάλλον έχω κακομάθει από το Sky, αλλά τουλάχιστον η εικόνα της Nova μου φαίνεται αξιοπρεπής.

Αυτό χτες δεν ήταν αξιοπρεπές για HD.
Και το έλεγαν και φίλοι μου που δεν τους ενδιαφέρει η ποιότητα εικόνας όπως εέμαν. Έλεγαν τι χάλι είναι αυτό.

Ο Ant1 είναι σε άλλο επίπεδο.
Σαν να βλέπεις σε 120p στο youtube :P .

Δε βλεπω να αλλαζουν και πολυ τα πραγματα,ως προς την ποιοτητα.Αυτοι θεψρουν οτι με την προσφορα τοσο πλουσιου περιεχομενου,το θεμα της ποιοτητας ειναι δευτερευον.Προσωπικα,μερικες φορες με ενοχλει το εντονο πιξελιασμα αλλα δινω βαση πιο πολυ στο περιεχομενο.Συνηθως βαζω και εντονα χρωματα στην τηλεοραση,οποτε το χορτο του γηπεδου δυσκολα αλλαζει αποχρωση!

Σαν νέος κάτοχος ΟΤΕ TV,οι πρώτες μου εντυπώσεις για την εικόνα είναι κακές.Εντάξει ,για τα περιφερειακά (αν και είμαι υπέρ της ύπαρξής τους) το σχόλιο για την εικόνα είναι περιττό.Θα έπρεπε όμως σε κάποια συγκεκριμένα κανάλια να είχε δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην εικόνα τους.Χωρίς υπερβολή,την καλύτερη εικόνα για τα δικά μου μάτια την έχει το Σινεμά 3 με τις ελληνικές ταινίες,ίσως επειδή δεν υπάρχουν απαιτήσεις όταν τις βλέπεις.Στο Cinema 1HD,όπως και σε όλα τα HD,με την παραμικρή κίνηση χαλάει η εικόνα.Αξιοπρεπή εικόνα είχε ο χθεσινός αγώνας Β' Γερμανίας στο Sport 1 HD.Στο σπορ 3 HD η εικόνα από τα Play Off του NBA ήταν μέτρια για HD.Μπορούν να γράψουν οι παλαιότεροι πώς ήταν η εικόνα στα Play Off αλλά και γενικά στις Live μεταδόσεις του NBA?Πάντως κάτι θα πρέπει να γίνει με την εικόνα,ιδιαίτερα στα HD κανάλια.

Επίσης,αν και άσχετο με την εικόνα,θεωρώ μεγάλο μείον τη μη δυνατότητα δημιουργίας από τον χρήστη λίστας καναλιών και περιήγησης αποκλειστικά μέσα σε αυτή.Είναι πολύ δύσχρηστο πατώντας το ΟΚ να εμφανίζονται όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια.

Last edited:

Σαν νέος κάτοχος ΟΤΕ TV,οι πρώτες μου εντυπώσεις για την εικόνα είναι κακές.Εντάξει ,για τα περιφερειακά (αν και είμαι υπέρ της ύπαρξής τους) το σχόλιο για την εικόνα είναι περιττό.Θα έπρεπε όμως σε κάποια συγκεκριμένα κανάλια να είχε δοθεί μεγαλύτερη σημασία στην εικόνα τους.Χωρίς υπερβολή,την καλύτερη εικόνα για τα δικά μου μάτια την έχει το Σινεμά 3 με τις ελληνικές ταινίες,ίσως επειδή δεν υπάρχουν απαιτήσεις όταν τις βλέπεις.Στο Cinema 1HD,όπως και σε όλα τα HD,με την παραμικρή κίνηση χαλάει η εικόνα.Αξιοπρεπή εικόνα είχε ο χθεσινός αγώνας Β' Γερμανίας στο Sport 1 HD.Στο σπορ 3 HD η εικόνα από τα Play Off του NBA ήταν μέτρια για HD.Μπορούν να γράψουν οι παλαιότεροι πώς ήταν η εικόνα στα Play Off αλλά και γενικά στις Live μεταδόσεις του NBA?Πάντως κάτι θα πρέπει να γίνει με την εικόνα,ιδιαίτερα στα HD κανάλια.

Επίσης,αν και άσχετο με την εικόνα,θεωρώ μεγάλο μείον τη μη δυνατότητα δημιουργίας από τον χρήστη λίστας καναλιών και περιήγησης αποκλειστικά μέσα σε αυτή.Είναι πολύ δύσχρηστο πατώντας το ΟΚ να εμφανίζονται όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια.

