Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

το εχω ξαναπει οταν μπαινει το "Κολοκοτρωνίτσι tv" μερικοι το βλεπουν σαν θετικο και οτι θα εχουν περισσοτερες επιλογες(γιατι ως γνωστον το καθε "κολοκοτρωνιτσι tv" Που μπαινει εχει εκπληκτικο προγραμμα..

πρεπει να γινει ενα γερο ξεσκαρταρισμα μια δεκαδα τουλαχιστον καναλιων το 99% των συνδρομητων δεν ξερει καν οτι υπαρχουν στο πακετο και δεν τα εχει περασει ουτε στο ζαπιγκ

παιδια να ρωτησω κατι και συγγνωμη αλλα επειδη μιλατε για την εικονα προφανως μιλατε ασχετο απο την ποιοτητα εικονας που δειχνει ο οτε και το σημα που υπαρχει. μιλατε οτι εχει χαλασει η εικονα και το βλεπετε ορατα εσεις αυτο? αν ναι ισχιει για ολους διοτι δεν μπορω να διακρινω διαφορα πριν και τωρα στην δικια μου περιπτωση.

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

φιλε malakudi
αφου μας λες οτι μπορει να παρει 1 αναμεταδοτη ακομα τουλαχιστον γιατι δεν τον παιρνει ? αρα δεν ειναι οτι δεν εχει αλλα περιθορια ο οτε ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ! και να ποιο ειναι το νοημα να φωναζουμε εδω για την εικονα (γιατι ειναι σιγουρο οτι τα παρακολουθουν απο τον οτε τα σαιτ) οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ . εφω δεν εχω τεχνικες γνωσεις αλλα ετσι πως τα λες και διαβαζουμε θα μπορουσε καλλιστα 1)να νοικιασει 1 αναμεταδοτη ακομα και ισως 2 (αν υπαρχει περιθοριο) 2)να ριξει λιγο την ποιοτητα απο καναλια που φεν εχουν την ιδια τηλεθεαση 3) να φυγουν μερικα τοπικα καναλια η να ριξει ακομα περισσοτερο την ποιοτητα 4) και ασ μην εχει 8 οτε σπορ ασ εχει 5 αλλα να να βλεπονται . τελικο συμπερασμα ειναι οτι μπορει αλλα Δ
ΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ !!!

το εχω ξαναπει οταν μπαινει το "Κολοκοτρωνίτσι tv" μερικοι το βλεπουν σαν θετικο και οτι θα εχουν περισσοτερες επιλογες(γιατι ως γνωστον το καθε "κολοκοτρωνιτσι tv" Που μπαινει εχει εκπληκτικο προγραμμα..

πρεπει να γινει ενα γερο ξεσκαρταρισμα μια δεκαδα τουλαχιστον καναλιων το 99% των συνδρομητων δεν ξερει καν οτι υπαρχουν στο πακετο και δεν τα εχει περασει ουτε στο ζαπιγκ
+1

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

λογικο δεν ειναι ρε παιδια μια οποιαδηποτε εταιρεια να θελει να ειναι κερδοφορα?
Εδω σταδιακα μεχρι τελος 2017 θα γινουν ολες οι pstn γραμμες voip.
Ξερετε τι εξοικονομηση χρηματων θα κανει απο εκει?.
Θεωρω οτι οσοι εχουν τοσο το εντονο το προβλημα εικονας < καποιες φορες και εγω αλλα δεν ειμαι τοσο αυστηρος κριτης> να στειλουν εγγραφως παραπονα στο email του οτε

φιλε malakudi
αφου μας λες οτι μπορει να παρει 1 αναμεταδοτη ακομα τουλαχιστον γιατι δεν τον παιρνει ? αρα δεν ειναι οτι δεν εχει αλλα περιθορια ο οτε ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΕΧΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ! και να ποιο ειναι το νοημα να φωναζουμε εδω για την εικονα (γιατι ειναι σιγουρο οτι τα παρακολουθουν απο τον οτε τα σαιτ) οτι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ . εφω δεν εχω τεχνικες γνωσεις αλλα ετσι πως τα λες και διαβαζουμε θα μπορουσε καλλιστα 1)να νοικιασει 1 αναμεταδοτη ακομα και ισως 2 (αν υπαρχει περιθοριο) 2)να ριξει λιγο την ποιοτητα απο καναλια που φεν εχουν την ιδια τηλεθεαση 3) να φυγουν μερικα τοπικα καναλια η να ριξει ακομα περισσοτερο την ποιοτητα 4) και ασ μην εχει 8 οτε σπορ ασ εχει 5 αλλα να να βλεπονται . τελικο συμπερασμα ειναι οτι μπορει αλλα Δ
ΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ !!!

Είπα ότι "μάλλον" μπορεί να πάρει μία άδεια συχνότητα στο wide beam - συγκεκριμένα την 11747 Horizontal. Αν όντως είναι ελεύθερη και δε την έχει πάρει κάποιος άλλος, θα ήταν μια εύκολη και άμεση λύση. Και δε νομίζω ότι ο ΟΤΕ έχει πρόβλημα χρημάτων. Το έχει δείξει αυτό νομίζω κερδίζοντας όλους τους διαγωνισμούς δικαιωμάτων.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υπάρχει μία θετική εξέλιξη: στο NIT του ΟΤΕ αναφέρεται πλέον και 7ος αναμεταδότης: DVB-S2 12168 Η 27500 2/3 8PSK. Προς το παρόν χωρίς σήμα ή δοκιμαστικά κανάλια.

Η ποιοτητα αυτη την στιγμη στις περισσοτερες μεταδοσεις ιταλικων παιχνιδιων ειναι τραγικη.τα πιξελιασματα ειναι τραγικα και συνεχη.δεν ειναι αυτη μεταδοση σοβαρη.λυπαμαι πολυ για αυτο που μας πασαρουν και εμεις το δεχομαστε.

Αυτο με το σημα που λενε ορισμενοι εδω μεσα πιανει τα ορια του γραφικου...μια χαρα εικονα εχει. Τι να πω..εμενα το μονο που μου τι δινει ειναι οταν βρεχει που καμια φορα εζει πιξελιασματα χωρις να εχει κατακλυσμο

Κι εμένα μια χαρά.Αλλά δεν είμαι και ειδήμων στα θέματα εικόνας! Εγώ γκρινιάζω για αλλά θέματα!

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Αυτο με το σημα που λενε ορισμενοι εδω μεσα πιανει τα ορια του γραφικου...μια χαρα εικονα εχει. Τι να πω..εμενα το μονο που μου τι δινει ειναι οταν βρεχει που καμια φορα εζει πιξελιασματα χωρις να εχει κατακλυσμο

Όταν υπάρχουν τέτοιες απόψεις, για ποιο λόγο ο ΟΤΕ να αναβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας του; Εσύ φίλε μου είσαι στο άλλο άκρο. Η συνεχής διαμαρτυρία κουράζει, αλλά όχι και να λέμε πως αυτή η εικόνα είναι αξιόλογη και HD. Δες κανένα bluray ή κανένα κανάλι HD του εξωτερικού γιατί μάλλον δε ξέρεις πως είναι η σωστή εικόνα ενός HD προγράμματος.

και εμενα μια χαρα βλεποντε τα καναλια τα αθλητικα ρε μπας και εχετε τηλεορασεις turbo x :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Όταν υπάρχουν τέτοιες απόψεις, για ποιο λόγο ο ΟΤΕ να αναβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας του; Εσύ φίλε μου είσαι στο άλλο άκρο. Η συνεχής διαμαρτυρία κουράζει, αλλά όχι και να λέμε πως αυτή η εικόνα είναι αξιόλογη και HD. Δες κανένα bluray ή κανένα κανάλι HD του εξωτερικού γιατί μάλλον δε ξέρεις πως είναι η σωστή εικόνα ενός HD προγράμματος.

