Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Ηρθε τελικα ο "τεχνικος" για να το "επαναεγκαταστησει"...
Το συμπερασμα που εβγαλα...ηταν οτι ο ανθρωπος δεν γνωριζει....Ο ολος τροπος ηταν μπακαλιστικος....Θα μπορουσα να κανω κ εγω αυτο που εκανε....

Λοιπον,πριν ανεβουμε του εδειξα στον δεκτη τα απαραδεκτα σηματα που εχω σε astra-sirius.....
Η πρωτη του κουβεντα ηταν οτι οι συχνοτητες που εχει ως αναφορα ο δεκτης για τους 2 αυτους δορυφορους...κ καλα δεν ειναι σωστες....και να μην βλεπω αυτες......

τεσπα ανεβηκαμε πανω κ αυτο που αρχικα εκανε ηταν να κουναει το πιατο πανω-κατω-δεξια-αριστερα κ η γυναικα μου απο κατω μου ελεγε αν υπαρχει μεταβολη στο σημα......
Αλλαγη καμια.....

Του εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση,τρομαρα του.....
Του ειπε να ξαναμετρησουμε ενα-ενα τα lnb(παλι καλα που του ειχα πει να φερει κ το Horizon γιατι αυτος μουλεγε οτι με μια ανυψωση του πιατου ολα θα ηταν τελεια..)

Αποτελεσμα της μετρησης στον astra με το horizon 66%....
"Μα πως εγινε αυτο,αν ειναι δυνατον" κ.τ.λ....απο τον εκπληκτο τεχνικο....
Πως να μην ειναι του λεω...απο την στιγμη που την πρωτη φορα,αφου ρυθμισες ενα-ενα τα Lnb μετα δεν εκανες κ μια "συνολικη" μετρηση....Μουγγα ο κυριος.....

Να μην σας τα πολυλογω(γιατι οσο τα σκεφτομαι εκνευριζομαι)...τελικη μετρηση σε astra k hotbird 99% k sirius 93%....Μετακινησε λιγο ολη τη βαση με τα 3lnb k σηκωσε λιγο το πιατο....

Το αποτελεσμα ηταν ελαχιστη αυξηση στην ποιοτητα του σηματος(2% ,2%,3% σε hotbird,astra, sirius αντιστοιχα)...Η ενταση παρεμεινε 73,30,30 αντιστοιχα....
Στις συγκεκριμενες προρυθμισμενες συχνοτητες δηλαδη καμια διαφορα....
Pr@*iere παντως τωρα πιανω...αλλα μαλλον οριακα 80-30(πρασινες οι ενδειξεις στον δεκτη αντι για πορτοκαλι).....

Σε νεα αυτοματη αναζητηση,η αληθεια ειναι οτι τα καναλια που βρισκει ειναι περισσοτερα...Συνολο 1885.....

Το θεμα βεβαια ειναι ποσα απο αυτα πιανω οντως..Γιατι κ πριν μου ειχε βρει το pr@*ere αλλα μου εγραφε poor signal....

Πριν φωναξω αλλον τεχνικο...Υπαρχουν καποιες συχνοτητες "αναφορας" για καθε δορυφορο....ωστε να δω σε τι "επιπεδο" βρισκεται η εγκατασταση που μου εκανε?

Last edited:
αυτές είναι οι σωστές Γιώργο, θα σου πρότεινα να φωνάξεις κάποιον που όντως γνωρίζει το αντικείμενο.....

Ναι Αντωνη...το θυμαμαι οτι μου το ειχες πει πει οτι αυτες πρεπει να ειναι στο μενου του δεκτη....
Εγω εννουσα αν υπαρχουν καποιες αλλες συχνοτητες,"δυσκολες",ωστε να τις βαλω με χειροκινητη αναζητηση για να δω που "βρικομαι".....:smile:

Eκανα ενα τσεκαρισμα στον atstra με βαση τις συχνοτητες απο Lyngsat......
κ απο την 11720 κ πανω τα πραγματα ειναι χαλια......

Αντε αλλο ενα 50ευρω για αλλον τεχνικο...Αν βρω κιολας......γιατι οι περισσοτεροι εδω εχουν εξειδικευση στην "ακατανομαστη"...:rifle::mad:

τον Αυγουστο θα σουρθω μαναμ παρεα με τον ΑΦΑΜ να σε φτιαξουμε!!!!

