Πολυτεχνείο 35 χρόνια μετά....

Επέτειος της εξέργεσης ήταν.Μ' αυτήν και το περιεχόμενό της πρέπει να ασχολούμαστε κι όχι με τους ελάχιστους που "ενέδωσαν" ή την Πάνια.

Είναι μιά μαύρη προπαγάνδα,που παράλληλα με το πανηγύρι-κατάντημα και τους κουκουλοφόρους,συνειδητά κι αμέσως μετά την πρώτη-δεύτερη επέτειο συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ,περνάνε έντεχνα στον κόσμο,προκειμένου να αμαυρώσουν και τελικά να σβήσουν το πραγματικό νόημα και τα μηνύματα της εξέργεσης.

Η ΝΔ διακηρύσσει ότι το πολυτεχνείο ήταν απλά και μόνο κατά της χούντας κι επομένως "σχολάσαμε",το ΠΑΣΟΚ ότι ο "αγώνας" δικαιώθηκε αφού ήρθε αυτό στην εξουσία,το ΚΚΕ περίπου ότι θα δικαιωθεί άν έρθουν τα...σοβιέτ και πάει λέγοντας...

Παρακολουθήστε,επίσης πως μερικοί-μερικοί,ενώ αποφεύγουν να σταθούν στην εξέργεση και το νόημά της,στέκονται μόνο στους ελάχιστους μηδήσαντες,στις υπερβολές των άκαπνων φαφλατάδων κλπ.

Re: Απάντηση: Πολυτεχνείο 35 χρόνια μετά....

Επέτειος της εξέργεσης ήταν.Μ' αυτήν και το περιεχόμενό της πρέπει να ασχολούμαστε κι όχι με τους ελάχιστους που "ενέδωσαν" ή την Πάνια.

Είναι μιά μαύρη προπαγάνδα,που παράλληλα με το πανηγύρι-κατάντημα και τους κουκουλοφόρους,συνειδητά κι αμέσως μετά την πρώτη-δεύτερη επέτειο συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις και ΜΜΕ,περνάνε έντεχνα στον κόσμο,προκειμένου να αμαυρώσουν και τελικά να σβήσουν το πραγματικό νόημα και τα μηνύματα της εξέργεσης.

Η ΝΔ διακηρύσσει ότι το πολυτεχνείο ήταν απλά και μόνο κατά της χούντας κι επομένως "σχολάσαμε",το ΠΑΣΟΚ ότι ο "αγώνας" δικαιώθηκε αφού ήρθε αυτό στην εξουσία,το ΚΚΕ περίπου ότι θα δικαιωθεί άν έρθουν τα...σοβιέτ και πάει λέγοντας...

Παρακολουθήστε,επίσης πως μερικοί-μερικοί,ενώ αποφεύγουν να σταθούν στην εξέργεση και το νόημά της,στέκονται μόνο στους ελάχιστους μηδήσαντες,στις υπερβολές των άκαπνων φαφλατάδων κλπ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΚΑΠΝΟΥΣ-ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΙΓΟΝΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Ξέρω τι γράφει.

Ξέρω επίσης τι γράφουν ή τι λένε άλλοι ακροδεξιοί αυτήν την φορά-ότι τάχα δεν υπήρξαν θύματα στο πολυτεχνείο ή ότι τάχα το έστησε ο Ιωαννίδης για να ρίξει τον Παπαδόπουλο κλπ.

Προσωπικά με αφορά τι πραγματικά συνέβει και γι' αυτό δεν χρειάζεται να διαβάσω τι λέει ο οποιοσδήποτε.Ξέρω.

Ξέρω τι γράφει.

Ξέρω επίσης τι γράφουν ή τι λένε άλλοι ακροδεξιοί αυτήν την φορά-ότι τάχα δεν υπήρξαν θύματα στο πολυτεχνείο ή ότι τάχα το έστησε ο Ιωαννίδης για να ρίξει τον Παπαδόπουλο κλπ.

Προσωπικά με αφορά τι πραγματικά συνέβει και γι' αυτό δεν χρειάζεται να διαβάσω τι λέει ο οποιοσδήποτε.Ξέρω.

