PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Καλησπερα σε ολους.Εχω ενα HTPC.Ας το ονομασουμε HTPC δηλαδη,γιατι επει της ουσιας ειναι ενα desktop στο σαλονι:) Το εχω ως player για ταινιες περισσοτερο αλλα και για μουσικη πανω στον yamaha 661.Επειδη ειναι λιγο φασαριοζικο το κουτι παραλληλα με τη χρηση του projector,ειναι μια καλη λυση το συγκεκριμενο Media player?Θα παιζει αριστα τις ταινιουλες και των 12gb για παραδειγμα full HD?Εκανα μια ερωτηση παρεπιπτοντως στο cloumedia για το κωδικο που εληξε αν θα ξαναβγει προσφορα και μου εστειλαν μια προσφορα(κωδικο) που μου ερχεται 195 ευρω με τα μεταφορικα μαζι.Αξιζει τα λεφτα του αυτο το εργαλειακι?

Σε λίγες ημέρες θα γράψω εντυπώσεις Chrispir, αλλά να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει πρόβλημα σε ταινίες με υψηλό bitrate (ακόμη και άνω των 20gb). Απ´ότι έχουμε διαβάσει όμως από άλλους φίλους, έχει ένα θέμα με το Dolby TRUE-HD αλλά οι ταινίες με TRUE-HD αντί για DTS-MA/HD είναι ελάχιστες... Σκέψου ότι το media player που έχω εγώ είναι πενταετίας, έχει επεξεργαστή της ίδιας εταιρείας (sigma designs / 8635), καθώς και firmware της popcorn (110) και τις παίζει εντελώς αβίαστα (με DTS Core όμως). Εν τω μεταξύ θα έχεις και καλύτερο upscalling και πιο ομαλή και σωστή εικόνα στο 24p χωρίς να μπλέκεις με πολλές ρυθμίσεις όπως εγώ με τον mpc-hc/madVR (αν και έχω καταφέρει και με mpc-hc και με jriver να έχω πολύ καλό 24p μετά από πολύ ψάξιμο και αρκετή ώρα στο pc).

Ωραια λοιπον εκανα και εγω την παραγγελια για το μηχανακι Α400.Θα μου το στειλουν βεβαια μετα τις 20 λογω μεγαλης ζητησης.Το format Dolby True HD δεν το πολυσυνανταμε οποτε θεωρειται μικρο ελλατωματακι.Επισης και σαν μουσικο player φανταζομαι θα κανει τη δουλιτσα του καλα.Περιμενω τις εντυπωσεις σου Dim

DIM3000C6 (Δημητρη ?)
Αν μου επιβεβαιωσεις οτι παιζει dsd αρχεια, το χτυπησα κι εγω. Μονο αυτο με κραταει. Εδω το παλιο Α210 που εχω και παιζει τα παντα απο εικονα και αψογα (ασυμπιεστα Βluray σε iso [εννοειται με τα μενου τους κλπ] και ασυμπιεστα mkv)

DIM3000C6 (Δημητρη ?)
Αν μου επιβεβαιωσεις οτι παιζει dsd αρχεια, το χτυπησα κι εγω. Μονο αυτο με κραταει. Εδω το παλιο Α210 που εχω και παιζει τα παντα απο εικονα και αψογα (ασυμπιεστα Βluray σε iso [εννοειται με τα μενου τους κλπ] και ασυμπιεστα mkv)
Για να δούμε, στο mail που μου έστειλαν, έγραφαν ότι θα το έχω 13/12. Άρα μέσα στο ΣΚ θα κάνω post.

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Αυτο παιζει κανονικα τους 3D υποτιτλους; Γιατι αν παιζει τοτε μαλλον δεν ειναι το προβλημα της Sigma οπως λεει η HDi για τα Dune.

Οταν σου ερθει γραψε μας ποσο σου πηγε ολα μαζι συνολο.

Last edited:
Re: Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Αυτο παιζει κανονικα τους 3D υποτιτλους; Γιατι αν παιζει τοτε μαλλον δεν ειναι το προβλημα της Sigma οπως λεει η HDi για τα Dune.

