Πολυτεχνείο 35 χρόνια μετά....

Σταγονίδια...

Εχθές με πολύ συγκίνηση,άκουσα στην τηλεόραση,για την τύχη του Γιώργου Κηρύκου(ήταν αυτός που κρατούσε την σημαία,όταν μπήκε το άρμα στο πολυτεχνείο).
Τότε είχε τραυματιστεί βαριά,αλλά επέζησε.Πέθανε με φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες πέρσυ,προσπαθόντας να σώσει απο τις φλόγες της πυρκαγιάς μερικούς γέροντες.

Αυτός και χιλιάδες άλλοι τέτοιοι ανώνυμοι,ήταν που έγραψαν το έπος του πολυτεχνείου.Ανθρωποι πάνω απ' όλα.

Αιωνεία του η μνήμη!

Re: Απάντηση: Πολυτεχνείο 35 χρόνια μετά....

Σταγονίδια...

Εχθές με πολύ συγκίνηση,άκουσα στην τηλεόραση,για την τύχη του Γιώργου Κηρύκου(ήταν αυτός που κρατούσε την σημαία,όταν μπήκε το άρμα στο πολυτεχνείο).
Τότε είχε τραυματιστεί βαριά,αλλά επέζησε.Πέθανε με φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες πέρσυ,προσπαθόντας να σώσει απο τις φλόγες της πυρκαγιάς μερικούς γέροντες.

Αυτός και χιλιάδες άλλοι τέτοιοι ανώνυμοι,ήταν που έγραψαν το έπος του πολυτεχνείου.Ανθρωποι πάνω απ' όλα.

Αιωνεία του η μνήμη!

Σωστό. Έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά της Ικαρίας το '93.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΚΩΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΕΝΟΧΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΨΑΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΩ ΤΗΝ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΓΡΑΦΤΟ ΕΥΘΥΣ ΕΞΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ.1.ΘΕΩΡΩ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΞΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΛΑ.2.ΜΑΛΛΟΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΕ ΚΑΚΙΕΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΛΕΣ.

Poli2.jpg
N%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7%CF%82%2B%CF%84%CE%BF%CF%85%2B1973.jpg

poli3.jpg

τα ειπες ολα :flipout::flipout:

Απλά οι διασυνδέσεις τών Αμερικανών συνεχίζονται.
Οσο για τον ´Γρηγόρη´απόψεις είναι αυτές.
Αλλά απο ενοχές δεν διακατέχομαι.
Για τούς Δημητράδες και τούς Βαλλιανάτους έχω γράψει κατ´επανάληψιν και ΕΠΩΝΥΜΩΣ

Δυστυχώς, δυστυχέστατα δεν ξεριζώθηκαν οι προδότες και οι οπαδοί τους με συνέπεια να έχουμε σήμερα απογόνους ακόμα και στη Βουλή...
Αν είναι δυνατόν ποτέ...
ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΘΟΤΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ -ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ- ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΞΕΧΝΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ.

Για παράδειγμα,τι μεγαλοψυχία,να δείξεις στον Ντερτιλή που πυροβολούσε στο κεφάλι και σκότωνε διαδηλωτές,έξω απο το Πολυτεχνείο; ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΕΞ ΕΠΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΕΝΑ 21ΧΡΟΝΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ -ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΓΕ ΤΥΧΑΙΑ- ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΗ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΥΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Σ ΕΝΑΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ. ΤΙ ΗΘΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΔΡΟΣ......

Καθε τοπος χρειαζεται ηρωες και επετειους και αν δεν εχει πρεπει να τους δημιουργει.Στην πολυ προσφατη ιστορια μας δημιουργησαμε δυο επετειους μια τον Ιουλιο και μια τον Νοεμβριο.Το κακο ειναι οτι ειναι απολυτα συσχετισμενες μεταξυ τους και η μια ειναι αποτελεσμα της αλλης.Απλα,ειλικρινα ,δεν γνωριζω ποιοι ηταν πιο πολλοι οι νεκροι του Πολυτεχνειου η οι νεκροι της Κυπρου?Και δεν συζητω για τους <επαναστατες> της 21 Απριλιου,αυτοι ειναι ουτως η αλλως καταδικασταιοι,οι υπολοιποι κοιμουνται ησυχοι?

Το χειροτερο δεν ειναι οτι δεν ξεριζωθηκαν οι προδοτες αλλα οτι πολλοι από αυτους που συμμετειχαν ενεργα στο πολυτεχνειο εξαργυρωσαν την συμμετοχη αυτη πολλακις και πλεον περασαν στην απέναντι οχθη...
Για μενα ειναι πιο θλιβερο αυτο...

Συμφωνώ απολύτως.
Τά ´Στερνά τιμούν τά Πρώτα´.
Το ότι συμμετείχαν δεν ξεχνιέται μέν,αλλά μερικοί μέ τίς μετέπειτα πράξεις τους αμαύρωσαν πλήρως την Συμμετοχή τους.
Για το ´τότε´εύγε τους αλλά γιά το ´Σήμερα´ας κοιτάξουν τον καθρέφτη τους.
Είμαι βέβαιος πώς οι αφανείς και όσοι συνέχισαν να ζούν χωρίς ´Σατραπείες´και Πλούτη δεν συμμετέχουν πλέον σε αυτή την απομίμηση ´Γιορτής´πού συμβαίνει εδώ και χρόνια...........................................

Είμαι βέβαιος πώς οι αφανείς και όσοι συνέχισαν να ζούν χωρίς ´Σατραπείες´και Πλούτη δεν συμμετέχουν πλέον σε αυτή την απομίμηση ´Γιορτής´πού συμβαίνει εδώ και χρόνια...........................................

Αυτό είναι πραγματικότητα. Αυτοί (με πολύ λίγες εξαιρέσεις), κοιτούν αυτό το πανηγύρι και στρέφουν το βλέμα τους αλλού.

Να πω και εγώ για τη σημερινή ημέρα, ότι θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που δεν έζησα αυτό το "κλίμα" της χούντας, αλλά, συνάμα και άτυχος όπου δεν συμμετείχα (και μάλλον ούτε πρόκειται) σε κάτι τόσο ιερό όπως ο αγώνας για την (πραγματική) ελευθερία και για τον οποίο θα ήμουν μια ζωή υπερήφανος.

Τιμή λοιπόν στον άγνωστο, καθημερινό πολίτη όπου θυσίασε τη ζωή του για να λέμε και να κάνουμε όλες αυτές τις βλακείες που κάνουμε σήμερα, και δε σεβόμαστε τον αγώνα του και την ιδέα της ελευθερίας.

Συμφωνώ απολύτως.
Τά ´Στερνά τιμούν τά Πρώτα´.
Το ότι συμμετείχαν δεν ξεχνιέται μέν,αλλά μερικοί μέ τίς μετέπειτα πράξεις τους αμαύρωσαν πλήρως την Συμμετοχή τους.
Για το ´τότε´εύγε τους αλλά γιά το ´Σήμερα´ας κοιτάξουν τον καθρέφτη τους.

Nαι... ολοι μελη και οργανωτες της συντονιστικης της Νομικης!
14 μελη!

Πάντως ρε παιδιά, το Πολυτεχνείο το 73 πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερο από σήμερα... Τα κτήριά του με τον προαύλιο χώρο τους πρέπει να έπιαναν από την Βεραντζέρου μέχρι την Ηπείρου και από την Λιοσίων μέχρι την Σόλωνος... Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί κάθε έλληνας ανω των 50 σήμερα, δηλώνει με στόμφο οτι "ήταν μέσα" εκείνες τις μέρες...

Πάντως ρε παιδιά, το Πολυτεχνείο το 73 πρέπει να ήταν πολύ μεγαλύτερο από σήμερα... Τα κτήριά του με τον προαύλιο χώρο τους πρέπει να έπιαναν από την Βεραντζέρου μέχρι την Ηπείρου και από την Λιοσίων μέχρι την Σόλωνος... Δεν εξηγείται αλλοιώς γιατί κάθε έλληνας ανω των 50 σήμερα, δηλώνει με στόμφο οτι "ήταν μέσα" εκείνες τις μέρες...

Εκτός από αυτούς που διάβαζαν, αλλά, θεός 'σχωρέστους...