Πως Χωριζω μια Ταινια x264 mkv 180p σε 2 μερη ;;;

Δεν χρειάζεται να το μετατρέψει σε άλλο format για να το σπάσει.

Μπορείς να το κάνεις με το MKVTOOLNIX .

Το τρέχεις και κάνεις add το αρχείο που θέλεις να σπάσεις. Αν θέλεις, μπορείς να αλλάξεις την τοποθεσία που θα γράψει τα αρχεία που θα δημιουργήσει (κάτω-κάτω γράφει Output Filename). Μετά πηγαίνεις στην καρτέλα Global και κάνεις τίκ την επιλογή Enable Splitting. Στη συνέχεια επιλέγεις μέγεθος για το κάθε DVD (περί τα 4500M ας πούμε) και πατάς Start Muxing.

Αυτά!

Σου είπα... Global- enable splitting
Αφου έχεις μαρκάρει το enable splitting ορίζεις το μέγεθος που θέλεις να έχουν τα αρχεία και πόσα αρχεία να φτιάξει.
Πατάς το start muxing και σε μερικά λεπτά θα δημιουργηθούν τα αρχεία σου

Στο screenshot εχω ορίσει την ταινία να χωριστεί σε αρχεία των 3gb (3000M)

Απάντηση: Re: Πως Χωριζω μια Ταινια x264 mkv 180p σε 2 μερη ;;;

Σου είπα... Global- enable splitting
Αφου έχεις μαρκάρει το enable splitting ορίζεις το μέγεθος που θέλεις να έχουν τα αρχεία και πόσα αρχεία να φτιάξει.
Πατάς το start muxing και σε μερικά λεπτά θα δημιουργηθούν τα αρχεία σου

Στο screenshot εχω ορίσει την ταινία να χωριστεί σε αρχεία των 3gb (3000M)

δεν μπορεις παραπανω δηλ 4,3GB και αλλα τοσα ετοιμο το αρχειο των 8,5GB?

για παραδειγμα εφερα το παραπανω!

Μπορώ. Απλά το συγκεκριμένο split to κάνω μόνο και μόνο για να πάρω το screenshot και οχι επειδή το χρειάζομαι :)

το θεμα συνεχιζετε.............

ερωτημα 2ον :
Πως κοβουμε σε 2 μερη τους ξεχωριστους υποτιτλους srt της ταινιας μας τους οποιους εχουμε κατεβασει απο το ιντερνετ ;;;;;;

Λοιπον κανε πρώτα add την ταινία και μετά add το srt με τους Ελληνικούς υπότιτλους.
Πατώντας πάνω στους υπότιτλους έχεις απο κάτω επιλογές για να βάλεις language (gre), default κτλπ.
Κάνεις muxing και έχεις έτοιμη την ταινία με ενσωματωμένο το srt.
Απο την στιγμή που τους έχεις ενσωματώσει, σε οσα κομμάτια και να χωρίσεις την ταινία βλέπεις τους υπότιτλους κανονικά.
Αρκεί βέβαια το αρχικό srt να είναι συγχρονισμένο σωστά.

Λοιπον κανε πρώτα add την ταινία και μετά add το srt με τους Ελληνικούς υπότιτλους.
Πατώντας πάνω στους υπότιτλους έχεις απο κάτω επιλογές για να βάλεις language (gre), default κτλπ.
Κάνεις muxing και έχεις έτοιμη την ταινία με ενσωματωμένο το srt.
Απο την στιγμή που τους έχεις ενσωματώσει, σε οσα κομμάτια και να χωρίσεις την ταινία βλέπεις τους υπότιτλους κανονικά.
Αρκεί βέβαια το αρχικό srt να είναι συγχρονισμένο σωστά.

μενεις μακρυα ρε φιλε να σε κερασω ενα ποτακι ...........

τι να σου κανω !!!!!!! :ernaehrung004::ernaehrung004: :worshippy::worshippy::worshippy:

Το εκανα ετσι οπως λες εβαλα με add το srt. Ελληνικο υποτιτλο και ξετσεκαρησα ολες τις αλλες Γλωσσες αφησα μονο το αρχειο srt. με τη γλωσα την Ελληνικη και πατησα μετα Global και εκανα οτι και πριν !
Μου χωρισε την ταινια κανονικα αλλα παιζοντας τα 2 μερη της Ταινιας με το KMP και με το mpc τα γραμματα που βγαινουν ειναι κατι σαν κινεζικα .......

ενω η κανονικη ολοκληρη ταινια παιζει φορτωνοντας το srt. αρχειο Ελλην,Υποτιτλων κανονικα !!!!!

τα χωρισμενα κοματια που κανω τα γραμματα τα βγαζουν κινεζικα ...... γιατι ;;;;;;

μηπως πρεπει να πατησω καποια αλλη επιλογη η κουμπι στο προγραμα ;;;;;;

Πρέπει να έκανες κάποιο λαθάκι όταν ενσωμάτωνες τους υπότιτλους.

Δες το screenshot.
Εχω κάνει add την ταινία και κάνωντας click στο αρχείο srt βλέπεις απο κάτω τις επιλογές για τους υπότιτλους.
Αν έχεις βάλει στο language την επιλογή (gre) δε νομίζω να στους βγάλει κινέζικα.
Πρεπιμπτόντως ενσωμάτωσα υπότιτλους σε μια ταινία και την έκανα split se 2 κομμάτια για δοκιμή και δείχνει κανονικά τα Ελληνικά.

Πρέπει να έκανες κάποιο λαθάκι όταν ενσωμάτωνες τους υπότιτλους.

Δες το screenshot.
Εχω κάνει add την ταινία και κάνωντας click στο αρχείο srt βλέπεις απο κάτω τις επιλογές για τους υπότιτλους.
Αν έχεις βάλει στο language την επιλογή (gre) δε νομίζω να στους βγάλει κινέζικα.
Πρεπιμπτόντως ενσωμάτωσα υπότιτλους σε μια ταινία και την έκανα split se 2 κομμάτια για δοκιμή και δείχνει κανονικά τα Ελληνικά.

Ακριβως αυτο κανω και μου βγαινουν παλι κινεζικα........

αστο θα το ψαξω παλι το βραδυ ........
:BDGBGDB55:

Γραψε ΑΚΥΡΟΝ !!!!!!!!!!!

ολα ΟΚ ! Λειτουργουν κανονικα τα γραματα ......
μια ρυθμιση ηθελε το ΓΟΥΙΝΤΟΟΥΣ ΧΡ μου διοτι εμφανιζει την Γερμανικη γλωσσα σε καπια προγραματα και τα Ελληνικα τα εβγαζε κινεζικα......

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΦΙΛΕ !!!!!!!!!!!!!

Συγχαρητήρια για το θέμα σας. Ήθελα καιρό να ψαξω πως να κόψω αρχεια mkv αλλα φανταζόμουν ότι θα είναι δύσκολη διαδικασία. Ευχαριστώ για την απλή και πετυχημένη λύση που συζητήθηκε.

Ρε παιδιά μπορείτε να μου πείτε ένα πρόγραμμα που να μπορεί να χωρίζει ένα mkv αρχείο άνω των 4gb σε δυο ή περισσότερα αρχεία ενσωματώνοντας του ελληνικούς υπότιτλους που θα βρίσκονται σε ξεχωριστώ αρχείο στον ίδιο φακελο ΧΩΡΙΣ να χάνω καθόλου από την ποιότητα(Σε ήχο και εικόνα) του βίντεο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Ρε παιδιά μπορείτε να μου πείτε ένα πρόγραμμα που να μπορεί να χωρίζει ένα mkv αρχείο άνω των 4gb σε δυο ή περισσότερα αρχεία ενσωματώνοντας του ελληνικούς υπότιτλους που θα βρίσκονται σε ξεχωριστώ αρχείο στον ίδιο φακελο ΧΩΡΙΣ να χάνω καθόλου από την ποιότητα(Σε ήχο και εικόνα) του βίντεο.

Σας ευχαριστώ πολύ.

αυτο ακριβως συζηταμε σε αυτο το θεμα !
το εργαλειο που ζητας λεγεται : mkvmerge GUI και περιεχεται εδω :

http://www.videohelp.com/tools/MKVExtractGUI

ειναι δωρεαν..και μικρο

για να καταλαβεις πως λειτουργει διαβασε αυτο το θεμα που ανοιξαμε εδω απο την αρχη ....

Last edited:
Νομίζω βρήκα ένα πολύ καλύτερο πρόγραμμα παραπλήσιο αυτού που λες και λέγετε MKVToolnix και τα κάνει όλα χωρίζει ενσωματώνει ελληνικούς υπότιτλους κ.τ.λ.

Last edited: