Πορνεία το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Εγω που δεν δηλωνω ΧΟ, ειμαι και εγω πορνος οταν θελησω να παντρευτω (προφανως με πολιτικο γαμο)? Πολυ θα ηθελα να μου απαντησουν οι παπαδες...

Απάντηση: Re: Πορνεία το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Εγω που δεν δηλωνω ΧΟ, ειμαι και εγω πορνος οταν θελησω να παντρευτω (προφανως με πολιτικο γαμο)? Πολυ θα ηθελα να μου απαντησουν οι παπαδες...

:flipout::flipout::flipout:
χεχεχε

TO ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥ.ΕΛ.ΣΥ.

""α. Ἡ Εκκλησία της Ελλάδος, δια της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διακηρύσσει τον απόλυτο σεβασμό και την παραδεδομένη τιμή προς το υπό της Εκκλησίας τελούμενο ιερό μυστήριο του Γάμου, του οποίου σκοπός είναι η αμοιβαία πνευματική συμπλήρωση των συζύγων για την εν Χριστώ Ιησού σωτηρία και καρπός αυτού τα τέκνα. Η Εκκλησία δηλαδή δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού.

β. Κα*λεί το ιερό πλήρωμα των πιστών τέκνων Αυτής να βεβαιωθούν ότι η Εκκλησία υπερασπιζομένη ανέκαθεν τα της ιερότητος του ιερού μυστηρίου του Γάμου, φροντίζει για την εφαρμογή της διδασκαλίας του Κυρίου Ιησού Χριστού, για την τήρηση των αρχών του ιερού Ευαγγελίου σε όλους τους τομείς της ζωής και τον σεβασμό προς τους παραδεδομένους ιερούς κανόνες σχετικά με το βίο και τη συμπεριφορά των τέκνων της Εκκλησίας.

γ. Μέ βάση τις αρχές αυτές και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης έναντι του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού δηλώνει, ότι είναι παντελώς αδύνατο να συγκατατεθεί στο διαμορφούμενο Νομοσχέδιο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης», η εφαρμογή του οποίου υποθάλπει και νομιμοποιεί βαρύτατα ηθικά αμαρτήματα και το οποίο σε περίπτωση εφαρμογής θα αποτελέσει καταστροφική βόμβα στα θεμέλια της χριστιανικής οικογενείας και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Η Δ.Ι.Σ. εκφράζει την ελπίδα και την ευχή να μην καταστεί Νόμος του Κράτους το εν λόγω Νομοσχέδιο.""

Τά αυτονόητα λέει ή Δ.Ι.Σ. Πρός τί οί αντιδράσεις?
Αν ψηφιστεί τό σχέδιο νόμου,άς συνεχίσει ό καθένας νά ζεί σύμφωνα μέ τίς αξίες καί τά πιστεύω του.-bye-

Η Εκκλησία έχει κάθε δικαίωμα να εκφράσει άποψη για ένα νομοσχέδιο, όπως και να καλέσει τους πιστούς της να μην εκμεταλλευτούν τις διατάξεις του, αν αυτό ψηφιστεί. Το αν με τέτοιες ανακοινώσεις απομακρύνει τους πιστούς της μάλλον δεν την απασχολεί. Ίσως δεν θα έπρεπε κιόλας.

Και ίσως -μια υπόθεση κάνω- να είναι καλύτερα για όλους έτσι. Αν μία οργάνωση είναι τόσο αρτηριοσκληρωτική που να μην αναγνωρίζει κάποιες σημαντικές ανάγκες της κοινωνίας, ας το πάρουμε χαμπάρι μια ώρα αρχύτερα.

Re: Απάντηση: Πορνεία το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Απλά, με τη μέχρι τώρα στάση του Ιερώνυμου ανέμενα κάτι διαφορετικό.

Λεγεται οτι ο ιερωνυμος εισηγηθηκε πιο ηπια αντιμετωπιση -οπως ηταν και οι δηλωσεις του πριν μερες - αλλα στο συμβουλιο της Ιερας( μη πω τιποτα τωρα) Συνοδου επικρατησαν οι σκληροτεροι ....

Από την στιγμή που ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό, μπορώ να θεωρώ τον εαυτό μου Πόρνο..........

Δεν δινουν στους ανυμφευτους με θρησκευτικο γαμο την εννοια Πορνος.

Η εξηγηση που εδωσαν ειναι οτι (με βαση το Μπαμπινιωτη παρακαλω που εχει 3 εννοιες στον ορο ) πορνεια για την Εκκλησια ειναι οποιαδηποτε αλλη συμβιωση πλην της ευλογημενης απο την Εκκλησια.
Και σε καμμια περιπτωση δεν υιοθετουν την εννοια των πορνων.....

Α ρε Αντωνη.....βιαστηκες να εκπορνευτεις.

Σίγουρα,όταν κάθε κυβέρνηση που εκλέγεται είναι υποχρεωμένη να δώσει όρκο (Σ´εκείνη τη γελοία εικόνα με τους πρώτους υπουργούς να βάζουν τα χέρια τους στο ευαγγέλιο, και τους υπόλοιπους να τους ακουμπούν στον ώμο για να τους διαπεράσει η Θεία Χαρη) δεν είμαστε κράτος εξαρτώμενο από την εκκλησία...Σίγουρα όταν για το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας δεν γίνεται τίποτα εδώ και χρόνια...Σίγουρα όταν υπάρχουν παντού διατάξεις για το πως θα παντρευτούμε,πεθάνουμε,βαφτιστούμε,πιστέψουμε...Όποις από εμάς φοβάται καζάνια και διαβόλους μπορεί να θεωρεί ότι είναι πόρνος ή οτιδήποτε άλλο... :fahne90:

Πέρασαν μερικές χιλιάδες χρόνια για να αρχίσει η πολιτεία να "απογυμνώνει" (σταδιακά) τη θρησκεία. Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο... Μάλλον αυτή η έντονη "σχέση" (με οφέλη και από τις δύο πλευρές) που υπήρχε εδώ και χρόνια οδεύει προς επεισοδιακό και βαρύγδουπο "διαζύγιο"...

Δεν περίμενε νομίζω κανείς απο την εκλησία να πει κάτι διαφορετικό, έτσι κι αλλιώς βρίσκεται μερικούς αιώνες πίσω, δεν εξελίχτηκε και γενικότερα δεν δείχνει διάθεση να εξελιχτεί. Για μένα, έχοντας παιδιά που πρεπει λογικά μέσα στα επόμενα 5-10 χρόνια να "αποκατασταθούν" και να μου κάνουν κανένα εγγονάκι, το θέμα δεν είναι αν θα παντρευτούν στην εκκλησία ή στο δημαρχείο ή αν θα υπογραψουν σύμφωνο διαβίωσης...το γονικό άγχος είναι αν θα θελήσουν τελικά να δεσμευτούν για μιά ζωή με κάποιο άτομο, βάζοντας στην άκρη τους προσωπικούς εγωισμούς και κάνοντας ένα σημαντικό συμβιβασμό και βέβαια αν τελικά βρουν ενα άτομο που να πληροί έστω τμήμα των "προδιαγραφών" και να είναι διατεθειμένο επίσης για αμοιβαίες υποχωρήσεις με στόχο την δημιουργία οικογένειας που θα φέρει στον κόσμο και απογόνους μεταξύ των άλλων. Ποσώς με ενδιαφέρει λοιπόν αν αυτό θα γίνει με μία απλή δήλωση (ειτε για τον γυιό, είτε για την κόρη μου) και αν η εκκλησία το ονομάζει πορνεία ή όπως αλλιώς θέλει...εγω βλέπω σήμερα πάρα πολούς νέους και νέες που μένουν ..στο ράφι συνήθως με δική τους επιλογή ή επειδή ζητούν τόσο πολλά και θέλουν να δώσουν τόσο λίγα σε μία σχέση που δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν το...θύμα που ψάχνουν!

Πολύ σωστά, το ´ζουμί¨της υπόθεσης είναι στη σχέση που έχουν οι άνθρωποι και όχι οι συμβάσεις.Πρέπει όμως να λαμβάνουμε υπ´όψιν τους νόμους του κράτους για την αποκατάσταση των παιδιών (για την προστασία τους κυρίως)
και όχι τα κυρήγματα της ¨Μεσαιωνικής μούχλας¨...
icon9.gif

Οσο η εκκλησια ειναι εγκλωβισμενη στο δογμα της,ειναι υποχρεωμενη να εκδιδει τετοιου ειδους αποφασεις,αν αποφασισει να σπασει τον φαυλο κυκλο μεσα στον οποιο κινηται,τοτε ισως μπορεσει καποια στιγμη να πιασει τον παλμο της κοινωνιας,αλλιως ειναι καταδικασμενη σε μαρασμο και απαξια.
Τωρα το πως θα μπορεσει να ξεφυγει απ αυτη τη τροχοπεδη,ας αξιοποιησουν οι <<αγιοι>> πατερες το χρονο τους με πιο δημιουργικο τροπο και να βρουν την απαντηση μονοι τους,γιατι αμφιβαλω αν ο Θεος θα τους λυσει το προβλημα με τις 10 νεες εντολες και την επανεκδοση της βιβλου με ριζοσπαστικους νεοτερισμους!

Το δικο μου το προβλημα ειναι το εξης, το εγραψα και πιο πανω αλλα δεν το επιασε κανεις απο αυτη την σκοπια:

α)Πορνος ειναι τελικα οποιος Χριστιανος Ορθοδοξος αποφασιζει να μην κανει θρησκευτικο γαμο και να προβει σε αλλου ειδους επισημο arrangement οπως πχ πολιτικος γαμος ή το καινουριο φρουτο?

β) πορνος ειναι οποιος Χριστιανος Ορθοδοξος αποφασιζει να μην κανει θρησκευτικο γαμο αλλα και κανενα αλλο επισημο arrangement και απλα να συζει (=πας ΧΟ ΠΡΕΠΕΙ να παντρευτει)?

γ) πορνος ειναι ο καθε Ελληνας πολιτης που ενω δηλωνει αλλη θρησκεια ή αθεος, προβαινει σε οποιοδηποτε επισημο arrangement οπως ο πολιτικος γαμος ή το καινουριο φρουτο (= πας μη ΧΟ δεν εχει δικαιωμα να συζει/ζησει το υπολοιπο της ζωης του μαζι με αυτην/ον που αγαπαει?

Αν ισχυει το α), τοτε καλα κανουν αν και η γλωσσα δεν αρμοζει σε θρησκευτικους ηγετες. Αν ισχυει το β), να τους χαιρεστε. Αν ισχυει το γ), τοτε ειναι καραγκιοζηδες.

Να σας επιστησω την προσοχη στο οτι στο κειμενο της ΔΙΣ, στην α παραγραφο που αναφερει τα περι πορνειας, δεν διαχωριζει τα παραπανω αλλα μιλαει για "καθε αλλη συζυγικη σχεση". Μεταξυ οποιονδηποτε?

Πέρασαν μερικές χιλιάδες χρόνια για να αρχίσει η πολιτεία να "απογυμνώνει" (σταδιακά) τη θρησκεία. Και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο... Μάλλον αυτή η έντονη "σχέση" (με οφέλη και από τις δύο πλευρές) που υπήρχε εδώ και χρόνια οδεύει προς επεισοδιακό και βαρύγδουπο "διαζύγιο"...

και που να δεις σε λιγα χρονια τι θα γινει ........

η θρησκεια θα πολεμησει την ιδια την πολιτικη !

την ιδια που τωρα την στηριζει.......:HTEHETH63:

ειναι ξεκαθαρο τι θα γινει στο μελον ... στο συντομο μελον...

Το δικο μου το προβλημα ειναι το εξης, το εγραψα και πιο πανω αλλα δεν το επιασε κανεις απο αυτη την σκοπια:

α)Πορνος ειναι τελικα οποιος Χριστιανος Ορθοδοξος αποφασιζει να μην κανει θρησκευτικο γαμο και να προβει σε αλλου ειδους επισημο arrangement οπως πχ πολιτικος γαμος ή το καινουριο φρουτο?

β) πορνος ειναι οποιος Χριστιανος Ορθοδοξος αποφασιζει να μην κανει θρησκευτικο γαμο αλλα και κανενα αλλο επισημο arrangement και απλα να συζει (=πας ΧΟ ΠΡΕΠΕΙ να παντρευτει)?

γ) πορνος ειναι ο καθε Ελληνας πολιτης που ενω δηλωνει αλλη θρησκεια ή αθεος, προβαινει σε οποιοδηποτε επισημο arrangement οπως ο πολιτικος γαμος ή το καινουριο φρουτο (= πας μη ΧΟ δεν εχει δικαιωμα να συζει/ζησει το υπολοιπο της ζωης του μαζι με αυτην/ον που αγαπαει?

Αν ισχυει το α), τοτε καλα κανουν αν και η γλωσσα δεν αρμοζει σε θρησκευτικους ηγετες. Αν ισχυει το β), να τους χαιρεστε. Αν ισχυει το γ), τοτε ειναι καραγκιοζηδες.

Να σας επιστησω την προσοχη στο οτι στο κειμενο της ΔΙΣ, στην α παραγραφο που αναφερει τα περι πορνειας, δεν διαχωριζει τα παραπανω αλλα μιλαει για "καθε αλλη συζυγικη σχεση". Μεταξυ οποιονδηποτε?

:flipout::flipout::flipout:
ισχυουν και τα 3 ....:flipout::flipout:

Γιά νά πάρουμε μιά ιδέα... πηγή ΔΟΛ.

«Γάμος» με μια υπογραφή
Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ανύπαντρα ετερόφυλα ζευγάρια
Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα μπορεί προσεχώς να υποκαταστήσει το γάμο

Σχέδιο νόμου, με το οποίο τα ετερόφυλα ζευγάρια που συμβιώνουν χωρίς γάμο, θα μπορούν να επισημοποιούν τη σχέση τους με μια έγγραφη συμφωνία που θα κατατίθεται στο Ληξιαρχείο, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρόκειται στην ουσία για ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το οποίο θα μπορεί προσεχώς να υποκαταστήσει το γάμο, διασφαλίζοντας στα δύο μέρη τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν, χωρίς να απεμπολείται η αίσθηση ελευθερίας.
Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η πράξη αυτή θα τους καθιστά ουσιαστικά συζύγους, με όλα σχεδόν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, αλλά και με μια σημαντική διαφορά. Θα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν, αποφεύγοντας τη διαδικασία του διαζυγίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα λύνεται αυτοδικαίως, αν ο ένας από τους δύο παντρευτεί με τρίτο πρόσωπο ή αν το ένα μέρος δηλώσει με συμβολαιογραφική πράξη την επιθυμία του να ακυρωθεί, με την προϋπόθεση ότι η δήλωση θα κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή και στο άλλο μέρος.
Η νέα νομοθετική ρύθμιση στηρίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία έχει υπαχθεί η εξώγαμη συμβίωση στο πεδίο της διάταξης (άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) που προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.
Με βάση αυτήν την απόφαση, η οποία ωστόσο δεν υποχρεώνει τα κράτη - μέλη να την υιοθετήσουν, πολλές χώρες έχουν ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα, ακόμη και για περιπτώσεις ομόφυλων ζευγαριών.
Στην Ελλάδα, το πρώτο βήμα αφορά τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη και για τη νομοθετική αναγνώριση μελλοντικά της συμβίωσης ομόφυλων προσώπων.
Newsroom ΔΟΛ

Εγώ, αυτό, θεωρώ αυτονόητο. Και για να κάνουμε ένα βήμα μπροστά πρέπει να μας το προτείνει - επιβάλλει κάποιος άλλος όπως η EU.:frusty:

Γιά νά πάρουμε μιά ιδέα... πηγή ΔΟΛ.

«Γάμος» με μια υπογραφή
Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ανύπαντρα ετερόφυλα ζευγάρια
Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα μπορεί προσεχώς να υποκαταστήσει το γάμο

Σχέδιο νόμου, με το οποίο τα ετερόφυλα ζευγάρια που συμβιώνουν χωρίς γάμο, θα μπορούν να επισημοποιούν τη σχέση τους με μια έγγραφη συμφωνία που θα κατατίθεται στο Ληξιαρχείο, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης. Πρόκειται στην ουσία για ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το οποίο θα μπορεί προσεχώς να υποκαταστήσει το γάμο, διασφαλίζοντας στα δύο μέρη τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν, χωρίς να απεμπολείται η αίσθηση ελευθερίας.
Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η πράξη αυτή θα τους καθιστά ουσιαστικά συζύγους, με όλα σχεδόν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, αλλά και με μια σημαντική διαφορά. Θα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν, αποφεύγοντας τη διαδικασία του διαζυγίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα λύνεται αυτοδικαίως, αν ο ένας από τους δύο παντρευτεί με τρίτο πρόσωπο ή αν το ένα μέρος δηλώσει με συμβολαιογραφική πράξη την επιθυμία του να ακυρωθεί, με την προϋπόθεση ότι η δήλωση θα κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή και στο άλλο μέρος.
Η νέα νομοθετική ρύθμιση στηρίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία έχει υπαχθεί η εξώγαμη συμβίωση στο πεδίο της διάταξης (άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) που προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.
Με βάση αυτήν την απόφαση, η οποία ωστόσο δεν υποχρεώνει τα κράτη - μέλη να την υιοθετήσουν, πολλές χώρες έχουν ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα, ακόμη και για περιπτώσεις ομόφυλων ζευγαριών.
Στην Ελλάδα, το πρώτο βήμα αφορά τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη και για τη νομοθετική αναγνώριση μελλοντικά της συμβίωσης ομόφυλων προσώπων.
Newsroom ΔΟΛ
Το σύμφωνο ελευθερης συμβιωσης θα λυνεται οταν ο ένας παντρευτεί με τρίτον??
Τι παει να πεί αυτό??
Αυτά τά σύμφωνα κανονιστικού τύπου είναι η αντεστραμένη εκκλησιαστική αντίληψη επίσης άθλια
Ουδεμία ενασχόληση με τό τί σημαίνει ´έμπρακτη σχέση´..
Λές και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι συμφωνίες γιά δάνεια αυτοκινήτων...
Ο κατακερματισμένος ατομικισμός μιάς παραπαίουσας πλέον Ευρώπης..
Tριτεύοντα θέματα που δίνουν αφορμή σε μερικούς να πουλάνε ανέξοδο προοδευτισμό..
Ας κάνουν οτι θέλουν...
Το πολύ-πολύ να αυξηθούν και άλλο τά διαζύγια...

