Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

Ηλίας Σ. said:
ρεύμα όμως ή πτώση τάσης?

πτωση τασης 1.3mv/0.22ohm=59ma

Όχι, απλά το ποτενσιόμετρο bias μπορεί να αντικατασταθεί από αντιστάσεις στην τιμή που ρυθμίζεται. Μου φαίνεται καθαρότερη ιδέα.
Για να βρεθούν τόσα καλοταιρασμένα τρανζίστορ, είναι λίγο "ακριβό σπόρ", γι αυτή την κατηγορία μηχανήματος...

και γιατι να κερδισης κατι απο αυτο;
σου ξαναλεω οτι απο τις μετρησεις που πηρα υπαρχουν αρκετες ανοχες στα τρανζιστορ και τις αντιστασεις εξοδου το τριμερ θα σε χαλαση;

αλλο αν αξιζη η οχι τον κοπο κα τα εξοδα να αντικατασταθουν.

Οπότε εύκολα τα πράγματα γενικά!

ναι

Από δύο παράλληλα σε κάθε κανάλι εννοούσα! Αν θυμόμουν πώς γίνεται... ;)

καλα αυτο βρησκεται χωρος που θα βρεθη.

Οι μεγαλύτερες γέφυρες λύνουν το πρόβλημα του αυξημένου ρεύματος, αλλά όχι και της ταχύτητας... Λεπτομέρειες φυσικά! ;)
Οι πυκνωτές είναι πρόβλημα, μιας και πέρα από τη χωρητικότητα και την μέγιστη τάση, δύσκολα βρίσκουμε την ταχύτητά τους, το μέγιστο ρεύμα και τα όποια άλλα χαρακτηριστικά...

αυτα αναφερονται απο τους εκαστοτε κατασκευαστες

Κι απ' ότι ψιλοθυμάμαι στην ίδια τιμή προτιμότερος είναι ο μεγαλύτερος σε όγκο συνήθως...
..

Re: Απάντηση: Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

Pink Panther said:
Ευτυχώς που συνηθίζω να σώζω αρκετές (ενδιαφέρουσες) σελίδες.
Από το Avforum:

ΣΚΑΜΑΓΚΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ 2004-06-03 02:00:37
...Και επανέρχομαι στο πείραγμα του Μπέρυ:

Για όποιον θέλει να παρακάμψει τα volume control η gain control καλύτερα, ο τρόπος είναι αυτός (Ακριβόπουλε για σένα τα λέω ρε!):

Η φίσα που συνδέει την πλακέτα των led-gain control στην πλακέτα του δεξιού, όπως το βλέπουμε, καναλιού έχει 14 καλώδια. Το πρώτο είναι κόκκινο.

Ονομάζουμε το κόκκινο Βαγγέλη.
Και τα υπόλοιπα με την σειρά που είναι...
Σάββα
Κώστα
Δημήτρη
Αποστόλη
Θανάση
Μανώλη
Βρασίδα
Γιώργο
Παναγιώτη
φώτη
Εκτορα
Βασίλη
Στέλιο

Παίρνουμε ένα κοφτάκι και κόβουμε τον Βαγγέλη ,τον Σάββα και τον Κώστα.

Κατά τον ίδιο τρόπο κόβουμε και τον Βρασίδα, τον Γιώργο και τον Παναγιώτη.

Άν μπορούμε, συνεχίζουμε κάτω από την πλακέτα του καναλιού. Αν όχι δουλεύουμε με τα ...παιδιά από πάνω.

Ανάμεσα στον Βαγγέλη και στον Κώστα κολλάμε μιά αντιστασούλα 10Κ. Κόψτε τους σε κατάλληλα μήκη για να σας βολέψει να δουλέψετε.
Μετά στρίβουμε τον Σάββα με τον κώστα και τους κολλάμε παρέα.

Αντιστασούλα 10Κ κολλάμε και ανάμεσα στον Βρασίδα και τον Παναγιώτη.
Στρίβουμε τον Γιώργο με τον Παναγιώτη παρέα και τους κολλάμε.

Αν προτιμάμε να δουλέψουμε κάτω από την πλακέτα, που είναι και το πιο σωστό, μονώνουμε με ταινία τα παιδιά που κόψαμε από πάνω, τους κόβουμε ασύμετρους να μη βραχυκυκλώσουν, και κάνουμε τις απαραίτητες κολλήσεις κάτω από τη φίσα των παιδιών, κατευθείαν πάνω στην πλακέτα.

Και άν το ψάξουμε και λιγο ακόμη ακολουθώντας ανάποδα τη διαδρομή του σήματος, θα βρούμε απο πού έρχεται και θα κάνουμε τις κολλήσεις πολύ πρίν το σήμα φτάσει στα παιδιά.

Άντε καλή επιτυχία!

ΥΓ
Προσοχή στα παιδιά!
Άν κόψουμε κανέναν κατα λάθος, δεν θα ανάβει κάποιο απο τα ενδεικτικά λέντ

αυτο μου κανη σαν να ειναι τα ποτ τερμα ανοιχτα εγω ελεγα για παρακαμψη του balanced με τον opamp του και το ποτ και εισοδο κατευθειαν στον δευτερο opamp

τεσπα πιστευω αμα το δη ο βαγγελης να μας πη αν ακουσε καμια βελτιωση.

εγω σε αυτον εδω PEAVEY εκανα τα περισοτερα που λεει ο Γιαννης !!

εβαλα ακομα 2 βαρελες των 10.000 τα καλωδια των εξοδων των ηχειων κατευθειαν στη πλακετα

ενα περασμα ολες τις κολησεις

( ενα καψιμο καταλαθος 2 τραντζιστορ μικρουλικων στην εισοδο με τη βοηθεια του Μπακουση Γιωργου ηρθε στα ισα του .... -bye- )

καθαρισμα απο την σκονη αλλαγη γεφυρας απο 25Α σε 35 Α !!!
και φυσικα παιζει σαν καινουργιος εδω και κατι μηνες ..... ΜΕ ΓΚΑΖΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ στα ηχεια μου ....
βεβαια απο το ρελαντι που βλεπω και σε αλλα θα σκοτωνει ...
ο ηχος του ειναι ανελπιστα καλος ... δηλ, οχι τραχυς η σκληρος βεβαια τον οδηγο με προ τον AV DENON 1802 μου που ειναι στη μουσικη για τα πανυγηρια ......

προχτες αγορασα ΑΛΛΟΝ εναν απο το ΕΒΑΥ και εκανα τα ιδια και σε αυτον !!!

εκτος το καψιμο των τρανζιστορακιων ....... :slapface: :slapface: :slapface:

Attachments

• P  15 .jpg
    P 15 .jpg
    121.5 KB · Views: 67
  • P-21-.jpg
    P-21-.jpg
    116.4 KB · Views: 81
αυτες ειναι οι πρωτες φωτος .....πριν καιρο τωρα εχουν προστεθει οι βαρελες .....

μονο που δεν ειναι Νικινσον.....

Attachments

• P-2.jpg
    P-2.jpg
    113.4 KB · Views: 60
  • P-6-jpg.jpg
    P-6-jpg.jpg
    106.3 KB · Views: 38
  • P-4-jpg.jpg
    P-4-jpg.jpg
    114.2 KB · Views: 43
  • P-8-jpg.jpg
    P-8-jpg.jpg
    140.7 KB · Views: 41
  • P--3-jpg.jpg
    P--3-jpg.jpg
    76 KB · Views: 38
Απάντηση: Re: Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

backousis said:
εκτος το καψιμο των τρανζιστορακιων .......

ε μαθαινης σιγα σιγα:flipout: :flipout: :flipout:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ρε Μαγκα μου !!!!!!! -bye- -bye-

ακους εκει να μην μπορω να βρω σε ολο το Αμβουργο 2 σκατουλακια ......... και τα βρηκα στη .....Κρητη !!!!!

Re: Απάντηση: Re: Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

Μπελλος Ευαγγελος said:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ρε Μαγκα μου !!!!!!! -bye- -bye-

ακους εκει να μην μπορω να βρω σε ολο το Αμβουργο 2 σκατουλακια ......... και τα βρηκα στη .....Κρητη !!!!!

ειστε πολυ πισω ακομα εκει πανω χιχιχιχιχι.

το καλο με αυτον ενισχητη ειναι που ΔΕΝ εχει SMD υλικα και μπορεις να βαλεις χερι γιατι ειναι χοντροκατασκευη !!!!!

αν ειχε SMD υλικα θα ηταν αλλαγη πλακετας .....

*****Πάντως καταευχαριστήθηκα την στιγμή που ο Καραλέας τον άναβε με την βοήθεια σκουπόξυλου... και γω ήμουν έτοιμος απίκο να τραβήξω το φις τροφοδοσίας για να προλάβω..*****

καπως ετσι τον εβαλα και εγω μπροστα την πρωτη φορα ...........
πηρα το καπακι του και το εβαλα μπροστα στη μουτρακλα μου και με μπαλαντεζα 3 μετρη με διακοπτακι πανω της πατησα το ΚΟΜΒΙΟΝ ...

λεω ........ κατσε γιατι ο Ακριβοπουλος μπορει να ειναι τρομοκρατης και να του αρεσουν τα μεγααααλα μπαμ !!!!!!!!
ας παρουμε τα μετρα μας ..... χεχεχε...

backousis said:
πτωση τασης 1.3mv/0.22ohm=59ma

Βολικότατο! Για 80mA - 1,76mv δηλαδή.

και γιατι να κερδισης κατι απο αυτο;
σου ξαναλεω οτι απο τις μετρησεις που πηρα υπαρχουν αρκετες ανοχες στα τρανζιστορ και τις αντιστασεις εξοδου το τριμερ θα σε χαλαση;

Θεωρητικά, κάθε τρίμερ είναι λιγότερο ποιοτική λύση από ένα διαιρέτη αντιστάσεων...

αλλο αν αξιζη η οχι τον κοπο κα τα εξοδα να αντικατασταθουν.

Ναι, άλλη ιστορία αυτό. Πολλές φορές στην πορεία το ξεχνάμε εντελώς! ;)

καλα αυτο βρησκεται χωρος που θα βρεθη.

"Χίλιοι καλοί χωράνε!" ;)

Οι πυκνωτές είναι πρόβλημα, μιας και πέρα από τη χωρητικότητα και την μέγιστη τάση, δύσκολα βρίσκουμε την ταχύτητά τους, το μέγιστο ρεύμα και τα όποια άλλα χαρακτηριστικά...

αυτα αναφερονται απο τους εκαστοτε κατασκευαστες

Φυσικά! Αλλά άντε να θυμάται ο "μάστορας" που σου πουλάει ηλεκτρολυτικούς που έχει βάλει το databook του κατασκευαστή κι άν το είχε ποτε! ;)

Last edited:
Ηλίας Σ. said:
Βολικότατο! Για 80mA - 1,76mv δηλαδή.

ετσι.

Θεωρητικά, κάθε τρίμερ είναι λιγότερο ποιοτική λύση από ένα διαιρέτη αντιστάσεων...

θεωρητικα ναι αλλα πρακτικα;
αντε καντο αφου δε βαριεσε να μου πης και μενα αν εχει βελτιωση να το κανω και εγω.

Ναι, άλλη ιστορία αυτό. Πολλές φορές στην πορεία το ξεχνάμε εντελώς! ;)

"Χίλιοι καλοί χωράνε!" ;)

μπα για χιλιους δεν νομιζω αλλα 8Χ10000 + τους μανισιους χωρανε.

Φυσικά! Αλλά άντε να θυμάται ο "μάστορας" που σου πουλάει ηλεκτρολυτικούς που έχει βάλει το databook του κατασκευαστή κι άν το είχε ποτε! ;)

ε πως αμα ειναι τρελος σαν και μας θυμαται.
και αμα παρης επωνυμους το βρισκεις και μονος σου.

backousis said:

θεωρητικα ναι αλλα πρακτικα;
αντε καντο αφου δε βαριεσε να μου πης και μενα αν εχει βελτιωση να το κανω και εγω.

Φυσικά και εξαρτάται κι απ' την ποιότητα του τρίμερη όποια διαφορά. Λέω να το κάνω στον Rotel!

"Χίλιοι καλοί χωράνε!"

μπα για χιλιους δεν νομιζω αλλα 8Χ10000 + τους μανισιους χωρανε.

Καθόλου άσχημα κι έτσι!!

Αλλά άντε να θυμάται ο "μάστορας" που σου πουλάει ηλεκτρολυτικούς που έχει βάλει το databook του κατασκευαστή κι άν το είχε ποτε!

ε πως αμα ειναι τρελος σαν και μας θυμαται.
και αμα παρης επωνυμους το βρισκεις και μονος σου.

