Πως αισθάνεσθε τώρα που σώπασε το Τρίτο Πρόγραμμα;

Τα ραδιοφωνα της ΕΡΤ (ΟΛΑ) ηταν οαση στον σκουπιδοντενεκε των ιδιωτικοποιημενων ερτζιανων - και οσοι δεν το γνωριζουν εχασαν πολλα. Κι επειδη το θεμα ειναι περι "Τριτου", υπηρξε εποχη (κυριως επι Χατζηδακι αλλα και λιγο μετα) που ηταν ο,τι καλυτερο ειχε να παρουσιασει ο σημερινος μας πολιτισμος. Μετα πλακωσαν...ανεξαρτητη ή ελευθερη ραδιοφωνια και ακουμε το νεο δισκο του Ρεμου ολη μερα!

Την Παολα την εμαθα εδω (μουσικη κατηγορια :firstprize:) , το Ρεμο τον ηξερα.
Μπορω να πω οτι η Παολα θα ταιριαζε στο Τριτο περισσοτερο απο το Ρεμο. Οχι μουσικα φυσικα αλλα σαν αξια εκπροσωπος μιας καλτ υποκουλτουρας.
Ας μην ξεχναμε τη στιγμη που ο Χατζηδακις φωναξε τον Φλωρινωτη στην εκπομπη του τοτε...

Mια "παραφωνια" στο συνολο της κακοφωνιας του ραδιοφωνου...
Χαλουσε την πιατσα.Επρεπε να κλεισει.
Γιατι υπηρχε περιπτωση να την ακουσει κανενας ανυποψιαστος και να ξεστραβωθει.

Πως νοιώθω;
Σαν να έχασα ένα πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο. Ένα κομμάτι από τη ζωή μου.

Πως κάποιοι μου έχουν επιτεθεί άδικα και βίαια...

Και δε θέλω να πω κάτι άλλο σ' αυτό το νήμα.

Το Τρίτο δεν ήταν αυστηρά της κλασσικής μουσικής. Ειδικά το βράδυ είχε πολύ προχωρημένες εκπομπές. Θα αναφέρω την
«διπλη φαντασία» του Εμμανουήλ Κουτσουρέλη κάθε Τεράρτη στις 22:00 που την άκουγα σχεδόν πάντα.

Ελπίζω στo Τρίτο πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ να βελτιωθεί και η ποιότητα του ήχου.

Τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον, εγώ από Πάρνηθα τον άκουγα πιο αναλογικά απο κάθε άλλο σταθμό της Αθήνας. (Οχι πως άντεχα να ακούσω πάνω από ένα λεπτό κάτι άλλο βέβαια, πλην του Κόσμος).

Το οτι έπεσε "μαύρο" ειναι τραγικό...
οσο τραγικοί είναι αυτοί που το προκάλεσαν.
Το πιο τραγικό ειναι οτι μετά απο ~4 χρόνια εξακολουθούν να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις ανάγκης χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο.
Δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν τα σκέφτονται, εξυπνοι ανθρωποι είναι...
Απλά προσπαθώ να κατανοήσω το ισορροπολόγιο τους
Εύχομαι στην Ελληνική ραδιοδικτυοτηλεόραση τα εμπόδια να της βγουν σε καλό.

Δυστυχως η αποψη μου δεν εχει κανενα στοιχειο αντικειμενικοτητας γιατι ειμαι λατρης της ΕΡΤ.Μου λειπει το ραδιοφωνο και η τηλεοραση[οχι τα δελτια ειδησεων που ποτε δεν τα ακουγα],αλλα ολα τα υπολοιπα.Στο αυτοκινητο το ραδιοφωνο νεκρο,χωρις Β προγραμμα,9.58 και 102[σε μικροτερο βαθμο] δεν υπαρχει αντικειμενο ακροασης.Βαρβαρισμοι ,σκυλοτραγουδα,αθλητικοι σκυλοκαυγαδες
Δεν ξερω αν η ΕΡΤ μπορει να λειτουργησει με 800-1000 ατομα,αυτο που προσεφερε σιγουρα το θελω πισω.Και δυστυχως ενας πρωην πιτσαδορος ,εκλεισε ενα κομματι πολιτισμου που υπηρχε

Ραδιόφωνο ακούω κυρίως στο αυτοκίνητο.
Άκουγα Τρίτο, Republic και Rainbow τον τελευταίο καιρό.

Πριν λίγες μέρες, στον Republic και τον Rainbow έβαλαν διαφημίσεις της "Ελληνικός Χρυσός" (για όνομα!), οπότε πήραν πόδι πάραυτα.
Μετά, σίγησε και το Τρίτο... :frown:

Τι μας μένει; CD και ίσως καμιά πατέντα web radio από mobile internet... άντε και κανένα 1055 αν υποφέρεται η εκπομπή...

