Polk Audio Reserve Series

κοίτα. όταν το ηχείο παίζει λίγες συχνότητες και το sub woofer πολλές, κάποια στιγμή, ειδικά ένα sub θα λασπωσει. το ηχείο απο την άλλη θα κρασαρει στα πολλά και σε εντάσεις. οπότε κόβεις απο το sub μέχρι αυτη η διαφορα μεταξύ ηχείων και sub να ειναι απαρατήρητη.
θέλει δοκιμές.

Κατέληξα ως εξής
Front 80 nz
Center 90
Σαραουντ τέσσερα 100 Hz
Atmos δυο100H
Sw ένταση -10 έως -15
SW ένταση από ενισχυτή -6

Η τοποθέτηση των ηχείων στον χώρο και η απόκρισή τους σύμφωνα με την τοποθέτηση θα σου πούνε που μπορείς να βάλεις το crossover. Χωρίς μέτρηση δεν μπορεί να σου πει κανείς τι να κάνεις ακριβώς, μόνο γενικότητες.

Θα σου ξαναπώ, αν δεν έχεις Dirac που παίρνει ο Denon, τουλάχιστον δες το αρχικό διάγραμμα στο Audyssey (πράσινο) για να καταλάβεις που έχει βύθιση η απόκριση. Μετά, αναλόγως αποτελέσματος, δοκιμάζεις το sub σε διάφορες θέσεις. Εκεί που θα έχεις την ομαλότερη απόκριση το αφήνεις και βλέπεις κατόπιν σε ποιο σημείο θα υπάρχει η όποια βύθιση και βάζεις το crossover πιο πάνω από το σημείο αυτό συχνοτικά.

Ερώτηση αφού κάηκε το Τουίτερ στο Polk R700 η κινοτεχνικη μου στέλνει καινούργιο Τουίτερ να το βάλω μόνος μου είναι εύκολο
Τι χρειάζεται για να βγάλω το πλαστικό που εφαρμόζει.στο Τουίτερ κάρτα η πλαστική σπάτουλα

Φώναξε κάποιον να το κάνει γιατί το βλέπω να γίνεται ζημιά….

Το τουιτερ τοποθετήθηκε στο Polk 700 πολύ εύκολα λίγη προσπάθεια μέχρι να βγει το πλαστικό όλη η υπόθεση 15 λεπτά
Πάντως η εξυπηρέτηση της Κινοτεχνικης ήταν άψογη σε χρόνο ρεκόρ έστειλε το Τουίτερ

Επίσης η ήθελα να ρωτήσω ταν Polk 700 είναι καλύτερα να τα βάλω στα100 HZ η στα 80
Το κεντρικό polk και αυτό το έχω σταν100Hzz
Tα σαραουντ στα 100 τα ατμός 120
SVS PB200 pro
Denon AVC X6800

Έπεσε… «επιδημία» στα POLK R700 απ’ ό,τι βλέπω.
Και τα δικά μου tweeter OFF προ 5 λεπτών
Όχι σε ιδιαίτερα υψηλή ένταση μάλιστα περίπου στα 90-92db έπαιζαν.
Κάηκαν και τα δύο ΑΚΡΙΒΩΣ ταυτόχρονα μάλιστα, με έντονη μυρωδιά καμένου πλαστικού μόνο από το ένα ηχείο (το αριστερό).

Στο ηχείο που μύρισε καμένο το tweeter έχει παραμορφωθεί εμφανώς η μεμβράνη του.
Στο άλλο ηχείο το tweeter οπτικά δείχνει ΟΚ, αλλά φυσικά δεν παίζει.

Είμαι εντός εγγύησης, ελπίζω να καλυφτούν όπως του Pas από Κινοτεχνική.

Attachments

• i4EZC_CS.jpg
    i4EZC_CS.jpg
    1.9 MB · Views: 20
  • wObSiDZY.jpg
    wObSiDZY.jpg
    1.5 MB · Views: 17
Last edited:
τα tweeters δεν καίγονται έτσι εύκολα..

ή είχατε τα treble πολύ ψηλά , ή υπεροδηγήθηκε ενισχυτής μικρής ισχύος, ή το σήμα από την πηγή είχε έντονη παραμόρφωση στο φάσμα που αναλογεί στα tweeters

Τα ηχεία έπαιζαν σε ένταση που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αυτό που συνέβη.

Με μια γρήγορη αναζήτηση σε διεθνή forums βρίσκω αρκετές αναφορές για τα R700 με αντίστοιχα περιστατικά – τα tweeter απλά ξαφνικά OFF χωρίς προειδοποίηση.

Τι να πω…

Σε εμένα δεν ήταν παραμορφωμένο απλώς το έπαθα με το μπλου τουθ ανέβηκε απότομα ο ενισχυτής στο.τερμα.
Σε εμένα η αντικατάσταση. Ήταν αμεση να το βάλεις μόνος σου είναι εύκολο.
Λίγο το πλαστικό θέλει προσπάθεια να το βγαλεις

Για τον πλαστικό δακτύλιο περιμετρικά του tweeter τι χρησιμοποίησες έτσι ώστε να τον αφαιρέσεις χωρίς σημάδια ή πρόκληση ζημιάς στην καμπίνα του ηχείου ?
Η υπόλοιπη διαδικασία απ' ότι είδα (έχουν αλλάξει αρκετοί tweeter στα Polk R700) είναι 3 ξυλόβιδες...
Άπαξ και αφαιρεθεί ο πλαστικός δακτύλιος είναι υπόθεση δευτερολέπτων η αλλαγή του tweeter.

