Πολεμικό Ναυτικό - Hellenic Navy

Και μια άλλη άποψη περί του "Κίμωνα".

https://www.militaire.gr/nikos-dend...xotes-kordeles-kai-gia-tis-gallikes-fregates/

Νίκο επειδή δεν μπορώ να φανταστώ ότι δεν το γνωρίζουν -εάν δεν το γνωρίζουν πρόκειται για site-δράμα, είναι ευρέως γνωστό το θέμα.

Scalp Naval δεν παράγονται πλέον. Δέχεται το Γαλλικό Ναυτικό να μας πουλήσει από το απόθεμα του ένα νούμερο, για περίπου 10εκ ανά πύραυλο εάν θυμάμαι σωστά την αναφορά του Α/ΓΕΝ. Εάν τα retrofits με sylver A70 γίνουν το 28-29, το να αγοράσεις σήμερα πυραύλους 20ετίας με εξωφρενικό κόστος αντί να περιμένεις 1-2 χρόνια για τους νέους είναι ο ορισμός της κακής επιλογής. Ο ένας φόρτος μόνο για τις FDI (8 ανά πλοίο) είναι 320εκ, εάν μπούν A70 και στις Bergamini, θα είναι τα διπλάσια.

Εγώ θα έλεγα, ας είναι τα RAM πάντα γεμάτα και με σοβαρές εφεδρίες, για όλα τα πλοία μας που τα φέρουν. Τα ελίτ στρατηγικά όπλα για τη δική μας περίπτωση θα θέλουν περίπου 1δις τώρα, πολύ λιγότερα εάν πάρουμε σε παραγωγή, σίγουρα δίνουν δυνατότητες που έχουν ελάχιστοι, αλλά είναι ~4 χρόνια μακριά στη καλύτερη.

Α,οκ. Ανακριβές το άρθρο δηλαδή;
Ξεκινα να βλεπεις τα βιντεο με τις συνεντευξεις στο καναλι που εχει Καρβουνοπουλος (το militaire δλδ) στο youtube.
Οαση και απενταντι στη καθοδηγουμενη ''δημοσιογραφια΄΄.
Τωρα αν συμφωνεις η διαφωνεις με τις αποψεις των καλεσμενων ειναι δικο σου θεμα.
Δημοκρατια λεμε οτι εχουμε , ο καθενας υποτιθεται πως θα πρεπει να εχει αναπτυξει μια αλφα κριτικη σκεψη ωστε να μπορει να βγαλει συμπερασματα μονος του.

Ξεκινα με τη συνεντευξη του Σταθη , η οποια ανεβηκε σχετικα προσφατα (του γνωστου σκιτσογραφου).. :)

Oταν βλεπεις σε τετοια αρθρα χαρακτηρισμους ειναι παντα υποκινουμενα.

Η αληθεια ειναι καπου στην μεση οτι θα πιστοποιησουμε την τεταρτη φρεγατα για να λαβει κελια τα οποια θα ειναι ικανα να βαλλουν ενα απο τα δυο ειδους βληματα που ελπιζουμε να ειναι σε παραγωγη οταν ειμαστε ετοιμοι.

Μπορει στο μεταξυ να γεμισουμε τα νησια με πυραυλικες αυτοκινουμενες εξεδρες ή τιποτα ινδικους πυραυλους μεσαιου βεληνεκους και να μην χρειαστει καν.

Απλα αφηνουμε ανοιχτο ενα ενδεχομενο για να ξερουν και οι αλλοι οτι μπορουμε. Το αν θα το κανουμε τελικα δεν το ξερει κανεις.

Nαι ειναι ανακριβες τελειως.
Οταν το ΠΝ εψαχνε για φρεγατες, και εψαξε πολυ, το κυριο θεμα του ηταν η ανταεροπορικη και αντιπυραυλικη προστασια. Πρωτα του σκαφους και των τριγυρων του πλωτων αν συνοδευε και ΤΟ ονειρο ηταν αντι Α/Π προστασια περιοχης. Απιαστο σχεδον τοτε και σε σχεση με οικονομικους παραγοντες. Αν εκανε καπως και αθυποβρυχιακο αγωνα τοτε πολυ καλα... Και αν μπορουσε να ειναι κατω απο εναμισυ δις ακομα καλυτερα.
Η Μπελαρα ανταποκριθηκε σε ολα αψογα συν πιο προχωρημενη τεχνολογια (δηλ μεγαλυτερη ακριβεια υπολογισμων, λιγοτερο χρονο αντιδρασης και ενα πολυ κυριο, λιγοτερο πληρωμα).
Το Σκαλπ διατιθετω ηδη για τα Μιραζ μας.
Η ιδεα του Σκαλπ ηρθε σαν κερασακι (βλεπε οψιον) δεν ηταν το κυριο ζητουμενο.

Βεβαια σκαλπ σημαινει επισης.... λιγοτερο αποθεμα ΑΑ πυραυλων.

Οπως τα λεει ο Ζαγγογιαννης. Το μιλιταιρ ειναι σαν την τοτε αυριανη, απολυτα καθοδηγουμενη απο την ιδια ιδεολογια εχοντας τα ιδια αντανακλαστικα.

Δεν το διάβασα και ούτε πρόκειται. Διάβασα παλιά, πολύ εντατικά, άλλα άρθρα του Κ. τον άκουσα σε διάφορες εκπομπές και κατέληξα πολύ γρήγορα στο συμπέρασμα ότι ή είναι παντελώς άσχετος ή είναι πληρωμένος από εμπόρους αμυντικών συστημάτων για να προωθεί συγκεκριμένα προϊόντα. Ο άνθρωπος ξέρει λιγότερα από μένα και περνιέται για γκουρού στον αμυντικό χώρο, έλεος...

