Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Η πρίζα που έχεις είναι TV/SAT ?? Παίρνεις από εκεί και επίγειο και δορυφορικό σήμα ?
Ακριβώς!

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Να ξέρεις ότι κάποιες τέτοιες πρίζες της Legrand παρουσιάζουν προβλήματα σε αυτό τον τομέα, έχουν δηλαδή απώλεια σήματος. Δες αν έχεις πρίζα Legrand μήπως είναι εκεί το πρόβλημα σου.

Να ξέρεις ότι κάποιες τέτοιες πρίζες της Legrand παρουσιάζουν προβλήματα σε αυτό τον τομέα, έχουν δηλαδή απώλεια σήματος. Δες αν έχεις πρίζα Legrand μήπως είναι εκεί το πρόβλημα σου.
Έγινε φίλε μου. Σε ευχαριστώ πολύ!

Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Αυτά τα blockbuster που βάζει ο οτε καλύτερα να μην τα έβαζε.. αυτά θέλουν.. bitrate, λόγο τον γρήγορων σκηνών και τον εφέ, ας βάζει τίποτα ταινίες με στατικές εικόνες γιατί με 3 mbps δεν πας πουθενά

Αν κοιτάζετε την εικόνα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού που είναι καλή αλλά όχι τέλεια, και μετά την εικόνα του παιχνιδιού της νταρμστατ στο κοσμοτε 7 θα δείτε ότι η εικόνα ατο γερμανικό παιχνίδι είναι καλύτερη ιδιαίτερα στα κοντινά πλάνα, τι σημαίνει; οι Γερμανοί είναι καλύτεροι; ή έχουνε καλύτερες κάμερες;

Αν κοιτάζετε την εικόνα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού που είναι καλή αλλά όχι τέλεια, και μετά την εικόνα του παιχνιδιού της νταρμστατ στο κοσμοτε 7 θα δείτε ότι η εικόνα ατο γερμανικό παιχνίδι είναι καλύτερη ιδιαίτερα στα κοντινά πλάνα, τι σημαίνει; οι Γερμανοί είναι καλύτεροι; ή έχουνε καλύτερες κάμερες;
Προσωπική εκτίμηση θεωρώ ότι είναι κλάσεις ανωτεροι σε τεχνολογικό εξοπλισμό...

Προσωπική εκτίμηση θεωρώ ότι είναι κλάσεις ανωτεροι σε τεχνολογικό εξοπλισμό...

Μάλλον δίκαιο έχεις!!!
Πίστευα ότι η κοσμοτε είχε τις τελευταίες τεχνολογίες!!!

Μάλλον δίκαιο έχεις!!!
Πίστευα ότι η κοσμοτε είχε τις τελευταίες τεχνολογίες!!!
Για Ελλαδα μια χαρά είναι και η εικόνα της cosmote :)

Για Ελλαδα μια χαρά είναι και η εικόνα της cosmote :)

Γιατί τρίτος κόσμος είμαστε;;;
Για μένα το 2018 δεν είναι μια χαρά!!!

Γιατί τρίτος κόσμος είμαστε;;;
Για μένα το 2018 δεν είναι μια χαρά!!!

Αν τη συγκρίνεις με την κάλυψη της ΕΡΤ3 σε τοπικούς αγώνες είναι έτη μπροστά...αν τη συγκρίνεις με άλλες χώρες...άστα να πάνε.

Συγγνώμη, που θα θέσω ξανά το ίδιο ερώτημα, αλλά είμαι ο μόνος που βλέπει ΜΕΓΑΛΗ μείωση της ποιότητα εικόνας σε όλα τα κανάλια του ΟΤΕ;;Είμαι ευρυζωνική, με VDSL 50 και ενεργοποιημένο το HD πακέτο...έχει κανείς το ίδιο θέμα;

Ρε σεις γιατί δεν βάζουν τις HD εκδόσεις των skai star alpha? Βλέπω survivor και καμιά ταινία στο star και η εικόνα είναι απαράδεκτη. Έβαλα κεραία μόνο και μόνο για αυτό για να έχω κορυφαία ποιότητα στα παραπάνω κανάλια σε HD. Απαράδεκτα πράγματα και Απρίλιο τελειώνει το συμβόλαιο θα φάει κόψιμο απευθείας. Απαράδεκτοι πραγματικά.

Συγγνώμη, που θα θέσω ξανά το ίδιο ερώτημα, αλλά είμαι ο μόνος που βλέπει ΜΕΓΑΛΗ μείωση της ποιότητα εικόνας σε όλα τα κανάλια του ΟΤΕ;;Είμαι ευρυζωνική, με VDSL 50 και ενεργοποιημένο το HD πακέτο...έχει κανείς το ίδιο θέμα;

Είναι ακριβώς τα ίδια, δες μήπως έχει πρόβλημα ο αποκωδικοποιητής ή υπάρχει πρόβλημα με το HD pack. Μπορείς να κάνεις μια κλήση στο τεχνικό να ρωτήσεις.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα με την ποιότητα της εικόνας στο Cosmote TV μέσω δορυφόρου.
Δεν ξέρω αν η ποιότητα έχει πέσει με τον καιρό αλλά παρακολουθώντας χθες ΝΒΑ , η εικόνα ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ.
Τα πρόσωπα των θεατών σε απόσταση ήταν θολά και ακόμα σε πρώτο πλάνο τα πρόσωπα των παιχτών ΔΕΝ είχαν ευκρίνεια που θα έπρεπε να έχει ένα HD σήμα.
Σήμερα δοκιμάζοντας και ταινίες διαπίστωσα την ίδια υποβάθμιση της εικόνας.

Δοκίμασα τον δέκτη Hybrid Kaon NS1110H στις 2 παρακάτω 4Κ τηλεοράσεις :

1. 65" Samsung Q8C
2. 55" Sony X8509C

Πάνω κάτω ίδιο αποτέλεσμα.

Ο δέκτης έχει ποιότητα σήματος 100% και είναι σεταρισμένος στο 1080i.

Οι τηλεοράσεις δίνουν ΡΕΣΤΑ σε youtube , netflix , bbc iplayer , κλπ.

Μας δουλεύει η Cosmote ή να πάω να αλλάξω τον δέκτη;

Υπάρχει κάποιο ελεύθερο κανάλι στον 9Ε με σοβαρή HD εικόνα να κάνω σύγκριση του δέκτη της Cosmote με αυτού των τηλεοράσεων; Ευτυχώς έχουν και 2 ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη.

Ευχαριστώ θερμά.

Οντως στο ΝΒΑ το έχω παρατηρησει κι εγώ αυτό. Κυρίος όταν η κάμερα δείχνει το κόσμο στης κερκίδες η εικόνα είναι θαμπή
Στα υπόλοιπα κανάλια πάντως δεν βλέπω διαφορά, πάντα μάπα ήταν η εικόνα, ειδικά στα σινεμά κανάλια και κύριος βράδυ η εικόνα είναι σκέτη λάσπη. Και αυτό φαίνεται και στης διαφημίσης που παίζει, όπου αν παρατηρήσεις της καρτέλες και της γραμματοσειρές φαίνεται ξεκάθαρα το ποσο μέτρια είναι η εικόνα
Δυστυχώς το χαμηλό bitrate + η μεγάλη συμπίεση αυτά τα αποτελέσματα έχουν.
Kαι το κακό είναι ότι δεν έχουν πρόθεση να το φτιάξουν, προσθέτουν αναμεταδότες και αντί να απλώσουν τα κανάλια προσθέτουν και αλλα περιφερειακά

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της COSMΟΤΕ

Οντως στο ΝΒΑ το έχω παρατηρησει κι εγώ αυτό. Κυρίος όταν η κάμερα δείχνει το κόσμο στης κερκίδες η εικόνα είναι θαμπή
Στα υπόλοιπα κανάλια πάντως δεν βλέπω διαφορά, πάντα μάπα ήταν η εικόνα, ειδικά στα σινεμά κανάλια και κύριος βράδυ η εικόνα είναι σκέτη λάσπη. Και αυτό φαίνεται και στης διαφημίσης που παίζει, όπου αν παρατηρήσεις της καρτέλες και της γραμματοσειρές φαίνεται ξεκάθαρα το ποσο μέτρια είναι η εικόνα
Δυστυχώς το χαμηλό bitrate + η μεγάλη συμπίεση αυτά τα αποτελέσματα έχουν.
Kαι το κακό είναι ότι δεν έχουν πρόθεση να το φτιάξουν, προσθέτουν αναμεταδότες και αντί να απλώσουν τα κανάλια προσθέτουν και αλλα περιφερειακά

Φίλε μη μου λες τέτοια γιατί ήθελα να πιστεύω ότι φταίει κάτι στον δέκτη.
Ειδικά η ευκρίνεια στη λεπτομέρεια των προσώπων είναι πολλές στιγμές ΕΜΕΤΙΚΗ.
Επιλέγω επίτηδες HD προβολές του Netflix που και εκεί γίνεται upscale σε 4Κ και η διαφορά είναι πάλι τεράστια.

Μα είναι δυνατόν να είναι ΤΟΣΟ χάλια;

Edit : Στο Barca - Real είχαν βελτιώσει λιγάκι την εικόνα ενώ τώρα σε παιχνίδι NBA ( Golden State - New Orleans) είναι πάλι χάλια.

Να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει ο αποκωδικοποιητής

Επίσης στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ δεν βελτίωσαν τίποτα, απλά το sport1 είναι το μοναδικό που πιάνει τα 6 και μερικές φορες λίγο παραπάνω Mbps, k ο λόγος είναι ότι εκεί δείχνουν την Premier League, μετά όσο ανεβαίνουμε sport2-sport3 κλπ, τόσο πέφτει το bitrate.

ΥΓ. Πρέπει να χαλάσει ο παλιός,

Κατά τις 7+ το απόγευμα, είχε πέσει το σήμα από σχεδόν όλα τα live (Τσέλσι-Λίβερπουλ, Τελικοί Βόλεϊ, Σασουόλο-Σαμπντόρια, Άρσεναλ-Μπέρνλι) παράλληλα λόγω προβλήματος στο σημείο λήψης του δορυφόρου στα κεντρικά, σύμφωνα με μήνυμα που πέρναγε κατά τη διάρκεια των αναγκαστικών διαφημίσεων.

Επανέφεραν σε 5 λεπτά τα ποδόσφαιρα και μετά από ένα επιπλέον πεντάλεπτο και τους αγώνες Βόλεϊ. Η εικόνα στο Άρσεναλ-Μπέρνλι δεν βλεπόταν έπειτα από αυτή τη μικροδιακοπή. Πιθανώς, σήμερα να είχαν να αντιμετωπίσουν και αυτό το πρόβλημα, μεταξύ άλλων.

Εκείνη την ώρα είχε εξαφανιστεί όλο το μπουκέτο της nova. Ότι κανάλια έβγαιναν από τους transponders της, δεν είχαν σήμα λόγω σφοδρής καταιγίδας στην περιοχή του uplink.