Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 περιμένει ακόμη δικαίωση!!!

Re: Απάντηση: Re: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

τς τς τς θεωρίες συνομωσίας ....εγώ πάντως δεν θεωρώ εαυτόν προσβεβλημένο. Εσύ ;

Εγώ Δημήτρη μου τέτοιες "αβροφροσύνες" τις έχω συνηθίσει εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια και μάλιστα υπό άλλες συνθήκες, όχι virtual, οπότε έχω μάθει το σπαθί μου να σηκώνει και καμμιά μυγούλα ώστε να μην αναλώνομαι σε ανούσιες αντιπαραθέσεις.

Προσπάθησα μάλιστα να συνεισφέρω στην ουσία του νήματος και ανακαλώντας το αρχικό μου ποστ προς τον Larry και με τοποθέτηση.

Last edited:
Re: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Όχι βέβαια, οι νεκροί, μάλλον δολοφονημένοι, είναι δολοφονημένοι είτε έξω είτε μέσα στο πολυτεχνείο. απλά ότι τα πράγματα είναι μπερδεμένα, τουλάχιστον για μένα, που δεν έμαθα ποτέ από κανένα άξιο στόμα το τι έγινε… δυστυχώς ξέρουμε ότι ο κάθε δημοσιογράφος και πολιτικός διαμορφώνει τα γεγονότα όπως του συμφέρει…
Κι εδώ, πιστεύω ότι υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι που σίγουρα θα μπορούν με την γνώμη του και την γνώση τους να μας πουν πολλά.

Κάνεις ώμος δεν αναφέρθηκε στο άλλο σημείο που είπα…. Αφού θέλανε να τους βγάλουν από το πολυτεχνείο, γιατί δεν κόψανε το νερό και το ρεύμα? Γιατί αφήνανε τον κόσμο να πηγαίνει φάρμακα και φαγητά στους μέσα; Η ταπεινή μου γνώμη μου λέει ότι οι από πάνω θέλανε να γίνουν αυτές η φασαρίες, ακόμα και αυτές η δολοφονίες, ποιοι ώμος; Γιατί;

Και να ξεκαθαρίσω κάτι….. δεν υποστηρίζω κανένα κόμμα, επειδή μου αρέσει η δημοκρατία, δυστυχώς ώμος, εδώ η δημοκρατία έχει πάρει μια πολύ διαφορετική έννοια…

Αυτό προφανώς και ισχύει για όλα τα ιστορικά γεγονότα και το έχουμε ξανασυζητήσει κι εδώ με αφορμή άλλα ιστορικά "στιγμιότυπα". Οι ερμηνείες ποικίλουν ανάλογα με τα συμφέροντα των ερμηνευτών. π.χ. Χθες άκουσα τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να λέει από το κανάλι του ότι κακώς καλείται ο Έλληνας να γιορτάσει το Πολυτεχνείο γιατί στην ουσία αυτή ήταν η αιτία της πτώσης του Παπαδόπουλου, άρα της ανόδου του Ιωαννίδη και άρα και της εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο. Τώρα αναρωτιέμαι αν αυτό αντέχει σε σχολιασμό...
Παρομοίως αξίζει να διαβάσει την ερμηνεία των γεγονότων από το ΚΚΕ τότε, και πόσο αυτή ταιριάζει με την ερμηνεία και εκμετάλευση των γεγονότων τώρα. Πρόκειται περί ιστορικότατης κωλοτούμπας την οποία γνωρίζουν όλοι.

Και η άποψη των εδώ γραφόντων δεν είναι "καθαγιασμένη" και "αμόλυντη". Η γνώση που επικαλείσαι είναι φιλτραρισμένη (ορθά) από την προσωπική άποψη και ιδεολογία.

Τώρα, στο θέμα του νερού και του ρεύματος, κτλ, αυτό θεωρώ ότι είναι ένα ζήτημα στρατηγικής χωρίς νόημα. Θεωρείς ότι τη Χούντα την ενδιέφερε το να μην έχει νεκρούς ή τραυματιές το επεισόδιο ώστε να μπει στη διαδικασία που αναφέρεις; Εδώ μια ντουζίνα τανκς ήταν αραγμένα έξω από τη Βουλή επί χρόνια και τεθωρακισμένα βόλταραν στην Αθήνα καθημερινά. Γιατί να αλλάξει αυτή η τακτική τη συγκεκριμένη μέρα;

Κάθε χρονιά, αυτές τις μέρες, έρχεται στο μυαλό μου μια σκηνή τρομακτική, έτσι κι αλλιώς, αλλά ιδιαίτερα για ένα μικρό παιδί που ήμουν τότε. Μέρα μεσημέρι, κι ενώ έχουμε ακούσει για όσα έχουν συμβεί λίγο παρακάτω στη γειτονιά -Ανακρέοντος 2 Ζωγράφου, αδέσποτη σφαίρα που σκοτώνει περαστικό -, παρελαύνουν στη Λεωφόρο Παπάγου στρατιώτες με πλήρη εξάρτιση, και προτεταμένα τα όπλα τους προς εμάς που, έχοντας ακούσει θόρυβο βρισκόμαστε πίσω από τις μπαλκονόπορτες και παρακολουθούμε. …
Θυμάμαι την αγριότητα των στρατιωτών την ένταση στα πρόσωπά τους και τη μαμά μου να μας τραβά μέσα στο δωμάτιο και να κατεβάζει γρήγορα τα ρολλά , υπακούοντας στο «Πίσω, Πίσω…» που διέταζαν.
Δεν ξέρω αν και σε άλλες περιοχές των Αθηνών γινόταν τέτοιες κινήσεις εκφοβισμού, πάντως στου Ζωγράφου –δίπλα στο Γουδί- ζήσαμε την πολεμική ατμόσφαιρα έντονα

Δεν ξέρω αν και σε άλλες περιοχές των Αθηνών γινόταν τέτοιες κινήσεις εκφοβισμού, πάντως στου Ζωγράφου –δίπλα στο Γουδί- ζήσαμε την πολεμική ατμόσφαιρα έντονα

νομίζω ότι κάνεις λάθος..
οι έλληνες ζούσαν μέσα σε ενα όμορφο ροζ συννεφάκι εκείνη την εποχή και όλα όσα λέγονται είναι απλά για να αμαυρώσουν την ελληνοχριστιανομιλιταριστική μας Παιδεία που τότε έλαμπε δια του φωτός της-bye-

Κάθε χρονιά, αυτές τις μέρες, έρχεται στο μυαλό μου μια σκηνή τρομακτική, έτσι κι αλλιώς, αλλά ιδιαίτερα για ένα μικρό παιδί που ήμουν τότε. Μέρα μεσημέρι, κι ενώ έχουμε ακούσει για όσα έχουν συμβεί λίγο παρακάτω στη γειτονιά -Ανακρέοντος 2 Ζωγράφου, αδέσποτη σφαίρα που σκοτώνει περαστικό -, παρελαύνουν στη Λεωφόρο Παπάγου στρατιώτες με πλήρη εξάρτιση, και προτεταμένα τα όπλα τους προς εμάς που, έχοντας ακούσει θόρυβο βρισκόμαστε πίσω από τις μπαλκονόπορτες και παρακολουθούμε. …
Θυμάμαι την αγριότητα των στρατιωτών την ένταση στα πρόσωπά τους και τη μαμά μου να μας τραβά μέσα στο δωμάτιο και να κατεβάζει γρήγορα τα ρολλά , υπακούοντας στο «Πίσω, Πίσω…» που διέταζαν.

Καλως ορισες στην παρεα μας Ελινα, χαιρομαι που εισαι κοντα μας και μοιραστηκες στο πρωτο σου κι ολας μυνημα μια τοση τραυματικη εμπειρια..

