Πολυεκκαθαριστικά-Εγκεφαλικά....

Μήν πληρώσετε ρε σεις αστους ... 1 τα εκάτο το μήνα είναι .. για την ενημερότητα ,,, αυτό αργεί να περάσει στο φάκελο ,, μεχρι τότε χεστε τους ,, ασε που δεν τους βλέπω καλά .. για κανα 2μηνο τους έχω

Απάντηση: Re: Πολυεκκαθαριστικά-Εγκεφαλικά....

Μήν πληρώσετε ρε σεις αστους ... 1 τα εκάτο το μήνα είναι .. για την ενημερότητα ,,, αυτό αργεί να περάσει στο φάκελο ,, μεχρι τότε χεστε τους ,, ασε που δεν τους βλέπω καλά .. για κανα 2μηνο τους έχω

ας είναι και μήνας. και λοιπόν; πιστεύεις ότι θα έρθουν οι επόμενοι και θα τα πάρουν όλα πίσω και θα μας ζητήσουν και συγνώμη για την αναστάτωση;

Διαβάζω τη γελοιωδέστατη ανακοίνωση τύπου του υπουργείου για την εισφορά των ακινήτων (σε ύφος ερωτήσεων-απαντήσεων τύπου "-Έχει ληφθεί πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες; -Φυσικά! Είναι εξάλλου προφανές, καθώς...."). Για το δίκαιο του φόρου τα επιχειρήματα είναι εντελώς έωλα και αστήρικτα στα πραγματικά δεδομένα τα οποία προβάλλει το υπουργείο: ότι δηλαδή ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει μόλις τα δύο τοις χιλίοις της πραγματικής αξίας του ακινήτου του, οπότε το ποσό είναι εύλογο.
Μπούρδες. Η τιμή ζώνης x τα τετραγωνικά δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική αξία του ακινήτου. Ένα μη προνομιούχο (ας πούμε, ένα που βλέπει σε πίσω δρόμο) παλιό ακίνητο της περιοχής όπου το γραφείο μου, ας πούμε 30ετίας, ας πούμε 100 τετραγωνικών, ας πούμε σε τυπική κατάσταση, δεν έχει πραγματική τιμή 100 χιλ. ευρώ. Σοβαρά μιλάμε. Η τιμή ζώνης είναι 1950 ευρώ (μόνο τα νεόδμητα ή τα νεώτερα της δεκαετίας ή τα καλής κατασκευής με έξτρα ή προβεβλημμένης θέσης έχουν πραγματική εμπορική αξία ανώτερη της αντικειμενικής).
Με τα ανωτέρω δεδομένα το ανωτέρω ακίνητο πληρώνει 600 ευρώ (6x 100).
Δλδ το 0,6% της πραγματικής του αξίας και όχι 0,2% όπως λέει το υπουργείο. 3 φορές πάνω από τη μελιστάλακτη ανακοίνωση.
Εάν δεν ξέρουν αριθμητική δημοτικού στο υπουργείο, να κατεβώ να τους δείξω.

πολλά έκτακτα χαράτσια που κατα καιρούς δεν πληρωθήκαν ,, δεν ζητήθηκαν ποτέ ,,
πάρτε παράδειγμα την συνάφεια επι Σιμίτη , όποιος πλήρωσε την πάτησε ,, χαράτσι υπέυθυνου ασφαλείας επιχείρισης ,,, γειά σας και αυτό ,,

ότι έχει να κάνει με φπα και βιβλία είναι το ζόρι ,, τα έκτακτα είναι κάπως ..

εγω ΔΕΝ θα πλερώ ,, φτάνει 20 χρόνια βαρέθηκα να δίνω ότι παπαριά τους έρθει

Τον Οκτώβρη και το Γενάρη (που έρχεται η ΔΕΗ) θα κληθούμε να πληρώσουμε και τη δόση του "αλληλεγγύης" αλλά και το φρέσκο χαράτσι για τα ακίνητα...

Δε τους προλαβαίνουμε πιά....

Ρε δε πάνε στο διάολο!!! :furious3:

Ούτε αυτοί μου φαίνεται ότι ξέρουν ακόμη. Πάντως σκέφτονταν το ενδεχόμενο συμψηφισμού....

http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=1274554

Περαν αυτου του δημοσιευματος απο τις 5/9, ουδεν νεωτερον για συμψηφισμο.
Δεν ξερω βεβαια τι γινεται στις εφοριες.

Οποιος εχει συμβολαιο με ιδιωτικη εταιρεια παραγωγης ενεργειας τι γινεται αν αρνηθει να πληρωσει?

Εν τω μεταξύ, τη μυρίστηκαν τα παλιόσκυλα οι πολιτικοί τη δουλειά (ότι δε θα πληρώσει πολύς κόσμος το συγκεκριμένο χαράτσι "αλληλεγγύης" και "επιτηδεύματος") και γιαυτό μεθόδευαν το συμψηφισμό του με την επιστροφή φόρου αλλά προφανώς δε τους βγήκε στο timimg, καθώς οι επιστροφές φόρου είχαν ήδη ξεκινήσει και είχαν αποδοθεί σε αρκετό κόσμο....

Τομάρια...:furious3:

Σιγα μην ειχαν κανει τετοιον υπολογισμο. Αυτο απαιτει ικανοτητα.....

Re: Απάντηση: Πολυεκκαθαριστικά-Εγκεφαλικά....

Οποιος εχει συμβολαιο με ιδιωτικη εταιρεια παραγωγης ενεργειας τι γινεται αν αρνηθει να πληρωσει?

Το ιδιο αφου και σε αυτους τους καταναλωτες συνεχιζει και ερχεται λογαριασμος της ΔΕΗ με τις υπολοιπες χρεωσεις οπως ΕΡΤ, δημοτικα τελη κλπ.

Μια συμμορια ειναι απλα με διαφορετικα λογιστηρια.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολυεκκαθαριστικά-Εγκεφαλικά....

Το ιδιο αφου και σε αυτους τους καταναλωτες συνεχιζει και ερχεται λογαριασμος της ΔΕΗ με τις υπολοιπες χρεωσεις οπως ΕΡΤ, δημοτικα τελη κλπ.

Μπορει ομως να σου κοψει το ρευμα?
Αλλιως καταθετεις μονο το ποσο που ειναι για τον λογαριασμο χωρις το εξτρα χαρατσι (στο παρακαταθηκων?)

Για να δουλέψει το κόλπο με το "παρακαταθηκών και δανείων", άκουσα ότι χρειάζεται να καταθέσεις παράλληλα και "ασφαλιστικά μέτρα", πράγμα που απαιτεί χρήμα και χρόνο...

Αν μπορεί, ας μας διαφωτίσει κάποιος νομικός για αυτό...

Παίδες μήπως γνωρίζετε εάν το έκτακτο αυτό αφορά και ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή, στο τέλος του 2010 ή και το 2011 ... υποτίθεται υπολογίζεται βάσει των εισοδημάτων του 2010 ...

αν σε καποιον γινει ελεγχος στο δρομο απο μπλοκο και κατα τον ελεγχο των στοιχειων του προκυψει οτι χρωσταει στο κρατος,παει αυτοφωρο.
βεβαια δεν ξερω απο τι ποσο και πανω ισχυει αυτο.

Απάντηση: Re: Πολυεκκαθαριστικά-Εγκεφαλικά....

Παίδες μήπως γνωρίζετε εάν το έκτακτο αυτό αφορά και ανθρώπους που έφυγαν από την ζωή, στο τέλος του 2010 ή και το 2011 ... υποτίθεται υπολογίζεται βάσει των εισοδημάτων του 2010 ...

Σπύρο πιστεύω (χωρίς να πέρνω όρκο) ότι αν δήλωσα εισόδημα για το 2010 και αυτή τη χρονιά πέθανα, τότε σε περίπτωση που δεν πληρώσω το χαράτσι δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα... στον άγιο πέτρο δεν έφτασε ακόμα η χάρη τους...

Αν είχα δε λογαριασμό ΔΕΗ στο ονομα μου, τότε είναι άκυρος αφόσον πέθανα, οπότε ας μου κόψουν και το ρεύμα....

Για την περίπτωση του φόρου στα ακίνητα είναι πιο σύνθετο το θέμα μιας και θα εμπλέκονται οι πράξεις αποδοχής κληρονομιάς κτλ...
Αν έχουν ήδη τακτοποιηθεί όμως, ίσως πάλι να μην υπάρχει τρόπος να στριμωχτούν οι κληρονομούντες.

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι ειδικός, οπότε ρώτα και κάποιον φοροτεχνικό

H ΔΕΗ, δεν ειναι σιγουρο οτι θα εισπραξει παντως....
(δλδ ακουγεται οτι ισως το βαλει στους λογαριασμους της)

Re: Απάντηση: Re: Πολυεκκαθαριστικά-Εγκεφαλικά....

Σπύρο πιστεύω (χωρίς να πέρνω όρκο) ότι αν δήλωσα εισόδημα για το 2010 και αυτή τη χρονιά πέθανα, τότε σε περίπτωση που δεν πληρώσω το χαράτσι δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα... στον άγιο πέτρο δεν έφτασε ακόμα η χάρη τους...

Αν είχα δε λογαριασμό ΔΕΗ στο ονομα μου, τότε είναι άκυρος αφόσον πέθανα, οπότε ας μου κόψουν και το ρεύμα....

Για την περίπτωση του φόρου στα ακίνητα είναι πιο σύνθετο το θέμα μιας και θα εμπλέκονται οι πράξεις αποδοχής κληρονομιάς κτλ...
Αν έχουν ήδη τακτοποιηθεί όμως, ίσως πάλι να μην υπάρχει τρόπος να στριμωχτούν οι κληρονομούντες.

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι ειδικός, οπότε ρώτα και κάποιον φοροτεχνικό

νομίζω ότι βαρύνει τους συγγενείς - πιστοποιητικό πλησιεστέρων συγγενών. σίγουρα κάποιος λογιστής - φοροτεχνικός θα πεί περισσότερα.

αν σε καποιον γινει ελεγχος στο δρομο απο μπλοκο και κατα τον ελεγχο των στοιχειων του προκυψει οτι χρωσταει στο κρατος,παει αυτοφωρο.
βεβαια δεν ξερω απο τι ποσο και πανω ισχυει αυτο.

όχι βρε για τα εκαθαριστικά :firstprize: