Ποιότητα εικόνας στο πακέτο της Cosmote

Χθες στον τελικό του Ολυμπιακού το 4Κ πηγαινοερχόταν πάλι... Κακή εμπειρία.

Χαρακτηριστικά: Sony Oled Google TV - 1 Gbps, ενσύρματη σύνδεση - σταθερή ταχύτητα στα στατιστικά της εφαρμογής Cosmote.

Μήπως απεγκατάσταση - εγκατάσταση πάλι της εφαρμογής θα άλλαζε κάτι;

• Like
Reactions: kostthem
Χθες στον τελικό του Ολυμπιακού το 4Κ πηγαινοερχόταν πάλι... Κακή εμπειρία.

Χαρακτηριστικά: Sony Oled Google TV - 1 Gbps, ενσύρματη σύνδεση - σταθερή ταχύτητα στα στατιστικά της εφαρμογής Cosmote.

Μήπως απεγκατάσταση - εγκατάσταση πάλι της εφαρμογής θα άλλαζε κάτι;
Ακριβώς το ίδιο και στον τελικό του τσουλου.
Είμαι με FTTH, στα διαγνωστικά η ταχύτητα δικτύου δεν πέφτει ποτέ κάτω από 250mbps αλλά γυρνάει σε 1080 συχνά και θέλει αλλαγή καναλιού ή back κλπ για να επανέλθει.

Το μόνο καλό είναι πως λόγω codec το 1080 των 4,5mbps του 4k καναλιού δείχνει καλύτερα από το 1080 του Sport 1 ή του Mega και ας είναι αυτά σε υψηλότερα bitrates.

Είναι όμως απαράδεκτο.

Βασικά έχω την αίσθηση πως έτσι κι αλλιώς pre-upscaled 1080 σε 2160 μας σερβίρουν αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω.

Είμαι με FTTH, στα διαγνωστικά η ταχύτητα δικτύου δεν πέφτει ποτέ κάτω από 250mbps αλλά γυρνάει σε 1080 συχνά και θέλει αλλαγή καναλιού ή back κλπ για να επανέλθει.
Και εγώ το ίδιο, μόνο με αλλαγή καναλιού έρχεται ξανά το 4κ.
Θεωρώ ότι από την στιγμή που είναι στο αυτόματο κάνει ότι θέλει, ενώ στο box της cosmote αν το κλειδώσεις στο 4κ μένει εκεί

Τους κάλεσα και τους το ανέφερα. Να χαραμίσω HDMI για το box τους που δεν υποστηρίζει τα βασικά (netflix, Atmos κλπ), δεν είμαι διατεθημένος.

Καλό θα ήταν να τους το κάνουμε report όσοι περισσότεροι γίνεται.

Και σε εμένα το 4Κ πηγαινοερχόταν είχαν σπάσει τα νεύρα μου
Μετά μου ήρθε μια ιδέα να το δω με καθυστέρηση 2-3 λεπτών μέσω replay tv και ως δια μαγείας έπαιξε αψεγάδιαστα ως το τέλος για πάνω από 1.30 ώρα συνεχόμενα
Ξέρει κανείς αν από τεχνικής πλευράς έχει διαφορά η ζωντανή ροή με την ροή του replay tv;

Και σε εμένα το 4Κ πηγαινοερχόταν είχαν σπάσει τα νεύρα μου
Μετά μου ήρθε μια ιδέα να το δω με καθυστέρηση 2-3 λεπτών μέσω replay tv και ως δια μαγείας έπαιξε αψεγάδιαστα ως το τέλος για πάνω από 1.30 ώρα συνεχόμενα
Ξέρει κανείς αν από τεχνικής πλευράς έχει διαφορά η ζωντανή ροή με την ροή του replay tv;
Σε 1080p είναι ακριβώς το ίδιο, σε 4Κ δεν ξέρω αλλά 99% επίσης. Το ότι έπαιζε με λίγη καθυστέρηση (έξυπνη κίνηση αυτή που σκέφτηκες (y) ) πολύ πιθανό να γίνεται γιατί στο live όλοι τραβάνε μαζί ενώ με λίγη καθυστέρηση πολύ λιγότεροι

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση ότι κάνουν κάποιες πονηριές στο δορυφορικό της COSMOTE TV προκείμενου να μειώσουν την καθυστέρηση στην ΟΤΤ, γιατί παρατήρησα κάποιες διακοπές στον ήχο!

Το γύρισα μετά στην ελεύθερη δορυφορική μετάδοση του ZDF με την σούπερ ποιότητα εικόνας των 15000 bitrate και ησύχασα!