To ιδιο θεμα εχει...
Θεμα sdk είναι ...
Αν σκεφτεις οτι σε 1-2 χρονακια θα εχουμε ξεκαθαρο προτυπο 4κ , μάλλον θα περιμενουμε τις νεες φουρνιές που (του κερατά) θα εχουν λύσει τα προβλήματα αυτά.

Α καταλαβα, γι´αυτο κατι διαβασα οτι κανει πειραματα με intel τσιπακια η HDi γιατι εφαγε τα μουτρα της με τα 3D της Sigma.

Α καταλαβα, γι´αυτο κατι διαβασα οτι κανει πειραματα με intel τσιπακια η HDi γιατι εφαγε τα μουτρα της με τα 3D της Sigma.

Σκ@τ@ πειράματα κάνει.
Εδω στο facebook ανακοινωσαν οτι το 3d max τελικά δεν θα εχει optical drive λογω cinavia.
Δεν ξερουν τι τους γίνεται...
Πολυ αμφιβάλλω αν δοκιμάζουν intel.

Τοτε τι 3D max ειναι; μας δουλευουν; προβλεπω λουκετο.

Τελικά δεν το έφεραν την Παρασκευή. Κάτι άλλο που παρατήρησα. Στο επίσημο της cloudmedia, στα specs του A-400, δεν υπάρχει το DolbyD/DolbyD TRUE HD στο audio passthrough. Νομίζω ότι αυτό δεν ήταν πάντα έτσι. Μήπως είδαν ότι δεν βγάζουν άκρη με το θέμα και το παρατησαν; Τουλάχιστον όμως, να στέλνει απλό (lossy ) AC-3.

Τελικά δεν το έφεραν την Παρασκευή. Κάτι άλλο που παρατήρησα. Στο επίσημο της cloudmedia, στα specs του A-400, δεν υπάρχει το DolbyD/DolbyD TRUE HD στο audio passthrough. Νομίζω ότι αυτό δεν ήταν πάντα έτσι. Μήπως είδαν ότι δεν βγάζουν άκρη με το θέμα και το παρατησαν; Τουλάχιστον όμως, να στέλνει απλό (lossy ) AC-3.

Δεν νομιζω να εχεις πρόβλημα...

Μακάρι... Εν τω μεταξύ, πρόσεξα ότι στα specs/decoder υπάρχει και το DSD. Άρα λογικά αποκωδικοποιεί και το στέλνει στον ενισχυτή όπως πρέπει (έτοιμο και χωρίς downsampling). Μην ξεχνάμε ότι και στα sacd player, αναλογικά κάνεις τη σύνδεση με τον ενισχυτή - είτε 2.0, είτε 5.1 και μόνο σε λίγες εξαιρέσεις μπορείς και με hdmi (SONY, ONKYO κτλ).

Μακάρι... Εν τω μεταξύ, πρόσεξα ότι στα specs/decoder υπάρχει και το DSD. Άρα λογικά αποκωδικοποιεί και το στέλνει στον ενισχυτή όπως πρέπει (έτοιμο και χωρίς downsampling). Μην ξεχνάμε ότι και στα sacd player, αναλογικά κάνεις τη σύνδεση με τον ενισχυτή - είτε 2.0, είτε 5.1 και μόνο σε λίγες εξαιρέσεις μπορείς και με hdmi (SONY, ONKYO κτλ).
Τελικα, μαλλον εχεις δικιο Δημητρη (σωστο το "Δημητρη"?). Πιθανοτατα διαβαζει και αποκωδικοποιει ολα τα audio αρχεια (και τα dsd) και μπορει να τα στειλει στον ενισχυτη ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ μεσω της διπλης αναλογικης εξοδου RCA που εχει. Δεν το ειχα "πιασει" εξ αρχης, σε ευχαριστώ. Εχει παντως και ψηφιακη εξοδο (coaxial). To θεμα ειναι πόσο καλα κανει αυτην την ψηφιοαναλογικη μετετροπη (δλδ τι ειδους σχετικο τσιπ χρησιμοποιει) δεδομενου οτι ανακοινωθηκε ηδη απο 3μηνου μια πιο audiophile εκδοση του, το Α410 Pro με αγνωστη ακομα τιμη (ΔΕΝ κυκλοφορησε ακομα) αλλα πολυ πιο τσουχτερη (λιγο κατω απο χιλιαρικο...)
Σχετικο thread εδώ.

