Πολυεργαλεία

Aν βρεις κατι που δεν εχω (και το χρειαζομαι) για το μικρο τσαντακι, θα σου στειλω το δευτερο φακουδακι, αν δεν κερδισεις στον διαγωνισμο :)))

Βρηκα κατι ενδιαφερον για να βαζουμε μεσα τα πολυεργαλεια μας. Ειναι λιγο μεγαλο αλλα αυτη την τιμη ΔΕΝ την εχω ξαναδει σε παρομοιο σακκιδιο!!

SKU082295B%20(7).jpg

http://www.banggood.com/Outdoor-Hiking-Camping-Multifunction-3P-Sport-Bag-Backpack-p-81551.html

Αν δεν ειχα παρομοια, θα το αγοραζα με τα χιλια!!
Tην εχω εδω και μερικά χρονια. Τα φερμουάρ της που μου έχουν σπάσει όλα και ανα πασα στιγμη ειναι έτοιμα να ανοιξουν, και το κλιπ που δένει στη μέση και αυτο έσπασε γρήγορα.

Για χρήση μεσα στο σπίτι και οχι κουβάλημα και περπάτημα ειναι καλή

Eξαρταται και απο που τις παιρνεις. Ολα αυτα ειναι κοπιες που δεν ραβονται απαραιτητα στο ιδιο εργοστασιο.
Αυτες που ειχα παρει απο manafont ειναι σκυλια.

Εσυ απο που τις ειχες παρει, θυμασαι?

Ειχα παρει και γω μια τσαντα ειδικη για φωτογραφικες μηχανες και οπως λες μου εσπασαν δυο χερουλια απο φερμουαρ. Ηταν amazonbasics (προιον της Αμαζον). Βεβαια οι ανθρωποι μου εστειλαν αλλη αμεσα.

Χιώτης πώς δεν έχεις χτυπήσει κανένα μποκεράκι λοσταράκι τιτανίου;

Boker ειναι ακριβα. To αριστερο που εχεις κανει καμμια 40 δολλαρια.
Eχω το λοσταρακι απο τα αποθεματα του US army που πουλουσε καποιος στο ebay το οποιο ειναι αφθαρτο κυριολεκτικα! Με 15 δολλαριακια.

Μου φαινεται ιδιο με το δικο σου. Γραφει και σενα US Govmn το δεξι λοσταρι?

Απο την αλλη, το τιτανιο δεν ειναι πανακεια. Εχω δει οτι καποια κραμματα ατσαλιου ειναι πιο γερα απο καποια τιτανιου. Οποτε παω με προδιαγραφες, οπου υπαρχουν.

Ωραιο το maxpedition mini. Το θεμα ειναι οτι χωραει λιγα. Ισως για φαρμακειο κανει καλη δουλεια.

Απο ebay κινα την ειχα πάρει δε θυμαμαι τον πωλητή πριν τεσσερα χρονια περιπου. Αν εξαιρέσεις τα φερμουάρ δεν εχει παθει κατι αλλο.Μακάρι να την έχουν φτιάξει καλύτερα τώρα. Τη χρησιμοποιώ κανονικά με προσοχή βέβαια, χωρις να την παραφορτώνω για να μην ανοιξει. Δε θα ξαναεπαιρνα κατι παρομοιο για πεζοπορία και ταλαιπωρία, αλλά κατι πιο ποιοτικο τύπου 5.11.
Επισης οι ιμαντες τις δεν έχουν καλό μαξιλαράκι με αποτέλεσμα να ''κόβουν'' στου ώμους.

Εχεις δικιο γενικοτερα. Δεν ξερεις τι θα σου κατσει. Ιδιαιτερα αν κοστιζει 13-14 ευρω οταν το real thing κανει δεκαπλασια!!

Παντως εγω θα την δοκιμαζα αν δεν ειχα ηδη παρομοια (μη πω σχεδον την ιδια) και το πολυ πολυ θα την ειχα βοηθητικη.

Ειχα την ιδια απορια πριν την παραγγειλω τοτε που την πηρα. Οταν την παρελαβα και ειδα πως ειναι φτιαγμενη πηρα ολη τη σειρα!!!

