Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Θα έπαιρνε αναμεταδότες αν έμενε στην αρχική Ελληνική δέσμη - θα μπορούσε να φτάσει και 12. Προτίμησαν να εκπέμπουν σε όλη σχεδόν την Ευρώπη και έτσι πάπαλα οι επιπλέον αναμεταδότες. Εδώ απέτυχαν να είναι όλοι οι αναμεταδότες στο ίδιο τεταρτημόριο φάσματος, κάτι που το είχαν πριν.

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Malakudi τώρα πλέον δεν γίνεται να πάρουν άλλους αναμεταδότες;

Νομίζω πως από εκεί που μπορούσε να φτάσει 12 σε ελληνική δέσμη, τώρα είναι μέγιστο 10 σε κοινή δέσμη με της κεντρικής ευρώπης, την οποία χρησιμοποιεί το Kabelkiosk. Δε ξέρω αν σκοπεύει να φύγει το Kabelkiosk από τις 9 μοίρες, αλλά μέχρι τότε δε μπορεί πάνω από 5 συχνότητες εκεί ο ΟΤΕ (τώρα έχει 5 και άλλες 5 το Kabelkiosk). Μετά υπάρχουν συχνότητες στην Wide δέσμη που τώρα έχει 1 αναμεταδότη ο ΟΤΕ αλλά νομίζω υπάρχει μόνο 1 διαθέσιμη. Συνεπώς αν δεν αλλάξει κάτι να φύγει κάποιος από τον 9B, δεν υπάρχουν ελεύθερες συχνότητες για τον ΟΤΕ, ίσως να υπάρχει 1 ελεύθερη.
Αν είχε μείνει ο αρχικός σχεδιασμός, θα μπορούσε να έχει ως 12 αναμεταδότες που όμως δεν θα έπιαναν στην κεντρική και βορειοδυτική ευρώπη.

Δηλαδή αυτό τι είναι, ερασιτεχνισμός η είναι τελείως στα φρύδια τους
Συνδρομητική τηλεόραση και να έχει τέτοια εικόνα
Δεν είπα να είναι 4Κ αλλα όχι και αυτό το πράγμα
Εχει όλη την αφρόκρεμα του ποδοσφαίρου και να έχει τέτοια εικόνα, κάθεσαι να δεις ένα αγώνα και να είσαι με το άγχος ποτε θα πιξελιασει
Δε μπορώ να καταλάβω, στο 2016 φτάσαμε, τi μας περνάνε για τίποτα ορκ..
Kαι οπως έγραψε και ο φίλος πριν, μπαίνεις σε διαφορα φόρουμ η στη σελίδα τους στο facebook και δεν βλέπεις καθόλου σχόλια,τι διάολο είναι ευχαριστημένος ο κόσμος με αυτή την εικόνα, δε μπορώ να καταλάβω

@al capone: Έριξα μια ματιά στα μυνήματά σου. Με μία δόση υπερβολής, στα μισά διαμαρτύρεσαι για την ποιότητα εικόνας του ΟΤΕ και στα άλλα μισά για τις υπηρεσίες της Nova. Αν σε χαλάνε τόσο μη τους πληρώνεις! Να γκρινιάζεις συνέχεια δεν έχει νόημα.

Επί της ουσίας, για τα πάρα πολλά HD κανάλια του ΟΤΕ σε μικρό εύρος ζώνης έχω γράψει χρόνια πριν. Δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα και δε θα αλλάξει. Από τη στιγμή που συνέχεια προσθέτουν συνδρομητές φαίνεται πως δε τους νοιάζει η αναβάθμιση της ποιότητας εικόνας. Από τη μία ζητάτε να γίνουν όλα HD (πρόσφτατα άλλα 3 κανάλια σε HD - Οτε Cine2, Fox, Foxlife) και μετά γκρινιάζετε που πιξελιάζουν. Δηλαδή τι περιμένατε; Να μην πιξελιάζουν;