Καλη συνεχεια και ειναι τοσα πολλα που μπορεις να δεις και να μαθεις κοντα μας

Απάντηση: Re: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

νομίζω ότι κάνεις λάθος..
οι έλληνες ζούσαν μέσα σε ενα όμορφο ροζ συννεφάκι εκείνη την εποχή και όλα όσα λέγονται είναι απλά για να αμαυρώσουν την ελληνοχριστιανομιλιταριστική μας Παιδεία που τότε έλαμπε δια του φωτός της-bye-

Και στην επαρχια τα ιδια συνεβαιναν..
Ημουν 14 ετών και θυμαμαι πολύ καλά να εχει απαγορευτεί η κυκλοφορια με την δυση τού ηλίου..
Ειχαν κλεισει τα σχολειά (μην σκάσει κανάς μαθητής και πεί κατι ´κακό´).
Eξω η Καλαμάτα ειχε γεμισει στρατό(εχει στρατόπεδο άλλως τε)και έκαναν βολτες ερπυστριοφόρα..
Και φυσικά θυμαμαι πολύ καθαρά την κατάπτυστη εκομπή τού Μαστοράκη απο το κρατικό κανάλι.

Φυσικά και δεν είναι ισοδύναμη και είμαι διατεθειμένος να ανακαλέσω αν εξέλαβες το ποστ μου με αυτόν τον τρόπο ώστε να αποδείξω επιπλεόν ότι κανένα πρόβλημα δεν έχω με το forum και κυρίως με εσένα. Αν είχα, δεν θα το έλυνα έτσι άλλωστε.
Συμμετέχω χωρίς να υποχρεούμαι άρα συμβιβάζομαι με τους όρους "συγκατοίκησης" όσο και αν αυτό μπορεί να κάνει εντύπωση σε ορισμένους.

ΥΓ. Φαντασία χρειάζεται και από όποιον βγάζει το συμπέρασμα ότι όποιος ενστερνίζεται μια γενικά "αναρχική" ιδεολογία, επιστρέφει σπίτι του με SL, σωστά;
ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΓΙΕΝ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΕΣΑΙ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙ

Εγω δεν προσκυνω κανεναν
Αλλα τον Ντερτιλη τον σεβομαι για αυτα που εκανε το 64 στην Κυπρο
Επι Πασοκ δεν ηταν να παρει παρασημο ανδρειας αν δεν κανω λαθος?
και ξεσηκωθηκαν καποιοι και το ακυρωσαν τελικα??

Πράκτορας ήταν σαν τον Παπαδόπουλο...

Οι τότε ταραχές,δολοφονίες..........άνοιξαν τον δρόμο,για να φύγει η ελληνική μεραρχία και να γίνει η εισβολή.

Ακου περήφανος για τον ψυχρό δολοφόνο-κτήνος,προδότη του όρκου του και του συντάγματος...

Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Το νήμα εάν παρεκτραπεί κι άλλο θα κλειδωθεί

Απο ολα αυτα εδω σε πειραξε το δικο μου μηνυμα???
δηλαδη εμενα μπορουν να με χαρακτηριζουν φασιστα, κλπ
αλλα αν εγω γραψω ληστοσυμμοριτης πχ παρεκτρεπομαι???

η μηπως καποια μελη εχουν 'ασυλια' και περισσοτερα δικαιωματα σε εκφρασεις και χαρακτηρισμους?
ειχα απο περυσι τον Δεκεμβριο με τα επεισοδια να γραψω στο επι παντος και μου φαινεται οτι καλα εκανα

Αστο...

Εγραψες μεγάλη χοντράδα.Με αυτά προκαλείς δεν το καταλαβαίνεις; Υπάρχουν νεκροί κι άνθρωποι με ζωντανές μνήμες απο φρικτές καταστάσεις,που εσύ ευτυχώς για σένα δεν έζησες...