Ωραιο το maxpedition mini. Το θεμα ειναι οτι χωραει λιγα. Ισως για φαρμακειο κανει καλη δουλεια.

Τα μποκεράκια είναι ακριβά αλλά είναι πολύ ωραία. Βέβαια το τιτάνιο έχει και μια άλλη ενοχλητική ιδιότητα, γρατζουνιέται εύκολα το αντικείμενο. Το άλλο λοσταράκι είναι όπως είπες από τα αποθέματα. Έχω ένα σωρό τέτοια σε διάφορα μεγέθη, μου αρέσουν πολύ.
Τώρα για το μίνι. Το ζητούμενο δεν είναι να χωρέσει όσο γίνεται περισσότερα αλλά να χωρέσει τα απαραίτητα για τον σκοπό που προορίζεται. Αυτό που είδες είναι ένα μικρό πακέτο επιβίωσης τσέπης που έχει από υδροδοχείο μέχρι προσανάμματα, κιτ ψαρέματος, σημειωματάριο αδιάβροχο, έξτρα αδιάβροχη θήκη με καβάτζα μπαταρία για τον φακό, κ.λπ.

CC051_2.jpg

Χιωτη δεν μου έλυσες την απορία - μάλλον σου ξέφυγε και δεν το είδες ... για δες πιο πίσω, στο #420

Χιωτη δεν μου έλυσες την απορία - μάλλον σου ξέφυγε και δεν το είδες ... για δες πιο πίσω, στο #420

Ναι οντως μου ξεφυγε η ερωτηση σου, ηταν το τελευταιο ποστ στην προηγουμενη σελιδα και δεν το προσεξα!!

Να κανω ενα μικρο προλογο πριν σου απαντησω λεγοντας οτι στο συγκεκριμενο τσαντακι εχω εργαλεια και εξαρτηματα τα οποια εχω παρατηρησει οτι μου ειναι απαραιτητα για τα μαστορεματα που κανω.
Δηλαδη ολα τα εργαλεια ειναι προσαρμοσμενα στις αναγκες μου. Αν οι αναγκες μου ηταν πιο εξειδικευμενες για καποιο τομεα ισως επελεγα (και) αλλα εργαλεια η (και) αλλα παρελκομενα.

Για τα ζιπακια που λες λοιπον, υπαρχει η εναλλακτικη των κομματιων διαφορων συρματων/καλωδιων/σπαγγων που εχω. Ειδικοτερα, εχω το πρασινο συρματακι που διπλωνει ευκολα και μπορει να αναπληρωσει ικανοποιητικα τα ζιπακια.

Προσπαθω να μην εχω επικαλυψεις γιατι ο χωρος ειναι μικρος. Με ενοχλει το γεγονος οτι εχω 3 κατσαβιδια (συν αυτα στα πολυεργαλεια) αλλα δυστυχως εχω διαπιστωσει οτι ειναι ολα απαραιτητα.

Η μεγαλυτερη πλακα και χαρα ομως ειναι να προσπαθεις να κρατας το τσαντακι οσο πιο πληρες και χρηστικο μπορεις! Το απολαμβανω περισσοτερο απο τα ιδια τα μαστορεματα :))

Εδω ειναι το επομενο μεγεθος τσαντακι (ωμου) που περιεχει οτι και το μικρο maxpedition συν πληθωρα αλλων εργαλειων.
Αυτο χρησιμοποιειται οταν γνωριζω τι θα φτιαξω διοτι μου δινει την δυνατοτητα να βαλω στο πλαι οτι μεγαλο ειδικο εργαλειο χρειαστω. Στα λαστιχακια μπροστα μπαινουν γαντια και προστατευτικα γυαλια.