Ο ΟΤΕ για να μη πιξελιάζουν τα HD του θέλει τουλάχιστον +2 αναμεταδότες, για να μη πω +3. Με 36 HD κανάλια και 64 SD, και θεωρόντας πως ένα HD κανάλι θέλει τουλάχιστον 3 φορές το εύρος ζώνης ενός SD, έχουμε διαθέσιμο κατά μέσο όρο 325 Mbps / 172 = 1,88 Mbps για κάθε SD και 5,5 Mbps για κάθε HD. Για εικόνα χωρίς πιξελιάσματα το 1,88 πρέπει να γίνει τουλάχιστον 2,5 και το 5,5 να γίνει 7,5. 172 *2,5 = 430 - 325 = 105. Υπάρχει δηλαδή έλειμμα 105 Mbps (δύο αναμεταδότες), όχι για την τέλεια εικόνα (εκεί θέλουμε 10 Mbps για κάθε HD) αλλά απλώς για να μην έχει άσχημα πιξελιάσματα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Kαι οπως έγραψε και ο φίλος πριν, μπαίνεις σε διαφορα φόρουμ η στη σελίδα τους στο facebook και δεν βλέπεις καθόλου σχόλια,τι διάολο είναι ευχαριστημένος ο κόσμος με αυτή την εικόνα, δε μπορώ να καταλάβω

Ο κόσμος τρώει (και καταπίνει), ότι του πασάρουν... To μάρκετινγκ του HD κάνει καλή δουλειά.

Συμφωνώ πρέπει να αυξηθούν οι αναμεταδότες, αλλιώς να φύγουν κάποια κανάλια (περιφερειακά λέω εγώ...).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Ο κόσμος τρώει (και καταπίνει), ότι του πασάρουν... To μάρκετινγκ του HD κάνει καλή δουλειά.

Συμφωνώ πρέπει να αυξηθούν οι αναμεταδότες, αλλιώς να φύγουν κάποια κανάλια (περιφερειακά λέω εγώ...).
Τα περιφερειακά πρέπει να φύγουν όλα. Δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα. Επίσης τώρα με το ON demand μέσω streaming μπορουν να φύγουν και τα 4 on demand που λειτουργούν σαν κανάλια και τρώνε άδικα bandwidth από τους αναμεταδωτες.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

τωρα ποσους αναμεταδοτες εχει 6 η 7? ας φτασει τους 10 και να φυγουν τα περιφερειακα και να δεις εικονα μετα κανενας δεν θα γκρινιαζει!

Κατι μου λέει πως αντίστοιχα αν βγάλει ο ανταγωνισμός ( νοβα ) replay tv μονο τοτε θα ενεργοποιηθεί HD του οτε στο replay πλασαροντας το μάρκετινγκ που κάνει καλη δουλεια.

Και για να κάνουμε τη σύγκριση πχ με το Sky UK, σε αναμεταδότη των 52,5 Mbps το Sky UK βάζει 7 HD (μόνο σε 1 έχει 8) ενώ σε αναμεταδότες που έχουν Sport κανάλια βάζει 6 ή και 5. Το μέσο bitrate δηλαδή είναι 7,5 Mbps (στους αναμεταδότες με 7 HD κανάλια) ενώ ανεβαίνει ως και τα 10 Mbps (στους αναμεταδότες με 5 HD κανάλια). Και φυσικά αναφερόμαστε στο μέσο bitrate, στιγμιαία και ανάλογα με την στατιστική πολυπλεξία μπορεί να φτάνει και 13 και 15 Mbps.

Τα περιφερειακά κανάλια είναι περίπου 20. Και όλα να έκλειναν δε σώζεται η κατάσταση. Αν συμπεριλάβουμε και καμμιά 15ρια κανάλια ειδησεογραφικά κτλ που πχ είναι ελεύθερα στο Hotbird, κάτι γίνεται. Θα μπορούσαν κάποια κανάλια να γίνουν είτε IP (να τα λαμβάνεις δηλαδή μόνο από την ethernet και όχι από δορυφόρο) είτε να υιοθετήσει ο ΟΤΕ τη χρήση καναλιών από το Hotbird προωθώντας monoblock LNB για 9-13 στους πελάτες του. Ένας αναμεταδότης στο Hotbird με όλα τα περιφερειακά και λήψη των ειδησεογραφικών που εκεί είναι ελεύθερα και ταυτόχρονη μετάδοσή τους μέσω IP θα ελευθέρωνε 70-80 Mbps οπότε εκεί θα υπήρχε ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας.

