ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ? Επιλεκτικο hdmi handshake ? σε 2 συσκευες μονο !!!!!

Danis_Vieras

New member
29 May 2013
11
Δραμα
Καλησπερα σε ολους τους φιλους του avg και παλι .Εδω και ενα χρονο περιπου με τυραναει ενα προβλημα ασυνενωησιας αναμεσα σε 2 παιχνιδοκονσολες μου ΠΛΕΟΝ σε οποια hdtv και να τα συνδεσω ..Εχω δοκιμασει τα παντα στην κυρολεξια και δεν προκειται να τα παρατησω μεχρι να βρω τη λυση ..Λοιπον η ιστορια εχει ως εξης .... Εχω μια PANASONIC VIERA 42 αρα μοντελο TH-37PX80EA ,μια SAMSUNG 22 αρα και μια phillips 37 αρα ...Το playstation 3 και το xbox 360 και τα 2 με hdmi καλωδια .Συνηθιζα και τις 2 κονσολες μου να τις δουλευω και στις 3 τηλεορασεις ..Η βασικη που τα εχω στημενα ειναι η panasonic .Το προβλημα ξεκινησε ξαφνικα μια ημερα με το ps3 το οποιο εχανε το σημα απο την hdmi .κουνουσα το καλωδιο και επανερχοταν ...Μεχρι που μια ημερα τελος ..black screen .Ακολουθησε λιγο καιρο μετα και το xbox 360 ετσι ξαφνικα καi αυτο .Kαι τα 2 τα ειχα συνδεμενα hdmi 1080p και στις 3 τις τηλεορασεις μου ...Ειμαι video gamer και εχω ψαξει και δοκιμασει ολες τις πιθανες λυσεις που θα εφταιγαν οι κονσολες ..reset ,δοκιμασα 4 διαφορετικα hdmi καλωδια ,5 διαφορετικες τηλεορασεις ,compοnent καλωδια για να στειλω σημα στην hdmi , εβγαλα απο ρευμα tv κονσολες ,δοκιμασα σχεδον ολες τις ριθμισεις που εχουν να κανουν με αναλυσεις και εικονα και στις 2 κονσολες μου..Τιποτα πουθενα ..Ολες οι τηλεορασεις μου δεν εχουν απολυτωσ κανενα προβλημα με συσκευες hdmi δοκιμασα σε ολες laptop blu ray και media center .ολα δουλευουν κανονικα.Επισης την panasonic την ελενξε τεχνικος και την εκανε και update firmware και με διαβεβαιωσε οτι το προβλημα ειναι απο τις κονσολες .Εξηγηστε μου πως γινετε να συμβαινει το ιδιο προβλημα και απο τις 2 ? Και οι 2 ας πουμε καμμενες εξοδοι hdmi ?? Ε οχι αποκλειεται !Καπιος φιλος απο το φορουμ μου μιλησε για hdmi handshake και μου προτεινε μια λυση (βγαζεις ρευματα απο τα παντα καλωδια και τα συνδεεις με μια σειρα ,ουτε και με αυτο ειχα αποτελεσμα ) Υποψιαζομαι οτι και τα 2 με ενα μυστηριο τροπο εχουν κλειδωσει (πως να το εξηγησω ) μια αναλυση με αποτελεσμα να υπαρχει ασυνενωησια αναμεσα στην hdmi και σε ολες πλεον δυστυχως τις τηλεορασεις .Με αντιπροσοπειες δεν ασχολουμε γιατι δεν εχουν ιδεα ..Εχω δοκιμασει οτι προκειται να μου πουν ..Εαν γνωριζετε παρομοιο περιστατικο παρακαλω βοηθηστε με . Ευχαριστω

Yποθετω εχεις δοκιμασει να ανοιξεις πρωτα την tv και υστερα την κονσολα ετσι. ?