Δεν τολμω να βγαλω ολα τα εργαλεια/εξαρτηματα/παρελκομενα που περιεχει. Ειναι πολλα! Ο Σηφης θα εκτιμουσε ιδιαιτερα ενα επωνυμο καμινετακι/στυλο αεριου που υπαρχει :))

Μετα απο αυτα τα δυο τσαντακια ακολουθουν αλλες δυο εργαλειοθηκες φορητες. Η δευτερη και μεγαλυτερη εργαλειοθηκη μετα βιας μπορει να λεγεται φορητη...:flipout:

9559971011_e8be1f553f_c.jpg

Για τσαντα ωμου, πουπουλο :))

2.5 κιλα αν θυμαμαι καλα. Το μικρο ειναι καπου 1.3 κιλα.

Σε συγκριση δε με τσαντα ωμου φωτογραφικου εξοπλισμου, μερα με τη νυχτα!!!

Μια μάρκα που δεν την ήξερα …
Ένα διαφορετικό εργαλείο με κουτάλι – αξεσουάρ που συνήθως λείπει και από πολυεργαλεία των 30+ εργαλείων
Γενικά έχει και άλλες καλές ιδέες

9100C_xlarge_385.jpg

http://www.crkt.com

Τι φλογιστρο εχεις μαεστρο; Εγω το καλο μου ειναι ενα dremel. Πολυ καλο εργαλειο!..

Τι φλογιστρο εχεις μαεστρο; Εγω το καλο μου ειναι ενα dremel. Πολυ καλο εργαλειο!..

Ενα πορτασολ κανει και για πολλες αλλες δουλειες. Επισης ενα μικρο τσιπικο των $10 ετσι για τη χαρα:))
Oμως εχω παραγγειλει ενα παρομοιο με αυτο που εβαλες σε λινκ, αυτο με το διαφανο σωμα, που τσεκαρεις τη σταθμη του προπανιου, για να μη μενεις μπουκαλα!!

D7K_1843.jpg

DSC_8207.jpg

DSC_8203.jpg

Μια μάρκα που δεν την ήξερα …
Ένα διαφορετικό εργαλείο με κουτάλι – αξεσουάρ που συνήθως λείπει και από πολυεργαλεία των 30+ εργαλείων
Γενικά έχει και άλλες καλές ιδέες
http://www.crkt.com

Ναι, η CRKT, γνωστη μαρκα κυριως σε αυτους που ασχολουνται με σουγιαδακια και μαχαιρια.
Ξεκινησε με λαμες και εχει πλεον μια πολυ αξιολογη γκαμα EDC και εξυπνων πολυεργαλειων.

@xouan: Μπραβο, καλυτερος και πιο ποιοτικος σχετικος εξοπλισμος δυσκολα βρισκεται. Η εταιρεια ειναι κορυφη και απο σχεδιο/καινοτομιες και απο ποιοτητα.
Προσωπικα εχω μονο τη σειρα του micro, mini, fatty etc. O λογος ειναι οτι ΔΕΝ υπαρχουν κοπιες σε αυτα τα μοντελα, ουτε καν κατι που να πλησιαζει!!!
Απο τα υπολοιπα ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο εξαιρετκες απομιμησεις (και σε ποιοτητα) που εχω παρει κυριως απο την Manafont παλαιοτερα.

@sifis: To παραπανω που βλεπεις, το Maxpedition fatty αλλα και το λιγο μεγαλυτερο, το Maxpedition Beefy, απο το ebay. H σειρα εχει και δυο μικροτερα το micro και το mini. Aξιζουν καθε ευρω που θα δωσεις.
To ειχα παρει απο εδω, οπως και αλλα πραγματα. Πολυ αξιοπιστος αλλα βλεπω οτι χρεωνει αρκετα μεταφορικα πλεον αν και ειναι ακομα ο φτηνοτερος. http://www.ebay.com/itm/NEW-Maxpedi...924?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2580fb457c

Ξερετε που μπορω να βρω παρομοια τσαντακια fatty beefy με λογικο κοστος?

Φιλε Χιωτη ευχαριστω για την απαντηση.Απο ebay εχω βρει κ οι διαφορες ειναι μερικα δολλαρια.Κοιταζω διαφορα κινεζομαγαζα κ ελεγα μηπως εχει βρει καποιος κατι παρομοιο με κοστος στο μισο περιπου...