Ας κλεισουν τα 3 On Demand καναλια, ενα OTE Cinema κι ενα OTE Sports.
Οντως η εικονα στο παιχνιδι του Ολυμπιακου ηταν αστεια.

@al capone: Έριξα μια ματιά στα μυνήματά σου. Με μία δόση υπερβολής, στα μισά διαμαρτύρεσαι για την ποιότητα εικόνας του ΟΤΕ και στα άλλα μισά για τις υπηρεσίες της Nova. Αν σε χαλάνε τόσο μη τους πληρώνεις! Να γκρινιάζεις συνέχεια δεν έχει νόημα.

Το παρον νημα έχει 1500+ σχόλια, από τα οποια στη συντριπική τους πλειοψηφία τα περισσότερα είναι για την εικόνα
Εγώ έχω κάνει 287 σχόλια από τα οποια περίπου τα 10 είναι στο παρόν νήμα, και σε σύγκριση με τα 1570 τον υπολοιπων φίλων είναι σταγόνα στον ωκεανό
Παρόλα αυτά μου λες ότι τα μισά μου σχόλια από τα 287 είναι παράπονα για την εικόνα
Μήπως δεν είμαι εγώ ο υπερβολικός?

Παμε και στην ουσία..

Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι συγκεκριμένα,(και ποσο μάλλον όταν ένα από αυτά τα προβλήματα είναι το κυριότερο, και αυτό για το οποιο πληρώνουμε, δηλαδή η εικόνα, και όχι κάποιο πλήκτρο του τηλεκοντρολ που θα μπορούσες να πεις έλα μωρε δε βαριέσαι θα πάρω ένα καινούργιο) οποτε λογικό είναι η οποια γκρίνια να επικεντρώνεται εκεί
Αν πάμε με τη λογική ότι δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε αυτό το πρόβλημα πάνω από 2-3 φορες γιατί κουράζουμε, τότε από τα 1570 σχόλια που έχει το παρόν νήμα τα 1500 θα πρέπει να διαγραφουν, μιας και όλα μιλάνε για την εικόνα και το παρόν νήμα όπως και τα υπόλοιπα να κλειδωθούν, μιας και δεν υπάρχει κάτι καινούργιο να συζητήσουμε η να "γκρινιάξουμε" αφού όλα έχουν χιλιοειπωθεί. Kαι ας μείνει ανοιχτό μονο το "search"
Και όταν προκύπτει κάτι συνταρακτικά καινούργιο άξιο συζήτησης-γκρίνιας τότε να ανοίγει και το αντίστοιχο νήμα

Οσο για το "αν δεν μου αρέσει να σταματήσω να το πληρώνω" αυτή είναι πολυ απλοϊκή προσέγγιση και δυστυχώς βλέπω ότι την ασπάζονται πολλοι. Eλα μωρε αν δε σου αρέσει κοφτό
Στο σπίτι που μένω αν δε μου αρέσει κάτι να το πουλήσω?
Στο αυτοκίνητο που έχω αν δε μου αρέσει κάτι να το πουλήσω?
Στα ρούχα που φοράω αν δε μου αρέσει κάτι να μην τα φοράω?
Αυτό είναι που θέλουν οι εταιρίες, να μη συζητιέται τίποτα και πουθενά. Απλα να πληρωνουμε
Tης εταιρίες της καταλαβαίνω. Eσάς όχι

Φίλε μου, το να "γκρινιάζεις" αναφέροντας το πρόβλημα ξανά και ξανά δε λύνει κάτι. Το συγκεκριμένο πρόβλημα το έχουμε αναφέρει, είναι γνωστό. Ακόμα κι αν δεν είναι γνωστό, δε θέλει δα και πανεπιστημιακές μαθηματικές γνώσεις για να καταλάβεις πως 36 HD και 64 SD σε 6 αναμεταδότες "δε βγαίνουνε".

Δες μερικές από τις αναφορές σου:
1. "Δηλαδή αυτό τι είναι, ερασιτεχνισμός η είναι τελείως στα φρύδια τους
Συνδρομητική τηλεόραση και να έχει τέτοια εικόνα
Δεν είπα να είναι 4Κ αλλα όχι και αυτό το πράγμα
Εχει όλη την αφρόκρεμα του... "

2. "Δεν ξέρω για εσάς, αλλα σε μένα η εικόνα είναι όπως την περιγραφουν οι παραπάνω φίλοι.
Και το θέμα είναι ότι τα παραπάνω σχόλια είναι από το 2014!!
Απαράδεκτος ο ΟΤΕ, να έχουν περάσει δυο..."

3. "Παιδιά όσο και να γράφουμε εδώ για τα προβλήματα της εικόνας δεν κερδίζουμε κάτι ουσιαστικό
Θέλει τηλεφώνημα στον ΟΤΕ και κράξιμο.. μπας και συγκινηθούνε
Η αφήστε το κατάλληλο...σχόλιο στην σελίδα..."

4. "Αυτό δεν ήταν βροχή, χαλάζι ήταν
Σε όλα τα κανάλια έχει πιξελιασματα, αλλα στο sport3 είναι πιο έντονο, το έχω παρατηρήσει σε αρκετούς αγωνες"

5. "Χόρτασε το μάτι πιξελιασματα στο παιχνίδι του παναθηναϊκού
Επιεικώς απαράδεκτη η εικόνα"

6. "Στο σπορτ3 που έβλεπα την Ντορτμουντ η εικόνα ήταν μαύρα χαλια, μεγάλη αυξομειώσει στην ποιοτητα, και έκανε αυτά που ανέφερα σε άλλο σχόλιο, όλη την ώρα η εικόνα τρεμόπαιζε"

7. "Δεν είναι μονο η εικόνα ότι δεν είναι αρκετά καθαρή, αλλα σε πολλά κανάλια παρατηρείς πολλά πιξελιασματα, (κυριος στο λογότυπο του κάθε καναλιού η σε διαφορες καρτέλες που βγάζουν τα κανάλια)..."

8. "Μια χαρά τα βλέπουν αδερφέ αλλα στα φρύδια τους, έφτασαν τους 500 χιλιάδες συνδρομητές και σου λένε τώρα τη δέσαμε τη γουμαρα..
Ασε που άμα γράψεις και τίποτα, βγαίνουν κάτι περίεργη εδώ μέσα και..."

9. "Εγώ σε 43άρα έχω θεματάκια, όπως έγραψα και στην προηγουμενη σελίδα, κύριος στα αθλητικά
Και από ότι γραφει ο king2009 το πρόβλημα είναι πιο εμφανές στης γρηγορες σκηνές, άρα στα αθλητικά που έχω το..."

κι άλλα τόσα μηνύματα για το ότι δεν έχει αναζήτηση, για το ότι δε δουλεύει η υπενθύμιση, κτλ κτλ κτλ

Κι όλα αυτά σε ένα μήνα. Μου αρέσει ειδικά το σχόλιο νούμερο 3 που λες ότι δεν έχει νόημα να τα γράφεις εδώ, αλλά συνεχίζεις. Τι νόημα λοιπόν έχουν αυτά τα μηνύματα; Αν είναι όλα τόσο χάλια, κόψε τη συνδρομή. Κι εμένα δε μου αρέσει το πιξέλιασμα, το είπαμε, κάναμε και ανάλυση με αριθμούς να καταλάβουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει, αλλά τελικά απλώς αναπαράγεται μία βαβούρα, μία αγανάκτηση για την αγανάκτηση να την πω. Έτσι δε πρόκειται να αλλάξει κάτι όμως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και όχι, δεν είναι απλοϊκή προσέγγιση το "αν δε σου αρέσει κόφτο". Είναι η επιτομή του καπιταλισμού. Αν δε σου αρέσει μια υπηρεσία, ο μόνος τρόπος να το δείξεις είναι να σταματήσεις να την πληρώνεις. Αν δε σου αρέσει ο καφές που φτιάχνει μια καφετέρια, δε ξαναπάς. Αν δε σου αρέσει το φαγητό σε ένα εστιατόριο, δεν ξαναπάς. Γιατί στη συνδρομητική τηλεόραση να είναι διαφορετικό;

