Καλορίζικο!
Απο Κινα δηλαδή?
Με τι τους είπες να το στείλουν?
Δεν παιζει πχ wav αρχεια 24/192. Δεν του εχω βρει επισης να του βαλω DSD αρχεια και δεν ξερω αν θα τα παιξει (υποθετω οχι), το 400 τα παιζει αυτα ?
Ευχαριστώ.
Με EMS φυσικά. Τελικά, έχω κάνει συλλογή από scaler. HQV Vida και QDEO Marvell στην led/lcd (συνδεδεμένη με τον AV receiver) και VXP τώρα στην plasma. Παρεμπιπτόντως και ο scaler του ps3 κάνει πολύ καλή δουλειά. Τώρα η νέα «μόδα» είναι ο darbee (http://www.oppodigital.com/blu-ray-bdp-103/blu-ray-BDP-103D-Overview.aspx). Έτυχε να δω προβολή στο φετινό AudioVideoShow (Projecting &Sounding ART).
Φίλε knick, ρίξε μια εδώ:
http://dsd-guide.com/free-downloads
Ευχαριστώ πολύ. Μιας και βλεπω οτι το παραγγειλες, θα μας πεις, οταν με το καλο το παραλαβεις, αν οντως παιζει DSD αρχεια οπως λεει το τελευταιο (?) firmware ? Μου φαινεται παντως απιστευτο να το κανει χωρις εξωτερικο DAC.
Καλορίζικο,
εάν δεν σου κάνει κόπο όταν δείς το τελικό κόστος σε ευρώ (προϊόν + μεταφορικά) στείλτο να το γνωρίζουμε.
Το Οppo εχει ενσωματωμενo ΦΟΒΕΡΟ DAC (τουλαχιστον τα τελευταια μοντελα που ξερω, 103 και 105) γι αυτο και τα παιζει. Μου κανει εντυπωση να εχει τετοια DAC το Α400, υποθετω οτι απλα ενσωματωνει ενα software DSD player και στελνει το σημα σε εξωτερικο DAC.Το έχω δεί το Α-400 να παίζει DSD σε φίλο που το έχει με το τελευταίο firmware. DSD αρχεία πάντως παίζει και το Oppo μου και χωρίς DAC αφού δεν έχω...
Συμφωνω με τα λεγομενα σου, οσο για το A400 υποθετω οτι δουλευει αντιθετα απο οτι λες, βλ την απαντηση μου στο φιλο MadPax αμεσως παραπανω.knick, δεν νομίζω να μην παίζει DSD από τη στιγμή που το διαφημίζουν. Το θέμα είναι το πως τα παίζει... Όπως είναι αυτούσιο ή υποβιβάζει το sample rate στα 192000 Hz; Το τέλειο θα ήταν να μπορούσες να συνδέσεις το laptop στην usb type B που διαθέτει και να λειτουργεί σαν usb dac. Κάτι τέτοιο θα κάνει το A-410 νομίζω. Επίσης θεωρώ ότι στα μελλοντικά media player αυτό θα είναι standard δυνατότητα για να κρατηθούν στην αγορά. Άντε να δούμε, όχι τίποτα άλλο, αλλά μήπως και πέσουν οι τιμές και στα "σκέτα" usb dac τα οποία εκμεταλλευόμενοι καταστάσεις, τα κοστολογούν υπερβολικά. Μια σταλιά πλακετίτσα έχουν στο εσωτερικό τους, τα περισσότερα με πασπαρτού υλικά - φασόν - και για να αγοράσεις ένα αξιοπρεπές, πρέπει να διαθέσεις 800+. Αν έχει και toroidal transformer, δεν γλιτώνεις το χιλιάρικο (με λίγες εξαιρέσεις, όπως TEAC, ASUS κτλ).
Συμφωνω με τα λεγομενα σου, οσο για το A400 υποθετω οτι δουλευει αντιθετα απο οτι λες, βλ την απαντηση μου στο φιλο MadPax αμεσως παραπανω.
