Πολλά υποσχόμενο (?) spdif buffer

Παραδεχόμαστε όλοι ότι η αλλαγή ψηφιακού καλωδίου έχει διαφορά στον ήχο?
Όλες οι ερωτήσεις του Βασίλη προκύπτουν κι εδώ. Αν ναι, τότε ας πούμε ότι ο buffer κάνει το σύστημα να επηρεάζεται λιγότερο απ' το καλώδιο. Εγώ τουλάχιστον μέχρι εκεί καταλαβαίνω. Έχουμε μια γραμμή μεταφοράς, τερματισμένη σε 2 άκρα και βάζουμε έναν buffer για σωστή προσαρμογή και καλύτερη δυνατότητα μεταφοράς απ' τη γραμμή.

Να το πω απλά: όπως σε κάθε γραμμή μεταφοράς, η μορφή των μεταφερόμενων παλμών επηρεάζεται από τα (αναλογικά) χαρακτηριστικά της. Ο θεωρητικά τέλειος τετραγωνικός παλμός μπορεί να παρουσιαστεί ως και μορφή ημιτόνου, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει το jitter κατά την λήψη και αποκωδικοποίηση. Είμαι λάθος?

Η δουλειά λοιπόν του απομονωτή ψηφιακών παλμών είναι να απομονώνει τη πηγή (δηλαδή τον πομπό παλμών) μέσω υψηλής φαινόμενης εμπέδησης, ενώ το φορτίο της γραμμής το αναλαμβάνει αποκλειστικά ο απομονωτής, ο οποίος ταυτόχρονα εμφανίζει χαμηλή αντίσταση σειράς.

εάν υπάρχει ουσιαστική βελτίωση στο συγκεκριμένο ζήτημα
αυτή θα είναι είναι στον δέκτη

http://www.wolfsonmicro.com/uploads/documents/en/WM8804.pdf

εκεί μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις ουσιαστικές και τεκμηριωμένες

και κιτάκι απο το αμερικανό
wm8804_thumb.jpg

http://www.twistedpearaudio.com/digital/wm8804.aspx

αντικατέστησα τον δέκτη cs8412 από ένα dac με 1541 με δαυτο και οι διαφορές είναι παραπάνω από ακουστές

Να μία ωραία ιδέα!

Μπορείς σε παρακαλώ Vasilis-T να μου πεις λεπτομέρειες?

Φαντάζομαι ότι το συγκεκριμένο module δίνει τα τρία σήματα του I2S καθώς και το Master Clock στο 1541.

γιά την ώρα θα περιμένετε τα αμερικανά να επιστρέψουν από τις διακοπές όπου ξεκοκαλίζουν τα κέρδη από το βουβάλι ΙΙ (και τα δικά μου...:idea:) γιατί τους τέλειωσαν....

δεν θυμάμαι λεπτομέρειες τώρα ( πως ακριβώς το συνδεσα άλλα ναι βγάζει απ όλα ) έχει καιρό που πειραματίστηκα και το έχω εκτός πιάτσας ,,

απο εβδομάδα θα το βάλω μπρος παλι και θα σηκώσω και φοτο

πάντως (λαμβανομένης υπόψη της ασχετοσύνης μου) δεν ξέρω τι θα προσφέρει πχ το i2s που ούτως ή άλλως ψάχνει ο Σταύρος, αλλά και το buffer - ξέρω είπατε τι κάνει.
Ο TP πάντως διάβασα σε αρκετά σημεία, γιά το i2s δεν το προτείνει ποτέ έναντι του spdif στα βουβάλια του και υποθέτω ότι έφτιαξε και το παραπάνω επειδή είδε ότι υπάρχει ζήτηση, στο στυλ, αφού θέλετε κάτι τέτοιο να σας φτιάξω ένα.

Supersonic, έχασες λίγο την ενέργειά σου τελευταία με τα DAC. Ενθουσιασμό με τον βούβαλο δε βλέπω..

μπα, κάθε άλλο.
Μάλλον λύθηκαν τα προβλήματά μου.
μάλλον απέκτησα άλλα, μου περισσέψαν 5-6 dacs....:ADFADF1:

Δεν είναι αυτό ακριβώς. Τώρα πρέπει να ξαναδιαλύσω τα πάντα μέσα στο κουτί και να βάλω το καινούργιο...

με βλέπω να μένω στα χαρτόκουτα γιά κανα τρίμηνο...

Απάντηση: Re: Πολλά υποσχόμενο (?) spdif buffer

Να το πω απλά: όπως σε κάθε γραμμή μεταφοράς, η μορφή των μεταφερόμενων παλμών επηρεάζεται από τα (αναλογικά) χαρακτηριστικά της. Ο θεωρητικά τέλειος τετραγωνικός παλμός μπορεί να παρουσιαστεί ως και μορφή ημιτόνου, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει το jitter κατά την λήψη και αποκωδικοποίηση. Είμαι λάθος?

Καθόλου θα έλεγα. Μπορεί να γίνει και ακόμα χειρότερο: Να χαθούν δεδομένα.

Δεν είναι αυτό ακριβώς. Τώρα πρέπει να ξαναδιαλύσω τα πάντα μέσα στο κουτί και να βάλω το καινούργιο...

με βλέπω να μένω στα χαρτόκουτα γιά κανα τρίμηνο...

Σιγά σιγά. Σε λίγα χρόνια θα μάθεις και συ να κάνεις οικονομίες κλίμακος στις ιδιοκατασκευές σου...
:ernaehrung004: