Polk Audio Reserve Series

Το πόσα R700 έχουν παρουσιάσει ανάλογο θέμα δεν πρόκειται να το μάθουμε ποτέ, δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να μοιραστούν τα προβλήματά τους δημόσια σε forums.

Όπως και να έχει όμως, εάν η Polk είχε ενσωματώσει μια απλή PTC προστασία στο crossover (όπως κάνουν αρκετοί άλλοι κατασκευαστές), τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά που αναφέρονται θα είχαν λογικά αποφευχθεί.

Δεν μιλάμε δηλαδή για κάτι περίπλοκο ή κοστοβόρο, αλλά για μια απλή ασφαλιστική δικλείδα που θα γλίτωνε χρήστες από βλάβες και ...απογοήτευση !

Θα είχε παρουσιάσει και εκείνο που χρησιμοποιούσα πρόβλημα, το οποίο μάλιστα ήταν από τα πρώτα κομμάτια.
Δεν παρουσίασε παρά το ότι έπαιζε σε δύσκολες συνθήκες για πολλά χρόνια.

Άρα δεν είναι θέμα προβληματικής σχεδίασης. Απλώς το έχουν πάρει πάρα πολλοί και οι περιπτώσεις βλάβης ακούγονται και περισσότερο. Πολύ λίγες πάντως σε σχέση με το πόσα έχουν πωληθεί.

Λεωνίδα, σε κάθε περίπτωση ό,τι έγινε έγινε, ο χρόνος πίσω δεν γυρνά.
Με την αντικατάσταση των τουίτερ το ζήτημα θεωρώ ότι θα λυθεί πλήρως αύριο το πρωί και τα ηχεία θα λειτουργούν κανονικά τις επόμενες ημέρες.
Το κρατάμε απλά ως γεγονός για την ιστορία...

Πάντως εδώ μετράμε τρία καμμένα Τουίτερ για το Polk R700 έναν για μένα και δύο γιατί.τον φιλο John x2
Το δικό μου κάηκε με ξαφνικημαυξηση.της έντασης του ενισχυτή στο τέρμα
Είμαστε σπό τους άτυχους
Σημασία αλλάζει πανευκολα .
Μένει η απογοήτευση

Όπως και να έχει όμως, εάν η Polk είχε ενσωματώσει μια απλή PTC προστασία στο crossover (όπως κάνουν αρκετοί άλλοι κατασκευαστές), τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά που αναφέρονται θα είχαν λογικά αποφευχθεί.

Αυτές είναι λύσεις για επαγγελματικά ηχεία που δεν παίζει ρόλο η ποιότητα αλλά η αντοχή σε συνθήκες party. Στα Hi-Fi ηχεία δεν συνηθίζονται για ευνόητους λόγους.

Ποτέ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προβληματικής παρτίδας, όπως ανέφερες. Όμως σχεδιαστικό λάθος είναι απίθανο να είναι καθώς όπως είπα, θα είχε συμβεί και σε εκείνο που χρησιμοποιούσα, σε επαγγελματικές συνθήκες.

Ποτέ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο προβληματικής παρτίδας, όπως ανέφερες.
Έστειλα email + φώτος στην POLK USA με S/N - Production Date κτλ κτλ.
Αναμένω απάντηση και ενημερώνω τι θα μου πουν.

Τα S/N των ηχείων ειναι ..........351 το αριστερό και ..........352 το δεξί, άρα κατασκευάστηκαν μαζί.
Για να δούμε τι θα πουν.

Αυτή η σειρά πάντως δεν έχει επιθετικά πρίμα. Αντιθέτως παίζει με ελαφρύ roll-off. Αυτήν την περίοδο τυχαίνει να έχω ηχείο με ίδιου τύπου tweeter (ring radiator) και μάλιστα που μοιάζει πάρα πολύ με εκείνο της σειράς Reserve της Polk εμφανισιακά.
Το ηχείο αυτό είναι ακόμα πιο roll-off στα πρίμα από τη σειρά reserve.
Προσοχή στη διόρθωση από το EQ λοιπόν, και τα αυτοματοποιημένα συστήματα ισοστάθμισης. Η ανάγκη για το κυνήγι του flat, μπορεί να στείλει το tweeter να παίζει περισσότερο απ' όσο πρέπει καμιά φορά.

Αυτή η σειρά πάντως δεν έχει επιθετικά πρίμα. Αντιθέτως παίζει με ελαφρύ roll-off. Αυτήν την περίοδο τυχαίνει να έχω ηχείο με ίδιου τύπου tweeter (ring radiator) και μάλιστα που μοιάζει πάρα πολύ με εκείνο της σειράς Reserve της Polk εμφανισιακά.
Το ηχείο αυτό είναι ακόμα πιο roll-off στα πρίμα από τη σειρά reserve.
Προσοχή στη διόρθωση από το EQ λοιπόν, και τα αυτοματοποιημένα συστήματα ισοστάθμισης. Η ανάγκη για το κυνήγι του flat, μπορεί να στείλει το tweeter να παίζει περισσότερο απ' όσο πρέπει καμιά φορά.
Δεν νομίζω κανείς να έχει target curve μια ίσια γραμμή :D
Ελπίζω τουλάχιστον :D

Σε όλες τις ηλικίες; :p

Σε αυτές που πάει ο νους σου, ας πάρουν ήδη τσιριχτίρια :D
Ή να ελπίζουν (με και εμείς στο μέλλον :D ) σε θαύμα της ιατρικής με ear cell regen :D
Όπως λέει και το συγκρότημα ( ή DJ )... "Lost Frequencies" :D

Οι δακτύλιοι τελικά είναι μαγνητικοί.
Τους αφαίρεσα πανεύκολα, με λίγη ταινία διπλής όψεως και την βοήθεια ενός αναπτήρα στο δευτερόλεπτο.
Αφαίρεσα και τα tweeter, αύριο τα πηγαίνω για αντικατάσταση.

Attachments

• 73D6syxQ.jpg
    73D6syxQ.jpg
    700.9 KB · Views: 13
  • g5lwH8Ac.jpg
    g5lwH8Ac.jpg
    902.6 KB · Views: 13
  • Like
Reactions: Panoramix
Πως ήξερες ότι βγαίνουν.ετσι
Δηλαδή κόλλησες την ταινία διπλής όψης πάνω στο πλαστικό και με την πίσω πλευρά του αναπτήρα κόλλησε ο μαγνήτης

Υπέθεσα ότι είναι μαγνητικό από τα τρία αυτά μεταλλικά σφαιρίδια.

Attachments

• Screenshot 2025-09-22 140231.jpg
    Screenshot 2025-09-22 140231.jpg
    333.5 KB · Views: 10
Υπήρχε μια απογοήτευση αλλά όλα καλά
Εκείνο που με νευρίασε έχω αλλάξει του κόσμου τα ηχεία ποτέ δεν κάηκε Τουίτερ
Αλλά υπάρχει.η παρηγοριά ότι παίζουν Τέλεια!!!!!!!