ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ?

Οταν συντονίζατε το πιάτο, δοκίμασες την 11512 H, DVB-S/MPEG-2, 30000 7/8?

Η παραπάνω συχνότητα προέρχεται από τη δύσκολη δέσμη του ΗellasSat (S2) και όποιος την κατεβάζει με μικρό κάτοπτρο, έχει συντονίσει καλά.

Επειτα παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα. Οταν συντονίζεις το πιάτο και δοκιμάζεις διάφορες συχνότητες έχεις τις βίδες χαλαρές για να το περιστρέφεις. Μόλις τις σφίξεις το σήμα πάει περίπατο.

μολις την περασα χειροκινητα και εχω παλι ενδειξη "χαμηλο σημα" με AGC στο 70% και BER στο 30%.
αρα να συντονστω εκει και βαση αυτου να παιξω με το πιατο(80αρι)?

Ήδη έχετε χαλάσει το θέμα του φίλου Δημήτρη, οπότε θα ήταν σωστό το θέμα του φίλου orange να μεταφερθεί..

Παιδιά μη ξεκινάτε flame, το ξέρετε ότι θα σβηστούν τα μηνύματα σας οπότε τσάμπα ο κόπος και τα νευράκια.....

ναι ρε παιδια-χαλαρωστε λιγο...:guitarist:
εχουμε θεμα με τον hellas(τωρα που ξεκιναει και την συνδρομιτικη του...)

αντιφραφω απο το site satleo:
<<Ως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται πιθανότατα να υπογραφεί από τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Π. Παυλόπουλο η άδεια που θα δώσει το «πράσινο φως» στον ΟΤΕ για εκπομπή δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Με την εξέλιξη αυτή ξεκινά ουσιαστικά η μάχη της δορυφορικής, συνδρομητικής τηλεόρασης, ένας τομέας της αγοράς που ως σήμερα μονοπωλείται από τη Νova, η οποία ανήκει στη Forthnet. Η νέα υπηρεσία δορυφορικής μετάδοσης συνδρομητικής τηλεόρασης από τον ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα στην ερχόμενη ΔΕΘ, ενώ σε όλη τη διάρκεια της νέας τηλεοπτικής σεζόν η πλατφόρμα θα εμπλουτίζεται και θα ενισχύεται με πακέτα και ειδικές προσφορές. Η κίνηση αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα πηγή εσόδων στον ΟΤΕ, καθώς...
τα αποτελέσματα της λειτουργίας της πλατφόρμας του ΙΡΤV (τηλεόραση μέσω Ιnternet) δεν είναι και τόσο θετικά, δεδομένου ότι η υπηρεσία αυτή συγκεντρώνει μικρό αριθμό συνδρομητών ο οποίος ανέρχεται περί τους 4.000-5.000. Αντίθετα ο ΟΤΕ έχει τη θετική εμπειρία της Romtelecom, η οποία κατάφερε να αποκτήσει περίπου 1 εκατ. συνδρομητές δορυφορικής τηλεόρασης στη Ρουμανία τα δύο τελευταία χρόνια. Η υπηρεσία, που ονομάζεται Dolce, προσφέρεται πάλι μέσω του δορυφόρου ΗellasSat και έχει καταφέρει να ανασχέσει τη σημαντική διαρροή πελατών που καταγράφηκε τα τελευταία δύο- τρία χρόνια στη ρουμανική θυγατρική εταιρεία του ΟΤΕ.

Η υψηλή χωρητικότητα του ΗellasSat είναι σε θέση να υποστηρίξει τη μετάδοση σήματος υψηλής ευκρίνειας. Η μετάδοση αυτή προσφέρει διπλάσια ευκρίνεια απ´ ό,τι η υφιστάμενη μορφή μετάδοσης. Εφόσον ο ΟΤΕ προετοιμαστεί έγκαιρα και ξεκινήσει τη λειτουργία της νέας δορυφορικής πλατφόρμας, θα είναι η πρώτη μετάδοση σήματος τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας στην Ελλάδα.

Η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα θεωρείται ώριμη παρά το γεγονός ότι η διείσδυσή της στα ελληνικά νοικοκυριά είναι χαμηλή (περίπου στο 10%). Σύμφωνα με ανεξάρτητες έρευνες, το 2008 καταμετρήθηκαν 330.000 πελάτες (νοικοκυριά) συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2009 η Νova ανακοίνωσε 352.000 συνδρομητές. Η πραγματική αγορά όμως είναι μεγαλύτερη, καθώς θεωρείται ότι υπάρχουν πολλοί που «πειρατεύουν» τις υπηρεσίες της Νova. Ακόμη υπάρχει και η νέα τεχνολογική πλατφόρμα, η οποία προσφέρει συνδρομητικές υπηρεσίες τηλεόρασης μέσω γρήγορου Ιnternet. Αλλά η συγκεκριμένη αγορά θεωρείται χαμηλού ενδιαφέροντος και ως σήμερα εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 100.000 συνδρομητές, εκ των οποίων τους περισσότερους ελέγχει η Οn Τelecoms. Επειδή όμως η συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρεται συνδυαστικά με άλλα πακέτα (ευρυζωνικό Ιnternet και τηλεφωνία), είναι δύσκολο να βρεθεί ο πραγματικός αριθμός των πελατών που κάνει χρήση της συγκεκριμένης συνδρομητικής υπηρεσίας τηλεόρασης>>

εχω το εξης θεματακι με τον hellas:

ενω πιανω πολυ καλα καποιες συχνοτητες καποιες αλλες δεν βγαινουν καθολου.
εαν γυρισω το πιατο και πιασω ενα "πακετο" απο καποιες συχνοτητες,δεν μου βγαινουν καποιες αλλες.
εαν πιασω τις αλλες,δεν μου βγαινουν αυτες που επιανα καμπανα πριν.
lnb αλλαξα αλλα δεν ειδα καμια διαφορα.

τι κανω λαθος?

Τι δεν κατεβαίνει; Έχω και εγώ Τ90 κεντραρισμένο στους 19,2. Αν θες, πες μου να δοκιμάσω...

Τι δεν κατεβαίνει; Έχω και εγώ Τ90 κεντραρισμένο στους 19,2. Αν θες, πες μου να δοκιμάσω...

εχω ανεβει 3 φορες ταρατσα με ενα πεδιομετρο-που δεν το κατεχω-και δοκιμασα(οσο καταλαβαινα)να πιασω ολες τις δεσμες του δορυφορου.
στην πρωτη ρυθμιση εβγαζα το ρουμανικο mad και ολη την "παρεα" του με συνολο καναλιων 50(!).
αλλη μια 50αδα περιπου κατεβασα την δευτερη φορα και την τελευταια πο πειραξα το πιατο κατεβαζω μονο τα τουρκικα.
το περιεργο ειναι οτι και στις τρεις φαση το σημα τους ηταν πολυ δυνατο.
αντε να βγαλω ακρη...

εχω ανεβει 3 φορες ταρατσα με ενα πεδιομετρο-που δεν το κατεχω-και δοκιμασα(οσο καταλαβαινα)να πιασω ολες τις δεσμες του δορυφορου.
στην πρωτη ρυθμιση εβγαζα το ρουμανικο mad και ολη την "παρεα" του με συνολο καναλιων 50(!).
αλλη μια 50αδα περιπου κατεβασα την δευτερη φορα και την τελευταια πο πειραξα το πιατο κατεβαζω μονο τα τουρκικα.
το περιεργο ειναι οτι και στις τρεις φαση το σημα τους ηταν πολυ δυνατο.
αντε να βγαλω ακρη...
αν κατεβαζεις τα τουρκικα τοτε εχεις φτασει στον turksat 42e

Μάλλον πιάνεις και περισσότερα από μένα...
Τα ρουμάνικα είναι του πακέτου dolce; Εγώ βλέπω μόνο 5 εκεί... :o

Attachments

• HellasSat.jpg
    HellasSat.jpg
    11.3 KB · Views: 8
Last edited:
5..??
γιατι ετσι?
εμενα τουλαχιστον τοτε μου κατεβαζε 50(just..)

Κοίταξα τι κανάλια έχει το dolce στο king of sat και τα λαμβάνω. Απλά έχουν μπει για κάποιο λόγο μέσα στο "uknown"...
Βέβαια ελάχιστα είναι free to air. Από αυτά μόνο το "MTV - VH 2" δεν παίζει...
(Αν και λαμβάνει κάποιο σήμα)

Κοίταξα τι κανάλια έχει το dolce στο king of sat και τα λαμβάνω. Απλά έχουν μπει για κάποιο λόγο μέσα στο "uknown"...
Βέβαια ελάχιστα είναι free to air. Από αυτά μόνο το "MTV - VH 2" δεν παίζει...
(Αν και λαμβάνει κάποιο σήμα)

μαλιστα...
μαλλον παμε παλι απο την αρχη

Που ακριβώς βλέπει το πιάτο σου; Έχεις LNB στις 0 μοίρες;
Πάντως το Τ90 είναι εύκολο αν είναι ρυθμισμένο σωστά. Αν ένα LNB είναι ρυθμισμένο σωστά, και ξέρεις πιον δορυφόρο βλέπει, μπορείς να βάλεις το LNB ακόμα και με το μάτι, μετρώντας τις γραμμές στην ράγα (κάθε γραμμή είναι 1 μοίρα).

Που ακριβώς βλέπει το πιάτο σου; Έχεις LNB στις 0 μοίρες;
Πάντως το Τ90 είναι εύκολο αν είναι ρυθμισμένο σωστά. Αν ένα LNB είναι ρυθμισμένο σωστά, και ξέρεις πιον δορυφόρο βλέπει, μπορείς να βάλεις το LNB ακόμα και με το μάτι, μετρώντας τις γραμμές στην ράγα (κάθε γραμμή είναι 1 μοίρα).

στο ενα καγκελο εχω ενα πιατο τους ενος μετρου κεντραρισμενο asta&παρακεντρο hotbird.
στο πισω καγκελο-βλεποντας την πλατη του μεγαλου πιατου-εχω μονο του ενα 80αρι γυρισμενο πιο αριστερα απ`το μπροστα και σημαδευω-ετσι λεω-τον hellas.
με το lnb επαιξα γυριζοντας το αριστερα/δεξια αλλα ειχα το ιδιο αποτελεσμα.

Νόμιζα ότι είχες Τ90. Σωστό ακούγεται το setup σου πάντως...
Όμως δεν έχεις καλύτερη λύση από το βάλεις επάνω ένα δέκτη + τηλεόραση ή το πεδιόμετρο και να προσπαθήσεις να κεντράρεις καλά τον hellas sat...

Νόμιζα ότι είχες Τ90. Σωστό ακούγεται το setup σου πάντως...
Όμως δεν έχεις καλύτερη λύση από το βάλεις επάνω ένα δέκτη + τηλεόραση ή το πεδιόμετρο και να προσπαθήσεις να κεντράρεις καλά τον hellas sat...

το εκανα μια φορα στο "ορθιο",θα το ξανακανω μολις βρω χρονο με μεγαλυτερη προσοχη,γιατι μου φαινεται οτι ειναι η καλυτερη λυση.