Πως αισθάνεσθε τώρα που σώπασε το Τρίτο Πρόγραμμα;

Απάντηση: Re: Πως αισθάνεσθε τώρα που σώπασε το Τρίτο Πρόγραμμα;

ουτε κρυο ουτε ζεστη.

μπορουμε και χωρις radio

Το πρώτο πληθυντικό του "μπορούμε" σε ποιούς αναφέρεται;
Γιατι και εγώ μπορώ αλλά σίγουρα δεν συμπεριλαμβάνομαι σε αυτό το "μπορούμε"

Last edited by a moderator:
Είναι τρομακτικό να σου κλείνουν την εταιρία, που για χρόνια έβαζες κομμάτια από την ζωή σου για να δημιουργηθεί.
Νιώθω τον πόνο που έχουν όλοι οι υπάλληλοι της ΕΡΤ , τόσο για την απόλυση τους όσο και την καταστροφή της εταιρίας τους.
Όλοι αυτοί οι σταθμοί της ΕΡΤ, ράδιο, τηλεόραση είναι αυτοί που μας μεγάλωσαν.
Λυπάμαι για αυτό που συνέβη, αλλά και ντρέπομαι, γιατί αυτοί που κάνουν όλα αυτά είναι άνθρωποι της γενιάς μου, της γενιάς του Πολυτεχνείου.

ουτε κρυο ουτε ζεστη.

μπορουμε και χωρις radio

Και χωρίς ορχήστρες μπορούμε και χωρίς χορωδίες, εκδηλώσεις και χωρίς πολιτισμό...

Τώρα έχουμε τα Τούρκικα σήριαλ,τα προγράμματα των σκυλάδικων τις γιορτές,
και την παρακαταθήκη που αφήνουν τα ιδιωτικά κανάλια με το Bravissimo, τον Τροχό της Τύχης
το "Ολα" και τα πρωινομεσημεριανάδικα.....

Το έχω συνδέσει με διαδρομές που κάνω συχνά,ήταν κι αυτό ταξίδι μέσα στο ταξίδι.
Κρίμα.

Πριν μία ώρα περίμενα στο αυτοκίνητο, για να παραλάβω το παιδί μου από μια δραστηριότητα. Έκανα μια ανίχνευση των ραδιοφωνικών σταθμών της περιοχής και είχα την ευκαιρία να συνειδητοποιήσω τη λούμπεν κατάσταση. Οι κρατικοί ραδιοσταθμοί ήταν μέχρι προχθές σαν τα βραχάκια πάνω στα οποία πατούσα για να διαπεράσω μια θάλασσα λάσπης προς κάποιο νοητό τέρμα. Τώρα; Υπάρχει βεβαίως η αποθηκευμένη μουσική, όμως έχασα την επικαιρότητα, με την οποία συνδέει το (καλό) ραδιόφωνο. Μεγάλη απώλεια.

Και χωρίς ορχήστρες μπορούμε και χωρίς χορωδίες, εκδηλώσεις και χωρίς πολιτισμό...

Τώρα έχουμε τα Τούρκικα σήριαλ,τα προγράμματα των σκυλάδικων τις γιορτές,
και την παρακαταθήκη που αφήνουν τα ιδιωτικά κανάλια με το Bravissimo, τον Τροχό της Τύχης
το "Ολα" και τα πρωινομεσημεριανάδικα.....

ενταξει δεν θα διαφωνησω , σε σχεση με τα υπολοιπα το συγκεκριμενο προγραμμα προσεθετε πινελιες ποιοτητας.

σε περιοδους ομως κρισης ,οι πρωτεραιοτητες αλλαζουν.

ουτε κρυο ουτε ζεστη.

μπορουμε και χωρις radio

και χωρίς σπίτι μπορούμε και χωρίς φαί μπορούμε και με Σαμαρά μπορούμε και να ευνουχιστούμε μπορούμε και να βιοπραγούμε μπορούμε και να πεθάνουμε κόσμο μπορούμε,πάμε παρακάτω.....

ενταξει δεν θα διαφωνησω , σε σχεση με τα υπολοιπα το συγκεκριμενο προγραμμα προσεθετε πινελιες ποιοτητας.

Δηλαδή σε περιόδους κρίσης μπορούμε να καταναλώνουμε ότι σκουπίδια βρούμε; Υπενθυμίζω ότι η ΕΡΤ κόστιζε ελάχιστα.

