Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Άθλια εικόνα στο OTESPORT8HD (ΑΕΛ-ΟΛ.ΒΟΛΟΥ) για HD κανάλι !

Δεν είναι hd ή παραγωγή οπότε και εικόνα είναι ένα κακό upscale

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ότι γράφει hd στο όνομα του καναλιού δεν σημαίνει ότι είναι και hd το περιεχόμενο πάντα και σε κάποια ντοκιμαντέρ γίνεται το ιδιο

Έχετε και εσείς θέμα στον ήχο του OC007, ή μόνο εγώ αναγκάστηκα να το γυρίσω στο PCM πάλι; Κάτι αντίστοιχο με το πρόβλημα που είχε στις πρώτες μέρες του το OC4, μόνο που τότε ήταν εντελώς μουγκό και τώρα δεν ακουγονται οι ομιλίες.

Τα άλλα κανάλια και το OC4 (dolby) παίζουν κανονικά.

Κανονικα παιζουν σ' εμενα και τα δυο καναλια που ανεφερες.

Κι εγώ χθες που τσέκαρα το απόγευμα, ήταν οκ ο ήχος.

Καμία κατηγορία περιεχομένου δεν έχει υποβαθμιστεί στον ΟΤΕ. Κάποιες (ειδικά τα αθλητικά) γνώρισαν μεγαλύτερη ανάπτυξη από άλλες (πχ ταινίες) αλλά υποβάθμιση, προσωπικά τουλάχιστον, δεν έχω δει σε καμία κατηγορία. Ακόμα και οι ταινίες, είναι καλύτερα από το παρελθόν.
ΤΟ μόνο που υποβαθμίζεται με την συνεχή προσθήκη HD καναλιών είναι ο γενικότερος μέσος όρος ποιότητας εικόνας. Ας ελπίσουμε σύντομα, με την εκτόξευση και λειτουργία του νέου δορυφόρου, να "απλώσουν" λίγο τα κανάλια σε περισσότερους αναμεταδότες.

Last edited by a moderator:

Πάντως από πλευράς ποιότητας έχεις δίκιο, βλέπω μπροστά μου από δορυφορικό αυτη τη στιγμή, καμία σχέση τα HD με τα του ευρυζωνικού.

Σωστό... Το EDGE ξέρει κανείς με τι bitrate παίζει;

Πάντως από πλευράς ποιότητας έχεις δίκιο, βλέπω μπροστά μου από δορυφορικό αυτη τη στιγμή, καμία σχέση τα HD με τα του ευρυζωνικού.

Τα του ευρυζωνικού HD είναι σαφώς υποδεέστερα από πλευράς ποιότητας να υποθέσω σε σχέση με το δορυφορικό;

Τα του ευρυζωνικού HD είναι σαφώς υποδεέστερα από πλευράς ποιότητας να υποθέσω σε σχέση με το δορυφορικό;

χαχα.

Το ευρυζωνικό HD παρέχεται μόνο σε VDSL συνδέσεις, όπου υπάρχει αρκετό διαθέσιμο εύρος ζώνης. Έτσι μπορεί εύκολα το κάθε HD κανάλι να έχει 8 και 10 Mbps, ίσως και παραπάνω. Αντίθετα, στο δορυφορικό αυτή τη στιγμή στριμώχνονται 96 κανάλια, από τα οποία 34 είναι HD, σε μόλις 320 Mbps. Με τα HD να θέλουν τουλάχιστον 3 φορές παραπάνω bitrate από τα SD (στην πραγματικότητα 4 και 5), ο μέσος όρος διαθέσιμου bitrate για τα SD είναι 320/34*3+62=> 1,95 Mbps ενώ για τα HD 5,8 Mbps. Στην πράξη, επειδή έχει δεσμευτεί μεγάλη χωρητικότητα στον αναμεταδότη που έχει τα OTE Sport 1,2 και 3, ο μέσος όρος σε κάποια HD είναι ακόμα παρακάτω.

Άραγε τα κανάλια μέσω ευρυζωνικής φτάνουν τα 8 και 10 Mbps; To έχει δει κανείς στην πράξη;

Με το OTE Cinema 1 HD αφαιρεί λίγο πάνω από 10Mbps από το θεωρητικό μέγιστο της σύνδεσης. Βασικά σε όλα τα HD κανάλια αφαιρεί κάτι μεταξύ 8-12 Mbps.

Και λογικά ακόμα και τα SD δε θα είναι 1,5 και 2 Mbps αλλά 3+.

Re: Προσθήκες καναλιών στο πακέτο του ΟΤΕ

Μπορεί να ποστάρει κάποιος εικόνα η βίντεο απο τις 2 πλατφόρμες για να συγκρίνουμε? Παλιά είχα ευρυζωνική σύνδεση σε ADSL 24άρα αλλά επειδή ανέβαζε το ping στο Θεό, άλλαξα σε δορυφορικό. Τώρα έχω VDSL 50άρα, και το σκέφτομαι για αλλαγή πάλι σε ευριζωνικό. Τι λέτε?

Μπορώ εάν θέλετε να σας βγάλω κάποιες φωτο από την τηλεόραση. Να πάρουμε βιντεο από το source δεν γίνεται λόγω HDCP.

Ναι, αν μπορείς βγάλε μερικές φωτογραφίες να δούμε την διαφορά της ποιότητας εικόνας μεταξύ δορυφορικού και ευρυζωνικού

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

γεια χαρα παιδια και χρονια πολλα...μια ερωτηση...οσο κι αν σας φαινεται παραξενο αυτο που θα ρωτησω συμβαινει..μετα τις 23 30 το ivestigation discovery εδω και εναν μηνα δεν μου παιζει...δηλαδη δεν μπορω να δω εικονα..ειναι γεματη πιξελ και αυτο μονο την νυχτα και μονο αυτο το καναλι...ξερει κανεις να μου πει τι συμβαινει?