Πολωνία, η νέα δύναμη στον ήχο

Απάντηση: Re: Πολωνία, η νέα δύναμη στον ήχο

Ρε μπας και να το ρίξω στο design χαλι εντ κουτιώνε; :flipout:

Στο πρώτο ξέρεις τι θα βάλεις μέσα,έτσι;

Re: Απάντηση: Πολωνία, η νέα δύναμη στον ήχο

Από ήχο δεν ξέρω,αλλά μερικά από τα σχέδια στις φωτογραφίες είναι πανέμορφα.

Κι αφού μοιραία πέφτουμε στις συγκρίσεις,δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως ανεξαρτήτως όλων των παραπάνω,πάσχουμε άγρια και στο αισθητικό μέρος.
Καλώς ή κακώς,όπως με το φαγητό πρώτα τρώει το μάτι,έτσι και με τα μηχανάκια.
Πρώτα ακούει το μάτι.

Και η τάση,είναι είτε θηρία,είτε minimal.
Τα ενδιάμεσα δεν πολυπροχωρούν κι εμείς έχουμε κολλήσει ακριβώς σε αυτά.
Οι ελάχιστοι που προσέχουν αυτό το κομμάτι,είναι κι αυτοί που διαπρέπουν,δεν είναι τυχαίο...

Συμφωνώ και επερθεματίζω με την τοποθέτηση σου! Form follows function...και εδώ το έχουμε ξεχάσει τελείως.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παρά τη μαύρη ιστορία της Πολωνίας (και μιλάω και για πριν το δεύτερο παγκόσμιο) γεωγραφικά και μόνο η χώρα βρισκόταν εκεί που δημιουργούταν η "δύση" και έτσι ήταν και μέσα στις "εξελίξεις". Εμείς με τίποτα δεν μπορούμε να συγκριθούμε με καμία τέτοια χώρα σε κανένα επίπεδο υπόβαθρου ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Κατεύθυνση που έχει άμεση σχέση με τα "δύση", την οργάνωση και τα καλούδια που θέλουμε να απολαμβάνουμε σήμερα. Όταν σκεφτούμε πως η βιομηχανική επανάσταση και ο διαφωτισμός έμειναν μακριά από εμάς για πάντα λόγω συνθηκών νομίζω πως απαντάμε και αμέσως στο ερώτημα "γιατί εμείς όχι?"

Τα σχετικά "λίγα" χρόνια εγκλωβισμού της χώρας στο ανατολικό μπλοκ δεν μπορούν να σβήσουν με μιά ότι έφεραν οι προηγούμενοι αιώνες ούτε να αγριέψουν τόσο πολύ τον κόσμο.

Κάποτε είχα βρεί ένα Πολωνό που τριγυρνούσε στην ευρώπη σε ένα βενζινάδικο στη Γαλλία. Έκανε οτοστόπ και αφού το σκέφτηκα αρχικά τελικά το πήρα μαζί μου αφού ήπιαμε πρώτα κανα δύο καφέδες και μιλήσαμε. Μου είπε για τις υπέροχες συλογές βιβλίων αιώνων που μπορεί να βρει κάποιος σχεδόν τσάμπα από ανθρώπους που τα ξεπουλάν μια και τα είχαν από προπαππούδες καθώς και για άλλα εξαιρετικής ομορφιάς πράγματα όπως παλιά ποδήλατα κτλ που μπορούσε να αγοράσει για το τίποτα όταν οι άλλοι τα "πετούσαν".

Μετά σταμάτησε ένα αυτοκίνητο με 4 νεαρούς Πολωνούς που έψαχναν να πιούν 3 η ώρα τη νύχτα. Πήγαιναν πίσω στην Πολωνία αλλά δεν τους ζήτησε να το πάρουν μαζί τους. Όταν έφυγαν μου είπε, πως όπως εγώ σαν όδηγος διαλέγω ποιόν θα πάρω μαζί μου, έτσι και αυτός διαλέγει τους οδηγούς.

Οι περιπτώσεις του παραδείγματος δείχνουν νομίζω τους δύο κόσμους που υπάρχουν σήμερα εκεί, εμάς νομίζω πως μας λείπει ο πρώτος, γιατί οι προπαππούδες μας δεν είχαν δει ποτέ όμορφα βιβλία και άλλα ωραία πράγματα...

Η Ελλάδα επί 2 αιώνες 17-18ο δεν είχε ούτε ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παντού αμορφωσιά γενιές επι γενεών. Αυτό έχει ακόμα και στις μέρες μας επιπτώσεις. Η Πολωνία μαζί με το πριγκηπάτο της Λιθουανίας υπήρξε το μεγαλύτερο κράτος της Ευρώπης κατά τον 16ο αίώνα.

Η Πολωνία λοιπόν εχει σύστημα.

Τεχνολογικά ιδρύματα θεωρητικής μελέτης, πολυτεχνία κτλ

Βιοτεχνίες επεξεργασίας μετάλλων, κατασκευής πλακετών, επεξεργασίας ξύλου κτλ.

Εργατικά σε λογικό κόστος.

Σχεδιαστές έξυπνους που τολμούν να βγουν στις αγορές.

Μουσική παιδεία

Έκθεση ήχου μεγάλη (100 δωματια το 2013) http://www.6moons.com/industryfeatures/poland2013/1.html

Περιοδικό που κανει σωστά την δουλειά του και δινει βιτρίνα παγκόσμια στους ντόπιους.

Ορεξη να συννεργαστουν ολοι μεταξυ τους. Σοβαρη εκθεση, σοβαρο περιοδικο, σοβαροι κατασκευαστες, κοινοτητα, ολοι τους.

Μερικες φωτο απο την παραπάνω εκθεση. Κρατήστε τα σαγονιά σας, γιατι θα πέσουν στο πάτωμα..

DSC_8604.jpg

DSC_8619.jpg

DSC_8647.jpg

DSC_8704.jpg

DSC_8738.jpg

DSC_8756.jpg

DSC_8839.jpg

DSC_8533.jpg

DSC_8941.jpg

DSC_9078.jpg

Απάντηση: Re: Πολωνία, η νέα δύναμη στον ήχο

Οκ,το ηχείο το ερωτεύτηκα.
Τι μας κάνεις...

Edit:
Το τραπέζι με τα μηχανάκια στέκεται σε coilovers;
Για να έχω το νου μου,έχω τέσσερα να κάθονται...:flipout:

Last edited:
Polish audio show - As it does every year, the Warsaw show organized by Adam Mokrzycki Services takes place in November, this year on the weekend of the 8th & 9th spread out over three hotels, the Bristol, Kyriad and Sobieski. With 6moons having attending three prior installments and booked again to cover it this year, in our opinion this event has become #2 in Europe right after the Munich Highend show. And don't let the language dissuade you. Nearly everyone there speaks English. We should know. Our Polish is a perfect zero.

Τα γραφει ο Srajan..

Κάποιος να ανοίξει παράλληλο νήμα και για τη... Δανία.

Να δούμε και από εκεί κάποιες αντίστοιχες υλοποιήσεις, π.χ. της Raidho. :)

Και αυτο ειναι το επισημο λινκ της έκθεσης, που κάποια στιγμη θελω να επισκεφτώ. Κοιτάξτε την και καντε μια συγκριση με τις δικες μας... Γινετε σε 3 ξενοδοχεια, πανω απο 100 πραγματικα δωματια. Μαρκες (περαν των Πολωνών) που εδω Ελλαδα οι περισσότεροι δεν ξερουν οτι υπαρχουν..

Α, κοιταξτε και ποσα τοπικα περιοδικά την στηρίζουν. Ολα

http://www.audioshow.com.pl/

Αντε, και μια ματια στην λιστα συμμετοχών... 500 μαρκες, δεν ειναι τπτ, περαστικα μας.

http://www.audioshow.com.pl/dfVs,lista_wystawcow.html

Last edited:
και για να μην μιλήσουμε για τα web sites των πολωνικών εταιρειών σε σχέση με εκείνα των ελληνικών...

Η Πολωνία λοιπόν εχει σύστημα.

Τεχνολογικά ιδρύματα θεωρητικής μελέτης, πολυτεχνία κτλ

Βιοτεχνίες επεξεργασίας μετάλλων, κατασκευής πλακετών, επεξεργασίας ξύλου κτλ.

Εργατικά σε λογικό κόστος.

Σχεδιαστές έξυπνους που τολμούν να βγουν στις αγορές.

Μουσική παιδεία

Δεν πιστεύω να εννοείς ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε μουσική παιδεία ?

Η παραλιακή γεμάτη μπουζούκια είναι ! :p

και είναι και γεμάτα.....

Εμείς έχουμε και ένα άλλο μεγάλο ελάττωμα.
Σαν γατόνια που είμαστε, θέλουμε να πουλάμε ακριβά (το αξίζουμε άλλωστε) και να αγοράζουμε φθηνά (διότι δεν είμεθα τίποτα κότσοι).
Γενικά έχω πολλά παράπονα από το πως γίνονται αι μπίζναι στο Ελλάντα, και αν δεν αλλάξει η νοοτροπία, δεν θα αλλάξει τίποτα.

Όπως είπε και ο Σταύρος, χωρίς πλάνο και συγκεκριμένες θέσεις κλειδιά, δεν μπορείς να είσαι ανταγωνιστικός εκτός συνόρων.
Αν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι οι καιροί αλλάξανε, ότι η έρευνα ανταγωνισμού, το μαρκετινγκ, η εταιρική ταυτότητα, τα social media, το website είναι προαπαιτούμενα και αναγκαία... και μάλιστα πρέπει να ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ πάνω τους (και όχι να την κάνεις φτηνά), δεν θα μπορέσεις να κοιτάξεις στα μάτια τον ΣΥΓΧΡΟΝΟ αγοραστή και ανταγωνισμό.

To Universum 3 το εχω ακουσει Σταυρο, δεν ειναι κακο ηχειο αλλα δεν ειναι εκει το θεμα. Αν δλδ το καθε ενα απο τα Πολωνικα προϊόντα ειναι καλο ή κορυφαίο, αν μας αρεσει αισθητικά, αν ειναι vfm ή αν ειναι cost no object.

Ο προβληματισμος ειναι οτι ενω εμεις δεν εχουμε παρα κανα 2-3 σοβαρες εταιριες που κανουν προσπαθειες να βγουν προς τα εξω οι φιλοι απο την Πολωνια εχουν 50 και βαλε. Και εχουν και ενα συστημα να τους στηριξει.

Εδω εμεις δεν ξερουμε αν θα δουμε εκθεση φετος και απο ποιους. Το σιγουρο ειναι οτι κανενας ξενος δημοσιογραφος για αλλη μια χρονια δεν θα ασχοληθει μαζι μας. Κανενα ξενο περιοδικο δεν ξερει οτι υπαρχουμε. Και με εξαιρεση καποιους ελαχιστους κανενας ξενος δεν κοιταει τις Ελληνικες μαρκες ή οταν καταλαβει οτι ειναι απο την Ελλαδα δεν το ξανασκεφτεται για την αγορα.

Παραπανω απο ενας Ελληνας κατασκευαστης μου εχει πει οτι το made in Greece ειναι πρόβλημα για τις εξαγωγες, βαρυδι για να βρεις αντιπρόσωπο.

υγ ο συγκεκριμένος Πολωνος δεν βλέπει ουτε με τα κυαλια την Tune Audio τουλάχιστον σε θεμα ηχου. Τις πωλήσεις του δεν τις γνωρίζω.

Εννοείται ότι το παραπάνω ηχείο ΔΕΝ συναγωνίζεται τα Tune Audio σε ήχο!!

Τον Μανώλη τον ρωτάω γιατί ξέρει από πρώτο χέρι ΟΛΕΣ τις σχετικές δυσκολίες αναφορικά με την κατασκευή και προώθηση προϊόντων στη διεθνή αγορά... :)

Για ποσο καιρό ακομα Εκτωρα? Και απο ποσες μάρκες τα εχουμε? Αυτο που περιγράφω ειναι το μέλλον που οι Πολωνοι εχουν και τους βγάζω το καπέλο. Εμεις έχουμε μονο ατομικες προσπάθειες απο κατι ελαχιστους.

Παραπανω απο ενας Ελληνας κατασκευαστης μου εχει πει οτι το made in Greece ειναι πρόβλημα για τις εξαγωγες, βαρυδι για να βρεις αντιπρόσωπο.

με κάποια επιφύλαξη, νομίζω ότι δεν έχουν δίκιο. Απλά οι ξένοι αντιπρόσωποι έχουν κάποιες απαιτήσεις που οι Έλληνες κατασκευαστές δύσκολα μπορούν να ικανοποιήσουν. Δεν έχουν προκατάληψη άλλη από το γεγονός ότι απλά δε γνωρίζουν βιομηχανικά προϊόντα από Ελλάδα, (αφού δεν υπάρχουν), πόσο μάλλον προϊόντα ήχου.