Πολυεργαλεία

Re: Απάντηση: Πολυεργαλεία

μια χαρα ειναι τα κλειδια,ο φακος ομως θελει αλλαγη με κατι μικροτερο και βεβαια οχι απο αλουμινιο.

Συμφωνώ , ένας DQG IV είναι must !!!!

Βρισκεις στο διαδικτυο σε Ελληνικα sites, τιμες Ελληνικων (και ξενων) νομισματων του Οθωνα απο 10-20 ευρω, που αλλες εποχες τα εβρισκες απο 100 ευρω και πανω...

Μπας και βρίκες και κανέναν Φοίνικα του Καπ με αυτά τα λεφτά να πάρουμε και μεις που δεν αξιωθήκαμε;

Φοινικακια δεν κυκλοφορουσαν πολλα ουτε τον παλιο καιρο. Με 13,000 κομματια κομμενα ολα κι'ολα, δεν βρισκονται ευκολα.

Υποδιαιρεσεις του Φοινικα , υπαρχουν (σχεδον ομως ποτε κατω απο 150-200 ευρω) και χτυπησα ενα δεκαλεπτο του 1830 πριν κανα τριμηνο στα 70 ευρω, στη συγκεκριμενη κατασταση που βλεπεις.

9545536961_d668d8f626_m.jpg
9545537243_dbf78e2b57_m.jpg

Κούκλα είναι. Εγώ μέχρι τον Γεώργιο Α, οκ, πιο πίσω πάσχω χαρακτηριστικά.

Και γω το ιδιο μεχρι λιγο πριν την κριση, ο Γεωργιος και μετα ηταν σχεδον πληρης, ενω πιο πισω ειχα 5-6 νομισματα που τα ειχα βρει φτηνα σε παζαρια στην Ρουμανια και Ουκρανια!!
Μετα το 2010 ομως ειναι οπως σου τα περιγραψα. Βρισκεις καργα Οθωνες σε δημοπρασιες σε τιμες Γεωργιου και πολυ πιο κατω, αρκετες φορες!!

Ναι αλλά τώρα, ότι πήραμε, πήραμε. Εδώ και τα ετήσια μπλιστεράκια των ευρώ τα έκοψα από το 2009 και μετά. Δυστηχώς αν έχεις πολλά γούστα δεν μπορείς να τα καλύψεις όλα. Φέτος για παράδειγμα, με το ζόρι πήγα 4-5 φορές στο σκοπευτήριο. Μας αποδομούν την ζωή γ@μώ το κέρατο μου μέσα...

Ωραιοτατο retro gadget, αλλα οχι και βασικο βρε Σηφη που μου λειπει κιολας!! Ειναι προσβολη :))))
Εχω το μικρο πρασινο κατσαβιδακι γεματο μικρα bits.

Εργαλειο βασιζομενο στην ιδια αρχη εχω μεσα στο αμεσως μεγαλυτερο τσαντακι με εργαλεια, που ειναι και πιο λειτουργικο γιατι εκει δεν εχω θεμα με τους χωρους.

Θα παρουσιασω σε καποια φαση, τα περιεχομενα της μεγαλυτερης τσαντας στο νημα με τα εργαλεια πλεον, οχι στα πολυεργαλεια :))
9549771218_4fbfd0ff5e_c.jpg

Παντως σε ευχαριστω, να'σαι καλα για την προταση, γιατι παντα ψαχνω μινιατουρες και γενικοτερα gadget (πολυ)εργαλεια!!

Last edited:
Aν βρεις κατι που δεν εχω (και το χρειαζομαι) για το μικρο τσαντακι, θα σου στειλω το δευτερο φακουδακι, αν δεν κερδισεις στον διαγωνισμο :)))

Βρηκα κατι ενδιαφερον για να βαζουμε μεσα τα πολυεργαλεια μας. Ειναι λιγο μεγαλο αλλα αυτη την τιμη ΔΕΝ την εχω ξαναδει σε παρομοιο σακκιδιο!!

SKU082295B%20(7).jpg

http://www.banggood.com/Outdoor-Hiking-Camping-Multifunction-3P-Sport-Bag-Backpack-p-81551.html

Αν δεν ειχα παρομοια, θα το αγοραζα με τα χιλια!!

Λοιποοον θεωρω απαραιτητως οτι πρεπει να βαλεις μεσα, ενα μινι κολητηρι-καμινετακι αεριου, λιγο καλαι, αναπτηρα, μια δυο μινι ραβδους θερμοσιλικονης και οποσδηποτε ενα εστω και υποτυπωδες μινι πολυμετρακι τυπου: http://www.priniotakis.gr/catalog1/product_info.php?products_id=183

:-)

Ε, ειπαμε να χωρανε και μεσα! Το ατιμο το καμινετακι αεριου η το κολλητηρι ξεπερνανε ισα ισα το μηκος του του τσαντακιου.Τα εχω και τα δυο. Το καλαι χωραει ανετα ομως :))
Υποτυπωδες πολυμετρακι εχω το δοκιμαστικο κατσαβιδι και την φαλτσετα με τις διαφορες λαμες την εβγαλα γιατι την δουλεια την κανουν οι υπολοιπες λαμες που εχω μεσα :))

Παντως εκτιμω πολυ τις προσπαθειες σου και μπορω να πω πλεον οτι με μεγαλη χαρα το ενα απο τα δυο φακουδακια θα στο στειλω την αλλη Δευτερα :ernaehrung004:

Ενα τετοιο χωραει ανετα.. http://viewitem.eim.ebay.gr/Blue-Co...en-Shape-Flame-Tools-Kit-UK/190861244239/item

Το χω και κανει πολυ καλη δουλεια!!
Το πολυμετρακι το θεωρω υπεραπαραιτητο φιλε. Μιας και πολλες φορες ασχολουμαι με εκτακτες ηλεκτροεπισκευες!
Α και τις ραβδους θερμοσιλικονης βαλε φιλε. Ειναι απιστευτα χρησημες, για να κολησεις κατι, οταν την λυωσεις με τον αναπτηρα..
:-)
Ψιτ εδω εχεις να κανεις με τον αρχοντα της πατεντας!! Θα σου βρω κιαλλα!! Χα χα..

Σωστος, πολυ σωστος, τις παρεβλεψα τις ραβδους σιλικονης!!! Μαγικο πραμα αυτη η σιλικονη, θα κοψω 1-2 τεμαχια να υπαρχουν.

Καμινετακι αεριου θα το σκεφτω, αυτο που εβαλες οντως ειναι πολυ μικρο. Απλα βαζω βγαζω εργαλεια αναλογα αν τα χρησιμοποιω η οχι.
Στο μεγαλυτερο σακιδιο εχω ενα πολυ καλο και ακριβο καμινετο στυλο.
Παλαιοτερα ειχα εναν zippo με το σκεπτικο οτι ισως χρειαζομουν φλογα διαρκειας. Ποτε δεν εχω χρειαστει. Τωρα εχω ενα μικρο κερακι γιαυτο το λογο:))

Το ψαχνω κοντα 1 χρονο τωρα ποια εργαλεια ειναι τα απολυτως απαραιτητα για τα μαστορεματα που κανω σπιτι η σε φιλους. Αυτα σε αυτα που εχω καταληξει ειναι σχεδον οτι μου εχει χρειαστει ως τωρα.
Παντως η σιλικονη ειναι σωστη ιδεα, thanks!!

Χιωτη να πω και εγώ την εξυπνάδα μου ? Μου κάνει εντύπωση που δεν είδα μέσα στο τσαντάκι μια μικρή συλλογή από ζιπάκια διαφόρου μεγέθους (αναφέρομαι στα γνωστά πλαστικά δεματικά ) . Προσωπικά έχω πάντα μερικά μέσα στις εργαλειοθήκες μου σε σπίτι, αυτοκίνητο και μοτοσυκλέτες...

Αααα ξεχασα.. Ριξε μεσα και καμια 10αρια φυλαρακια σαπουνακι απο δαυτα: http://www.scout-shop.gr/index.php?route=product/product&product_id=20065
Κουβαλαω παντα μερικα στο πορτοφολι, στ αμαξι κτλ..
Γιατι μεταωτη μαστορια πρεπει να πλενομαστε κιολας!!
:-)))

Αυτο μπορει να σε καλυψει και το φακελακι με το οινοπνευμα!
Το σαπουνακι ομως θελει νερο, και στην αναγκη ξεπλενεις τα χερια μονο με νερο.

Λοιπον τσεκαρα και βρηκα αυτο το καμινετακι που ειναι διαφανο. Στα περισσοτερα καμινετα, πρεπει να μαντεψεις τι γινεται.

063441116_045655767054016160054000202e98cd240431e8fed1448d29f7679d821b98ace3f.jpg

http://www.ebay.com/itm/200841935542?var=500119238536

Επισης το δαιμονιο FastTech εφερε ενα πολυεργαλειακι που το παρηγγειλα κιολας, διοτι η τιμη του ειναι καλη γυρω στα 3 ευρω και κρινοντας απο την ποιοτητα ενος παρομοιου εργαλειου που ειχα παραγγειλει απο αυτους.
Τον φακο που λεει δεν βλεπω, αλλα νομιζω οτι θα τον εχει καθως αυτο το εργαλειο και ο φακος ειναι δυο διαφορετικα κομματια που το ενα μπαινει πανω στο αλλο.

1434622-1.jpg

https://www.fasttech.com/products/0/10005532/1434622-swiss-tech-xl900-9-in-1-multi-functional

Χιώτης πώς δεν έχεις χτυπήσει κανένα μποκεράκι λοσταράκι τιτανίου;

kit.jpg