Χθες (ή μάλλον, σήμερα) ξεκίνησα απο Θεσσαλονίκη στις 2:30 τα ξημερώματα και έφτασα στον προορισμό μου στις 6, έχοντας δει μετά απο καιρό την ανατολή του ήλιου.
Τα τελευταία χρόνια, η παρέα μου για σε τέτοια νυχτερινά ταξίδια ήταν οι σταθμοί της ΕΡΑ. Ήξερα οτι θα ακούσω ποιοτική εκπομπή, χωρίς διαφημίσεις και θα τους βρω παντού. Χθες όμως το ταξίδι ήταν μοναχικό. Σε μια γρήγορη αναζήτηση άκουσα μόνο γαβγίσματα. Χωρίς την παρέα της ΕΡΑ, έπιασα τον εαυτό μου να χάνει αρκετές φορές την αυτοσυγκέντρωση στο τιμόνι.

Βλέπω αρκετούς να μην ενοχλούνται απο την διακοπή των εκπομπών της δημόσιας Ρ/Τ, ξεχνώντας το παλιό-καλό "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" . Στην δική μου περιοχή της χώρας δεν υπάρχει ραδιόφωνο εκτός απο την ΕΡΑ.

Απάντηση: Re: Πως αισθάνεσθε τώρα που σώπασε το Τρίτο Πρόγραμμα;

Χθες (ή μάλλον, σήμερα) ξεκίνησα απο Θεσσαλονίκη στις 2:30 τα ξημερώματα και έφτασα στον προορισμό μου στις 6, έχοντας δει μετά απο καιρό την ανατολή του ήλιου.
Τα τελευταία χρόνια, η παρέα μου για σε τέτοια νυχτερινά ταξίδια ήταν οι σταθμοί της ΕΡΑ. Ήξερα οτι θα ακούσω ποιοτική εκπομπή, χωρίς διαφημίσεις και θα τους βρω παντού. Χθες όμως το ταξίδι ήταν μοναχικό. Σε μια γρήγορη αναζήτηση άκουσα μόνο γαβγίσματα. Χωρίς την παρέα της ΕΡΑ, έπιασα τον εαυτό μου να χάνει αρκετές φορές την αυτοσυγκέντρωση στο τιμόνι.

Βλέπω αρκετούς να μην ενοχλούνται απο την διακοπή των εκπομπών της δημόσιας Ρ/Τ, ξεχνώντας το παλιό-καλό "Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα" . Στην δική μου περιοχή της χώρας δεν υπάρχει ραδιόφωνο εκτός απο την ΕΡΑ.

Υφιστάμεθα πολιτισμικό σοκ...νάναι καλά ο πιτσαδόρος,έκανε και αυτό στα πλαίσια της ανάπτυξης.

Πριν λιγο ηρθε ο λαγαριασμος της ΔΕΗ ,με την χρεωση 6 ευρω περιπου της ΕΡΤ.
Εφ οσον δεν υπαρχει ΕΡΤ ,τα χρηματα που πανε;

...
Το πιο τραγικό ειναι οτι μετά απο ~4 χρόνια εξακολουθούν να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις ανάγκης χωρίς ολοκληρωμένο σχέδιο.
Δεν μπορώ να φανταστώ οτι δεν τα σκέφτονται, εξυπνοι ανθρωποι είναι...
Απλά προσπαθώ να κατανοήσω το ισορροπολόγιο τους

Νικόλα, έξυπνοι άνθρωποι και "κάνουν βεβιασμένες κινήσεις ανάγκης χωρίς σχέδιο" δεν ταιριάζουν μάναμ'

Να σου πω τι πιστεύω. Βλάκες τελείως δεν είναι, έχουν ένα μέσο μυαλό.
Αλλά ό,τι κι αν έχει μέσα η κούτρα τους, το χρησιμοποιούν για την πάρτη τους, τη βόλεψη αυτών κ των πελατών τους.
Δεν έχουν σχέδιο, η κομματική πεπατημένη ήταν πάντα, άρπα κόλλα κ ό,τι προλάβουμε να φάμε κ να πιούμε...
Δε νοιάζονται για την Ελλάδα κ για κανέναν μας φίλε.

Τους ενδιαφέρει μόνο το πως να δικαιολογήσουν με κάποιο τρόπο την οποιαδήποτε αποσπασματική κίνησή τους για να αντιμετωπίσουν το κάθε πρόβλημα.
Για να έχουν την καρέκλα κ αύριο.
Δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο πρόγραμμα, στρατηγική, τίποτα.
Οι πόλοι είναι 2 πάντα και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο πως θα εξυπηρετήσουμε τους δικούς μας και τι θα πούμε για την αντιπολίτευση...
Τώρα πρέπει να εξυπηρετήσουν και την Τρόϊκα.
Θλιβερά πράγματα..