Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

Ροκ Οι Τζεθρο? Εχουμε χασει το μυαλο μας? Μηπως ηταν φολκ ο Σοπεν? Καποια συνομωσια τρεχει στη Θεσσαλονικη. Χαρακτηριστικα θυμαμαι οτι το καλοκαιρι του 2004 στα Δημητρια ο Αντερσον (παντα των Ταλ) ειχε παιξει με τη συμμετοχή της Συμφωνικης Ορχηστρας του Δημου Θεσσαλονικης σε τοπικες εκδηλωσεις που μεταξυ αλλων περιλαμβανονταν Κάρμινα Μπουράνα και Πένταθλον στο Μέγαρο Μουσικής, Νταλάρας και Γλυκερία με την ορχήστρα Εστουδιαντίνα, κλπ. Πολυ Ροκ καταστασεις δηλαδη... Μετα κατεβηκαν και Λυκαβηττο (αυτο μου ειχε διαφυγει).

Ασε που ο ανθρωπος δηλωνει φασμα απο Κλασσικη μεχρι αυτοσχεδιαζομενη Τζαζ (προσοχη: οχι Ροκ), δεν ξερω που να τον καταχωρησω.

Παντως Beatles και Τull ...δε συμβιβαζονται: http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=14256&m=C04&aa=1

Συνομωσία?
χμ ...μάλλον όχι.
Τις εκδηλώσεις που λες τις απέφυγα, άλλωστε φώναζαν από μακρυά "μην πας"
Όλοι κάποια στιγμή έχουν ένα μανατζερ και όταν φτάσεις σε μιά ηλικία τέτοια, τον ακούς.
Αντίθετα τους είδα στη Μονή Λαζαριστών, είχα γράψει και εδώ μέσα στο παλιό φόρουμ, και εκτός από την κάποια, έστω δικαιολογημένη, εμμονή του Ian γιά το κάπνισμα στον ανοιχτό (!) χώρο, οι εντυπώσεις ήταν πέρα γιά πέρα θετικές. Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω υπερθετικά.
Όσο γιά την συνεντευξη, αν κρίνω από το εμφανές λάθος της μετάφρασης ή του συντάκτη γιά τον Σόνυ Μπόνο! Γουίλιαμσον καταλαβαίνω το πως πάρθηκε και τι κατάφερε να εκμαιεύσει από τον συνθέτη τραγουδιστή. Πολλές φορές δεν λένε: ask a silly question, get a silly answer.
Δώσε στο κοινό αυτό που ζητάει.
Σιγά μην κάτσει να είναι ειλικρινής ή να αποκαλύψει τα εσώψυχά του.
Δεν χρειάζεται.
Γιά μένα ο Ian έδωσε αρκετές συνεντεύξεις μέσα από τη μουσική του. Τον ρώταγα και απαντούσε.

Re: Απάντηση: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

Eαν ειπε ποτέ κανείς ´μπούρδα´τον Santana έχεις δίκιο.
Επιμενεις chief σε ένα συγκεκριμενο μοτίβο.Εκτιμώ οτι έχεις καταβάλλει τεράστια προσπαθεια για την μουσική κατηγορία και δεν θα επανέλθω.
Ευτυχώς πάντως που τα γραπτά μένουν.
Η Απαξίωση ολόκληρου μουσικού είδους και μάλιστα απο αδαείς αποτελεί θέμα.

το ποιός είναι αδαής είναι σχετικό. Αν θεωρείς τον εαυτό σου ειδήμονα μπορώ εύκολα να σου βρώ αρκετούς περισσότερο ειδήμονες. Ας μην το δούμε έτσι.
καραερασιτέχνες μουσικόφιλοι της πλάκας είμαστε όλοι. Αλλος παραπάνω άλλος λιγώτερο.
Αν μπορείς να υπερασπιστείς το μουσικό είδος κάντο. Πάντα κάποιος θα είναι απέναντι. Αποφεύγοντας ακόμα και αυτή την αντιπαράθεση, εγώ θεωρώ ότι το συγκεκριμένο μουσικό είδος έχει χάσει, μέσα στην κατηγορία, έδαφος.

Δεν είναι συγκρίσιμα μεγέθη ο Santana με ένα ολόκληρο είδος.

γιά κάποιον μπορεί να είναι, και οφείλεις μέσα στους κανόνες του fairplay να το σεβαστείς. Και ενδεχομένως να ειρωνευτείς τους φίλους σου. Όπως γιά κάποιον είναι συγκρίσιμο μέγεθος οι abba, ή Νταντωνάκη....
Και κανείς δεν έβρισε τον Carlos.
Τώρα μη με βάλεις να κάνω αποδελτίωση.
Χώρια που χάσαμε το παλιό φόρουμ

βέβαια γιαυτόν δεν έχω πρόβλημα. Ελπίζω εσείς να έχετε υπομονή, γιά τα επόμενα αφιερώματα...-bye-

To πρόβλημα δεν ήταν τα ´κλασσικούρια´.
το πρόβλημα ήταν τα κλασικούρια.
(και εδώ μπορώ να σου κάνω αποδελτίωση. Απλά μετά από λίγο το πρόβλημα μετατοπίστηκε ή πήρε άλλη μορφή)

Εκτιμώ όμως οτι εσύ παίρνεις το κρίμα επάνω σου ενώ δεν σού αναλογεί.
Αυτά.

όσο είμαι διαχειριστής μου αναλογούν και τα καλά και τα κακά....:grandpa:

Δεν κατάλαβα.Δημοψήφισμα θα κάνουμε???Eάν γίνει κατι τέτοιο πρωτος θα βγεί ο Βερτης πανελλαδικά.
Που ειναι το πρόβλημα???
Δεν δηλώνω ειδικός.Αλλά ξέρω ,ως ερασιτέχνης.Και δεν τραβαω κανενα ζορι να πώ οτι εκείνο ΔΕΝ το ξέρω.
Να υπερασπιστώ εγώ ένα μουσικό είδος απο τί???Aπο τους ξερόλες???
Aφού λοιπόν αποφαινεσαι οτι το ειδος ´κλασσική´-εκτός εαν δεν κατάλαβα καλά-έχει χασει στην κατηγορία ,βγάλτο εντελώς έξω.Και ασε τα άλλα.Αλλως τε κανείς δεν φιλοδοξεί να το κανει δημοφιλές.Ομως πολλοί έχουν εκφραστεί θετικότατα για τα threads που ανοίγονται.
Νομίζω οτι αρχίζεις και γίνεσαι εντελώς υποκειμενικός και σχόλια περί χασούρας τα θεωρώ περιττά.Οσον αφορά τις θεάσεις ,εχεις δίκιο.Και ο Αρναούτογλου και το survivor έχουν περισσοτερες απο τον Κούλογλου.
Οι εποχές που ο Ανδρέας Παπανδεου εκανε νόημα στην Δημητρα Λιάνη να βγεί στο πλευρό του στο αεροπλάνο,για να αποκαταστήσει την τιμή της έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.If you know what I mean...
Ο λαϊκισμός δεν έχει θέση εδώ μέσα........................

Aμαν πιά ρε Σπύρο . Πολύ εύθικτος έχεις γίνει τώρα τελευταία . Ποιά είναι επιτέλους αυτή η περίφημη διαχωριστική γραμμή μεταξύ αυτών που ξέρουν από κλασσική και αυτών που δεν ξέρουν ; Πως μετριέται ; Με πόσους δίσκους έχουν ακούσει ; Με πόσους δίσκους έχουν γενικώς ; Με το αν ξέρουν να διαβάζουν παρτιτούρα ή όχι ;

Και στο κάτω - κάτω όσα σχόλια δυσμενή για την κλασσική έχουν γίνει εδώ μέσα , γίνονται γιατί έχουν προϋπάρξει άλλα σχόλια δυσμενή για επιλογές άλλων . Η δράση προκαλεί αντίδραση και πάει λέγοντας .Αρχικώς μάλιστα γινόντουσαν καθαρά με καλοπροαίρετη διάθεση .

Ασε που κάθε φορά επικροτείς την διαφορετικότητα των απόψεων και την θεωρείς ευπρόσδεκτη και εποικοδομητική όταν ταιριάζει με τις δικές σου απόψεις .

Εντάξει είμαστε αδαείς , αφού έτσι σ' αρέσει . Και τι σημαίνει αυτό ; Οτι δεν θάχουμε άποψη για ότι ακούμε που το έχουμε αγοράσει και που το έχουμε παίξει και δυο και τρείς και πέντε φορές .

Και δεν κατάλαβα δηλαδή δεν είναι π.χ αδαής ο Γιώργος που δεν καταλαβαίνει το A passion play , ενώ είμαι εγώ που βαριέμαι τον Μάλερ ;

Η γνώση έχει να κανει και με την αγάπη στο είδος.
Δεν άνοιξα ποτέ thread για τον Santana,έχω ανοιξει πολλά για την κλασσική.
Το πόσο ξερει κανείς ή όχι φαινεται αναλογα και με το είδος που παρουσιάζει πιό συχνά,αλλά και με το ενδιαφερον που δείχνει πρός αυτό
Τέλος στο thread ´Προτάσεις για την μουσική κατηγορία´post 31 υπήρξα σαφής.
Και έδειξα οτι ηθελα να ληξει η ιστορία.Και ανελαβα τις οποιες ευθυνες μου.
Δεν διεπίστωσα κατι αντίστοιχο απο κανέναν.
Και σαφώς ηταν εμφανές απο πού και πώς ξεκίνησαν τα ´νταβαντούρια´.
Και κάτι ακόμα.Τοχα γράψει και στον φίλτατο Κουνελάκη παλιότερα.Οταν δηλώνω οτι αγαπάω τούς Beatles έχω το δικαιωμα να τούς κρίνω και αυστηρά.Οταν δηλώνω οτι δεν μου αρέσει ένα είδος πώς να το κρίνω???Γιατί δεν φαντάζομαι οτι έχει εντρυφήσει καποιος ιδιαιτερα σε κάτι που βαριέται.
Και εδω δεν μιλάμε για είκοσι δισκους τών yes ή των Jethro Tull ,αλλά για πολλή μεγάλη γκάμα.
Και επειδή έχω ακούσει όλους τους Yes ,μπορώ να πώ οτι δεν μου λενε τιποτα.
Το the Drift δεν το άκουσα ποτέ οπότε δεν έβγαλα μιλιά.Οπως δεν έγραψα τιποτα για τούς Faust που δεν τούς είχα ακούσει ποτέ.Και για πολλά άλλα που έχουν γραφεί εδώ και ΔΕΝ τα γνωρίζω.
Αν δεν κανω λαθος ο Γιωργος ο Πολυχρονίδης έχει αρκετούς Jethro,πάντως.
Παρεπιπτόντως και εγώ.

Re: Απάντηση: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

...ο Γιώργος που δεν καταλαβαίνει το A passion play;..

Δεν συμφωνώ με τον όρο "δεν καταλαβαίνει" για κανέναν, γιατί απλούστατα κανείς δεν ξέρει αν εγώ έχω "λιώσει" ή όχι το passion play.

Σίγουρα όλα χρειάζονται προσαρμογή και εξοικείωση. Και 'γω Ντοκ, στην αρχή είχα πρόβλημα με την κλασσική - δεν μπορούσα να την κατανοήσω, είχα πρόβλημα. Όμως η αρχή που λέει ότι παντού υπάρχουν διαμάντια με έκανε να επιμένω κι ας κουραζόμουν στην αρχή. Και τελικά ανταμοίφθηκα..πλουσιοπάροχα..τελικά άνοιξε ένα ακόμη παράθυρο.
Θέλη όμως λίγη...αυτοπειθαρχία στην αρχή..:grinning-smiley-043

Όχι δεν είμαι αδαής σχετικά με το passion play, απλώς δεν συμφωνώ μαζί του. Θεωρώ ότι έχω ακούσει αρκετά για να έχω άποψη..

Τι να κάνουμε, εκείνη η κολοκυθόπιττα τελικά είναι γευστικότατη..:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

Το Aqualung είναι ένας καλός δίσκος για τα δεδομένα του πρώτου μισού των 70'ς, που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα (θα επανέλθω τεκμηριωμένος, το υπόσχομαι), αλλά δεν είναι ροκ και πάσχει από συνθετική (όχι ερμηνευτική όπως οι Purple) φλυαρία. Ο Ian Anderson αντί να κάνει κατάθεση ψυχής, όπως θα 'πρεπε, κάνει κατάθεση παρτιρτούρας για να εντυπωσιάσει με την περίπλοκη συνθετική του ικανότητα χάνοντας την ουσία (θυμίζω ΙΜΗΟ). Ελπίζω να κάλυψα το φίλο Πέτρο.

Ευχαριστω για την απαντηση. Μπορεις επισης να μου πεις τι βαθμο του βαζεις? Εγω θα του εβαζα ενα 7μιση, αν και σημερα που το ξανακουσα το βαρεθηκα λιγο.

Λέγε οτι θές.Ετσι και αλλοιώς ολα οσα δεν ακούς σου φαινονται μπούρδες.:cool:
Και σαφώς δεν αρκούν 4 Mahler για να εκφράζεις εμπεριστατωμένη άποψη και μάλιστα με πάθος.
Εμένα δεν μου αρέσει το Heavy Metal.Δεν μπήκα ποτέ στα thread που άνοιξαν οι φίλοι του να επιμενω εμφατικά οτι δεν μου αρέσει.
Δεν ειναι υποχρεωτικό να έχουμε γνωμη για ολα ,με το ζόρι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

Δεν συμφωνώ με τον όρο "δεν καταλαβαίνει" για κανέναν, γιατί απλούστατα κανείς δεν ξέρει αν εγώ έχω "λιώσει" ή όχι το passion play.

Σίγουρα όλα χρειάζονται προσαρμογή και εξοικείωση. Και 'γω Ντοκ, στην αρχή είχα πρόβλημα με την κλασσική - δεν μπορούσα να την κατανοήσω, είχα πρόβλημα. Όμως η αρχή που λέει ότι παντού υπάρχουν διαμάντια με έκανε να επιμένω κι ας κουραζόμουν στην αρχή. Και τελικά ανταμοίφθηκα..πλουσιοπάροχα..τελικά άνοιξε ένα ακόμη παράθυρο.
Θέλη όμως λίγη...αυτοπειθαρχία στην αρχή..:grinning-smiley-043

Όχι δεν είμαι αδαής σχετικά με το passion play, απλώς δεν συμφωνώ μαζί του. Θεωρώ ότι έχω ακούσει αρκετά για να έχω άποψη..

Τι να κάνουμε, εκείνη η κολοκυθόπιττα τελικά είναι γευστικότατη..:grinning-smiley-043

Γιώργο , απλώς σε χρησιμοποίησα ως παράδειγμα . Ούτε υπήρχε θέμα να σε χαρακτηρίσω αδαή ( ούτε σε ξέρω άλλωστε ) . Πάλι κι εκεί ως παράδειγμα μπήκες . Το ότι δεν σου αρέσει το A Passion Play είναι δικαίωμα σου . Και η κολοκυθόπιττα πάντοτε νόστιμη ...

