νεοτερες εξελιξεις..
Στο διαστημα που μεσολαβησε ,ηρθαν αλλοι 2 τεχνικοι...με ελαχιστη ή μηδαμινη καλυτερευση του αρχικου αποτελεσματος.....
Ο 2ος (ο οποιος δουλευει σε μαγαζι που ασχολειται μονο με ξενοδοχειακες εγκαταστασεις κ οχι με ιδιωτες)ηρθε την κυριακη....
Επιστρεφοντας απο αδεια,το σημα ειχε κατρακυλησει....Αιτια τελικα για αυτο,οπως διαπιστωσαμε,ηταν οτι στο διαστημα που μεσολαβησε απο την αρχικη εγκατασταση,η βαση ηθελε για 2η φορα σφιξιμο(αυτη την φορα "κουνιοταν" αρκετα) και η βαση που στηριζονται τα 3 Lnb ειχα μετακινηθει προς τα κατω!!!!!!
Σφιγγοντας την βαση και του πιατου κ της βασης lnb,ηρθα στα αρχικα,ουτως ή αλλως "κακα", επιπεδα σηματος...
Ο προβληματισμος μου,ειναι οτι 3 τεχνικοι που ηρθαν κ ενας που μιλησα τηλεφωνικα,μου ειπαν οτι χρειαζομαι για Σαντορινη πιατο 1,4(μαλλον εννουν 1,3*1,4) για καλη ληψη του astra....
Επιφυλασσομαι,μηπως ειναι η ευκολη λυση για την ανικανοτητα τους να κανουν σωστη εγκατασταση-ρυθμιση....
Αρχικα λοιπον χρειαζομαι την βοηθεια σας εδω(κυριως απο τους νοτιους!!) για την αναγκαιοτητα ενος μεγαλυτερου πιατου...
Ο τεχνικος που μου εκανε την εγκατασταση "προσφερθηκε" να παρει πισω το πιατο-βαση και να πληρωσω καποια διαφορα(δεν ξερω ακομα ποσο)για να βαλουμε το gibertini 1,25*1,38.....
Aναμενω για αλλη μια φορα λοιπον τις προτασεις-γνωμες σας,για το αν επιβαλλεται να παω σε μεγαλυτερο πιατο,γιατι δυστυχως δεν εχω πλεον καμια εμπιστοσυνη στους ντοπιου τεχνικους....
Ανεξαρτητα απο την αλλαγη πιατου ή οχι....μου προτεινε να "μετακινησουμε "την ολη εγκατασταση απο την ταρατσα.....Η αληθεια ειναι οτι το πιατο "βαλλεται" απο παντου απο ανεμους...κ πιστεψτε ειναι αρκετα δυνατοι στο νησι κ μαλιστα στον πυργο ακομα εντονοτεροι.....
Προτεινε να το βαλουμε στον πλαινο τοιχου του σπιτιου...δεν υπαρχει κανενα εμποδιο...
Πλεονεκτηματα ειναι οτι "κοβει" αρκετα ο αερας κ οτι γνωριζοντας καποια πραγματα παραπανω θα μπορω να επεμβω περισσοτερο στην εγκατασταση...(αλφαδι,"αγκαλια" τον δεκτη με μια tv....στροφη lnb που απο οτι ειδα προσφατα δεν υφισταται στην υπαρχουσα εγκατασταση..ολα τα lnb ειναι καθετα στο εδαφος!!)
Επισης,μεχρι τωρα για να εχω προσβαση στην ταρατσα επρεπε να περασω μεσα απο το σπιτι του νοικοκυρη(μενει απο πανω)....ενω ετσι θα εχω αμεση προσβαση-μικροτερο μηκος καλωδιου......
βαζω μια ανω τελεια......θα αναφερω αλλες 2-3 αποριουλες..προκειμενου να ειμαι προετοιμασμενος να αντιμετωπισω την ασχετοσυνη του τεχνικου.......