Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)
Φίλε Knick,
Καταρχήν, θέλω να πω ότι μέχρι στιγμής είμαι πολύ ευχαριστημένος από το a-400. Πολύ καλή εικόνα, όντος καλύτερη από αυτό που είχα με τον sd8635 (αλλά αυτό δεν αποτελεί είδηση). Η πιο μεγάλη διαφορά φαίνεται στις HD ταινίες χαμηλού bitrate (βλ. YIFI), όπως και στο upscalling στα DVDRip. Αρχικά το συνέδεσα στο κυρίως συστηματάκι που έχω (Samsung UE55C7000/ONKYO 809 συνδεδεμένος με τον Α-70 για το τελικό στάδιο στα δύο front). Συγκριτικά με το laptop που χρησιμοποιώ (hp, radeon 7xxx2g) και έτσι όπως είναι σεταρισμένο (mpc-hc+lav+madVR και jriver+madVR), δεν είδα μεγάλη διαφορά στην εικόνα (στην ευκρίνεια ας πούμε, στα χρώματα δεν μπορώ να κάνω σύγκριση), ούτε καν στο κινηματογραφικό καρέ (24p) το οποίο για μένα είναι το πιο βασικό. Ίσως να υπάρχει διαφορά στις ταινίες που έχουν 25,29 κτλ. Φυσικά έχω ρυθμισμένο το pc να στέλνει 23hz και οι players κάνουν την αλλαγή αυτόματα (ανάλογα το framerate). DTS-MA bitstream – OK. DD TRUE-HD δεν το δοκίμασα γιατί δεν είχα τέτοιο αρχείο στο σκληρό που χρησιμοποιούσα εκείνη τη στιγμή. Τώρα όσον αφορά το DSD. Το a-400 ήρθε με firmware Απριλίου και αρχικά ούτε καν τα «έβλεπε» τα dsf/dff. Του έβαλα έναν 2,5 εσωτερικό σκληρό, του έκανε format και στη συνέχεια εγκατέστησε ένα fw του Νοεμβρίου και έπειτα ένα του Δεκεμβρίου (on line). Μετά από αυτό έπαιζε dsd κανονικότατα και όπως ήταν συνδεδεμένο με hdmi με τον onkyo, στο info display έβλεπα 24/176. Έκανε downsampling δηλαδή. Τα flac 24/192 τα έπαιζε όπως ήταν. Όπως το είχα προβλέψει. Κύριοι, αν δεν έχετε pioneer lx87 δεν θα δείτε από hdmi παραπάνω από 24/176. Κανένα πρόβλημα όμως, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η hdmi δεν είναι και ότι καλύτερο για stereo. Ακολούθησε σύνδεση με την plasma στο άλλο δωμάτιο (απ´ευθείας με hdmi γιατί ο denon είναι τόσο παλιός που δεν έχει hdmi input), ενώ για τον ήχο προς τον ενισχυτή έβαλα ένα optical (άρα dts/dd-core πλέον). Επίσης, τον συνέδεσα και με ένα RCA από την δικάναλη αναλογική έξοδο του, προς την CD είσοδο του denon και στη συνέχεια έβαλα ένα κομμάτι σε dsd και άκουσα τον καλύτερο ήχο μέχρι στιγμής από τα συγκεκριμένα b&w m1. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος σύνδεσης για dsd (τουλάχιστον κατά την γνώμη μου). Σε αναπαραγωγή μέσω τοπικού δικτύου δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη και δεν με πολυενδιαφέρει. Εξάλλου υπάρχουν τόσες άλλες λύσεις (jriver,ps3ms,tversity κτλ).
Κατά τ´άλλα: BD iso OK. BD 3D iso δεν έχω. Παίζει όλα τα HD audio αρχεία και μέχρι 24/192 που μπορώ εγώ να τσεκάρω δεν κάνει downsampling.
Όσον αφορά την τιμή, όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο post, όλα jet. To έστειλαν με EMS όπως είχα ζητήσει.
Τέλος, έπαθα πλάκα με το jukebox. Ούτε το jriver, αλλά ούτε και το windows media center/media browser συγκρίνεται με το jukebox του a-400. Δεν χρειάζεται να κάνεις μετονομασία στις ταινίες και γίνονται όλα με μία κίνηση. Awesome!