Διονύση άσε να λένε.
Αυτές οι απόψεις ανήκουν στους καναπεδάτους της εποχής, τους άβουλους που δεν ένοιωθαν φόβο απέναντι στο αυταρχικό καθεστώς όχι από παλικαριά αλλά από άγνοια, ημιμάθεια ή συμφέρον.

Άλλη ιστορία έχει ο δρόμος, άλλη το σαλόνι-bye-

Αγαπητε Dipie,οταν γραφεις οτι ξερεις το τι εγινε στο Πολυτεχνειο,εννοεις οτι ησουν μεσα?Γιατι νομιζω οτι αυτοι που ξερουν πραγματικα το τι εγινε ηταν αυτοι που ηταν μεσα στο Πολυτεχνειο και αυτοι που <μπηκαν> σ αυτο ,και για να το πω πιο απλα ,τα παιδια που ηταν μεσα και οι φανταροι,αστυνομικοι κλπ που μπηκαν.Και κατι αλλο ακομη,αν ο Τσεβας εγραψε οτι επεσαν 225000 σφαιρες ειναι τουλαχιστον ηλιθιοτητα, για να μην πω καμμια αλλη λεξη,τοσες σφαιρες δεν επεσαν στο Αλβανικο επος

Last edited:
Καταρχην Κυριε DIPIE.
Σας εκανα μια ερωτηση εαν εχετε διαβαση την εκθεση του ΚΚΕ για το Πολυτεχνειο.
Ο λογος ηταν οτι αναφερατε,οτι το ΚΚΕ διακηρυσσει οτι θα δικαιωθει αν ερθουν τα...σοβιετ και παει λεγοντας.Απο που το βγαλατε αυτο το συμπερασμα για το ΚΚΕ και το Πολυτεχνειο?αφου στα συμπερασματα της εκθεσης κατα την ταπεινη μου γνωμη δεν διαφαινεται κατι τετοιο.
Αμεσως μετα αναφερεται οτι.Παρακολουθηστε,επισης πως μερικοι-μερικοι.....κτλ
Μονο και μονο γι αυτο θα μπορουσα να σας απαντησω με ενα κατεβατο ολοκληρο αλλα ειπα αστο να παει και "αυτο"!ποιοι ειναι οι μερικοι-μερικοι?καποιοι απο αυτους που γραφουν στο-στα thread η γραψατε αοριστα?
Παλι θα μπορουσαμε να πουμε πολλα γι αυτο αλλα δεν ειναι επι του παροντος!
Ποιος σας ειπε και που το ειδατε οτι(εγω πχ) προσπαθω να σβησω το πραγματικο νοημα και τα μηνυματα της εξεγερσης?Ο καθενας μπορει να βγαλει τα δικα του συμπερασματα και νοηματα για την εξεγερση με νηφαλιοτητα και αντικειμενικοτητα.
Μετα γραφει ο Κυριος Tigergreg,αφου συμφωνει μαζι σας για ακαπνους-προσκυνημενους και μαυρες προπαγανδες,(προφανως μετα απο μελετη για τους προσκυνημενους και την προπαγανδα)για τους 20-36,ειμαστε λεει μαλλον θυματα πλυσης εγκεφαλου!!
Κυριε Tigergreg εμενα οταν προσπαθησαν να μου κανουν πλυση εγκεφαλου μου ζητησαν ταυτοτητα!Τους ειπα συγνωμη παιδεια δεν εχω,γραψτε οτι θελετε!
Κυριε DIPIE και συντονιστη της κατηγοριας,αμεσως μετα απαντατε με ενα ομολογουμενος ξερω!! ξερω τι γραφει.
Σας ειπε κανενας οτι δεν ξερετε?Γιατι θιχτηκατε?σας προσβαλε κανενας?(εγω?)
Γιατι εχω παρατηρηση εδω μεσα τετοια αντιμετωπιση σε οποιον εκφερει αντιθετη γνωμη και αποψη?(απο διαφορους?)
Τα περι ακροδεξιων σε ποιον απευθυνονται?
Και μην μου πειτε αοριστα-γενικα γιατι δεν θα σας πιστεψω,αφου απαντατε σε εμενα,κομψα...με το γαντι!
Ειπα εγω οτι δεν υπηρξαν θυματα κτλ?Υπηρξε η... γνωστη...πρωτο θυμα!!!Δακρυα... ζωγραφιες...!Ακομα μοντελο ειναι?
Υπηρξε ομως και ο Μακης και ο Κωστας και η Ελενη...σωστο!!
Γιατι να μην πουμε και για τα δυο?Ποιο ειναι μαυρη προπαγανδα?Το πρωτο η το δευτερο.?
Αφου σας αφορα προσωπικα τι πραγματικα συνεβη,"το ιδιο και εμας", γιατι τετοια αντιδραση?
Και γιατι να μην διαβασετε την γνωμη του οποιοδηποτε?Αφου τα ξερετε ολα λοιπον απο οτι διαφαινεται για το συγκεκριμενο...δικαιωμα σας!
Δημοκρατια εχουμε.
Αυτη ειναι αντιμετωπιση και απαντηση απο συντονιστη κατηγοριας?Που ειναι η αντικειμενικοτητα και η ουδετεροτητα?(γνωμη μου,αν κανω λαθος διορθωστεμε)Εαν κατι σας ποναει,να ενας λογος παραπανω.
Γιατι πρεπει να ειμαστε μονο με την μια πλευρα?
Που ειναι η βοηθεια απαντηση αφου τα ξερετε σε καποιον που κατ εσας εγραψε λαθος?
Τα περι ακροδεξιων Κυριε DIPIE να τα αφησετε για εκει που πρεπει.
Εμενα ο πατερας μου κουβαλαγε τους κομμουνιστες καθε βραδυ πληγωμενους επανω στο γαιδουρι απο τον ενα τοπο στον αλλο για να τους σωσει, και το γαιδουρι γεματο λιρες και δεν αγγιξε ποτε του ουτε μια!!!Αυτος δεν πηρε ποτε του Αντιστασιακη συνταξη Κυριε DIPIE ουτε εγινε μεγαλοδημοσιογραφος ουτε πηρε μεζονετες στον Λυκαββητο και στον Διονυσο!!! Καποιοι προτιμησαν τον Καρεα!!!ακομα εχουν να εξαργυρωνουν επιταγες και ειναι πολυ!και οχι λιγοι,τι να κανουμε? η αληθεια ετσι ειναι,ποναει καποιους.
Τα στοιχεια τους και τα ημερολογια τους τα επισκεπτονται ανθρωποι απο παντου για να παρουν ενα λυθαρακι γνωσης.
Τι βλακες!Η γνωση δεν εχει τελος!Τι βλακεια!
Μαυρη προπαγανδα ειναι,ενας μηνας στο Πολυτεχνειο αρκει!
Εμενα ο πατερας μου ειχε μαθει να διαβαζω ιστορια,αλλα μου εμαθε και το σημαντικοτερο!
Να την μελετας μου ειχε πει,διαβασε αλλα μελετα,για ολους!
Ναι αυτος ο αμορφωτος, ο "ακροδεξιος"για εσας!
που μετα τον "εμφυλιο"αγκαλιαστηκε με ενα μπουλουκι "ακροαριστερους"για καποιους.
Βλακες ηταν ολοι τους,ακαπνοι φαφλαταδες που μαζευτηκαν να αναζητησουν την αληθεια και να τα πιουν...,που ξερεις πανω στο μεθυσι κατι θα ειπαν,αλλωστε απο τρελο και μεθυσμενο δεν λενε μαθαινεις την αληθεια?
Τι φαφλαταδες!!!

Κυριε MOUKIOUROUFIS KOSTAS,
γιατι δεν εκπλησσομαι που απαντησατε αμεσως μετα?
Ποιες αποψεις?ποιοι ειναι οι αβουλοι?Καναπεδατος παντως δεν ημουν εκεινη την εποχη,αφου εκεινη την ωρα εβγαινα απο την κοιλια τις μανας μου μεσα στο περιπολικο,που ασθενοφορο...ο πατερας και τα ανιψια στο Πολυτεχνειο, αυτα μεσα αυτος απεξω.
Του την ειπα αργοτερα οταν εμαθα...δεν ησουν εκει...μα εσυ εισαι δεξιος!κουνια που σε κουναγε....
Βγαλατε και εσεις τα συμπερασματα σας αμεσως?
Αντιθετη αποψη του περνουμε το κεφαλι?
Ποιος εχει μισος?
Ποιος ειναι αυταρχικος?
Εχεται πληρη γνωση για τα παντα?
Η "συμφερων"?

Ευχαριστω πολυ!
ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

:grandpa::grinning-smiley-043

ΚΥΡΙΕ ΣΧΙΖΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΠΑΝΤΑ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΕ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Δεν χρειάζεται να υψώνουμε τους τόνους. Γιατί θεωρείς πως όσα γράφηκαν απευθύνονται σε εσένα προσωπικώς; Δεν βλέπω -να με διορθώσεις εάν κάνω λάθος- να σε χαρακτήρισε, εσένα ή οικείους σου κάπως, ο οποιοσδήποτε.

Επίσης ο κάθε συντονιστής άλλης κατηγορίας μετέχει στην κατηγορία αυτή ως απλό μέλος που εκφράζει απόψεις, τηρώντας τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Προς τι λοιπόν η υπόμνηση της ιδιότητας αυτή του συνομιλητή μας;

Κυριε MOUKIOUROUFIS KOSTAS,
γιατι δεν εκπλησσομαι που απαντησατε αμεσως μετα?
Ποιες αποψεις?ποιοι ειναι οι αβουλοι?Καναπεδατος παντως δεν ημουν εκεινη την εποχη,αφου εκεινη την ωρα εβγαινα απο την κοιλια τις μανας μου μεσα στο περιπολικο,που ασθενοφορο...ο πατερας και τα ανιψια στο Πολυτεχνειο, αυτα μεσα αυτος απεξω.
Του την ειπα αργοτερα οταν εμαθα...δεν ησουν εκει...μα εσυ εισαι δεξιος!κουνια που σε κουναγε....
Βγαλατε και εσεις τα συμπερασματα σας αμεσως?
Αντιθετη αποψη του περνουμε το κεφαλι?
Ποιος εχει μισος?
Ποιος ειναι αυταρχικος?
Εχεται πληρη γνωση για τα παντα?
Η "συμφερων"?

Ευχαριστω πολυ!
ΣΧΙΖΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ.

:grandpa::grinning-smiley-043

Οι "άβουλοι" είναι όλοι αυτοί που βλέπουμε γύρω μας να υιοθετούν την ηττοπαθέστερη των στάσεων σε καιρούς εξαιρετικά δύσκολους για την ίδια τους την ύπαρξη ακόμα. Είναι όλοι αυτοί που εκ πεποιθήσεως δεν εναντιώνονται στις αντιλαϊκές πολιτικές, τους κλέβουν και σιωπούν, δεν απεργούν (γιατί λέει οι εργάτες στα εργοστάσια μόνο απεργούν και κανείς άλλος), είναι αυτοί που θα υπομείνουν τα χειρότερα αλλά ποτέ δεν θα μιλήσουν γιατί έμαθαν να ζουν υποταγμένοι στους άρχοντες, σαν εκ γενετής δούλοι.
Οποιαδήποτε φωνή διαμαρτυρίας συνιστά κομουνιστική συμπεριφορά για αυτούς, και φυσικά είναι ό,τι πιο γελοίο.
Είναι αυτοί που έχουν για όλα άποψη χωρίς ποτέ να έχουν κατέβει στο πεζοδρόμιο, χωρίς ποτέ να διεκδίκησαν κάτι παρά μόνο την ήσυχη βολή τους.
Μην σας εκπλήσει αυτό που λέω, στις μέρες είναι πολύ περισσότεροι όλοι αυτοί από κάθε φορά. Είναι όμως διαχρονικοί.
Οι πεποιθήσεις τους αυστηρά συντηριτικές. Το ίδιο και οι επαφές τους. Control freaks, αν έχετε ακουστά. Σκυμένα ανθρωπάκια στις άνωθεν βουλές...

Η άποψή τους για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου παγιωμένη... Αλήτες που έκαναν φασαρία, που ούτε καν χτυπήθηκαν, ούτε θύματα είχαν και που ο λαός υπέκυψε στις πιέσεις να αναγνωριστούν σαν ήρωες. Γιατί ο λαός είναι ηλίθιος κατά την γνώμη τους. Αυτοί έχουν γνώμη ο λαός κοιμάται μόνιμα...

Σπουδαίοι Έλληνες...

Last edited:
17 Νοέμβρη: και πάλι στη σφενδόνη (του Γ. Καραμπελιά)[ρήξη, φύλλο 23, 2007]

Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά, κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου, η 17η Νοεμβρίου του 1973, όπως επισήμως εορτάζεται είναι η πιο ανώδυνη.

Το γεγονός ότι επρόκειτο για μια εξέγερση που κράδαινε σημαίες ελληνικές, αγωνιζόμενη για την απελευθέρωση από τους στρατοκράτες και τα δεσμά της εξάρτησης, παραμένει στο περιθώριο.

Πρόκειται για εκείνη τη διάσταση των γεγονότων η οποία σήμερα καθίσταται ασύμβατη στα πλαίσια του καθεστωτικού εορτασμού, γιατί οι παγκοσμιοποιημένοι ολιγάρχες του τόπου έχουν στρατηγική τους τον εθνομηδενισμό.

Στο περιθώριο, επίσης, παραμένει και μιαν άλλη της διάσταση. Η χούντα πρώτη εισήγαγε τον καταναλωτικό ατομικισμό στην ελληνική κοινωνία. Ο καταμερισμός ήταν σαφής: Τα τανκ και οι χαφιέδες στις πλατείες, ο λαός στα σούπερ-μάρκετ. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου βρισκόταν στον αντίποδα. Δεν ήταν μόνο μια εξέγερση εναντίον του φόβου που προκαλούσε «ο χαφιές που μας ακολουθεί», μια κραυγή ελευθερίας στην καρδιά της πρωτεύουσας. Ήταν και μια άρνηση αυτού του συμπληρωματικού ως προς την τρομοκρατία ατομικισμού. Ο κόσμος της χούντας, τα «είδη εξηλεκτρισμού», τα πλυντήρια, οι τηλεοράσεις και τα σήριαλ από τη μια, και το ελεύθερο Πολυτεχνείο, μια αντιστασιακή και προπάντων συλλογική εκδοχή του «εμείς» απ’ την άλλη.

Είκοσι χρόνια αργότερα, ό,τι δεν κατάφεραν τα τανκς επετεύχθη μέσω του δανεισμού των «banks»! Ό,τι εισήγαγε η χούντα έχει εξελιχθεί, στην ύστερη μεταπολίτευση, σ’ έναν απολύτως κυρίαρχο τρόπο ζωής. Πολιτικός και ιδεολογικός φορέας, μάλιστα, αυτής της μεταστροφής υπήρξε εκείνη η δύναμη που σηματοδότησε την καθεστωτική εκτροπή της “γενιάς του Πολυτεχνείου”: η εκσυγχρονιστική Αριστερά.

Αμείλικτη η διαλεκτική της Ιστορίας και σισύφειο το έργο των εξεγέρσεων! Σήμερα πρέπει να βαδίσουμε και πάλι τον δρόμο προς την ελευθερία. Γι’ αυτό και θα περπατήσουμε σιωπηλοί στην πορεία, έχοντας στον νου μας τα λόγια του ποιητή:

‛Οταν ακούω σάλπιγγες και θούρια
Λόγους ατέλειωτους ύμνους και κρότους
Όταν ακούω να μιλούν για την ελευθερία
Για νόμους ευαγγέλια και μια ζωή με τάξη
[ ] Εγώ πάντα σωπαίνω.
Μα κάποτε που η κρύα σιωπή θα περιβρέχει τη γη.
Κάποτε που θα στερέψουν οι άσημες φλυαρίες
Κι όλοι τους θα προσμένουνε σίγουρα τη φωνή
Θ’ ανοίξω το στόμα μου. Θα γεμίσουν οι κήποι με καταρράκτες
Στις ίδιες βρώμικες αυλές τα οπλοστάσια
Οι νέοι έξαλλοι θ’ ακολουθούν με στίχους χωρίς ύμνους
Ούτε υποταγή στην τρομερή εξουσία.
(Μ. Κατσαρός, Κατά Σαδδουκαίων)

Επίκαιρο και φέτος και θίγει και μερικές ακόμα λεπτομέρειες,πού τά παραδοσιακά Κομματα τίς ξεχνάνε............

Τριαντα τεσσερα χρονια μετα ας ρωτησουμε ποιοι και γιατι ηταν στην Νομικη και στο Πολυτεχνειο?Αν εξαιρεσουμε ενα ποσοστο συμμετεχοντων που ηταν στρατευμενοι στην Αριστερα και ηξεραν γιατι ηταν εκει ,οι περισσοτεροι απο τους υπολοιπους η δεν ηξεραν ,η απλα πηγαν για συγκεκριμενο λογο,ασχετο με το Πολυτεχνειο.Και βεβαια ολοι αυτοι οταν ηθελαν να φυγουν ,για τους δικους τους λογους,βρηκαν τις πορτες κλειδωμενες απο μεσα.Αλλα η `17 Νοεμβρη εφερε μετα την πιο σκοτεινη δικτατορια,που η Παπαδουπουλικη δικτατορια εμοιαζε παιδικη χαρα,και μετα 9 μηνες ηρθε η δημοκρατια αλλα μαζι με την Κυπριακη τραγωδια.Προσωπικα πιστευω οτι αν δεν υπηρχε το Κυπριακο και η εθνικη καταστροφη ,ο Ανδρουτσοπουλος-Ιωαννιδης δεν θα φευγαν τοσο ευκολα και θα ταλαιπωρουσαν τον τοπο.Μετα την επιβολη του Ιωαννιδη τι εγινε η αντισταση?

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ Η ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΤΑΞΙΚΑ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΗ ΤΑΞΗ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑΝΑΙ ΕΚΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΒΕΡΝΙΚΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΘΗΚΕ ΔΕΟΝΤΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΑΒΗΧΤΗΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΩΣΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.

Τριαντα τεσσερα χρονια μετα ας ρωτησουμε ποιοι και γιατι ηταν στην Νομικη και στο Πολυτεχνειο?Αν εξαιρεσουμε ενα ποσοστο συμμετεχοντων που ηταν στρατευμενοι στην Αριστερα και ηξεραν γιατι ηταν εκει ,οι περισσοτεροι απο τους υπολοιπους η δεν ηξεραν ,η απλα πηγαν για συγκεκριμενο λογο,ασχετο με το Πολυτεχνειο.Και βεβαια ολοι αυτοι οταν ηθελαν να φυγουν ,για τους δικους τους λογους,βρηκαν τις πορτες κλειδωμενες απο μεσα.Αλλα η `17 Νοεμβρη εφερε μετα την πιο σκοτεινη δικτατορια,που η Παπαδουπουλικη δικτατορια εμοιαζε παιδικη χαρα,και μετα 9 μηνες ηρθε η δημοκρατια αλλα μαζι με την Κυπριακη τραγωδια.Προσωπικα πιστευω οτι αν δεν υπηρχε το Κυπριακο και η εθνικη καταστροφη ,ο Ανδρουτσοπουλος-Ιωαννιδης δεν θα φευγαν τοσο ευκολα και θα ταλαιπωρουσαν τον τοπο.Μετα την επιβολη του Ιωαννιδη τι εγινε η αντισταση?

Να το σχολιάσω ή θα φάω μπαν?

Να το σχολιάσω ή θα φάω μπαν?
ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΚΟΠΕΥΩ Ν ΑΝΟΙΞΩ ΝΕΟ ΘΡΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ-ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ. ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΛΙΟ.

Οι φονιαδες και ανανδροι βασανιστες και λοιπα υποκειμενα δεν εχουν χρωμα,η μαλλον εχουν πολλα.Δημητρη Θ,εγω προσωπικα δεν εχω προβλημα να το σχολιασεις,ουτε ειμαι απο εκεινους που ζητουν την διαγραφη των μηνυματων,γιατι αυτα εκφραζουν αυτους που τα γραφουν και οχι αυτους που τα διαβαζουν.Τωρα αν εσυ μετα οσα εγραψα καταλαβες ,οτι υπερασπιζομαι την <Εθνοσωτηριον επαναστασιν> η εγω δεν εκφρασθηκα σωστα η εσυ δεν καταλαβες σωστα

Παιδιά να ρωτήσω κι εγώ κάτι...μετά απ όλα αυτά που γράφτηκαν μέχρι στιγμής.
Υπάρχει πραγματικά κανείς που να πιστεύει οτι η εξέγερση του Πολυτεχνείου..έριξε την "Χούντα";