Πολεμικό Ναυτικό - Hellenic Navy

Αύριο το πρωί θα είναι ορατές οι τρεις ανάστροφες πλώρες (Τριήρεις,Αβέρωφ, Κίμωνας) από την προκυμαία Φλοίσβου.
Τα τρία πλοία θα βρεθούν εν πλω για ένα ιστορικό ραντεβού.,πριν τον κατάπλου της Φ/Γ ΚΙΜΩΝ στον Ναύσταθμο Σαλαμίνος.

685c2011947e4e4208028116.1

Eδω ειμαστε στην Σαλαμινα οπου ναυπηγειται ηδη ο Φορμον.
Θυμαμαι μια οδο στο Παγκρατι οπου εμενα. Φορμιονως. Ποτε δεν εμαθα ποιος ηταν (διαβαζα Νενικεν χα χα ) μεχρι αυτης της ευκαιριας.
Μπραβο και εις ανωτερα στον τομεα της παραγωγης και της δημιουργιας.

Eχω παρατηρησει οτι πλεονη καλση αυτη των Φρεγατων αναφερεται ολο περισσοτερο σαν FDI και οχι πι σαν Μπελαρα.

Προσπαθειστε να κρατησετε την αρχικη ονομασια. Εχει σημασια. η δευτερη ειναι απλα ενας κωδικος χαρτογιακαδων για τα μηχανογραφικα των "ξενων".

Μπελαρα ειναι μια πραγματικοτητα μια δυναμη και... φερνει γουρι. Κρατειστε παντα αυτην την ονομασια οι Ναυτικοι.

Ουπς ! λειπει ενα Τ... Ντενικεν. Τον τιμησαμε τις προαλλες εδω στο φορουμ χαριν του φευγιου του απο τον κοσμο αυτον.

Α, ομοιοπαθής… 🤣
Απ’τη στιγμή που είδα στο σινεμά το «Αναμνήσεις απ’το μέλλον» έφαγα πετριά…
Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία του, πολλές φορές, και, εννοείται, τα φυλάω σαν κάτι πολύτιμο.
Αυτόν και τον Καββαδία😍

Η Ελλάδα υποδέχεται τη φρεγάτα Κίμων με το θωρηκτό Αβέρωφ και την τριήρη Ολυμπιάς, στις 11 η τελετή υποδοχής

Το σημερινό πρωινό είναι ιστορικής σημασίας για την Ελλάδα. Είναι το πρωινό κατά το οποίο η νέα φρεγάτα «Κίμων» εισέρχεται στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Στην υποδοχή της, νωρίτερα, καθώς θα πλέει στον Σαρωνικό, ξεχωρίζουν δύο πολεμικά πλοία με τα οποία η φρεγάτα Belhara έχει «συγγενική» σχέση λόγω ενός μοναδικού χαρακτηριστικού που φέρουν: το θωρηκτό Αβέρωφ και η τριήρης Ολυμπιάς.

Πρόκειται για τις τρεις ιστορικές ανάστροφες πλώρες του Πολεμικού Ναυτικού. Τα τρία μοναδικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού φέρουν πλώρη η οποία έχει ανάποδη κλίση σε σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία των πλοίων. Η επιλογή αυτή, αποτελεί μια ναυπηγική πρόκληση, η οποία όταν επιτευχθεί, χαρίζει θεαματικά προτερήματα στον…. κάτοχο.

Έχουν περάσει 74 χρόνια -από το 1952, χρονιά που παροπλίστηκε το θωρηκτό Αβέρωφ- από την τελευταία φορά που το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό χρησιμοποίησε πλοίο με ανεστραμμένη πλώρη για να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Η πρώτη φορά, ήταν με τις τριήρεις, όταν η ελληνική ναυτοσύνη χρησιμοποιούσε το αριστούργημα της αρχαίας ελληνικής ναυπηγικής για να κυριαρχήσει με αυτό στη θάλασσα της Μεσογείου για περισσότερα από τριακόσια χρόνια- (7ο ως 4ο αιώνα πΧ) με κορυφαία στιγμή τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Τότε (το 480 πΧ), όταν ο Θεμιστοκλής, ωθούμενος και από τον χρησμό του μαντείου των Δελφών, ότι «τα ξύλινα τείχη θα σώσουν τας Αθήνας», χρησιμοποίησε 350 τριήρεις για να εγκλωβίσει τα 1200 πλοία του περσικού στόλου στα στενά της Σαλαμίνας, καταστρέφοντάς τον, σώζοντας την Αθήνα, την Ελλάδα και την Ευρώπη από την περσική κυριαρχία.

• Like
Reactions: epinefelos
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Tελετή υποδοχής της πρώτης φρεγάτας Belharra «ΚΙΜΩΝ»​

685c2011947e4e4208028116.1

Eδω ειμαστε στην Σαλαμινα οπου ναυπηγειται ηδη ο Φορμον.
Θυμαμαι μια οδο στο Παγκρατι οπου εμενα. Φορμιονως. Ποτε δεν εμαθα ποιος ηταν (διαβαζα Νενικεν χα χα ) μεχρι αυτης της ευκαιριας.
Μπραβο και εις ανωτερα στον τομεα της παραγωγης και της δημιουργιας.
Ποια χρονολογια εμενες εκει;
Μπορει να σ' εχω ''τρακαρει'' τυχαια.

Ποια χρονολογια εμενες εκει;
Μπορει να σ' εχω ''τρακαρει'' τυχαια.

Oταν λεω "ειμαστε" εννοω τον χωρο, δεν ειμαι στην φωτογραφια ;)

Ευγε σου εαν εισαι μερος αυτης της προσπαθειας. Ετσι θα παει η χωρα μπροστα και θα παιζει σε πρωτη κατηγορια ΙΜΟ.

Oταν λεω "ειμαστε" εννοω τον χωρο, δεν ειμαι στην φωτογραφια ;)

Ευγε σου εαν εισαι μερος αυτης της προσπαθειας. Ετσι θα παει η χωρα μπροστα και θα παιζει σε πρωτη κατηγορια ΙΜΟ.
Ζωρζ, για την οδό Φωρμίωνος λέει ο φίλος,όχι για τα ναυπηγεία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

ΔΕΟΣ – ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ. Η ΦΡΕΓΑΤΑ BELHARRA «ΚΙΜΩΝ» ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ​

Ζωρζ, για την οδό Φωρμίωνος λέει ο φίλος,όχι για τα ναυπηγεία.
Ααααα..... ΟΚ.

Ημουν εκει συγκεκριμενα στην Ιφικρατους μεχρι τα 17 μου ας πουμε μεχρι που βγηκε ο Αντρεας.

Πηγαινα σχολειο στην Σπυριδωνος Μερκουρη και μετα γυμνασιο και Λυκειο στο 7ο.
Ισως οι πιο ευτυχισμενες στιγμες της ζωης μου γιατι οι πιο ξενιαστες και πιο αθωες. Βεβαια δεν θα τις αλαζα με τις μετεπειτα λογω ατομων που γνωιρσα. Και ας μην υπαρχει αυτη η ξενιασια.

Μετα "εξοριστηκαμε" στην Δυτικη Αττικη, στην Μεγαριδα, οχι μακρυα απο διυλιστηρια και ναυπηγεια σε καθε περιπτωση χα χα.

• Like
Reactions: Λάκης