Βλέπω την αγορά των ηλεκτρονικών εξαρτημάτων να "ζαρώνει" διαρκώς, κι όπως πάμε φοβάμαι ότι θα τα ψωνίζουμε μόνο μέσω internet σε λίγο...

Last edited:
Ο δικός μου μπέρυ είναι τελείως άφτιαχτος! (εντάξει άλλαξα το φαν). Ακόμα και την ένταση την ελέγχω από τα gain του ενισχυτή...
Ο χώρος μου ήθελε και θέλει ακόμα περιποίηση η οποία είναι σημαντικότερη από το χέριασμα του τελικού.

Χέριασα όμως μπέρυ ενός φίλου ώς εξής:
Τοποθέτησα "βαρέλες" 4Χ10000μF ανα κανάλι, άλλαξα όλη την καλωδίωση με 6 καρέ, θωράκισα την καλωδιοταινία της εισόδου, άλλαξα τα καρφιά με rca και τις μπόρνες ηχείων με μεταλικές βαρέως τύπου.

Οι διαφορές στα Ζαναντού μικρές. Ο ενισχυτής τα πάιζει μιά χαρά και χωρίς μοντίφα. Εξάλλου με άλλα 300 αγοράζεις δεύτερο και τους παίζεις μονομπλόκ. Περίπου τα μισά και παραπάνω κόστισε και η μοντίφα.

Η σκέψη του Γιώργου για παράκαμψη των πάντων και σήμα εισόδου κατευθείαν στον δεύτερο τελεστικό μέσω ενός πυκνωτή 10μF είναι καλή! Χάνουμε έτσι την ισοροπημένη είσοδο αλλά αν δεν την χρειαζόμαστε....
Η αλλαγή αυτού του τελεστικού είναι επίσης καλή ιδέα. Έχω σκεφτεί και κατασκευή τροφοδοτικού σταθεροποιημένου με LM για τον τελεστικό κλπ.

Η αύξηση του ρεύματος ηρεμίας επίσης είναι καλή ιδέα για να μπορεί τουλάχιστον να ψιλοζεσταίνεται σε μέτριες στάθμες, κάτι που τον γλυκαίνει γενικά..

θα τον χεριάσω που θα μου πάει...:twoguns:
-bye-

Για την αλλαγή των τρίμερ νομίζω ότι είναι χαμένος κόπος....

Δεν θυμάμαι καλά αλλά οι γέφυρες (δύο) πρέπει να είναι τουλάχιστον στα 25Α. Άρα δεν νομίζω να έχουν πρόβλημα. Τουλάχιστον τα 40.000μF η κάθε μία τα φορτώνουν ενέργεια απροβλημάτιστα. Επίσης είναι βιδωμένες στο σασί και δεν έχουν πρόβλημα υπερθέρμανσης. Βέβαια το σασί καμιά φορά παραζεσταίνεται σε μεγάλες στάθμες χωρίς ανεμιστήρα.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι ότι ο ανεμιστήρας φυσάει ζεστό αέρα μέσα στο σασί με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται όλα. Μία καλή λύση που είδα κάπου είναι η αντιστροφή της ροής του ανεμιστήρα ο οποίος θα ρουφάει έτσι κρύο αέρα μέσα στο σασί και μετά θα τον περνάει από το τούνελ της ψύκτρας φυσώντας ζεστό αέρα στο πίσω μέρος. Αυτό σίγουρα θα το κάνω όταν τον ανοίξω.
-bye-

Να και μερικές φωτό που μόλις βρήκα. Δυστυχώς δεν είναι όλες αλλά θα τις βρώ, δε θα τις βρώ;...:twoguns:

Attachments

• DSC00494a.jpg
    DSC00494a.jpg
    67 KB · Views: 49
  • DSC00493a.jpg
    DSC00493a.jpg
    68.1 KB · Views: 42
  • DSC00492a.jpg
    DSC00492a.jpg
    93.3 KB · Views: 51
  • DSC00491a.jpg
    DSC00491a.jpg
    87.4 KB · Views: 59
  • DSC00490a.jpg
    DSC00490a.jpg
    88.5 KB · Views: 57
Κι άλλες:

Attachments

• DSC00495a.jpg
    DSC00495a.jpg
    75.3 KB · Views: 48
  • ΓŽΕ“Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓΒΓβ€¦2.jpg
    ΓŽΕ“Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓΒΓβ€¦2.jpg
    48 KB · Views: 52
  • ΓŽΕ“Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓΒΓβ€¦3.jpg
    ΓŽΕ“Γβ‚¬ΓŽΒ­ΓΒΓβ€¦3.jpg
    54.5 KB · Views: 54
Re: Απάντηση: Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

Fuse said:
Ο δικός μου μπέρυ είναι τελείως άφτιαχτος! (εντάξει άλλαξα το φαν). Ακόμα και την ένταση την ελέγχω από τα gain του ενισχυτή...
Ο χώρος μου ήθελε και θέλει ακόμα περιποίηση η οποία είναι σημαντικότερη από το χέριασμα του τελικού.

ΕΜ, ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ Ή ΕΚΚΛΗΣΙΑ ???:grinning-smiley-043

Χέριασα όμως μπέρυ ενός φίλου ώς εξής:
Τοποθέτησα "βαρέλες" 4Χ10000μF ανα κανάλι, άλλαξα όλη την καλωδίωση με 6 καρέ, θωράκισα την καλωδιοταινία της εισόδου, άλλαξα τα καρφιά με rca και τις μπόρνες ηχείων με μεταλικές βαρέως τύπου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ???

Οι διαφορές στα Ζαναντού μικρές. Ο ενισχυτής τα πάιζει μιά χαρά και χωρίς μοντίφα. Εξάλλου με άλλα 300 αγοράζεις δεύτερο και τους παίζεις μονομπλόκ. Περίπου τα μισά και παραπάνω κόστισε και η μοντίφα.

Η σκέψη του Γιώργου για παράκαμψη των πάντων και σήμα εισόδου κατευθείαν στον δεύτερο τελεστικό μέσω ενός πυκνωτή 10μF είναι καλή! Χάνουμε έτσι την ισοροπημένη είσοδο αλλά αν δεν την χρειαζόμαστε....
Η αλλαγή αυτού του τελεστικού είναι επίσης καλή ιδέα. Έχω σκεφτεί και κατασκευή τροφοδοτικού σταθεροποιημένου με LM για τον τελεστικό κλπ.

ΕΥΑΓΓΕΛΕ, ΑΝ ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ, ΑΝΕΒΑΣΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ....

Η αύξηση του ρεύματος ηρεμίας επίσης είναι καλή ιδέα για να μπορεί τουλάχιστον να ψιλοζεσταίνεται σε μέτριες στάθμες, κάτι που τον γλυκαίνει γενικά..

θα τον χεριάσω που θα μου πάει...:twoguns:
-bye-

-bye-

Ωραίος μάστορης ο Φουσέ!

Ρε Βαγγέλα δεν αντελήφθειν καλώς γιατί το φουρφούρι φυσά μέσα στο τούνελ ζεστό αέρα????
Για ρίξε μία επεξήγα τάχυστα.

Να πούμε και λίγο για τα θερμικά.
Ο τελικούλης παίζει καλά όταν ζεσταθεί.-
Με τα μανίσια ανεμιστήρια, πέραν του θορύβου, είναι συνεχώς μπούζι και χάνει αρκετές από τις αρετές του.
Θεωρώ πως είναι προτιμότερο αν κάποιος δεν θέλει να βάλει χέρι, τουλάχιστον να του κάνει οπωσδήποτε κάτι ώστε να ζεσταίνεται την ώρα των ακροάσεων.
Έχει σοβαρή διαφορά ένας μπερρυς με 30-55 βαθμούς στην ψύκτρα, από έναν μπούζι, που ακόμα και τα έξτρα βαρελάκια, δεν μπορούν να την καλύψουν...

Ο βαγγέλης θέλει να πει, ότι όταν ανεβάσει θερμοκρασία, μετά το φουρφούρι την σπρώχνει μέσα στην κάσα από όπου μετά πρέπει να βρεί από το σφουγγαροειδές φίλτρο που έχει στην πρόσοψη.
ίσως πιό σωστή είναι η λύση της απαγωγής της θερμότητας προς τα πίσω...
ή ένας δεύτερος που να ρουφάει....

Αλλα πλέον μιλάμε γιά απαγορευτικά γκάζια.
Εκτός αν έχεις μαγκια....(ο τόνος στο πρώτο α)