Δηλαδή σε περιόδους κρίσης μπορούμε να καταναλώνουμε ότι σκουπίδια βρούμε; Υπενθυμίζω ότι η ΕΡΤ κόστιζε ελάχιστα.

...έχοντας κρατήσει κάποιο επίπεδο,σε σχέση με τα μπομπολοαλαφούζικα να συμπληρώσω,αν μου επιτρέπεις.

Είδατε που, τελικά, πρέπει να χάσεις κάτι για να το εκτιμήσεις καλύτερα ;...

Θα πω το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό οτάν διάβασα τις δυο δημοσιεύσεις σου κ ας φάω μπαν...

ΠΑΣ ΚΑΛΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ;;;;;;

Η ΕΡΤ είναι ένα Εθνικό Ελληνικό σύμβολο, το οποίο καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για να περαστεί ένα μήνυμα στην κοινωνία...
Ήταν μια πολύ βίαιη απόφαση, τελείως άδικη για όλους τους Έλληνες, υπαλλήλους της ΕΡΤ, ακροατές, θεατές, κριτές και επικριτές.

Πολλοί δε γούσταραν την ΕΡΤ, κυρίως λόγω του ότι έπρεπε να τσοντάρουν σε αυτή μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Οι αδυναμίες της ήταν πάρα πολλές και αναφέρομαι κυρίως στην οικονομική διαχείριση, τα χιλιάδες επιδόματα, τους χιλιάδες υπαλλήλους, τη μικρή παραγωγικότητα και πολλά άλλα κακά που έπονται κάθε Δημόσιας αρχής στο Ελλαδιστάν.

Η ΕΡΤ έπρεπε εδώ κ πολλά χρόνια να αναδιαρθρωθεί, να γίνει καλύτερη, να αλλάξει.
Δυστυχώς όλοι αυτοί που συντηρούμε τόσα χρόνια στην εξουσία κ στις κυβερνήσεις, φρόντισαν αντί να την εξυγιάνουν, να της προσφέρουν έναν ξαφνικό θάνατο...
Όλα αυτά τα χρόνια, κατά βάθος ξέρουμε ότι δεν είναι ικανοί για τίποτα περισσότερο.
Μαζί τους, συνυπεύθυνες είναι οι διορισμένες διοικήσεις και ο κακός συνδικαλισμός.

Πέρα από τα σύμβολα, το αρχείο κ κάποια ποιότητα εκπομπών, η τηλεόραση της ΕΡΤ δεν πρόσφερε όσα μπορούσε να προσφέρει.
Το ραδιόφωνο, για τους λίγους ακροατές του, τους εραστές της καλής μουσικής, ήταν όντως μια όαση.

Δε νομίζω πως όλα εκείνα τα καλά της ΕΡΤ που είναι μέρος της κληρονομιάς μας κ έχουμε αγαπήσει θα χαθούν.
Θα επιστρέψουν με άλλο όνομα.
Η θλίψη και η οργή θα μας επηρρεάσει για λίγο κ μετά θα (πρέπει να) την ξεπεράσουμε (και αυτή).

Η τιμωρία των κυβερνώντων είναι μία, αλλά την ξεχνάμε κάθε φορά που πάμε στην κάλπη.
Την επόμενη φορά που θα γίνουν εκλογές, θα πρέπει να επιλέξουμε κάτι διαφορετικό απ' ότι κάνουμε τα τελευταία 40 χρόνια...

Και ωραία τα γράφουμε από τον καναπέ μας όλα αυτά (κι εγώ μέσα σε αυτούς είμαι), αλλά επιτέλους με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να αντιδράσουμε έμπρακτα κάποια στιγμή για όσα βίαια και άδικα μας επιβάλλονται...
Διαφορετικά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Δε νομίζω πως όλα εκείνα τα καλά της ΕΡΤ που είναι μέρος της κληρονομιάς μας κ έχουμε αγαπήσει θα χαθούν.

Απο το στομα σου και στου θεου τ' αυτι.

Η ΕΡΤ είναι ένα Εθνικό Ελληνικό σύμβολο, το οποίο καθαιρέθηκε με συνοπτικές διαδικασίες για να περαστεί ένα μήνυμα στην κοινωνία...
Ήταν μια πολύ βίαιη απόφαση, τελείως άδικη για όλους τους Έλληνες, υπαλλήλους της ΕΡΤ, ακροατές, θεατές, κριτές και επικριτές.

Πολλοί δε γούσταραν την ΕΡΤ, κυρίως λόγω του ότι έπρεπε να τσοντάρουν σε αυτή μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Οι αδυναμίες της ήταν πάρα πολλές και αναφέρομαι κυρίως στην οικονομική διαχείριση, τα χιλιάδες επιδόματα, τους χιλιάδες υπαλλήλους, τη μικρή παραγωγικότητα και πολλά άλλα κακά που έπονται κάθε Δημόσιας αρχής στο Ελλαδιστάν.

Η ΕΡΤ έπρεπε εδώ κ πολλά χρόνια να αναδιαρθρωθεί, να γίνει καλύτερη, να αλλάξει.
Δυστυχώς όλοι αυτοί που συντηρούμε τόσα χρόνια στην εξουσία κ στις κυβερνήσεις, φρόντισαν αντί να την εξυγιάνουν, να της προσφέρουν έναν ξαφνικό θάνατο...
Όλα αυτά τα χρόνια, κατά βάθος ξέρουμε ότι δεν είναι ικανοί για τίποτα περισσότερο.
Μαζί τους, συνυπεύθυνες είναι οι διορισμένες διοικήσεις και ο κακός συνδικαλισμός.

Πέρα από τα σύμβολα, το αρχείο κ κάποια ποιότητα εκπομπών, η τηλεόραση της ΕΡΤ δεν πρόσφερε όσα μπορούσε να προσφέρει.
Το ραδιόφωνο, για τους λίγους ακροατές του, τους εραστές της καλής μουσικής, ήταν όντως μια όαση.

Η θλίψη και η οργή θα μας επηρρεάσει για λίγο κ μετά θα (πρέπει να) την ξεπεράσουμε (και αυτή).

Η τιμωρία των κυβερνώντων είναι μία, αλλά την ξεχνάμε κάθε φορά που πάμε στην κάλπη.
Την επόμενη φορά που θα γίνουν εκλογές, θα πρέπει να επιλέξουμε κάτι διαφορετικό απ' ότι κάνουμε τα τελευταία 40 χρόνια...

Και ωραία τα γράφουμε από τον καναπέ μας όλα αυτά (κι εγώ μέσα σε αυτούς είμαι), αλλά επιτέλους με κάποιο τρόπο, θα πρέπει να αντιδράσουμε έμπρακτα κάποια στιγμή για όσα βίαια και άδικα μας επιβάλλονται...
Διαφορετικά ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

Το τρίτο πρόγραμμα ήταν μια όαση πολιτισμού, για εμένα που δεν είμαι οπαδός της κλασσικής μουσικής και δεν έχω στην κατοχή μου κλασσικά έργα ήταν η "πόρτα" σε αυτού του είδους μουσικές. Βέβαια δεν ήταν το μόνο που χάθηκε....Προσωπικά μου λείπει και η ΕΡΑ sport που κάλυπτε ΟΛΑ τα αθλήματα με πίστη και πιστότητα και επίσης ο ΚΟΣΜΟΣ FM με την ποιοτική μουσική του.
Πιστεύω και εγώ πως θα επιστρέψουν αν όχι όλα, τα περισσότερα από τα ποιοτικά στοιχεία του προγράμματος είτε μέσω της "Νέας ΕΡΤ" είτε μέσω άλλων σταθμών. μέχρι τότε όταν είμαι στο αυτοκίνητο συντονίζομαι σε Εν Λευκώ και Pepper.

Ειναι απο τα πραγματα που αν και δεν τα ακουω ή βλεπω ή χρησιμοποιω τελος παντων, νοιωθω καλα αν ξερω οτι ειναι στη θεση τους και κενο αν ξερω οτι χαθηκαν, αν με εννοειτε.

Στο Τριτο πρωτοακουσα πιτσιρικας (12-13 πρεπει να ηταν), αναμεσα σε κατι κλασσικουρες που με κοιμιζαν, ενα αχταρμα ηχων, κανονικο ρεσιταλ κακοφωνιας που δεν ειχα ξανακουσει ποτε μου και μου κινησε το ενδιαφερον να μαθω τι ειναι αυτο το πραγμα.

Περιμενα υπομονετικα κανενα μισαωρο ισως και παραπανω για να ακουσω επι τελους τον εκφωνητη να λεει ακουσαμε το ταδε εργο του Γιαννη (ετσι το καταλαβα τοτε) Ξενακη απο ζωντανη ηχογραφηση μπλα μπλα μπλα.
Δεν προκειται να το ξεχασω ποτε