σημερα δεχτικα ενα αλο mail...
ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ...
Για τους περιβόητους «νεκρούς», το Κόμμα που κυβερνάει τώρα (1996) έχει ΕΠΙΣΗΜΟ έγγραφο ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ κορυφαίου λειτουργού (από εκείνους, μάλιστα, οι οποίοι «επανήλθαν» στην υπηρεσία τους σαν «αντιστασιακοί»!) που λέει ξεκάθαρα ότι «ουδείς εφονεύθη εντός του χώρου του Πολυτεχνείου».
Το έγγραφο που συντάχθηκε τον Φεβρουάριο του 1982, ύστερα από εντολή του τότε υπουργού Δημοσίας τάξεως Σκουλαρίκη, που ζητούσε να μάθη ποιους νεκρούς «έφαγαν» οι προηγούμενοι. Συντάκτης του εγγράφου - που έχει ημερομηνία 8 Φεβρουαρίου 1982 - είναι ο «επανελθών» «αντιστασιακός» υπαρχηγός (τότε) της Αστυνομίας Πόλεων Γεώργιος Σαμπάνης, ο οποίος «επισύναψε» σ' αυτό την κατάσταση «φονευθέντων εις τους πέριξ του Πολυτεχνείου χώρους, κατά τα γεγονότα της 17-11-1973» περιλαμβάνοντας ΔΩΔΕΚΑ νεκρούς.
Στο έγγραφο, συγκεκριμένα σημειώνεται κατά λέξη πως «ουδείς εφονεύθη εντός του χώρου του Πολυτεχνείου. Εις τους πέριξ, όμως, του Πολυτεχνείου χώρους, φέρονται ότι εφονεύθησαν δώδεκα άτομα».
Οι σκοτωμένοι - όπως τους παρουσιάζει ο Σαμπάνης - είναι: 1) Engeiand Toril Margete, 22 χρονών, 2) Δημ. Θεοδώρου, 51 χρονών, 3) Alex Karakas Basri, 42 χρονών, 4) Μάρκος, Καραμάνης, 23 χρονών, 5) Διομ. Κομνηνός, 17 χρονών, 6) Νικ. Μαρκούλης, 24 χρονών, 7) Βασιλική Μπεκιάρη, 17 χρονών, 8) Μιχ. Μαυρογιάννης, 19 χρονών, 9) Γεώργ. Σαμούρης, 23 χρονών, 10) 'Αλεξ. Σπαρτίδης, 16 χρονών, 11) Βασ. Φαμέλιος 26 χρονών και 12) Γεώργ. Γεριτσίδης, 48 χρονών.
Από τους παραπάνω, οι Ενζελάνυ Τόρικ, Άλεξ Καράκας, Μάρκος Καραμάνης, Άλεξ. Σπαρτίδης και Βασ. Φαμέλος σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που έγιναν για να καταληφθούν το κτίριο του ΟΤΕ (Πατησίων) και το υπουργείο Δημ. Τάξεως.
Στο υπουργείο Δημ. Τάξεως μάλιστα σκοτώθηκε και ο Διομ. Κομνηνός, κάτι που το επιβεβαίωσε και ο δύστυχος πατέρας του, ο οποίος, σε γράμμα που έστειλε στην «Εστία» στις 18/11/85, σημείωνε τα εξής:
«Ο Διομήδης Κομνηνός, πυροβολήθηκε εκ προθέσεως από άνδρα της μικτής φρουράς του υπουργείου Δημ. Τάξεως, με ευθεία βολή στην καρδιά εξ αποστάσεως 6 - 8 μ.».
Χτυπήθηκε, δηλαδή στην είσοδο του Υπουργείου, το οποίο φυσικά, δεν είναι μέσα στο Πολυτεχνείο και το οποίο, φυσικά, δεν ήταν δυνατόν να «παραδίδεται» σε όποιον ήθελε να το κυριεύσει!
Από τους υπόλοιπους οι Δημ. Θεοδώρου (Ανακρέοντος 2 Ζωγράφου) και Βασ. Μπεκιάρης (Μεταγένους 8 - Ν. Κόσμος), σκοτώθηκαν από «αδέσποτες» σφαίρες στις ταράτσες των σπιτιών τους, που ανέβηκαν «για να δουν τα τανκς», ενώ ο Γεώργ. Γεριτσίδης σκοτώθηκε στα Ν. Λιόσια κι αυτός από «αδέσποτη», που τον βρήκε μέσα στο αυτοκίνητο του.
Από «αδέσποτες» έχασαν ακόμα, τη ζωή τους, οι Νικ. Μαρκούλης (Πλ. Βάθης), Γεώργ. Σακούρης (Εξάρχεια) και Μιχ. Μαυρογιάννης τρεις μέρες μετά τα γεγονότα (στις 21-11-73 δηλαδή), και κανένας δεν ξέρει αν η δολοφονία του έχει σχέση με το Πολυτεχνείο, μια και τα επεισόδια είχαν σταματήσει. Το κατηγορητήριο που παρέπεμψε για τον τελευταίο - που χτυπήθηκε από σφαίρα - τους «υπεύθυνους» να δικαστούν, γράφει πως σκοτώθηκε στην οδό Καλλιδρομίου και ο Σαμπάνης γράφει ότι σκοτώθηκε στην οδό Καρνεάδου αλλά κανένας δεν είπε για το Πολυτεχνείο!
Το πλέον σημαντικό της «Εκθέσεως Σαμπάνη είναι ότι αποκαθιστά την ιστορία στις πραγματικές της διαστάσεις, γιατί το παραπεμπτικό βούλευμα για την υπόθεση και η καταδικαστική απόφαση του Εφετείου βγήκαν το 1975 - και στηρίχθηκαν σε «στοιχεία» μιας εποχής κατά την οποία ο κάθε παραμυθάς ή κομπιναδόρος «αντιστασιακός» έλεγε ό,τι ήθελε για «να φανή» - ενώ η έκθεση του «αντιστασιακού» (και έχει σημασία αυτό). Υπαρχηγού γράφτηκε το 1982 μετά από έλεγχο χρόνων και χρόνων και ύστερα από το ξεκαθάρισμα καταστάσεων.
Έτσι, ο «αντιστασιακός» κατεβάζει σε δώδεκα μόνο τους 23 νεκρούς που «έβγαλαν» φοβισμένοι από τον όχλο δικαστές, οι οποίοι δέχτηκαν σαν «θύματα» δύο νεαρούς, π.χ. που, όπως ειπώθηκε, βρέθηκαν νεκροί στο Μοναστηράκι και την Λεωφ. Αλεξάνδρας, χωρίς να ξέρει κανείς τα ονόματα τους - σαν να μην είχαν γονείς και συγγενείς να τους αναζητήσουν τόσα χρόνια τώρα.
Για τους Δικαστές όμως που τους κατεξευτέλισε, ο χρόνος ο οποίος απέδειξε πως οι νεκροί δεν ήσαν τόσοι όσοι αυτοί δέχτηκαν, «μιλάει» το «πόρισμα Τσεβά».
Από το Βιβλίο: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Έκθεση Κ.Κ.Ε. - Πόρισμα ΤΣΕΒΑ και πολλά άλλα Επίσημα Στοιχεία