οκ δεν συνεχιζω,απλα ηθελα να ακουστει μια αλλη αποψη,ουτε νεκρους ηθελα να προσβαλλω ουτε να προκαλεσω
απλα δεν μου αρεσει να τα ισοπεδωνουμε ολα
τελος παντων,καλη καρδια...-bye-

Απάντηση: Re: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

οκ δεν συνεχιζω,απλα ηθελα να ακουστει μια αλλη αποψη,ουτε νεκρους ηθελα να προσβαλλω ουτε να προκαλεσω
απλα δεν μου αρεσει να τα ισοπεδωνουμε ολα
τελος παντων,καλη καρδια...-bye-

Έτσι μπράβο βρε Beavis!
Υπάρχουν άνθρωποι στο φόρουμ πού έζησαν τις τραγικές καταστάσεις της εποχής εκείνης και φέρουν έντονα τραύματα απο τότε.
Συνεχίζουμε..-bye-

Last edited:

Καλως ορισες στην παρεα μας Ελινα, χαιρομαι που εισαι κοντα μας και μοιραστηκες στο πρωτο σου κι ολας μυνημα μια τοση τραυματικη εμπειρια..

Καλη συνεχεια και ειναι τοσα πολλα που μπορεις να δεις και να μαθεις κοντα μας

Σας ευχαριστώ...
Παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό γιατί το βρίσκω ενδιαφέρον. Μου δίνει την εντύπωση μιας πολύ ζωντανής και ζωηρής παρέας! :drummer:

Σας ευχαριστώ...
Παρακολουθώ το forum αρκετό καιρό γιατί το βρίσκω ενδιαφέρον. Μου δίνει την εντύπωση μιας πολύ ζωντανής και ζωηρής παρέας! :drummer:

Καλώς ήρθες.-bye-

Η αλήθεια είναι πως είμαστε ζωηρούτσικοι ώρες-ώρες.

Μετά τα περυσινά...ευτράπελα του νήματος, επανέρχομαι με πρακτικές και χρήσιμες συμβουλές της Ελευθεροτυπίας που απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να λάβουν μέρος στην αυριανή πορεία. Με την αστυνομοκρατία που επικρατεί τη στιγμή αυτή που μιλάμε στην Αθήνα, δυστυχώς οι νομικές αυτές συμβουλές ίσως αποδειχθούν χρήσιμες για κάποιους που θα έχουν την ατυχία ή την άγνοια με το μέρος τους. Προσοχή λοιπόν.

Τα δικαιώματα των διαδηλωτών, οι υποχρεώσεις της Αστυνομίας
Της ΑΡΓΥΡΩΣ Κ. ΜΩΡΟΥ
Θέλετε να πάρετε μέρος στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά σας απασχολούν οι φράσεις και οι έννοιες των όρων «εξακρίβωση στοιχείων», «σωματικός έλεγχος», «προληπτικές προσαγωγές», καθώς και η εφαρμογή τους στην πράξη; Η 17η Νοέμβρη έφτασε. Το ίδιο και η υλοποίηση του σχεδιασμού των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ., στα οποία -εκτός από το δόγμα της «μηδενικής ανοχής»- θα δοθεί και αυτή τη φορά ...ιδιαίτερη έμφαση και στην «πρόληψη».

Συνέχεια εδώ.

Αυτό το προληπτικές προσαγωγές είναι μια έμμεση απάντηση στον Λεωνίδα (ΑΚΗΣ96) σε ένα ερώτημα που μου είχε κάνει παλιότερα, σε άλλο νήμα.

Εαν δείτε παράξενο άτομο επιτηδευμένα ατημέλητο σε γωνιές και πάρα-έξω από τον πυρήνα μην τον πλησιάζετε ,,, παρά μόνο 5-5 μαζί

γενικά ο κανόνας είναι ποτέ μόνος !!!!

εάν σε απομονώσουν και είσαι κάτω από 90 κιλά την γαμή@@ς ( απλά λόγω του όγκου έχεις ελπίδες .... )

το νου σας .. να είστε γρήγορα πονηροί ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΟΙ !!!

ΥΣ

δεν είναι προτροπή για μπάχαλο , είναι συμβουλές προστασίας για απλή ειρηνική συμμετοχή στην πορεία ..

άντε βρε ΜΑΖΙΚΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΑ !!!

Last edited by a moderator:

Εαν δείτε παράξενο άτομο επιτηδευμένα ατημέλητο σε γωνιές και πάρα-έξω από τον πυρήνα μην τον πλησιάζετε ,,, παρά μόνο 5-5 μαζί

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΣΦΑΛΙΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ.