PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Γιατί, το 86ΧΧ που επέλεξε δεν έχει αντίστοιχα θέματα (που πάλι λένε ότι ειναι θέμα Sigma) ;

Πολυ φοβάμαι ότι τα νέα Sigma (86/89) έχουν γενικά θέματα

Και ή τα κυκλοφόρησαν νωρίς και ακόμα τα παλεύουν ή έχουν θέματα hardware που δεν θα λυθούν.

Το ότι η Dune πήγε στο μεγάλο σε Intel μπορει να συνηγορεί στο παραπάνω, κακο, σενάριο ή απλά να ειναι θέμα marketing.

Ιδωμεν...

ΥΓ Πάντως το να ασχολείσαι (χωρις καμια ""δημιουργικη πτυχη"") με τόσο ανωριμα μηχανάκια και κυρίως, ερασιτέχνες κατασκευαστές που δεν σέβονται τους πελάτες τους, ειναι ελαφρώς μαζοχιστικο....

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

(Πάω λίγο offtopic :)

Περίεργη η κίνηση της Dune (ίσως πάει για το XBMC ίσως για κάτι άλλο επιπλέον)..

Αλλά Intel και 24p??? άντε να δούμε..

(κλείνω το offtopic)..

Μακάρι να λυθούν τα προβλήματα του PCH, πέρα από όλα τα άλλα, για να μπορώ να το συστήνω ανεπιφύλακτα :grandpa:

Απάντηση: Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Γιατί, το 86ΧΧ που επέλεξε δεν έχει αντίστοιχα θέματα (που πάλι λένε ότι ειναι θέμα Sigma) ;

ΥΓ Πάντως το να ασχολείσαι (χωρις καμια ""δημιουργικη πτυχη"") με τόσο ανωριμα μηχανάκια και κυρίως, ερασιτέχνες κατασκευαστές που δεν σέβονται τους πελάτες τους, ειναι ελαφρώς μαζοχιστικο....

σωστά τα λες...

και με μία Pivos με μηχάνημα των $100 να το βελτιώνει συνεχώς και να προσεγγίζει επίπεδα ενός htpc... (μην πω για το Rasberry PI...)

H αληθεια ειναι οτι ολα τα στρατοπεδα ζοριζονται.
Τα htpc μονο κομψα δεν ειναι και πλέον μπαινει cinavia και στo software αναπαραγωγής.Kαι παλιές εκδοσεις να κρατησει καποιος, ειναι σιγουρο οτι σε μελλοντικα δισκάκια θα υπάρχει πρόβλημα.Δεν αναφέρω τα περι "a mind on it's own" στο θεμα της σταθερης αναπαραγωγής .. (ουπς, μου ξέφυγε)
Τα media players μπορουν να τα πανε ΑΨΟΓΑ σε 2d bd.iso με τα περσινά μοντέλα.Δικτυο , hd audio , full menus κτλ
Στα φετινα με το 3d γινεται λίγο μπαχαλο.Δεν τα παιζουν σωστα , χωρις μενου , θεματα με hd audio κτλ.
Να δω τι θα κανει και η dune με το max 3d και τον intel ce σε οτι εχει να κανει με κινηση και hd audio.
To cinavia , μας κατεστρεψε το σαλόνι ... (προσωρινά ελπίζω)

πλέον μπαινει cinavia και στo software αναπαραγωγής.Kαι παλιές εκδοσεις να κρατησει καποιος, ειναι σιγουρο οτι σε μελλοντικα δισκάκια θα υπάρχει πρόβλημα

To cinavia , μας κατεστρεψε το σαλόνι ... (προσωρινά ελπίζω)

Διαφωνώ.

Με έκδοση TMT ενος και πλέον έτους δεν είχα πρόβλημα σε κανένα τρέχον δισκακι.

Η ανάγκη update του software ήταν μεγαλη όσο το BD ήταν στα σπαργανα.

Πλέον έχει περιοριστεί δραματικα.

Επιφυλασσομαι δε για σύγκριση ποιότητας. Γιατί χωρίς αυτή τη βάση δεν έχει καν νόημα η κουβέντα.

Εννοείται πως το επόμενο βήμα ειναι ενα κέλυφος τύπου mymovies. Εξ ου ίσως και η κίνηση της Dune με Intel.

Αυτο φυσικα δεν αναιρεί την απαράδεκτη τρέχουσα κατάσταση.

Στο εξωτερικό δεν πάει έτσι πάντως....
Δεν δίνουν πια σημασία σε gigabit controllers και η βαρύτητα πέφτει στα δικαιώματα με apps τύπου Netflix , Hulu κ.α.
Οι οπτικές ίνες επιτρέπουν το streaming χιλιάδων ταινιών με πολύ χαμηλό κόστος και HD ποιότητα εικόνας και ήχου.....
Παιδευόμαστε άδικα εμείς εδώ.
Αυτοί - για τις δικές μας τις ανάγκες - δεν βλέπουν μεγάλο μερίδιο αγοράς.....

Αυτό ισχύει.
Πιο πολύ τους καίει να υποστηριζει καλά το netflix και τα σια.
Εμεις μονο ειμαστε οι διεστραμμένοι που προτιμούμε full υλικό.
Ασχέτως αυτού, η dune και τα μηχανάκια της δεν είχαν ποτε τέτοιο προσανατολισμο.Αυτο μονο ως καλό μπορούμε να το δούμε μιας και οτι "λάθος" κάνει , τα χάνει απο το κύριο κομμάτι των πελατών της.

Λοιπόν έχω βαρεθεί να διαβάζω για προβλήματα και γκρίνια σε όλα τα φορά εδώ και στο εξωτερικό. Πόσοι όμως έχουν σκεφτεί (εστω και μόνοι τους από μέσα τους), ότι με ....πορδές αυγά δεν βάφεις;Οι περισσότεροι χρήστες ενώ δεν έχουν τα κατάλληλα συνοδα μηχανήματα αγοράζουν ένα σουπερ ντουπερ player (π.χ. Oppo - Popcorn A300-400) και μετά αρχίζει το κράξιμο...Δεν κάνει αυτο, δεν κάνει το άλλο κτλ...Πόσοι όμως έχουν ψάξει το σύστημα τους να δουν μήπως εκεί βρίσκεται η ρίζα του κακού;

Ας μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Ότι streaming και αν δοκίμασα στο παρελθόν μέσω pc - mac και media players ή network players είχε και τα θεματάκια του ...μια δεν έπαιζε το ένα αρχείο μια είχε ασυμβατότητα με το άλλο μια ήθελε αναβάθμιση σε hardware μια software, όλο στην πρίζα και στο διάβασμα όπως ανέφερε και ο spcav να φτιάξεις το ένα να σετάρεις το άλλο και αντι να απολαμβάνεις το λίγο χρόνο που μας μένει κάθε μέρα να γίνονται τα νεύρα κρόσια με ρυθμίσεις και πάλι ρυθμίσεις...
Όσοι είστε έτοιμοι να με κράξετε ή να με χαρακτηρίσετε άσχετο, κάντε μια βόλτα από τα θέματα με το HTPC Hardware - Software και τα Media Players και δείξτε μου ένα που να πούλησε καλά και να έχει λιγοτερες από 100-200 δημοσιεύσεις για προβλήματα - δυσλειτουργίες κτλ...

Έτσι λοιπόν κάποια στιγμή αποφάσισα να περάσω στην plug and play εποχή και να αφήσω το ΗΡ Microserver για το καταπληκτικό (και δίκαια ακριβό...αλλά αξίζει και το τελευταίο λεπτό που ζητάει) Synology 412+...
Επόμενη αναβάθμιση ήταν να προσθέσω στο ρούτερ που είχα μέχρι σήμερα (Thompson 585 το καλυτερο απο αυτά που δίνουν τσαμπα οι πάροχοι) το Netgear R6300 (ΟΚ το AC ακόμα δεν υποστηρίζεται αλλά πρέπει να δείτε πως τσιτώνει το δίκτυο και πως διακινεί τα αρχεία ανάμεσα στις διάφορες συσκευές του σπιτιού) μετατρέποντας το παλιο του παρόχου σε μόντεμ που απλά του έδινε τη γραμμή και τέλος προσθεσα στο κοπάδι το Popcorn A-400.
Τι δεν παίζει bluray απο δίκτυο; Κούνια που σας κούναγε...Είδαμε το Samsarra (δείτε το οπωσδήποτα παρέα με φίλους και παιδιά και θα με θυμηθείτε) και ένα σωρό άλλα γνήσια ριπαρισμένα μπλέ δισκάκια και δεν δαγκωσε καν...Νεράκι....Με τσίτα τα γκάζια....Φυσικά πρόβλημα εμφανίστηκε κάθε φορά με ήχο True HD (αν το λύσουν και αυτό ...τέλος το λύσαμε το ζήτημα Media Player), όπως και με τα Flac (αλλά πόσοι έχουν ακούσει σωστό ήχο από Media Player....για αυτό ευτυχώς υπάρχουν το Oppo 95 και ένα MacMini). Σημειώνω ότι τα ζητηματάκια λύνονται αν κάποιος περάσει την ταινία που δαγκώνει κάθε τρεις και λίγο με τον ήχο True HD σε έναν εξωτερικό σκληρό (νισάφι πιά με 50 ευρώ βρίσκεις να χωράνε 10 bluray) και τoν κουμπώσει στο καλαμπόκι...Σχεδόν όλα τα προβληματικά μπλέ δισκάκια παίζουν τοπικά νερό...

Και ερχόμαστε στο ζήτημα που σας έλεγα στην αρχή...Ξαφνικά το Netgear (πιθανότατα από προβλήματα ρεύματος) παρέδωσε πνεύμα προχθες...Ε λοιπόν με το Thompson 585 και τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις στα υπόλοιπα ...ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!
Η για να είμαι πιο δίκαιος παίζουν οι ματρόσκες και μερικά μπλέ δισκάκια (μιλαμε πάντα για 1:1 αντίγραφα του κανονικού)...αλλά από τα 30+ που δοκίμασα χθες παραπάνω από τα μισά και τα περισσότερα που είχα δεί ήδη απροβλημάτιστα έβγαζαν τουλάχιστον ένα - δύο μπαφερ στο δεκάλεπτο...Είναι λοιπόν άχρηστο το καλαμπόκι ή το αχρηστεύει το ρούτερ...Σήμερα μέτρησα και το Synology (μεταφορά σε λιγότερο από τη μισή(!!!!) ταχύτητα...απίστευτο αλλά αληθινό)
Συμπέρασμα ....ότι πληρώσεις παίρνεις...επόμενο συμπέρασμα μη ζητάτε σε μια Φεράρι να τρέξει με 200 χλμ σε χωματόδρομο...θα της ανάψει φώτα και το παρτάλι αγροτικό...και επίσης να ξέρουμε ότι τέλεια συσκευή ούτε υπάρχει....ουτε θα υπάρξει ποτέ...
Για αυτό ας είμαστε περισσότερο προσεχτικοί στην επιλογή των μηχανημάτων μας με βασικό κριτήριο τι σηκώνει η τσέπη ή η τρέλα του καθενός μας...
Οι υπερβολές και οι υπερβάσεις χωρίς την κατάλληλη συντροφιά σπάνια δικαιώνουν τα κριτήρια με τα οποία τις επιλέξαμε...
Αυτά...

Last edited:

[...]
Για αυτό ας είμαστε περισσότερο προσεχτικοί στην επιλογή των μηχανημάτων μας με βασικό κριτήριο τι σηκώνει η τσέπη ή η τρέλα του καθενός μας...
Οι υπερβολές και οι υπερβάσεις χωρίς την κατάλληλη συντροφιά σπάνια δικαιώνουν τα κριτήρια με τα οποία τις επιλέξαμε...
Αυτά...

Καλά, το να πας από 100άρι δίκτυο (και μάλιστα "μπασταρδεμένης" συσκευής), σε καθαρόαιμο 1000άρι καλής συσκευής, θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο, ή για να το πω καλύτερα, το πρώτο που θα κάνει κανείς όταν ξεκινάει για δύσκολες καταστάσεις (3D ISO, HD audio, high bitrates κλπ)... (και όχι δεν έχω A400, αλλά βρίσκω απολύτως λογικό να έχω την καλύτερη δυνατή υποδομή ώστε ότι βάλω, να δώσει τα μέγιστα).

Tο θεμα ειναι αν στο "κακο" setup βαλουμε αλλο player και παιξει τα περισσοτερα,για να μην πω ολα τα "δισκακια" τι γινεται,φταιει -KAI- το Α-400 ή οχι ;

Δεν έχει άδικο ο φίλος πιο πάνω. Εγώ πάλι έχω υπερβάλλει για να είμαι σίγουρος για την δύναμη του δικτύου : 1x Dir-655 και 1x Netgear WNDR 4500 , και τα περισσότερα αρχεία σε δίσκους συνδεδεμένους πάνω στο Ultra 2 για να είμαι σίγουρος για την αξιοποίηση του gigabit. Streaming χωρίς προβλήματα. Η υποδομή πραγματικά έχει μεγάλο νόημα.

Αυτά όμως δεν συγχωρούν την Popcorn. Οταν έχεις βάλει επάνω την ναυαρχίδα ..τον 8911 δεν μπορείς να μην έχεις λύσει προβλήματα που τα έχεις αντιμετωπίσει ξανά στο παρελθόν με άλλα μηχανάκια. Αν μη τι άλλο η λύση τους ( δικαιολογώντας την ύπαρξή τους εκ νέου λόγω του νέου configuration) είναι πλέον πιο εύκολη λόγω προυπάρχουσας εμπειρίας.

(Αντε και θέλω να το πάρω αυτό το μηχάνημα ..........)

Last edited:

Τα σωστά τεστ γίνονται εξαρχής σε καλα στημένα 1000αρια δίκτυα.
Δεν έχει νοημα να βαζουμε αλλες παραμέτρους εκτος απο τα ιδια τα media players.
Εδω εχουν ειπωθει πολλές σωστές κουβέντες γενικότερα.Αυτο που λείπει , ειναι η κριτικη των htpc κατόχων στα συστηματα τους, και τους (αληθινούς) λόγους που θελησαν να αλλάξουν στρατόπεδο.Βλέπω οτι ευκολα κρίνουμε τα "χαζοκούτια" αλλα δύσκολα τα ακριβα μας htpc και τα προβλήματα τους.
Δεν εχω πάει σε λιγα πανάκριβα συστηματα οπου με htpc , για οποιονδήποτε λόγο, η αναπαραγωγή ηταν μετρια/κακή (σπασίματα στην αναπαραγωγή εξαιτίας 1000+2 λειτουργιων των windows ή των drivers).Μην ξεχναμε οτι οταν τα πρωτα egreat 31/popcorn 110 εδιναν hd audio, οι κάτοχοι των htpc "νομιζαν" οτι το powerdvd εδινε hd audio μέσω lpcm και οι ίδιοι "ακουγαν" την διαφορά (στην αλήθεια ετρωγαν ενα ωραιότατο placebo στα αφτιά τους)...
Για να μην πολυλογώ , οποιος δεν θέλει 3d , μπορει να εχει αψογη αναπαραγωγη με media players εχοντας και full menus/hd audio και μέσω (σωστού gigabit) δικτύου.Αυτο ειναι δεδομένο και δεν αλλάζει.
Το όλο θέμα αρχίζει και χαλάει με το 3d και την cinavia στα media players και τα προβλήματα που προκύπτουν απο αυτά ...
Οτιδήποτε άλλο ειναι απλά δικαιολογίες απο τους μεν και τους δε....

YΓ. Ευτυχώς δεν μου αρέσει καθόλου το 3d και δεν εχω και μεσο προβολης για αυτό.Τα προηγουμενα dune (smart h1/b1/d1/duo/max) εύχομαι να συνεχιζουν να με καλύπτουν για αρκετο καιρο ακόμα.

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

@ΓΙΩΡΓΟΣ

Λοιπόν ...

Κανένας δεν είπε ότι Bluray rips δεν παίζουν...

Τα Bluray παίζουν άνετα και σε 100ρι δίκτυο...

To TrueHD έχει πρόβλημα... και δεν νοείται να αντιγράψω σε εξωτερικό δίσκο για να το παίξω... πλήρωσα για να παίζω μέσω δικτύου - αλλιώς έμενα με το Α1080 (με fw c200 το οποίο παίζει τα πάντα)..

Όταν κάποιος αγοράζει ένα μηχάνημα δεν νοείται να είναι beta tester ... Πλήρωσε για το μηχάνημα - δεν του το έδωσαν τσάμπα...

Το λέω αυτό για να μην μπερδευόμαστε σχετικά με το τι πρέπει να ζητάμε από ένα μηχάνημα και τι όχι..

Προσωπικά δεν παίζω 3d καθόλου...

Όταν όμως διαφημίζεις ότι παίζει τέλεια 3d .... πρέπει να το κάνεις...

Δυστυχώς η popcorn σε σχέση με το Α400 έφτασε σε επίπεδα Xtreamer...

Μετά από τόσους μήνες κατάλαβαν ότι τελικά η Sigma πρέπει να αλλάξει τον kernel γιατί εκεί οφείλονται τα προβλήματα δικτύου

'Αρα τελικά ΥΠΑΡΧΟΥΝ προβλήματα... δεν τα φαντάστηκαν οι χρήστες... (για να μην μπερδευόμαστε)

(Παρεμπιπτόντως το φταίει η Sigma μου θύμισε αρκετά την δικαιολογία των λοιπών παρόχων - Φταίει ο ΟΤΕ... )

Για για να κλείνω.. δεν μετάνιωσα που αγόρασα το μηχάνημα... σε καμία περίπτωση

Η εικόνα του και η κίνησή είναι άψογη..

ΑΠΛΑ.. οι χρήστες που φωνάζουν έχουν δίκιο... Πλήρωσαν... και έχουν δικαίωμα να ζητάνε ένα μηχάνημα το οποίο πρέπει να προσφέρει αυτά που διαφημίζει...

Για να μη μπερδευόμαστε...

(Τελικά δικαιώνεται ο Χρήστος που υποστηρίζει την Dune.... είναι η πιο σοβαρή εταιρεία)...

Για να μην πολυλογώ , οποιος δεν θέλει 3d , μπορει να εχει αψογη αναπαραγωγη με media players εχοντας και full menus/hd audio και μέσω (σωστού gigabit) δικτύου.Αυτο ειναι δεδομένο και δεν αλλάζει.
.

όποιος δεν θέλει 3d μπορεί άνετα ακόμη και με κομμάτια απο το παλιό του pc και αγοράζοντας μια κάρτα γραφικών να κάνει τη δουλειά του,με γραφικό περιβάλλον και ευκολίες που δεν έχουν καμία σχέση ακόμη και με το ακριβότερο media player

όποιος δεν θέλει 3d μπορεί άνετα ακόμη και με κομμάτια απο το παλιό του pc και αγοράζοντας μια κάρτα γραφικών να κάνει τη δουλειά του,με γραφικό περιβάλλον και ευκολίες που δεν έχουν καμία σχέση ακόμη και με το ακριβότερο media player

Αναφέρεσαι σε xbmc?
Aν ναι, μεχρι προσφατα θυμαμαι οτι δεν περναγε hd audio, δεν ειχε full menus και δεν εδινε σωστο 23.976 (ισως μονο απο linux).

Αναφέρεσαι σε xbmc?
Aν ναι, μεχρι προσφατα θυμαμαι οτι δεν περναγε hd audio, δεν ειχε full menus και δεν εδινε σωστο 23.976 (ισως μονο απο linux).

ναι XBMC-openelec με hd audio έβαλα το clip 1080p24 του JL και δεν παρατήρησα σπάσιμο και όντως δεν έχει full menus

Οχι δεν θα αντεξω αλλο, htpc vs mp ,please ....

Y.Γ ουτε 3D εχει,ειπαμε ολο το κακο γινεται για τα "βρωμερα κουναβια"...

Last edited:

Οχι δεν θα αντεξω αλλο, htpc vs mp ,please ....

Συμφωνώ...
και αναφέρω ότι ακόμα τα PC δεν παίζουν άψογα 24p... (ότι κάρτα και να βάλεις, ότι επεξεργαστή και να έχεις....)

@kyrliot
γουστάρω που βλέπω egreat α1080 στην υπογραφή σου ... :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

@kyrliot
γουστάρω που βλέπω egreat α1080 στην υπογραφή σου ... :firstprize:

Δεν ειναι "popcorn" ομως, εγω ειμαι της αλλης "σχολης" ...dune prime ειναι :firstprize: Δεν εχω παραπονο αυτο και το netgear δεν τα αλλαζω, μεχρι να χαλασουν...