• Like
Reactions: kostthem
Αναφέρθηκα στη διαφορά ανάμεσα σε live ροή OTT/box cosmote/app κτλ (μέσω ιντέρνετ) με το replay TV του πάλι μέσω ίντερνετ, με το δορυφόρο δεν ξέρω τι γίνεται

επειδή το πρόβλημα με το πέσιμο του 4κ σε 1080 κάθε 3 και λίγο σε live κρατά πολλούς μήνες τώρα έκανα μια δοκιμή:
Τη ίδια ώρα στο ίδιο σπίτι στην ίδια γραμμή δοκιμή σε android tv και σε lg.
Η lg σταθερό 4κ.
Η android tv Sony κλασικά σκαμπανεβάσματα. Το ίδιο και android box.
Άρα είναι θέμα της εφαρμογής τους και πρέπει να το φτιάξουν.
Ούτως ή άλλως αυτή η εφαρμογή είναι ίδια από το 2020.

Δεν υπήρξε μετάδοση του τελικού του CL σε 4Κ κάτι που γινόταν συστηματικά από το 2015 και το ίδιο θα γίνει και με το Euro 2024. Δεν ξέρω τι ψάχνατε σε 4K αλλά ήταν upscale.

Τι κουφά πράγματα είναι αυτά που διάβασα μόλις.Τοσα χρόνια δεν ήταν δύσκολη παραγωγή σε 4k και έγινε το 2024;Οσον αφορά στη ζήτηση,τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι;Επίσης γιατι δεν κάνουν την παραγωγή σε 4 k και για όσους δεν μπορούν να την υποστηρίξουν να γίνεται downscale;Νομίζω τελικά πως και έξω με τα ίδια μυαλά με τους δικούς μας λειτουργούν οι εταιρίες.Κοντοφθαλμα,κουτοπόνηρα, ευκαιριακά,μπακαλιστικα.

Τι κουφά πράγματα είναι αυτά που διάβασα μόλις.Τοσα χρόνια δεν ήταν δύσκολη παραγωγή σε 4k και έγινε το 2024;Οσον αφορά στη ζήτηση,τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι;Επίσης γιατι δεν κάνουν την παραγωγή σε 4 k και για όσους δεν μπορούν να την υποστηρίξουν να γίνεται downscale;Νομίζω τελικά πως και έξω με τα ίδια μυαλά με τους δικούς μας λειτουργούν οι εταιρίες.Κοντοφθαλμα,κουτοπόνηρα, ευκαιριακά,μπακαλιστικα.
To βασικό είναι η φράση "The main reason is the lack of broadcaster/rights holder interest", μιλάμε για αστείες καταστάσεις. Περίμενα Euro σε 4K από TRT που μας έδωσε τόσες διοργανώσεις και αυτοί πάνε στο παρελθόν, άντε και σε 720p.

Απίστευτο ότι προτίμησαν το HDR στα 1080 από 4Κ χωρίς HDR, τραγική επιλογή πραγματικά

• Like
Reactions: newlynx
Και ο τελικός του Europa League ήταν σε 1080p, για το Conference δεν ξέρω αλλά υποψιάζομαι το ίδιο. Φαίνεται όμως ότι μέρος του κόσμου δεν μπορεί να το διακρίνει αν κρίνω και από σχόλια εδώ μέσα. To 2018 είχα δει μέσω BBC iplayer αγώνες του παγκοσμίου σε 4K, 50fps και 36Mbps, αυτά που βλέπουμε (?) σε Cosmote είναι μέτρια.

Η διαφορά σε 50άρα από τα 2,5 μέτρα φαίνεται. Από πιο μακριά έχεις δίκιο. Για την ακρίβεια, δεν φαινόταν καμία διαφορά όταν γύρναγε σε 1080 (ενώ σε σειρές / ταινίες κάνει μπαμ). Στην ουσία υπήρχε εναλλαγή του upscaling από την παραγωγή στην TV. Είναι πικρή ιστορία τα αθλητικά σε true 4K, είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο (τα πάντα επί τέσσερα [καλώδια, bandwidth in και out κ.λπ.]). Με ένα 1080/50/HDR στα 15mbps θα ήμουν μια χαρά.

Και με το 1080/60/SDR/5.1 του MLS season pass είμαι σχετικά ευχαριστημένος, τουλάχιστον στην πλειοψηφία των αγώνων γιατί το τερέν σε κάποια γήπεδα είναι άστα να πάνε.

Και εκεί που παραπονιέμαι για Κοτέ, γυρνάω Γόβα για φιλικά εθνικών και λέω «πάλι καλά που δείχνει κι έτσι, υπάρχουν πολύ χειρότερα».

• Haha
Reactions: sdragon28
Η παραγωγή γίνεται σε 1080 progressive 50fps έτσι;
Μπα. Τα πιο πολλά feeds είναι 1080i (25 fps).

Συγκεκριμένα για τον τελικό του Conference υπήρχε 4Κ feed αλλά δεν ξέρω αν ήταν upscaled από full HD.