Δεν χρειάζεται να μου παραθέσεις όλα τα μηνύματα, δεν αρνήθηκα ότι τα έχω γράψει. Αλλα στο ίδιο μήκος κύματος είναι όλα τα μηνύματα στο παρόν νήμα, δεν κατάλαβα γιατί ξεχωρίζεις τα δικά μου, επειδή είναι πιο πρόσφατα ας πούμε?
Εγραψα και πριν, αν ειναι ετσι ας σβηστούν όλα τα σχόλια και να μείνει μονο ένα στη πρώτη σελίδα, που να λεει, <Η εικόνα έχει προβλημα> και ας κλειδωθεί το νήμα μέχρι να προκύψει καινούργιο πρόβλημα
Στο νούμερο 3 που σου αρέσει κιόλας γράφω ξεκάθαρα ότι δεν κερδίζουμε κάτι ουσιαστικό, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να γράφουμε τίποτα. Τα διαφορα φορουμ έχουν πρωτίστως ενημερωτικό χαρακτήρα, κάποιος που θέλει να βάλει σήμερα οτε θα κάνει μια αναζήτηση στο internet και θα πέσει πάνω στο δικό μου σχόλιο, "γιαυτον" λοιπόν είναι πολύ ουσιαστικό να διαβάσει για την ποιότητα του οτε σήμερα, και όχι να δει ένα σχόλιο που γράφτηκε δυο χρονια πριν
Αν οι συνδρομητικές πλατφόρμες ήταν όσες είναι οι καφετεριες πίστεψε με θα είχα φύγει
Το οτι ειναι η επιτομή του καπιταλισμού συμφωνω αλλα αν το βλέπεις από την πλευρά τον εταιριών
Εγώ δεν είμαι από την πλευρά τον εταιριών, είμαι από την πλευρά τον καταναλωτών
Οποτε είναι δικαίωμα μου αν κάτι που πληρώνω δεν μου αρέσει να το σχολιάζω
Tωρα αν αυτό ενοχλεί ε αυτός είναι και ο σκοπός μου..μήπως κάποιοι ενοχληθούν και ασχοληθούν με το θέμα

ΥΓ. Ξέρεις για ποτε θα φτιαχνόταν η εικόνα αν κάθε μέρα έστω 1000 άτομα έγραφαν στα φόρουμ ότι η εικόνα είναι χαλια
Στο πιτς φιτίλι..

για να καταλαβω και εγω που και εγω γκρινιαζω για την εικονα(και σχεδον ολα τα μηνυματα αναφερονται για αυτο το θεμα), αφου δεν το διορθωνουνε πρεπει να γκρινιαζουμε και δεν ειναι καθολου ασκοπο 1) για να καταλαβουν μερικοι εκει στον οτε οτι δεν ειμαστε καθολου ευχαριστημενοι απο την εικονα 2) για να ενημερονονται αυτοι που σκεφτονται να αγορασουνε οτε οτι η ποιοτητα hd ειναι για τα πανηγυρια σκεψου φιλε malakudi αν δεν αναφερομασταν ανα τακτα χρονικα διαστηματα για την εικονα ποιο συμπερασμα θα εβγαινε? οτι αυτοι που γκρινιαζαν καποτε τωρα ειναι ευχαριστημενοι και ν2 οτι οσοι θελανε να μαθουν πληροφοριες θα πεφτανε στην παγιδα οτι ολα καλα με την εικονα . ΚΑΙ ΜΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ειναι κατο παρα πολυ σημαντικο δεμ μπορουμε να αγορασζουμε πανακριβες tv να πληρωνουνε καθε μηνα εδω και χρονια 30αρια στον οτε για να βλεπουμε θολουρα!!!

Κατ' αρχάς δεν είναι δικό μου θέμα αν θα έπρεπε να σβηστούν ή όχι οι συνεχείς αναφορές σε προβλήματα εικόνας. Είναι ζήτημα κοινής λογικής να αντιλαμβάνεται ο καθένας πως 36 HD και 64 SD κανάλια σε 6 αναμεταδότες συνολικού εύρους ζώνης 325 Mbps θα δείχνουν όπως ακριβώς δείχνουν στο ΟΤΕ TV. Με πιξελιάσματα, με θολούρα, με, με, με ...