Στο Ιντερνετ κυκλοφορουν 2-3 software players που διαβαζουν DAC, kaι ειναι ακριβοι. Κατεβασα εναν δοκιμαστικα, φορτωσα ενα DSD αρχειο, εδειχνε να το αναγνωριζει και να το παιζει κανονικα αλλα εγω φυσικα δεν ακουγα τιποτα γιατι η ταπεινη καρτα ηχου του PC μου δεν καταλαβαινε γρι τι ηταν αυτο που της "ερχοταν".
Anyway, στο ζητημα αυτο περιμενουμε εντυπωσεις απο καποιον που το δοκιμασε στην πραξη να μας πει πως κ γιατι.
Το Οppo εχει ενσωματωμενo ΦΟΒΕΡΟ DAC (τουλαχιστον τα τελευταια μοντελα που ξερω, 103 και 105) γι αυτο και τα παιζει. Μου κανει εντυπωση να εχει τετοια DAC το Α400, υποθετω οτι απλα ενσωματωνει ενα software DSD player και στελνει το σημα σε εξωτερικο DAC.
Aληθεια, στο φιλο σου πως επαιζε ? εννοω με τι ειδους συνδεσεις και μηχανηματα πλν του Α400 ?
Φίλε knick, δεν έχω καταλάβει μάλλον τι ακριβώς εννοείς όταν λες για σύνδεση με εξωτερικό dac. Δηλαδή, εγώ για παράδειγμα που έχω τον pioneer A-70 (SABRE32 32/192), να χρησιμοποιήσω το A-400 αντί του laptop (jriver/wasapi-Foobar/asio pioneer) και να το συνδέσω από την digital coaxial με την digital coaxial input του A-70; Ακόμη και αν γίνεται όμως, πιο το νόημα τη στιγμή που ο Α-70 δέχεται μέχρι 192 από τις ψηφιακές εισόδους; Αν πάλι διαθέτεις dac το οποίο υποστηρίζει μεγαλύτερο sample rate του 192, ποιος ο λόγος να παρεμβάλλεται στην πορεία του σήματος το popcorn; Εγώ νομίζω ότι ο ενδεδειγμένος τρόπος για σωστή (bitperfectμεταφορά του σήματος από το popcorn, προς τον ενισχυτή (για audio/stereo ακρόαση), είναι η σύνδεση με RCA (αναλογικά δηλαδή). Κατά την αναπαραγωγή DSD με jriver (καταπληκτικό) και Α-70, αν δεν έχεις ρυθμίσει το πρόγραμμα για sample rate άνω του 192 να το υποβιβάζει σε 192 ή λιγότερο, σου ζητάει να το κάνει αυτόματα. Αυτό συμβαίνει γιατί ο sabre32 του Α-70, είναι ρυθμισμένος να δέχεται μέχρι 192. Σε άλλα dac που έχει τοποθετηθεί, το ξεπερνάει με άνεση. Εν τω μεταξύ στο site της cloudmedia γράφουν: "Direct Stream Digital
Enjoy better than CD audio quality with DSD codec support on the A-400! DSD stores music data in 1-bit and a sampling rate of 2.8224Mhz which is 64 times the CD Audio sampling rate of 44.1 kHz.
No more expensive DAC or additional equipment, Popcorn Hour A-400 is all you ever need for high quality video and audio media".
Αν είναι λάθος το σκεπτικό μου, διορθώστε με. Εξάλλου όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το φοβερό αυτό χόμπι του stereo audio/home cinema μονίμως στο ψάξιμο δεν είμαστε;
Σε ένα Sony STR-DB 840 QS με ένα σετάκι Crystal Audio TX, δεν κοίταξα από πίσω να δω συνδέσεις, DAC εξωτερικό δεν έχει, αλλά μια χαρά μου ακουγόταν το αποτέλεσμα. Το δικό μου το Oppo είναι το 93, δεν έχει τα DAC των καλύτερων 95/105 ούτε κι εγώ έχω εξωτερικό DAC.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.