Μεχρι και στο STAR HD εχω πετυχει εικονα κλασεις ανωτερη απο τα hd του οτε

Θεωρώ οτι μιλάτε με λάθος βάση! Όλα εξαρτώντε από αρκετους παράγοντες!! Πχ από τo τι ποιότητα δίνει σε κάποιο κανάλι, από την τηλεόραση, από την απόσταση που βλέπουμε έναν αγώνα ή μια ταινία κλπ κλπ κλπ! Πχ άς πούμε οτι έχουμε μια 55αρα. Αν κάποιος είναι στα 2 μέτρα σίγουρα θα έχει θέμα με τα πιξελιάσματα. αν όμως είναι στα 5 μέτρα θα βλέπει τέλεια εικόνα! Εγώ για παράδειγμα που έχω 42αρα όταν κάθομαι να δώ καμια ταινία ή κανέναν αγώνα στα 2 μέτρα βλέπω τα πιξελιάσματα γι'αυτό απομακρύνομαι και όλα ΟΚ! Συνεπώς κάποιες αντιπαραθέσεις είναι τελείως άστοχες από την στιγμή που μιλάτε για διαφορετικές αποστάσεις και διαφορετικές τηλεοράσεις! Τώρα θεωρώ οτι το HD στα αθλητικά έχει πέσει αρκετά! Αν θέλουμε πραγματικό HD απέχουμε πολύ ακόμη! Οι συνδρομητές που έχουν μια 55αρα σε απόσταση 2 μέτρων είναι πολλοί λίγοι! Τα περισσότερα σπίτια βολεύοντε με 37ερες και 42αρες άρα δεν διαπιστώνουν το πρόβλημα που όντως υπάρχει! Οι ποιό ψαγμένοι σε θέματα εικόνας φυσικά και έχουν πρόβλημα! Απλά θεωρώ οτι ο ΟΤΕ, όπως και κάθε συνδρομητική, δίνει βάση στην ποσότητα παρά στην ποιότητα! Περισσότερα κανάλια άρα χαμηλότερη ποιότητα αλλά περισσότεροι συνδρομητές! Γιατί άλλο full pack με 50 κανάλια και άλλο full pack με 90+ κανάλια! Είναι πιο εντυπωσιακό!!!! Εκτός και αν χρησημοποιήσει περισσότερους αναμεταδότες

Το "πιξέλιασμα" είναι μεγάλα macro-blocks από mpeg τεχνουργήματα. Δεν είναι πως η ανάλυση έπεσε στιγμαία από Full HD σε SD και έτσι αν βλέπω από μακριά ή σε μικρή τηλεόραση δε το καταλαβαίνω. Το πιξέλιασμα είναι ξεκάθαρο και άμεσα αντιληπτό, ακόμα και σε μικρότερες τηλεοράσεις, σε κάποιον που είναι εξοικιωμένος να το βλέπει - και δυστυχώς αν μετά δε μπορείς να το αγνοήσεις. Και δεν είναι μόνο το πιξέλιασμα αποτέλεσμα του λιγοστού διαθέσιμου εύρους ζώνης. Πολλές φορές πιο έντονα αντιληπτή είναι η σπασμωδική κίνηση, λες και χάνει καρέ. Αυτά όλα είναι προβλήματα χαμηλού bitrate. Θα εξαληφθούν μόνο όταν τα κανάλια απλωθούν σε περισσότερους αναμεταδότες.

Παιδιά έχετε δίκιο. Και γω που έχω αστιγματισμο η εικόνα φαίνεται καλή. Όταν όμως βάλω τα γυαλιά, όπου καταλαβαίνω και την παραμικρή λεπτομέρεια, βλέπω ότι υπάρχει τεράστια διαφορά στα HD του ΟΤΕ και στο STAR(Κλασεις ανωτερω )
Αστιγματισμό μικρό όχι μεγάλο. 0.75

Εγω εχω 55αρα και ειμαι οκ. Αυτο με το σταρ hd που λετε μηπως οφειλεται στο οτι δεν ειναι δορυφορικο;

Σε εμένα κάτι προβληματάκια με σπασμωδικές κινήσεις και μερικές φορές κάποια στιγμιαία είδωλα υπάρχουν μόνο όταν έχω ενεργοποιημένη την ομαλή κίνηση στην τηλεόραση (motion plus στη samsung) που είναι καθαρά θέμα της δικής μου τηλεόρασης.Οταν το απενεργοποιώ είναι όλα οκ.

Xθες ειδα λιγο homeland στο fox. Kαι επειδη ειχα δει το επεισοδιο πριν λιγο καιρο απο αλλη πηγη
ενταξει αυτο αν ηταν hd εγω ειμαι αστροναυτης

Η ίδια συζήτηση γίνεται και στις δύο πλατφόρμες για τα Fox. Κι εμένα HD μου κάνει μόνο το λογότυπο. Το άλλο είναι ένα πολύ καλό SD upscale.