Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Εγώ το ότι βγαίνουν άτομα και λένε "εγώ είμαι ok" η "σε μένα είναι μια χαρά" δε μπορώ να το καταλάβω. Kαι μεταξυ μας κιόλας δεν το πιστεύω
Δεν είναι δυνατόν και μάλιστα σε 55άρα τηλεόραση που λέει ο φίλος να μην βλέπεις τα πιξελιασματα και της αυξομειωσεις στην ποιότητα
Που σε μερικούς αγωνες μάλιστα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, όπως ήταν στον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΠΟΕΛ
Συγγνώμη αλλα αυτά τα σχόλια μονο ως τρολαρισμα μπορώ να τα εκλάβω

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

εγω φιλε ρωτησα επειδη ειλικρινα δεν βλεπω διαφορα αλλα μπορει να κανω και λαθος. η διαφορα στην ποιοτητα εικονας που λετε την εντοπισατε απο ποτε ακριβως? και οταν μιλατε για ξεπιπιλισματα τι ακριβως εννοειτε?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ το ότι βγαίνουν άτομα και λένε "εγώ είμαι ok" η "σε μένα είναι μια χαρά" δε μπορώ να το καταλάβω. Kαι μεταξυ μας κιόλας δεν το πιστεύω
Δεν είναι δυνατόν και μάλιστα σε 55άρα τηλεόραση που λέει ο φίλος να μην βλέπεις τα πιξελιασματα και της αυξομειωσεις στην ποιότητα
Που σε μερικούς αγωνες μάλιστα είναι κάτι παραπάνω από εμφανή, όπως ήταν στον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΠΟΕΛ
Συγγνώμη αλλα αυτά τα σχόλια μονο ως τρολαρισμα μπορώ να τα εκλάβω

εγω φιλε ρωτησα επειδη ειλικρινα δεν βλεπω διαφορα αλλα μπορει να κανω και λαθος. η διαφορα στην ποιοτητα εικονας που λετε την εντοπισατε απο ποτε ακριβως? και οταν μιλατε για ξεπιπιλισματα τι ακριβως εννοειτε?

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

Το δορυφορικό του οτέ ποτε δεν ηταν διασημο για την καλη ποιοτητα, σε αντιθεση με τις αντιστοιχες ευρυζωνικές υπηρεσιες του. Αυτο που μετριεται και ειναι απολυτα υπευθυνο για την ποιοτητα εικόνας ειναι το bitrate. Δεδομένη χωρητικότητα στους αναμεταδότες και πολλά κανάλια, σημαινει πολυ χαμηλό bitrate ανα κανάλι. Τα αλλα που αναφερεις ειναι υποκειμενικές προτιμήσεις στο συνολο τους.

εγω που βλεπω σε sony 42 ιντσων 200 hz και σε αποσταση 2 μετρων δεν εχω κανενα προβλημα με την εικονα.μια χαρα φαινοντε τα hd καναλια του οτε ουτε πιξελιασματα εχω ουτε τιποτα τωρα αν ο αλλος μετραει bitrate και τεχνικα και λεει οτι η εικονα εχει προβλημα ας κοιταξει την τηλεοραση του μπας και ειναι μαπα.και δεν τρολαρω ουτε κανω πλακα γιατι καποιοι θελουν να μας βγαλουν και τυφλους μου φαινετε.

Φίλε μου κανείς δεν θέλει να σε (μας) βγάλει τυφλούς.

Και ο παππούς μου δεν κατάλαβε την διαφορά απο sd σε HD στην nova.
Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχει.

Ο malakudi και αρκετοί άλλοι εδώ, εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει.
Και αφήστε ήσυχες τις τηλεοράσεις, μια χαρά είναι.

Last edited:

κοιτα αλλο να λες τεχνικα οτι για να δεις εκπληκτικο hd θες τοσο bitrate και αλλο να λες οτι η εικονα εχει προβλημα γιατι αυτο μας λεει ο φιλος συνεχεια παραπανω.και μπορει ο παππους να μην καταλαβαινει την διαφορα αλλα εμεις οι νεωτεροι την καταλαβαινουμε.και τα hd του οτε δεν ειναι τοσο χαλια οσο θελουν καποιοι να τα παρουσιασουν τι να κανουμε τωρα ψεματα να λεμε.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο του ΟΤΕ

κοιτα αλλο να λες τεχνικα οτι για να δεις εκπληκτικο hd θες τοσο bitrate και αλλο να λες οτι η εικονα εχει προβλημα γιατι αυτο μας λεει ο φιλος συνεχεια παραπανω.και μπορει ο παππους να μην καταλαβαινει την διαφορα αλλα εμεις οι νεωτεροι την καταλαβαινουμε.και τα hd του οτε δεν ειναι τοσο χαλια οσο θελουν καποιοι να τα παρουσιασουν τι να κανουμε τωρα ψεματα να λεμε.
Σε 42 άρα είναι μια χαρά το HD του αλλά η 42αρα είναι πολύ μικρή τηλεόραση στις μέρες μας. Εγώ με 55αρα υπάρχει πιξελιασμα από τα 2.5 μέτρα στις γρήγορες σκηνές. Όσο μικρότερη η οθόνη τόσο λιγότερο bitrate θες για να δεις εικόνα χωρίς πιξελιασμα.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ποιες 55, εδώ σε 40αρα στα 2.5 μέτρα και το σπορτ3 κάνει μπαμ ότι έχει πρόβλημα. Φυσικά κι σε αλλα κανάλια ειναι εμφανές απλά στο σπορτ3 θέλει προσπάθεια να μην το παρατηρήσεις

Αυτο ακριβώς έχω πει και σε προηγούμενο σχόλιο, ότι στο spor3 το φαινόμενο είναι αρκετά πιο έντονο, γιαυτο ανέφερα τον αγώνα Ολυμπιακού-ΑΠΟΕΛ όπου το φαινόμενο όχι έκανε μπαμ αλλα μπαμ-μπαμ-μπαμ
Τώρα πως μερικοί φίλοι δεν το παρατηρούν δεν το καταλαβαίνω

απλα αυτοι που λενε οτι η εικονα ειναι καλη και δεν εχουν προβλημα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ HD

Μα δεν μιλάμε αν ειναι πολύ καλό hd ή μέτριο ωςτε να μην το παρατηρηςεις αλλα για παραμόρφωση της εικόνας

Το πρόβλημα είναι το bitrate όχι η ανάλυση. Μπορεί να έχεις 1080p/1080i και το bitrate να είναι χαμηλό. Πάντως ως κάτοχος και των δύο πλατφορμών, και στη Nova, έχω παρατηρήσει σε κανάλια χαμηλότατο bitrate τον τελευταίο καιρό. Τόσο κακό που δεν βλέπεις καν τα λογότυπα. Ελπίζω να ξυπνήσουν και οι δύο εταιρείες και να κάνουν κάτι.

Αν και εγώ έχω οτε τν μέσω ίντερνετ και δεν μπορώ να έχω τα hd γιατί δεν υπάρχει εδώ vdsl, απο τις μαρτυρίες παιδιών στο φόρουμ το καλύτερο που έχετε να κάνετε όσοι έχετε vdsl στη περιοχή σας να το αλλάξετε και εσείς μέσω ίντερνετ και να ενεργοιποιησετε τα HD, έχει πολύ καλύτερη εικόνα απο το δορυφορικό τουλάχιστον αυτό λένε οι μαρτυρίες σε αυτό το φόρουμ!

λοιπον παιδια εγω εχω μια LG 52 ιντσες. ειλικρινα δεν εχω δει διαφορα ουτε με την αναβαθμιση ουτε πιο πριν. η ποιοτητα της εικονας ειναι μια χαρα οπως την ξερω και για τα HD και γενικα. τωρα αν ειναι μειον σε σχεση με την nova δεν γνωριζω πανε χρονια που ημουν συνδρομητης εκει επισης με pvr. απλα μια ερωτηση να κανω διοτι απο οτι εχω διαβασει καποιοι εχουν θεμα καποιοι οχι και μερικοι νομιζουν οτι οι υπολοιποι απλα δεν μπορουν να διακρινουν καλα. στις ρυθμισεις οθονης της tv σας τι εχετε επιλεγμενο? π.χ κανονικη λειτουργια, εντονη λειτουργια cinema κ.λ.π...εγω εχω APS ΧΡΗΣΤΗΣ (δεν γνωριζω αν και αλλες μαρκες εχουν την λειτουργια αυτη). τα λεω ολα αυτα αν και εφοσων το προβλημα εχει να κανει με αυτο διοτι οταν λετε κανει ξεπιλιασματα ειλικρινα δεν καταλαβαινω τι εννοειται με τον ορο αυτο. αν θελει καποιος μου το εξηγει καλυτερα. ευχαριστω.

Η εικόνα στο ON demand ote plus μεσω Internet είναι εξαιρετική. Πολύ καλύτερη από τα κανονικά καναλια. Ξεκίνησα το trapped και η εικόνα δεν περιγράφεται.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έχει να κάνει τόσο με την εικόνα αλλά με τον ήχο. Στο National Geographic (το SD) το οποίο παρακολουθώ συνήθως καθημερινές βράδυ, παρατηρώ διακοπές στον ήχο. Η εικόνα είναι οκ, αλλά ο ήχος κάνει κομπιάσματα. Δεν έχω πρόβλημα με άλλα κανάλια, μόνο με αυτό. Το έχει παρατηρήσει άλλος;

Δεν έχει να κάνει τόσο με την εικόνα αλλά με τον ήχο. Στο National Geographic (το SD) το οποίο παρακολουθώ συνήθως καθημερινές βράδυ, παρατηρώ διακοπές στον ήχο. Η εικόνα είναι οκ, αλλά ο ήχος κάνει κομπιάσματα. Δεν έχω πρόβλημα με άλλα κανάλια, μόνο με αυτό. Το έχει παρατηρήσει άλλος;

Ναι και σε'μένα το ίδιο...δεν είναι τόσο τραγικό όμως ώστε να πεις ότι δεν βλέπεται..

Το ότι βλέπεται βλέπεται. Δεν ακούγεται όμως. ;)

Γεια σας ενδιαφερομαι για οτε tv αλλα με τρομαξατε με τα σχολια σας περι εικονας και το σκεφτομαι ...παρακολουθω δορυφορικα καναλια hd προχθες εβλεπα τον αγωνα Μπαγιερν-Αιντχοβεν στο ZDF HD και η εικονα ηταν πολυ καλη...δηλαδη στον οτε δεν ειναι τοσο καλη η εικονα hd? δηλαδη και θα πληρωνω και θα εχω χειροτερη εικονα μου λετε?