Με μικρή βεντούζα θα κάνω δουλειά λες ? Κουμπωτός είναι ο δακτύλιος ?

Attachments

• tempImageHx4jv6.png
    tempImageHx4jv6.png
    2.1 MB · Views: 10
  • tempImagetiEc9b.png
    tempImagetiEc9b.png
    2.3 MB · Views: 10
Last edited:
Εγώ ξεκίνησα με πλαστικο.πολυ λεπτό ωστε να χωράει στο σχισμή του πλαστικού αποτέλεσμα τίποτα χάλασε το πλαστικό που έβαλα όχι τον πλαστικό του Τουίτερ
Μετά έβαλα κατσαβίδι πολύ λεπτό και να γρατσουνιές να κάνεις στο πλαστικό δεν πειράζει γιατί το καινούργιο έρχεται με πλαστικό

Βάσει των παραπάνω αλλά και της άμεσης αντικατάστασης από την αντιπροσωπεία (χωρίς έλεγχο), συμπεραίνω ότι υπάρχει (γνωστό στον κατασκευαστή) κατασκευαστικό πρόβλημα…

• Like
Reactions: billpeppas
Δύσκολο γιατί αυτό το μοντέλο έχει πολλές πωλήσεις, πολύ περισσότερες από αλλά.
Στατιστικά, από τα παραπάνω, μάλλον το ανάποδο συμβαίνει. Δηλαδή failure rate σε επίπεδο ποσοστών τις χιλίοις σε σχέση με όσα έχουν κατασκευαστεί/πωληθεί.
Αν είχε όντως κατασκευαστικό πρόβλημα, τότε γιατί δεν παρουσίασαν ποτέ πρόβλημα 3 μοντέλα r700, r600 και r200 που έπαιζαν συνεχώς, ειδικά το πρώτο;
Ας μην βγάζουμε τόσο εύκολα συμπέρασμα.

Λεωνίδα δεν πάω να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά υπάρχουν αρκετές αναφορές σε διεθνή forums (Polk Forum, Polk Audio Fanatic, AudioScienceReview, Reddit) περί αστοχίας tweeters σε Polk R700, αρκετές μάλιστα με ταυτόχρονη βλάβη και στα δύο ηχεία. Αυτό συνιστά επαναλαμβανόμενο pattern αξιοπιστίας και όχι μεμονωμένο γεγονός.
Ότι ορισμένα ζεύγη λειτουργούν άψογα δεν αναιρεί την ύπαρξη προβλήματος σε άλλες παρτίδες.
Στην στατιστική αξιοπιστίας προϊόντων, ακόμα και ένα failure rate 1–2% είναι αρκετό για να θεωρηθεί “known issue” εάν επαναλαμβάνεται.

Συν το περιστατικό με την ξεχασμένη βίδα που κουδούνιζε μέσα στην καμπίνα των R700, γεγονός εκτός θέματος, αλλά όλα προσμετρούνται εν τέλη.

Για να βγει συμπέρασμα θα πρέπει να ξέρουμε πόσες είναι οι περιπτώσεις σε σχέση με το πόσα έχουν πωληθεί. Ειδικά για το r700.
Αυτό γιατί ένα τόσο καλοπουλημένο μοντέλο, εάν έχει παγκοσμίως μερικές δεκάδες περιπτώσεις, όπως φαίνεται στο σύνολο, τότε δεν μπορούμε να μιλήσουμε για πρόβλημα.

Καταδεικνύω το προφανές εδώ. Για παράδειγμα ένα άλλο μοντέλο δεν έχει παρουσιάσει βλάβη ποτέ, αλλά δεν έχει πωληθεί και ποτέ...

Επίσης, σε τρέχοντα μοντέλα, το να υπάρχουν άμεσα διαθέσιμα ανταλλακτικά όπως τα μεγάφωνα, δεν είναι περίεργο. Για την ακρίβεια, όταν υπάρχει μοντέλο που κινείται, είναι και λογικό να υπάρχει και στοκ ανταλλακτικών. Σε όλα τα προϊόντα ισχύει αυτό.

Στο r700 που χρησιμοποιούσα πολλές φορές για 12ωρα συνεχώς για πολλές ημέρες στη σειρά, αλλά και σε ακροάσεις οι οποίες πολλές φορές περιλάμβαναν και υψηλές στάθμες, δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα. Είναι και από τα ηχεία που ο άλλος τα θέλει για να τους "χώνει" στάθμες.
Αυτό δείχνει πως δεν υφίσταται κάτι προβληματικό στη σχεδίαση από μόνο του. Αν ήταν προβληματικό, το κομμάτι demo που είχα για χρόνια, θα παρουσίαζε κι αυτό πρόβλημα. Δεν παρουσίασε ποτέ.

1-2% failure rate δεν είναι known issue, αλλά non issue.
Όμως εδώ δεν μιλάμε για ενα-δυο τοις εκατό, αλλά για ενα-δυο τοις χιλίοις.