Δεν το διάβασα και ούτε πρόκειται. Διάβασα παλιά, πολύ εντατικά, άλλα άρθρα του Κ. τον άκουσα σε διάφορες εκπομπές και κατέληξα πολύ γρήγορα στο συμπέρασμα ότι ή είναι παντελώς άσχετος ή είναι πληρωμένος από εμπόρους αμυντικών συστημάτων για να προωθεί συγκεκριμένα προϊόντα. Ο άνθρωπος ξέρει λιγότερα από μένα και περνιέται για γκουρού στον αμυντικό χώρο, έλεος...
Πρόσφατα είχε καλεσμένο έναν "ειδικό" καθηγητή που ανέλυε τις απίθανες και εξωπραγματικές στρατιωτικές ικανότητες της Βενεζουέλας και την κόλαση που θα βίωναν τυχόντες εισβολείς από τον βορρά.....
Μέσα σε όλα έπεσε!! :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Off topic ξέρω....αλλά δεν άντεξα,

Oταν λεω "ειμαστε" εννοω τον χωρο, δεν ειμαι στην φωτογραφια ;)

Ευγε σου εαν εισαι μερος αυτης της προσπαθειας. Ετσι θα παει η χωρα μπροστα και θα παιζει σε πρωτη κατηγορια ΙΜΟ.
Για τη Φορμιωνος στο Παγκρατι λεω.

παλι λαθος.....αν με παρακολουθουσες θα εβλεπες οτι γραφω τιτλο και ειναι ταινιαρα που δεν εχεις δει
πες συγνωμη μην εισαι εγωιστης
Μα δεν είπα ότι την έχω δει, είπα ότι την ξέρω, την έχω ακουστά. Έγραψες τον τίτλο; Δεν το είδα, μήπως έκανες edit το ποστ;

Υ.Γ. Δεν θυμόμουνα ότι παίζουν και οι John Hurt, Sean Bean. Πρέπει να τη δω οπωσδήποτε.

Oταν βλεπεις σε τετοια αρθρα χαρακτηρισμους ειναι παντα υποκινουμενα.

Η αληθεια ειναι καπου στην μεση οτι θα πιστοποιησουμε την τεταρτη φρεγατα για να λαβει κελια τα οποια θα ειναι ικανα να βαλλουν ενα απο τα δυο ειδους βληματα που ελπιζουμε να ειναι σε παραγωγη οταν ειμαστε ετοιμοι.

Μπορει στο μεταξυ να γεμισουμε τα νησια με πυραυλικες αυτοκινουμενες εξεδρες ή τιποτα ινδικους πυραυλους μεσαιου βεληνεκους και να μην χρειαστει καν.

Απλα αφηνουμε ανοιχτο ενα ενδεχομενο για να ξερουν και οι αλλοι οτι μπορουμε. Το αν θα το κανουμε τελικα δεν το ξερει κανεις.

Στη τελευταία σύμβαση, έχουμε εντάξει έναν A70 εκτοξευτή για κάθε πλοίο, στο τελευταίο συμβατικά θα παραδωθεί εγκατεστημένο.
Τον εκτοξευτή θα τον έχουν όλες, ελπίζω να είναι η νέα του version και να παίρνει όλα τα όπλα που εκτοξεύονται από Sylver. Σε μια αποστολή μπορεί να χρειάζεται το ΠΝ πλήρη αντιαεροπορικό φόρτο, σε άλλες στρατηγική κρούση.

Στη τελευταία σύμβαση, έχουμε εντάξει έναν A70 εκτοξευτή για κάθε πλοίο, στο τελευταίο συμβατικά θα παραδωθεί εγκατεστημένο.
Τον εκτοξευτή θα τον έχουν όλες, ελπίζω να είναι η νέα του version και να παίρνει όλα τα όπλα που εκτοξεύονται από Sylver. Σε μια αποστολή μπορεί να χρειάζεται το ΠΝ πλήρη αντιαεροπορικό φόρτο, σε άλλες στρατηγική κρούση.
Δυστυχώς εξ όσων γνωρίζω ο Α70 δεν δέχεται Aster.Το Γαλλικό Ναυτικό όταν χρειάστηκε να αυξήσει τον φόρτο των Aster σε κάποιες φρεγάτες του αντικατέστησε τους Α70 με Α50. Υποψιάζομαι ότι αυτοί οι μεταχειρισμένοι Α70 θα εγκατασταθούν στις Κίμων.

Νομίζω ότι τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου είναι σε αναμονή ,μέχρι την ολοκλήρωση της σχετικής σουίτας ,
Εκκρεμούσε και η εγκατάσταση του Link 16 ,που νομίζω ότι έγινε .

Εσύ να δεις σε επανάληψη το Dr. Strangelove και να αφήσεις τα εξοπλιστικά προγράμματα στους ειδικούς.
απο οτι βλεπεις στα εξοπλιστικα δεν ειμαι ειδικος γι αυτο ρωταω τον κυριο Ζαγογιαννη
αυτο που νοιωθω ομως σαν γνησιος Ελληνας ειναι η ασφαλεια και η υπερηφανεια μετα την αγορα του Κιμωνα
και αυτο το μιλιταριε πως το λενε μην το δεις ..μακρυα ειναι κακο εχει αυριανισμο που λεει και ο αγαπητος συνταξιδωτης Ζαγογιαννης