Re: Απάντηση: Re: Πολλά (rock) νέα και ΤΡΕΛΕΣ επανασυνδέσεις!!

Ευχαριστω για την απαντηση. Μπορεις επισης να μου πεις τι βαθμο του βαζεις? Εγω θα του εβαζα ενα 7μιση, αν και σημερα που το ξανακουσα το βαρεθηκα λιγο.

Πέτρο δεν μου αρέσουν οι βαθμολογίες, μόνο οι λίστες :grinning-smiley-043

Τέλος πάντων θα του έβαζα (το άκουσα και 'γω ξανά σήμερα για να μην γράφω μαμακίες) γύρω στο 3-4.

Προσωπικά για μένα δεν ξεχωρίζουν τόσο οι καλλιτέχνες αλλά τα άλμπουμς. Όλοι μα όλοι κάνανε και αριστουργήματα και "πατατιές", ενίοτε και αρπαχτές.
Τώρα όσον αφορά τα υποείδη της ροκ (punk, post-punk, 70's, 60's, garage, surf, new wave...) παίζει ρόλο η διάθεσή μας, η σκοπιά από την οποία βλέπουμε τα πράγματα (τεχνική, αισθητική ή πολιτικοκοινωνική), όπως και το πόσο μπορούν να αντέξουν τ' αυτιά μας κάποιες κάκιστες ηχογραφήσεις.
Γενικά μπορώ να πω ότι στη ροκ απεχθάνομαι τη "βαβούρα" του metal, ενώ παραδόξως μου αρέσει η "βρωμιά" του punk.
Στη jazz είμαι νεοφώτιστος, οπότε δε μπορώ να φέρω άποψη.
Με την κλασική δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ προς το παρόν, αν και άμα ακούσω κάτι που να μου αρέσει στ' αλήθεια, θα το πάρω.
Αυτά...

Υ.Γ. Ήμουν κι εγώ στη Μονή Λαζαριστών! (Jethro Tull)

γιά όσα έχουν σύρει στον Carlos ή δεν ξέρω εγώ ποιόν (ορίστε άμεσο παράδειγμα: φρου φρού)

Σου οφείλω μιά επανόρθωση chief: το "φρού - φρού" πάει στον ήχο του SACD, που είναι χλιδάτος και ...αρωματισμένος.
Δεν έχει να κάνει με τη μουσική του Carlos.

Προσωπικά για μένα δεν ξεχωρίζουν τόσο οι καλλιτέχνες αλλά τα άλμπουμς. Όλοι μα όλοι κάνανε και αριστουργήματα και "πατατιές", ενίοτε και αρπαχτές.
Τώρα όσον αφορά τα υποείδη της ροκ (punk, post-punk, 70's, 60's, garage, surf, new wave...) παίζει ρόλο η διάθεσή μας, η σκοπιά από την οποία βλέπουμε τα πράγματα (τεχνική, αισθητική ή πολιτικοκοινωνική), όπως και το πόσο μπορούν να αντέξουν τ' αυτιά μας κάποιες κάκιστες ηχογραφήσεις.
Γενικά μπορώ να πω ότι στη ροκ απεχθάνομαι τη "βαβούρα" του metal, ενώ παραδόξως μου αρέσει η "βρωμιά" του punk.
Με την κλασική δεν προλαβαίνω να ασχοληθώ προς το παρόν, αν και άμα ακούσω κάτι που να μου αρέσει στ' αλήθεια, θα το πάρω.
Αυτά...

oi ΒΕATLES φιαξανε μονο αριστουργηματα και ελαχιστες πολυ καλες δουλειες
καμια αρπαχτη ..................

Αυτά...

oi ΒΕATLES φιαξανε μονο αριστουργηματα και ελαχιστες πολυ καλες δουλειες
καμια αρπαχτη
πες τε κατι για τους ΒΕΑΤLES και θα δειτε τι θα γινει εδω μεσα....:flipout: -bye-