Επισης, οταν σταματησε το ps3 και υστερα σταματησε και το xbox, αυτα τα δυο σταματησαν στην ιδια τηλεοραση. ? (μηπως η συγκεκριμενη Tv βραχυκυκλωσε καποια hdmi της με συνεπεια να κανει ζημια και στις 2 κονσολες)

Υπαρχει hdmi splitter στην ολη αλυσιδα. ? (αν ναι, δοκιμασε χωρις αυτο)

Αναφερεις οτι οι tv παιζουν κανονικα απο αλλες πηγες (media players κλπ). Αρα, για καποιο λογο οι κονσολες φταινε.

Θα σε βοηθησουν πιο πολυ κατοχοι κονσολων, μηπως καποια ρυθμιση εξοδου/αναλυσης απο τις κονσολες δεν αφηνε το σημα να βγει απο component οπως λες.

Και για να καταλαβω, και τις δυο κονσολες, σε οποιαδηποτε Tv τις συνδεσεις, δεν παιζουν.?

Επισης αν γκουγλαρεις ps3 handshake problem θα δεις να γινεται χαμος.

Εν ταχυ, διαβασα μερικες λυσεις που προτεινουν καποιοι.

Αλλος δοκιμασε να βαλει switch οπου του διορθωσε το handshake.
Αλλος προτεινει να κλεισεις το ps3 να το ξανα ανοιξεις κρατωντας πατημενο το power μεχρι να ακουσεις 2 μπιπ.

Ξεχασα να ρωτησω αν υπαρχει και ενισχυτης AV και στελνεις την εικονα/ηχο εκει πρωτα.

Το οτι και οι δυο παιχνιδοκονσολες σου δεν δινουν σημα κανει δυσκολο τον εντοπισμο του προβληματος.
Εισαι σιγουρος οτι τιποτε δεν αλλαξες (καλωδια, ρυθμισεις, κλπ) οταν αρχισες να εχεις το προβλημα. ?

Μηπως συνδεες/αποσυνδεες τα hdmi καλωδια οταν π.χ. το Ps3 βρισκοταν σε standby mode. ?

Last edited:
To PS3 και το XBOX δουλεύουν σε άλλες τηλεοράσεις?

Αν δεν δουλεύουν σε άλλες τηλεοράσεις είναι προφανές ότι χάλασαν και αρνείσαι να αποδεχτείς το προφανές.

1 )Ναι στην ιδια τηλεοραση σταματησαν ..Για να σας δωσω να καταλαβετε για ενα μικρο διαστημα επαιξαν στισ αλλες μου και μετα τελος και απο κει .Απιστευτα πραγματα ! Βραχυκυκλωμα το βλεπω ακραια περιπτωση ...γιατι να μην πειραξε και τις υπολοιπες συσκευες ? οι hdmi θυρες δεν εχουν κανενα προβλημα στην panasonic που συνεβει πρωτη φορα .Δεν ειμαι και ειδικος αλλα δεν ξερω αν θα μπορουσε να συμβει βραχυκυκλωμα οπως το ενοειται

2)Ενοειτε το hdmi switch ? αγορασα ενα 2 θεσεων προσφατα και το δοκιμασα ! Τιποτα δυστυχως .Και με το ενα και με το αλλο το μηχανημα

3)Οι κατοχοι και αυτοι που ασχολουνται με κονσολες μου εδωσαν πολλες λυσεις (που υπο κανονικες συνθηκες θα πρεπε να πετυχει καποια ,αλλα χωρις αποτελεσμα ) γι αυτο υποπτευομαι οτι ειναι κατι πιο πολυπλοκο . Οι γνωμες αυτου του φορουμ ισως με βοηθησουν

4) Πλεον ΝΑΙ .εκτος απο τις 2 υπολοιπες δικες μου που τα δοκιμασα δοκιμασαμε το ps3 στον τεχνικο σε 3 ακομα ... Και η πλακα ειναι οτι κουβαλησα ενα βαρυ 42 ιντσο θηριο στο μαστορα μονο και μονο για μου επιβεβεωσει οτι οι hdmi θυρες μου δεν εχουν προβλημα (το οποιο το ηξερα αφου ειχα συνδεσει αλλες συσκευες χωρις προβληματα

Αντε να βγαλεις ακρη ..Ευχαριστω

Εχω δοκιμασει και τεσταρει ολα τα υπολοιπα φιλε warewolf και ναι εχω αποσυνδεσει hdmi καλωδια και σε standby και κατα την διαρκεια λειτουργειας των μηχανηματων .Ειναι λογος αυτος να μου χαλασει το σημα και στα 2 ? με τα componet και τα scart γιατι δεν υπαρχουν τετοια θεματα ποτε ?

