PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Ακόμα ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο Α400 είναι το εξής:
καθώς παίζει η ταινία αν προσπαθήσω να αλλάξω υποτίτλους πάνω από 2 φόρες μπλοκάρει το σύστημα και δε παίζει καμία άλλη ταινία και θέλει επανεκκίνηση
καμία ιδέα τη μπορεί να φταίει;

Όπως διαβάζω στο φόρουμ τους, το αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες, όπως και πολλά από τα προβλήματα που περιγράφεις παραπάνω τα έχουν και άλλοι. Το πρόβλημα είναι η νέα "μηχανή" του firmware, και αφού δεν μπορούν να έχουν SDK από τη Sigma δεν μπορούν και να φτιάξουν τα προβλήματα.

Re: Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Ειδα το popcorn A410 απο φιλο που το παρελαβε χτες.Ειναι οπως ειδα λιγο πιο γρηγορο αποτο 400,απο θεμα ηχου δεν μπορεσα να καταλαβω διαφορες,(βεβαια δεν εχει καποιο καλο συστημα να το τεσταρει αλλα θα το κανω καποια στιγμη εγω για να σας πω εντυπωσεις).Δεν θυμηθηκα να βγαλω μια φωτο το firmware που φοραει για να δω εαν ειναι το ιδιο με το 400 μιας και στο φορουμ της εταιρειας καπου λεει οτι δεν φορανε το ιδιο.Γενικες εντυπωσεις λιγο πιο γρηγορο στην περιηγηση του μενου,σαν ποιοτητα προβολης ιδια καθως και ιδιο μενου και κουτι.Σημειωση οτι δεν του περασε τελωνειο με EMS.Στο declaration οι κινεζοι ειχαν γραψει αξια 40$ και επισυναψαν την αποδειξη με τα 290 $(τοσο ειχε με τα μεταφορικα αν θυμαμαι) μεσα στο κουτι.

Σημειωση οτι δεν του περασε τελωνειο με EMS.Στο declaration οι κινεζοι ειχαν γραψει αξια 40$ και επισυναψαν την αποδειξη με τα 290 $(τοσο ειχε με τα μεταφορικα αν θυμαμαι) μεσα στο κουτι.

Ας μην γινόμαστε προκλητικοί. Ότι γράφουμε, μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε. Εις βάρος μας είναι. Θέλει πολύ μυαλό; Δεν βλέπουμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας; Μετά ας μην παραπονιόμαστε αφού μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Η αφέλεια σήμερα δεν συγχωρείται. Φιλικά το λέω Chrispir και πιστεύω να έχεις καταλάβει τι εννοώ.

Ας μην γινόμαστε προκλητικοί. Ότι γράφουμε, μπορεί να το διαβάσει ο οποιοσδήποτε. Εις βάρος μας είναι. Θέλει πολύ μυαλό; Δεν βλέπουμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας; Μετά ας μην παραπονιόμαστε αφού μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας. Η αφέλεια σήμερα δεν συγχωρείται. Φιλικά το λέω Chrispir και πιστεύω να έχεις καταλάβει τι εννοώ.

Καταλαβω φιλε Dim τι εννοεις,αλλα μη νομιζεις οτι τα τελωνεια δεν γνωριζουν οτι ξαφνικα τα τελευταια χρονια ερχονται ολο "gift" απο το εξωτερικο προς Ελλαδα.Εχουν γραφτει απειρα ποστ πριν απο εμενα οχι μονο εδω και σε ασχετα με το xωρο φορουμ πχ ανταλλακτικα αυτοκινητων και αλλα ειδη.Θα μπορουσε να υπαρχει σχετικο νημα για παραδειγμα με θεμα αγορες εξωτερικου,και να μην αναφερω τιποτα εδω.Εν πασι περιπτωσι εαν θελουν οι διαχειριστες να διαγραψουν το παρον και το παραπανω σχολιο κανενα προβλημα αν τονισα παραπανω κατι που δεν επρεπε.

Ειδα το popcorn A410 απο φιλο που το παρελαβε χτες.Ειναι οπως ειδα λιγο πιο γρηγορο αποτο 400,απο θεμα ηχου δεν μπορεσα να καταλαβω διαφορες,(βεβαια δεν εχει καποιο καλο συστημα να το τεσταρει αλλα θα το κανω καποια στιγμη εγω για να σας πω εντυπωσεις).Δεν θυμηθηκα να βγαλω μια φωτο το firmware που φοραει για να δω εαν ειναι το ιδιο με το 400 μιας και στο φορουμ της εταιρειας καπου λεει οτι δεν φορανε το ιδιο.Γενικες εντυπωσεις λιγο πιο γρηγορο στην περιηγηση του μενου,σαν ποιοτητα προβολης ιδια καθως και ιδιο μενου και κουτι.Σημειωση οτι δεν του περασε τελωνειο με EMS.Στο declaration οι κινεζοι ειχαν γραψει αξια 40$ και επισυναψαν την αποδειξη με τα 290 $(τοσο ειχε με τα μεταφορικα αν θυμαμαι) μεσα στο κουτι.

Chris, ρώτησε το φίλο σου αν μπορείς, σε αναπαραγωγή flac 24/192, συνδεδεμένο με RCA (αναλογικά-STEREO) με τον ενισχυτή, πως ακούγεται; Δεν είναι τυχαίο αυτό που ρωτάω. Πες του να το τσεκάρει γιατί ουσιαστικά μόνο μ' αυτό το τρόπο σύνδεσης έχει αξία το ESS sabre. Με hdmi το jitter είναι αρκετά ψηλά και δεν ενδείκνυται.

Chris, ρώτησε το φίλο σου αν μπορείς, σε αναπαραγωγή flac 24/192, συνδεδεμένο με RCA (αναλογικά-STEREO) με τον ενισχυτή, πως ακούγεται; Δεν είναι τυχαίο αυτό που ρωτάω. Πες του να το τσεκάρει γιατί ουσιαστικά μόνο μ' αυτό το τρόπο σύνδεσης έχει αξία το ESS sabre. Με hdmi το jitter είναι αρκετά ψηλά και δεν ενδείκνυται.
DIΜ το πηρα ΣΚ και το δοκιμασα.Ευχαριστα και δυσαρεστα νεα.Τα δυσαρεστα ειναι οπως και το 400 δεν μπορω να το σεταρω στο router vdsl ZTE.Τα ευχαριστα ειναι οτι το μηχανημα ειναι αριστο στην εικονα οπως και το 400,πιο γρηγορη πλοηγηση,ειδικα κατα την επιλογη της αναπαραγωγης εως την αποκριση της εντολης.Στο κομματι του ηχου και DSD DFF αρχεια ηχου αλλα και flac που δοκιμασα,παραλληλα αναπαραγωγη απο το Α410 σε εξοδο HDMI και RCA σαφως ανωτερη αποδοση απο RCA.Σε κομματια που γνωριζω ακουσα καθαρα τις διαφορες.Δεν εχω κανενα σουπερ συστημα ,με αφησε ομως ιδιαιτερα ικανοποιημενο.Yamaha 661 + B&W 603S3 ειναι το setup για μουσικη(μαζι με τα υπολοιπα της σειρας για cinema).Για μενα ειναι πολυ καλη επιλογη DAC+Media player σε αυτο το budget

DIΜ το πηρα ΣΚ και το δοκιμασα.Ευχαριστα και δυσαρεστα νεα.Τα δυσαρεστα ειναι οπως και το 400 δεν μπορω να το σεταρω στο router vdsl ZTE.Τα ευχαριστα ειναι οτι το μηχανημα ειναι αριστο στην εικονα οπως και το 400,πιο γρηγορη πλοηγηση,ειδικα κατα την επιλογη της αναπαραγωγης εως την αποκριση της εντολης.Στο κομματι του ηχου και DSD DFF αρχεια ηχου αλλα και flac που δοκιμασα,παραλληλα αναπαραγωγη απο το Α410 σε εξοδο HDMI και RCA σαφως ανωτερη αποδοση απο RCA.Σε κομματια που γνωριζω ακουσα καθαρα τις διαφορες.Δεν εχω κανενα σουπερ συστημα ,με αφησε ομως ιδιαιτερα ικανοποιημενο.Yamaha 661 + B&W 603S3 ειναι το setup για μουσικη(μαζι με τα υπολοιπα της σειρας για cinema).Για μενα ειναι πολυ καλη επιλογη DAC+Media player σε αυτο το budget

Μάλιστα...Ενδιαφέρον! Πρέπει να το δοκιμάσουμε αυτό το μηχάνημα.......

Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Eίμαι πλέον και εγώ κάτοχος του Α410 οπότε ας μοιραστώ τις πρώτες μου εντυπώσεις. Ήρθε σε 12 μέρες από cloudmedia (χωρίς τελωνείο, με EMS).

Με δυσκόλεψε λίγο στο στήσιμο του δικτύου σε NFS shared folder από NAS Qnap 419P και αυτό γιατί δεν συνδέεται σε folder με κενό στο όνομα, πχ HD MOVIES, με ονομασία HDMOVIES όλα κανονικά! Αυτό μόνο σε NFS. Συνδέθηκε σε βιντεοπροβολέα optoma HD 82 μέσω Pionner LX73 και κυριολεκτικά έδωσε ρέστα. Άριστη,ποιότητα εικόνας ότι καλύτερο έχω δει σε media player με κίνηση ομαλότατη σε 24p. Σε χιλιάρι δίκτυο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα ΒD ISO. 3D δεν έχω οπότε δεν μπορώ να κάνω δοκιμές. Βέβαια full menu δεν υποστηρίζεται λόγω cinavia.

Μεγάλο ατού το NMJ όπου στήνει την media βιβλιοθήκη χωρίς την ανάγκη υπολογιστή. Υπάρχει και εφαρμογή σε ipad και android. Επίσης υπάρχουν και εφαρμογές remote control όπως αυτή όπου χειρίζεσαι το player και κάνεις navigation χωρίς την ανάγκη να ανοίξεις την τηλεόραση.

Ο ήχος του από RCA είναι επίσης άριστος λόγω του ESS sabre DAC, σε σημείο που κοντράρει στα ίσια το ξεχωριστό Wolfson DAC που έχω σε σύνδεση από toslink! To μόνο πρόβλημα είναι σε αρχεία flac 24/192 όπου
ακούγεται ένας θόρυβος - γρατζούνισμα όπως στα παλιούς δίσκους αλλά όπως διάβασα στο επίσημο forum είναι κάποιο bug του αλγόριθμου και θα διορθωθεί σε επόμενο firmware (το οποίο δεν είναι το ίδιο με του Α400).

Στα αρνητικά κάποια κόλπα που μου κάνει με την HDMI σύνδεση, κάποια στιγμιαία απώλεια στην εικόνα (blink) όταν κάνεις navigation στο μενού, αλλά διορθώνεται αν κλείσω και ξανανοίξω το ενισχυτή. Υποθέτω κάτι με το firmware και την συνεργασία με τον Pioneer έχει να κάνει. Όπως καταλάβατε το firmware θέλει ακόμη δουλίτσα αλλά μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! Popcorn είναι το μηχάνημα με αρχικό firmware (για Α410)

Συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και θεωρώ ότι για τα λεφτά του (220ευρώ ) είναι άριστη επιλογή!

Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Σε χιλιάρι δίκτυο δεν αντιμετώπισε πρόβλημα σε κανένα ΒD ISO. 3D δεν έχω οπότε δεν μπορώ να κάνω δοκιμές. Βέβαια full menu δεν υποστηρίζεται λόγω cinavia.

Αν ριπαρεις σε ISO ενα BD με ενα προγραμμα που αφαιρει τις προστασιες (και το Cinavia) πχ το AnyDVD, τοτε στο "σπασμενο" ISO θα δειχνει full menu ? Λογικα νομιζω ναι, τουλαχιστον στο Α-210 που εχω δειχνει παντα full menu στα BD ISO (που παιρνω με το AnyDVD). Πες μας τι γινεται ?

Το any DVD hd αφαιρεί την cinavia για αναπαραγωγή από συγκεκριμένους player από HTpc.
To νέα πλαυερ που δεν υποστηρίζουν full menu είτε υπάρχει cinavia είτε οχι δεν μπορούν να παίξουν full menu σε BD.

Το any DVD hd αφαιρεί την cinavia για αναπαραγωγή από συγκεκριμένους player από HTpc.
To νέα πλαυερ που δεν υποστηρίζουν full menu είτε υπάρχει cinavia είτε οχι δεν μπορούν να παίξουν full menu σε BD.

Ετσι ακριβώς.

OK παιδια ευχαριστώ. Αρα, στο θεμα εικονας, μπορω να μεινω ανετα στο Α-210 που διαβαζει μια χαρα BD-ISO. Για ηχο βλεπουμε....

Έκανα και εγω αγορά το Α410 γιατί με το mete8er αντιμετωπίζω προβλήματά performance με το drobo μου.

Για την ακριβεια δεν αφαιρει τπτ.

Απλως μπλοκαρει την λειτουργια αναγνωρισης cinavia του PC player

Μόλις σήμερα παρέλαβα το Α410... Παλιός χρήστης με C200 που άλλαξε σε mete8er και το μετάνιωσε.
Το Α410 πετάει κυριολεκτικά σε σχέση και με το C200 αλλά και με το mete8er.
Αθόρυβο, πέρασε όμορφα τήν ταινιοθήκη μου μαζί με τις σειρές σχεδόν ολοσωστα και απο αύριο θα το απολαυσω και με προβολες ταινίας κλπ.
Κάποια βαριά mkv (nas) που είχα και στο mete8er κόλλαγαν που και που, εδώ παιζουν νεράκι!

Μόλις σήμερα παρέλαβα το Α410... Παλιός χρήστης με C200 που άλλαξε σε mete8er και το μετάνιωσε.
Το Α410 πετάει κυριολεκτικά σε σχέση και με το C200 αλλά και με το mete8er.
Αθόρυβο, πέρασε όμορφα τήν ταινιοθήκη μου μαζί με τις σειρές σχεδόν ολοσωστα και απο αύριο θα το απολαυσω και με προβολες ταινίας κλπ.
Κάποια βαριά mkv (nas) που είχα και στο mete8er κόλλαγαν που και που, εδώ παιζουν νεράκι!

Καλορίζικο φίλε μου. Ενημέρωνέ μας που και που για τα θετικά και τα αρνητικά του.....

Παιδιά καλησπέρα και από εμένα!εχω το α-400 εδώ και πολλούς μήνες.σχεδον απο τότε που βγήκε.το είχα πάρει απο μαγαζί εξωτερικού και όλα καλά μέχρι εδώ!ξαφνικα δεν μου εμφανίζει τα widget και το ρολόι είναι βραδινό και ας είναι ημέρα και με λάθος ώρα!οτι και αν εχω κάνει το αποτέλεσμα ίδιο!πως μπορώ να το φτιάξω;