Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Επειδή σε κάθε δορυφόρο συνήθως παρακολουθώ περισσότερο τα HD κανάλια, απλά αναρωτήθηκα τι average bitrate έχουν αυτά.

έτσι παρακολούθησα τυχαία κάποια και μόνο για πολύ λίγο, ώστε να καταγράψω το bitrate.

ERT HD στις 39Ε : 4.820 Kbps 25fps

BBC World News HD στις 26Ε : 8.428 Kbps 50 fps
France 24 HD (in English) στις 26Ε : 2.692 Kbps 50 fps
TV5 Monde Maghreb Orient HD στις 26Ε : 5.174 Kbps 25 fps
Sudania24HD στις 26Ε : 3.934 Kbps 25 fps
Saudi Ch for Sunnah HD στις 26Ε : 6.395 Kbps 50 fps (θρησκευτικό κανάλι από τη Μέκκα)
Saudi ch for Quran HD στις 26Ε : 12.703 Kbps 50 fps (θρησκευτικό κανάλι από τη Μέκκα)

κάποιες φορές όταν βλέπω ειδικά το τελευταίο κανάλι, απλά ευχαριστιέμαι την εικόνα που έχει.

Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Στην Cosmote ποιο είναι το κανάλι με το καλύτερο bitrate ? Και βλέπουμε μόνο 24 fps ?

Re: Απάντηση: Re: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Στην Cosmote ποιο είναι το κανάλι με το καλύτερο bitrate ? Και βλέπουμε μόνο 24 fps ?

τα sport εχουν το ποιο υψηλο bitrate, cinema ειναι κατω απο τα 5mbs

COSMOTESport1HD 6,3Mbs
COSMOTESport4HD 6Mbs

Έχουν σκεφτεί εκεί στον οτε να φτιάξουν υπηρεσία αναλογη όπως το tv plus και να εχει μονο αθλητικά από τα αθλητικά κανάλια του οτε γιατί η εικονα στο replay tv δεν βλεπετε
Προσωπικά πιστεύω δε χρειάζεται γιατί αν κοιταξεις το πρόγραμμα την επόμενη μέρα του αγώνα ή και την ίδια μέρα, θα δεις οτι το έχουν πολλές φορες σε επανάληψη..
Πότε στο σπόρτ1 πότε στο 2 και πότε στο 3..

Το replay TV στο cosmote go είναι σε HD. Γιατί δεν μπορούν να το κάνουν και κανονικά στην τηλεόραση?

θα γινει ποτέ το TCM σε ΗD? Πολύ κακή εικόνα για ταινία. Αν όχι τοτε κακώς το βάλανε, τσαμπα χώρο πιάνει.

Να ξεκαθαρισω, γιατι νομιζω μπερδευτηκα. Αναφερομαι στο γολοτυπο " HD " στα πανελλαδικα, το οποιο μερχι εχθες στην υπηρεσια ReplayTV ελειπε. Οσο αφορα στην ποιοτητα της εικονας, εγω δε μπορω να εκφερω γνωμη, καθως βλεπω μεσω modulator.

Σε SD ειναι οποτε καλυτερα πριν που δεν το ειχε γιατι τωρα ειναι κοροιδια που το γραφει
και απο οτι ειδα ετσι πανε να κανουνε και την ΕΡΤ HD που ητανε μονη που ητανε σε HD στο replay ριξανε την ποιοτητα και την κανανε σχεδον sd

Καλή χρονιά να έχουμε! Βλέπω την "Η κόρη μου η σοσιαλίστρια" στον ant1hd μέσω cosmote tv σε 47αρα και έχω πάθει πλάκα με την επεξεργασία της ταινίας και την πολύ καλή εικόνα της . Μου δείνει λεπτομέρειες καταπληκτικές.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Μετά από 15 (!) χρόνια, άλλαξα επιτέλους την plasma TV που με συντρόφεψε τόσα χρόνια (Pioneer PDP-43HD) και πήρα την LG OLED65E8. Εξαιρετική εικόνα (αυτά τα συζητάμε αλλού) αλλά παρατήρησα το εξής: τα ελληνικά κανάλια HD μέσω κεραίας δείχνουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από όταν τα βλέπω μέσω Cosmote TV με Ευρζωνική σύνδεση. Η διαφορά είναι εμφανέστατη ! Μήπως κάνω κάτι λάθος π.χ. στις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή ; Έχω τον KAONMEDIA NS1110H σε λειτουργία hybrid.

Αν κατάλαβα σωστα εχεις κοσμοτε τv μεσω ευρυζωνικής συνδεσης κ οχι δορυφορικο σε λειτουργια hybrid.αν ναι,σε λειτουργια ευριζωνικης πρεπει να ειναι ενεργοποιημένη η υπηρεσια hd ,σε διαφορετικη περιπτωση φαίνονται τα πανελλαδικα καναλια με λογότυπο hd αλλα δεν ειναι.

Ναι φίλε, σωστά κατάλαβες: ευρυζωνική σύνδεση σε λειτουργία Hybrid. Η υπηρεσία HD θα πρέπει να ενεργοποιηθεί από την εταιρεία ή είναι κάτι που κάνω εγώ; Στις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή πάντως, το έχω βάλει στα 1080p

Παρτους τηλεφωνο κ ρωτα τους αν ειναι ενεργοποιημένη γ υπηρεσία hd κ εξηγησε το θεμα.αυτοι το ενεργοποιουν εκτος κ αν δεν το αντεχει η γραμμη σου.

@papaki_papaki Διαβάζωντας τα διάφορα fora έχω καταλάβει ότι με VDSL μόνο είναι εφικτό το HD στο ευρυζωνικό πακέτο της Cosmote, και ευρυζωνική τηλεφωνία εδώ και χρόνια λέμε και το ADSL. Λέω κάτι λάθος, ή ο συνφορουμίτης χρειάζεται VDSL;

Sent from my iPhone using Tapatalk

@papaki_papaki Θα το κάνω αγαπητέ και θα ενημερώσω το φόρουμ.

@winlink Πολύ καλή ερώτηση: η γραμμή μου είναι (ακόμα) ADSL με σύνδεση 2/24Mbps (και έχω 8-10 βέβαια, για 24 ούτε λόγος...) Μήπως θα πρέπει να περάσω στο VDSL 50Mbps λοιπόν.

Θεωρησα δεδομενο οτι ειχες vdsl για καποιο λογο

Νομιζω Ειναι αποφαση της εταιριας να Μην δίνει τα hd σε adsl και για μένα σωστη διοτι δεν θα επαιζαν σε αρκετους.επισης κ η διαφορα τιμης πακετου στην ευρυζωνική που ειναι ακριβοτερη γινεται για να μην επιλεγεται με ευκολια απο κατόχους adsl λογω ταχυτητων κ δυσαρεστων θεασεων.