Εγώ παρατηρώ μια τάση να βρουν όλοι μια δικαιολογία για να καλύψουν την αμαρτία τους. Είτε το θέλετε, είτε όχι, είναι αμαρτία οι σχέσεις εκτός γάμου. Διαβάστε και λίγο την αγιά γραφή και μη κολλάτε στο τι λένε οι παπάδες. Τους έχουμε βρει όλοι μια τσίχλα και ότι κάνουν που το θεωρούμε εμείς λάθος τσακ το πετάμε.

Θα ήθελα να συμβουλέψω (και μόνο αυτό) πως θα ηταν καλό να μην σκανδαλίζεστε με τα κακά παραδείγματα που παίρνετε από ανθρώπους της εκκλησίας που θα έπρεπε η στάση τους και οι πράξεις τους να ηταν αλλες.

Αυτους θα τους κρίνει ο Θεός. Εσένα και εμένα επίσης το ίδιο, αλλά δεν θα στέκει η δικαιολογία το ότι εκείνοι ηταν λάθος και βάσει σε αυτό εμείς δεν κάναμε αυτά που μας έλεγαν.
Είτε μας αρέσει είτε όχι από την στιγμή που είσαι Χριστιανός (όχι στα χαρτιά αλλά στην καρδιά) πρέπει να ζεις το ίδιο χριστιανικά.
Οι σχέσεις εκτός γάμου επαναλαμβάνω είναι αμαρτία.

Θα μου πείτε και εγώ ρε Άγγελε πως θα εμπιστευτώ τη ζωή μου σε έναν άνθρωπο τον οποίο δεν γνωρίζω ? Σε αυτό έχετε δίκιο αλλά διαβάζοντας & ψάχνωντας βρίσκονται λύσεις για όλα. Το κακό είναι πως πάντα θέλουμε να κάνουμε αυτό που θέλουμε, όπως το θέλουμε, όταν το θέλουμε.

Το γράφω άλλωστε και στην υπογραφή μου "Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή είναι ή ανήθικα, ή παράνομα ή παχαίνουν".

Ας κάνει ο καθένας ότι επιθυμεί γιατί πάνω από όλα έχουμε επιλογές και κάποτε θα δείξει ο λογαριασμός τι χαμπάρια μάστορα.........

Με το καλό ότι και αν επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας.

Το σύμφωνο ελευθερης συμβιωσης θα λυνεται οταν ο ένας παντρευτεί με τρίτον??
Τι παει να πεί αυτό??
Αυτά τά σύμφωνα κανονιστικού τύπου είναι η αντεστραμένη εκκλησιαστική αντίληψη επίσης άθλια
Ουδεμία ενασχόληση με τό τί σημαίνει ´έμπρακτη σχέση´..
Λές και οι ανθρώπινες σχέσεις είναι συμφωνίες γιά δάνεια αυτοκινήτων...
Ο κατακερματισμένος ατομικισμός μιάς παραπαίουσας πλέον Ευρώπης..
Tριτεύοντα θέματα που δίνουν αφορμή σε μερικούς να πουλάνε ανέξοδο προοδευτισμό..
Ας κάνουν οτι θέλουν...
Το πολύ-πολύ να αυξηθούν και άλλο τά διαζύγια...

Τις ανθρώπινες σχέσεις δεν τις ρυθμίζουν οι συμβάσεις..
Δεν είναι τριτεύον θεμα ούτε δείγμα παρακμής, η δια νομοθετήματων απλοποίηση κάποιων θεμάτων της συμβίωσης, όπως ασφαλιστικές καλύψεις, φορολογικά, κληρονομικά, τα οποία υποθέτω ότι έχει σα σκοπό ένα τέτοιο πόνημα.