Aυτο δεν γινεται αν προσθεσεις τα καναλια σαν "Αγαπημενα" ?

Δοκιμάστε να πατήσετε το πράσινο κουμπί όταν έχετε αλλάξει κάποιο κανάλι.Στο μεγάλο παράθυρο με το σήμα OTE TV αλλάζει το περιεχόμενο και μπορείτε να πλοηγηθείτε ανάλογα το είδος των καναλιών που θέλετε με τα βελάκια στο κέντρο.Οταν επιλέξετε το είδος πιο δεξια εμφανίζονται τα κανάλια του είδους και δευτερη φορα με το ΟΚ μπορειτε να πατε κατευθειαν σε καποιο απο αυτα.Πιο γρηγορο απο το να πατας ~50 με 60 φορες καποιο αλλο κουμπι.

Πρώτα απ' όλα δεν μπορείς να επιλέξεις να βάλεις στα αγαπημένα πάνω από ένα ορισμένο αριθμό καναλιών.Δεύτερον,όταν παρακολουθείς κάποιο κανάλι που έβαλες στα αγαπημένα και πατήσεις ΟΚ,σε βγάζει στη λίστα με όλα ανεξαιρέτως τα κανάλια και όχι τη λίστα αγαπημένων.Τρίτον,όταν παρακολουθείς κάποιο κανάλι από τα αγαπημένα,πατώντας επόμενο σε πάει σε κανάλι εκτός τής λίστας,αν ήταν το τελευταίο κανάλι αγαπημένων και πάτησες επόμενο.Και τέταρτον,δεν μπορείς να αλλάξεις νούμερο σε κάθε κανάλι της λίστας αγαπημένων.Προσωπικά,δεν έχω ξαναδεί ποτέ άλλο δέκτη που να μην έχεις τις δυνατότητες αυτές.Και επειδή δεν το έχω συνηθίσει,είναι πολύ δύσχρηστο.Νομίζω ότι με κάποια αναβάθμιση θα λυνόταν το πρόβλημα,αν το επιθυμούσαν.

Επειδή αυτές οι παρατηρήσεις είναι εκτός θέματος,ας μεταφερθούν αλλού αν το κρίνει ο υπεύθυνος.

Κάπου είδα οτι μπήκε και ο 6ος αναμεταδότης.λογικα όπου υπάρχει θέμα θα το βελτιώσουν...

Κάπου είδα οτι μπήκε και ο 6ος αναμεταδότης.λογικα όπου υπάρχει θέμα θα το βελτιώσουν...

Και εγω το ειχα δει αυτο αλλα μετα ξυπνησα!

Προφανως θα γινει αυτο,αφου ηδη διαφημιζει τα παραπανω HD καναλια.

Πολύ καλή η εικόνα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.Αν η εικόνα είναι πάντα έτσι,προσωπικά θα είμαι πολύ ευχαριστημένος.Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν παραγωγή του ΟΤΕ και θα έπρεπε να δοθεί ποιότητα ανάλογη με την ποιότητα που ήδη έχει συνηθίσει ο τηλεθεατής σε HD μεταδόσεις από τη NOVA στη λεωφόρο,για το πρωτάθλημα.Πάντως,έδειξε ότι μπορεί να δίνει πολύ καλή εικόνα.Στις λίγες μέρες που έχω ΟΤΕ TV,ήταν σίγουρα η καλύτερη εικόνα που είδα.Μακάρι τέτοια εικόνα να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Πολύ καλή η εικόνα στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού.Αν η εικόνα είναι πάντα έτσι,προσωπικά θα είμαι πολύ ευχαριστημένος.Δεν ξέρω αν έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ήταν παραγωγή του ΟΤΕ και θα έπρεπε να δοθεί ποιότητα ανάλογη με την ποιότητα που ήδη έχει συνηθίσει ο τηλεθεατής σε HD μεταδόσεις από τη NOVA στη λεωφόρο,για το πρωτάθλημα.Πάντως,έδειξε ότι μπορεί να δίνει πολύ καλή εικόνα.Στις λίγες μέρες που έχω ΟΤΕ TV,ήταν σίγουρα η καλύτερη εικόνα που είδα.Μακάρι τέτοια εικόνα να είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.
Μακαρι να εχει ρολο αυτο με τον 6 αναμεταδωτη.Και στο ote cinema 1 καπως σαν να βελτιωθηκε τις τελευταιες μερες η εικονα.Υπαρχει παλι λιγο πιξελιασμα αλλα οχι οπως πριν.Μακαρι να πανε στα 10mb τα otecinema 1/village hd μπας και δουμε ποιοτητα αναλογη της νοβας που ηταν αψογη.