Και επειδή στον ΟΤΕ δεν είναι τίποτα άσχετοι, όλο αυτό που έχει γίνει είναι μία απόφαση αφού υπολογίστηκαν όλες οι συνιστώσες. Προφανώς και ξέρουν ότι η εικόνα είναι για τα μπάζα και ότι χρειάζονται άλλους 2-3 αναμεταδότες. Αλλά αποφάσισαν πως είναι πιο σημαντικές οι πωλήσεις στους έλληνες της υπόλοιπης ευρώπης από την ποιότητα εικόνας. Και όχι, 1000 αναφορές σε ένα φόρουμ δε θα άλλαζαν με τίποτα μία τέτοια αποφασισμένη πολιτική. Και δε μπορεί πλέον να γίνει κάτι τεχνικά, αφού ο δορυφόρος είναι σχεδόν γεμάτος. Μόνο αν τον εγκαταλείψει κάποια πλατφόρμα θα βρει κι άλλους αναμεταδότες ο ΟΤΕ.

Εσείς οι ίδιοι που γκρινιάζετε για την ποιότητα εικόνας περιμένατε πως και πως να γίνουν HD το OTE Cine2, το Fox και το Foxlife. Αυτό δείχνει πως δε κατανοείτε το πρόβλημα, δίνετε την εντύπωση ότι νομίζετε πως κάτι γίνεται λάθος και θα αλλάξουν 5-6 ρυθμίσεις κάπου και θα φτιάξει. Αλλά δεν είναι έτσι. Όσο πιο πολλά HD προστίθενται, τόσο χειρότερο γίνεται το πρόβλημα. Οπότε μάλλον θα έπρεπε να παρακαλάτε να ξαναγίνουν SD ορισμένα κανάλια.

Δεν είναι καθόλου κοινή λογική ότι τα κανάλια τους δεν χωράνε στους αναμεταδότες, εσύ μπορεί να το κατέχεις το άθλημα αλλα κάποιος που δεν το κατέχει που να ξέρει από αναμεταδότες bitrate και τα σχετικά
Κι εγώ ήθελα να γίνουν τα fox hd, αλλα δεν με προειδοποίησε κανένας ότι θα πέσει η ποιότητα στα αθλητικά, και ούτε ήμουν υποχρεωμένος να ξέρω ότι δεν φτάνουν οι αναμεταδότες (αν το ήξερα όχι να γίνουν hd θα ήθελα αλλα θα προτιμούσα να τα αφαιρέσουν και τελείως)
Μας λες ότι στον ΟΤΕ δεν είναι χαζοί και ότι εις γνώση τους δώσανε προτεραιότητα στους Ελληνες του εξωτερικού. Εγώ αν τους παρω τηλέφωνο και τους πω ότι θέλω να πάρω το πακέτο στη Γερμανία θα μου πούνε απαγορεύεται
Δηλαδή μας λες ότι εις γνώση τους δώσανε προτεραιότητα σε κάτι που οι ίδιοι θεωρούν παράνομο? Γιατί αν ισχύει αυτό μπορεί να μην είναι χαζοί αλλα είναι κάτι άλλο (το οποιο προς το παρόν δεν θα το γράψω..)
Και κάτι τελευταίο, αφού ντε και καλά πρέπει κάποια κανάλια να "πιξελιαζουν" γιατί αυτά πρέπει να είναι τα αθλητικά, ας ανεβάσουν την ποιότητα τον αθλητικών και ας ρίξουν την ποιότητα του καρντασιαν tv η του luxe η τον μουσικών η τον ντοκιμαντέρ η οτιδήποτε άλλο, στα αθλητικά δηλαδή πρέπει να είναι όλο το "πιξελιασμα" που είναι το δυνατό τους χαρτί
Δηλαδη δίνουν προτεραιότητα στο καρντασιαν tv που όσες φορες το έβαλα δεν είδα ούτε ένα "πιξελιασμα" και στα αθλητικά που βλέπει όλος ο κόσμος βλέπουμε αυτό το χαλι

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Καλημέρα σε όλους.

Είμαι συνδρομητής OTE TV μέσω VDSL , εδώ και λίγες μέρες η ποιότητα στα HD κανάλια που πάντοτε ήταν καταπληκτική εχει καταρρεύσει.
Είναι επιπέδου SD σα να εχει απενεργοποιηθεί το HD pack απο τη γραμμή μου.
Εχω δηλώσει βλάβη και περιμένω τις παρεμβάσεις των τεχνικών.

Ελπίζω να ειναι βλάβη και όχι κάποια ακατανόητη επιλογή του ΟΤΕ.
Υπάρχουν άλλοι χρήστες μέσω VDSL να μας αναφέρουν αν εχουν καποιο πρόβλημα με τα HD κανάλια;

Και κάτι τελευταίο, αφού ντε και καλά πρέπει κάποια κανάλια να "πιξελιαζουν" γιατί αυτά πρέπει να είναι τα αθλητικά, ας ανεβάσουν την ποιότητα τον αθλητικών και ας ρίξουν την ποιότητα του καρντασιαν tv η του luxe η τον μουσικών η τον ντοκιμαντέρ η οτιδήποτε άλλο, στα αθλητικά δηλαδή πρέπει να είναι όλο το "πιξελιασμα" που είναι το δυνατό τους χαρτί
Δηλαδη δίνουν προτεραιότητα στο καρντασιαν tv που όσες φορες το έβαλα δεν είδα ούτε ένα "πιξελιασμα" και στα αθλητικά που βλέπει όλος ο κόσμος βλέπουμε αυτό το χαλι

Και το καρντάσιαν tv πιξελιάζει, ίσως δε το είδες αρκετά. Πάντως, αυτό είναι και το μόνο σημείο που θα μπορούσαν να παρέμβουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ. Κανάλια με χαμηλή σχετικά απαίτηση σε bitrate και χαμηλό ενδιαφέρον να συμπιεστούν περισσότερο ώστε να ανασάνουν λίγο τα αθλητικά. Το πιξέλιασμα είναι πιο έντονο σε γρήγορη εναλλαγή σκηνών, γιατί εκεί ανεβαίνει η απαίτηση για bitrate. Και τα αθλητικά συνήθως έχουν γρήγορες εναλλαγές.

Νομίζω ο σωστός τρόπος αντίδρασης είναι να επικοινωνείτε με τον ΟΤΕ και να ζητάτε εξηγήσεις για την κακή ποιότητα εικόνας. Κι αν σας αρχίζουν τα γνωστά ότι φταίει το σήμα, η εγκατάσταση και άλλα φαιδρά, να είστε έτοιμοι και με στοιχεία (αριθμός καναλιών, αριθμός αναμεταδοτών κτλ κτλ) να απαντήσετε. Ίσως και η γραπτή αναφορά να ήταν χρήσιμη. Μόνο έτσι ίσως πιεστεί η κατάσταση για μία αλλαγή - αν και φοβάμαι πως δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια.

Δεν είναι καθόλου κοινή λογική ότι τα κανάλια τους δεν χωράνε στους αναμεταδότες, εσύ μπορεί να το κατέχεις το άθλημα αλλα κάποιος που δεν το κατέχει που να ξέρει από αναμεταδότες bitrate και τα σχετικά
Κι εγώ ήθελα να γίνουν τα fox hd, αλλα δεν με προειδοποίησε κανένας ότι θα πέσει η ποιότητα στα αθλητικά, και ούτε ήμουν υποχρεωμένος να ξέρω ότι δεν φτάνουν οι αναμεταδότες (αν το ήξερα όχι να γίνουν hd θα ήθελα αλλα θα προτιμούσα να τα αφαιρέσουν και τελείως)
Μας λες ότι στον ΟΤΕ δεν είναι χαζοί και ότι εις γνώση τους δώσανε προτεραιότητα στους Ελληνες του εξωτερικού. Εγώ αν τους παρω τηλέφωνο και τους πω ότι θέλω να πάρω το πακέτο στη Γερμανία θα μου πούνε απαγορεύεται
Δηλαδή μας λες ότι εις γνώση τους δώσανε προτεραιότητα σε κάτι που οι ίδιοι θεωρούν παράνομο? Γιατί αν ισχύει αυτό μπορεί να μην είναι χαζοί αλλα είναι κάτι άλλο (το οποιο προς το παρόν δεν θα το γράψω..)

Παντως ενημερωτικά ολα αυτα τα μηνύματα έπρεπε να γίνονται και κοινοποίηση στην φορμα παραπόνων του ΟΤΕ εγγράφως.
Εκει θα ειχαμε εναν μοχλό (πιεσης)

Sorry για το off topic