Βρε να έρθετε εσείς.....!!!Απλά αν έρθετε Αύγουστο αντί να βελτιώσουμε την λήψη προς astra,sirius μας βλέπω να στοχεύουμε KOO,ENIGMA με παρακέντρες λήψεις CHILLY και WET!!!!

νεοτερες εξελιξεις..

Στο διαστημα που μεσολαβησε ,ηρθαν αλλοι 2 τεχνικοι...με ελαχιστη ή μηδαμινη καλυτερευση του αρχικου αποτελεσματος.....

Ο 2ος (ο οποιος δουλευει σε μαγαζι που ασχολειται μονο με ξενοδοχειακες εγκαταστασεις κ οχι με ιδιωτες)ηρθε την κυριακη....
Επιστρεφοντας απο αδεια,το σημα ειχε κατρακυλησει....Αιτια τελικα για αυτο,οπως διαπιστωσαμε,ηταν οτι στο διαστημα που μεσολαβησε απο την αρχικη εγκατασταση,η βαση ηθελε για 2η φορα σφιξιμο(αυτη την φορα "κουνιοταν" αρκετα) και η βαση που στηριζονται τα 3 Lnb ειχα μετακινηθει προς τα κατω!!!!!!
Σφιγγοντας την βαση και του πιατου κ της βασης lnb,ηρθα στα αρχικα,ουτως ή αλλως "κακα", επιπεδα σηματος...

Ο προβληματισμος μου,ειναι οτι 3 τεχνικοι που ηρθαν κ ενας που μιλησα τηλεφωνικα,μου ειπαν οτι χρειαζομαι για Σαντορινη πιατο 1,4(μαλλον εννουν 1,3*1,4) για καλη ληψη του astra....
Επιφυλασσομαι,μηπως ειναι η ευκολη λυση για την ανικανοτητα τους να κανουν σωστη εγκατασταση-ρυθμιση....
Αρχικα λοιπον χρειαζομαι την βοηθεια σας εδω(κυριως απο τους νοτιους!!) για την αναγκαιοτητα ενος μεγαλυτερου πιατου...
Ο τεχνικος που μου εκανε την εγκατασταση "προσφερθηκε" να παρει πισω το πιατο-βαση και να πληρωσω καποια διαφορα(δεν ξερω ακομα ποσο)για να βαλουμε το gibertini 1,25*1,38.....

Aναμενω για αλλη μια φορα λοιπον τις προτασεις-γνωμες σας,για το αν επιβαλλεται να παω σε μεγαλυτερο πιατο,γιατι δυστυχως δεν εχω πλεον καμια εμπιστοσυνη στους ντοπιου τεχνικους....

Ανεξαρτητα απο την αλλαγη πιατου ή οχι....μου προτεινε να "μετακινησουμε "την ολη εγκατασταση απο την ταρατσα.....Η αληθεια ειναι οτι το πιατο "βαλλεται" απο παντου απο ανεμους...κ πιστεψτε ειναι αρκετα δυνατοι στο νησι κ μαλιστα στον πυργο ακομα εντονοτεροι.....

Προτεινε να το βαλουμε στον πλαινο τοιχου του σπιτιου...δεν υπαρχει κανενα εμποδιο...
Πλεονεκτηματα ειναι οτι "κοβει" αρκετα ο αερας κ οτι γνωριζοντας καποια πραγματα παραπανω θα μπορω να επεμβω περισσοτερο στην εγκατασταση...(αλφαδι,"αγκαλια" τον δεκτη με μια tv....στροφη lnb που απο οτι ειδα προσφατα δεν υφισταται στην υπαρχουσα εγκατασταση..ολα τα lnb ειναι καθετα στο εδαφος!!)
Επισης,μεχρι τωρα για να εχω προσβαση στην ταρατσα επρεπε να περασω μεσα απο το σπιτι του νοικοκυρη(μενει απο πανω)....ενω ετσι θα εχω αμεση προσβαση-μικροτερο μηκος καλωδιου......

βαζω μια ανω τελεια......θα αναφερω αλλες 2-3 αποριουλες..προκειμενου να ειμαι προετοιμασμενος να αντιμετωπισω την ασχετοσυνη του τεχνικου.......

Δυστυχως δεν με θελει!
Το πιατο απογειωθηκε κ προσγειωθηκε στην αυλη του σπιτονοικοκυρη.....
Απο οτι ειδα εχει σπασει η βαση που επιανε στην ταρατσα.....

κανε την εγκατασταση στο μερος που περιγραφεις στο προηγουμενο ποστ σου και που δεν το πιανει πολυ ο αερας....αλλα εκει μιλαμε για πολυ μικροτερο πιατο

Re: Απάντηση: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Κάνε μία νέα εγκατάσταση και φέρε και έναν ιερέα να κάνει ευχέλαιο ...

Πιστεψε με ..θα τον ειχα φερει αν πιστευα οτι θα αλλαζε κατι.....Ακομα κ Θεος μαλλον αδυνατει να τα βγαλει περα με τους ντοπιους τεχνικους!!!
Δυστυχως εναν τεχνικο της προκοπης θελω κ οχι ιερεα.....:frown:

κανε την εγκατασταση στο μερος που περιγραφεις στο προηγουμενο ποστ σου και που δεν το πιανει πολυ ο αερας....αλλα εκει μιλαμε για πολυ μικροτερο πιατο

Αυτο θα κανω...αλλα γιατι πολυ μικροτερο??(δεν θα μπορει να ανυψωθει οσο πρεπει το συγκεκριμενιο μεγεθος?)
Αν πρεπει να βαλω μικροτερο...κλαιν.....εδω μου ελεγε να βαλω 1,4 για να πιανω τον astra....

EΠισης...(μιας κ δεν ειμαι πολυ νηφαλιος απο την ολη περιπετεια μου )...πιστευετε οτι ειναι ευθυνη του τεχνικου?Γιατι εγω πιστευω οτι εθυνεται αποκλειστικα αυτος....
Γνωριζει τις καιρικες συνθηκες που επικρατουνστο νησι...
Δεν θα επρεπε να εχει βαλει αντιριδες ας πουμε?
Δεν θα επρεπε να εχει βαλει σιδερεναι ουπα?
Δεν θα επρεπε να εχει βαλει μεγαλυτερες βιδες με μεγαλυτερο κεφαλι για να πιανουν καλυτερα την βαση?

Απο οτι ειδα...το πιατο εχει παθει ζημια...πρεπει να εχει στραβωσει....Το diseq switch κ τα Lnb...πιθανον να εχουν παθει κ αυτα..(κατα την "εκτοξευση")..Επομενως μαλλον μιλαμε για αχρηστο εξοπλισμο....
Τι θα πρεπει να απαιτησω?
εσκεμμενα επικοινωνησα τηλεφωνικα με το μαγαζι(γιανα αναφερω την κατασταση) και δεν πηγα επιτοπου....γιατι δεν ξερω πως θα αντιδρουσα......

Γιώργο, τι να πω...δεν σε θέλει μάλλον...

Εννοείται ότι είναι αποκλειστική ευθύνη του τεχνικού και θα απαιτήσεις νέα εγκατάσταση από την αρχή με καινούριο εξοπλισμό. Δεν είναι δυνατόν να είναι σε νησί σαν την Σαντορίνη και να μην γνωρίζει ότι έχει ανέμους και θέλει καλή στήριξη το πιάτο!!! Εδώ κι εγώ δίπλα στη θάλασσα είναι το σπίτι, αλλά εαν δεις το πιάτο, που είναι και 2.40μ, δεν κουνιέται με τίποτα!!!!

Thanks..Πανο!!
Απλα ηθελα μια επιβεβαιωση....(μηπως πανω στα νευρα μου...ημουν υπερβολικος να ζητησω νε α εγκατασταση με νεο εξοπλισμο)...
Τωρα αν θα τα καταφερω ή θα παρω τα πα#$@ρια μου...θα δειξει....

Απάντηση: Re: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

Δυστυχως δεν με θελει!
Το πιατο απογειωθηκε κ προσγειωθηκε στην αυλη του σπιτονοικοκυρη.....
Απο οτι ειδα εχει σπασει η βαση που επιανε στην ταρατσα.....
Καλά....η βάση πώς είχε στηριχτεί;
Επιδαπέδια η τοίχου;

Απάντηση: Re: Πολυ χαμηλη ποιοτητα σηματος σε astra(19) k sirius!!

EΠιδαπεδια....
Επειδή στή Σαντορίνη οί ριπές αέρα είναι μεγαλύτερες θά πρέπει νά γίνει καλύτερη καί πιό προσεκτική μελέτη πώς καί πού θά εγκατασταθεί η βάση.
Δυστυχώς όπως λές δέν υπάρχουν καλοί τεχνικοί.....