Last edited:
Απάντηση: Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Τελικα, μαλλον εχεις δικιο Δημητρη (σωστο το "Δημητρη"?). Πιθανοτατα διαβαζει και αποκωδικοποιει ολα τα audio αρχεια (και τα dsd) και μπορει να τα στειλει στον ενισχυτη ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ μεσω της διπλης αναλογικης εξοδου RCA που εχει. Δεν το ειχα "πιασει" εξ αρχης, σε ευχαριστώ. Εχει παντως και ψηφιακη εξοδο (coaxial). To θεμα ειναι πόσο καλα κανει αυτην την ψηφιοαναλογικη μετετροπη (δλδ τι ειδους σχετικο τσιπ χρησιμοποιει) δεδομενου οτι ανακοινωθηκε ηδη απο 3μηνου μια πιο audiophile εκδοση του, το Α410 Pro με αγνωστη ακομα τιμη (ΔΕΝ κυκλοφορησε ακομα) αλλα πολυ πιο τσουχτερη (λιγο κατω απο χιλιαρικο...)
Σχετικο thread εδώ.

Το 410 knick (Νίκος;) πρέπει να είναι φοβερό μηχάνημα, αλλά τα σχεδόν 1000 ευρώ πράγματι είναι πολλά, παρόλο που απ´ότι φαίνεται θα έχει φροντισμένη τροφοδοσία και ξεχωριστή κάρτα usb dac. Είμαι της άποψης ότι, καλό είναι το usb dac να είναι ξεχωριστή συσκευή γιατί τα τσιπάκια εξελίσσονται συνεχώς (έτσι δεν θα "παντρεύεσαι" μια συσκευή με ένα ενσωματωμένο και παρωχημένο usb dac) και επίσης καλό (και σωστό) είναι να μην επενδύεις πολλά σε usb dac γιατί ο κυριότερος συμβιβασμός που κάνεις με ένα φτηνό έχει να κάνει με την τροφοδοσία. Βέβαια εγώ αγόρασα τον A-70, αλλά το sabre32 είναι αυτή τη στιγμή state of the art. Ένα dac magic 100 ή κάποιο από τα καινούργια της meridian (explorer/director), νομίζω ότι είναι Ok.
Δημήτρης

Το παρελαβα χτες το μεσημέρι. ΟΛΑ ΟΚ (καμία δυσάρεστη έκπληξη δηλαδή). Με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω εντυπώσεις.

Το παρελαβα χτες το μεσημέρι. ΟΛΑ ΟΚ (καμία δυσάρεστη έκπληξη δηλαδή). Με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω εντυπώσεις.
Δημητρη, με γεια, να το ευχαριστηθεις και να το χαρεις (ελπιζω να μη σου βγαλει προβληματα).
Εννοειται οτι περιμενουμε εντυπωσεις....
Προσωπικα θα ηθελα να ξερω
1) αν παιζει BD iso (παιζει σιγουρα, αλλα λεμε...)
2) αν παιζει BD 3D iso
3) αν παιζει ολα τα HD audio αρχεια (wav και flac, και μεχρι ποια συχνοτητα δειγματοληψιας)
και
4) (κυριως αυτο) αν παιζει DSD αρχεια και με ποιά συνδεση
5) ποια ηταν η τελικη τιμη ? με το τελωνειο προβλημα ? με τι μεταφορικη το ζητησες ή με ποια στο εστειλαν τελικα ?

Ευχαριστώ προκαταβολικα
Νικος

Φίλε Knick,
Καταρχήν, θέλω να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από το a-400. Πολύ καλή εικόνα, όντος καλύτερη από αυτό που είχα με τον sd8635 (αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση). Η πιο μεγάλη διαφορά φαίνεται στις HD ταινίες χαμηλού bitrate (βλ. YIFI), όπως και στο upscalling στα DVDRip. Αρχικά το συνέδεσα στο κυρίως συστηματάκι που έχω (Samsung UE55C7000/ONKYO 809 συνδεδεμένος με τον Α-70 για το τελικό στάδιο στα δύο front). Συγκριτικά με το laptop που χρησιμοποιώ (hp, radeon 7xxx2g) και έτσι όπως είναι σεταρισμένο (mpc-hc+lav+madVR και jriver+madVR), δεν είδα μεγάλη διαφορά στην εικόνα (στην ευκρίνεια ας πούμε, στα χρώματα δεν μπορώ να κάνω σύγκριση), ούτε καν στο κινηματογραφικό καρέ (24p) το οποίο για μένα είναι το πιο βασικό. Ίσως να υπάρχει διαφορά στις ταινίες που έχουν 25,29 κτλ. Φυσικά έχω ρυθμισμένο το pc να στέλνει 23hz και οι players κάνουν την αλλαγή αυτόματα (ανάλογα το framerate). DTS-MA bitstream – OK. DD TRUE-HD δεν το δοκίμασα γιατί δεν είχα τέτοιο αρχείο στο σκληρό που χρησιμοποιούσα εκείνη τη στιγμή. Τώρα όσον αφορά το DSD. Το a-400 ήρθε με firmware Απριλίου και αρχικά ούτε καν τα «έβλεπε» τα dsf/dff. Του έβαλα έναν 2,5 εσωτερικό σκληρό, του έκανε format και στη συνέχεια εγκατέστησε ένα fw του Νοεμβρίου και έπειτα ένα του Δεκεμβρίου (on line). Μετά από αυτό έπαιζε dsd κανονικότατα και όπως ήταν συνδεδεμένο με hdmi με τον onkyo, στο info display έβλεπα 24/176. Έκανε downsampling δηλαδή. Τα flac 24/192 τα έπαιζε όπως ήταν. Όπως το είχα προβλέψει. Κύριοι, αν δεν έχετε pioneer lx87 δεν θα δείτε από hdmi παραπάνω από 24/176. Κανένα πρόβλημα όμως, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η hdmi δεν είναι και ότι καλύτερο για stereo. Ακολούθησε σύνδεση με την plasma στο άλλο δωμάτιο (απ´ευθείας με hdmi γιατί ο denon είναι τόσο παλιός που δεν έχει hdmi input), ενώ για τον ήχο προς τον ενισχυτή έβαλα ένα optical (άρα dts/dd-core πλέον). Επίσης, τον συνέδεσα και με ένα RCA από την δικάναλη αναλογική έξοδο του, προς την CD είσοδο του denon και στη συνέχεια έβαλα ένα κομμάτι σε dsd και άκουσα τον καλύτερο ήχο μέχρι στιγμής από τα συγκεκριμένα b&w m1. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος σύνδεσης για dsd (τουλάχιστον κατά την γνώμη μου). Σε αναπαραγωγή μέσω τοπικού δικτύου δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη και δεν με πολυενδιαφέρει. Εξάλλου υπάρχουν τόσες άλλες λύσεις (jriver,ps3ms,tversity κτλ).
Κατά τ´άλλα: BD iso OK. BD 3D iso δεν έχω. Παίζει όλα τα HD audio αρχεία και μέχρι 24/192 που μπορώ εγώ να τσεκάρω δεν κάνει downsampling.
Όσον αφορά την τιμή, όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post, όλα jet. To έστειλαν με EMS όπως είχα ζητήσει.
Τέλος, έπαθα πλάκα με το jukebox. Ούτε το jriver, αλλά ούτε και το windows media center/media browser συγκρίνεται με το jukebox του a-400. Δεν χρειάζεται να κάνεις μετονομασία στις ταινίες και γίνονται όλα με μία κίνηση. Awesome!