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ? Επιλεκτικο hdmi handshake ? σε 2 συσκευες μονο !!!!!

Εχω δοκιμασει και τεσταρει ολα τα υπολοιπα φιλε warewolf και ναι εχω αποσυνδεσει hdmi καλωδια και σε standby και κατα την διαρκεια λειτουργειας των μηχανηματων .Ειναι λογος αυτος να μου χαλασει το σημα και στα 2 ? με τα componet και τα scart γιατι δεν υπαρχουν τετοια θεματα ποτε ?

Eνδεχομενως ναι.!
Φυσικα απολυτα δεν μπορω να ξερω αν οντως εχουν ζημια και οι δυο κονσολες στην εξοδο τους hdmi ή λυθει το προβλημα σου με καποιο τροπο. Αποφευγουμε ομως να βαζουμε/βγαζουμε τα καλωδια hdmi οταν αυτα εχουν ταση.!

Μηπως και στις δυο κονσολες τα καλωδια ηταν τεντωμενα/τσιτωμενα/ στραβωμενα κλπ. ?
(μηπως με τον καιρο, χαλασαν οι εξοδοι hdmi των κονσολων. στραβωσαν εσωτερικα κλπ)
Θα μπορουσες να πας μια κονσολα απο τις δυο για κοιταγμα να δεις τι θα σου επι ενας τεχνικος

Για να καταλαβουμε, απο τις υπολοιπες αναλογικες εξοδους οι κονσολες σου παραδιδουν εικονα, ή ουτε απο εκει παιζουν. ?

Last edited:
Ευχαριστω για την ανταποκριση :worshippy: Και οι 2 κονσολες μου παιζουν χωρις κανενα προβλημα με component cable σε αναλυσεις 480i 480p 720p 1080 i .Στο 1080p που το υποστηριζει φυσικα μονο το hdmi cable εχω προβλημα ..Ενοειται πως δουλευουν και με απλο scart αλλα δεν το χρησιμοποιω (δεν υπαρχει λογος) τα μηχανηματα ειναι hd ...Σε ολες τις τηλεορασεις τσεκαρισμενο μια χαρα . Α ξεχασα να αναφερω οτι το ps3 μου αρκετες φορες κατα την διαρκεια της εκκινησης με component και hdmi μαζι αναφερει το παρακατω an available hdmi device was detected Do you want to output audio and video using hdmi ? Πατωντας yes τεσταρει την αναλυση προσπαθει να την αλλαξει χωρις αποτελεσμα και με ξαναπεταει πισω στο 1080 ι της component .Σημα βεβαια δεν δινει και στην εκαστοτε θυρα hdmi το κοιταξα που θα πρεπε να δωσει λογικα .

Δοκιμασε παλι τα εξης:

- Κλεισε την tv και το ps3.
- Αφαιρεσε απο το ps3 Ολα τα αναλογικα καλωδια εικονας(component, scart κλπ) και ασε μονο το hdmi
- Aνοιξε την Tv και βαλτην στο hdmi που εχεις συνδεσει το hdmi του ps3.
- Aνοιξε το ps3 κρατωντας πατημενο το power για μερικα δευτερολεπτα μεχρι να ακουσεις δυο μπιπ.

Καταλαβα οτι ηδη το εχεις κανει, αλλα ξανα καντο αυτη τη φορα, χωρις να εχεις και τα υπολοιπα καλωδια εκτος του hdMi συνδεμενα στην κονσολα ταυτοχρονα.

Κάνε και ένα καλό καθαρισμό των επαφών – αν δεν έχεις κάνει – μπατονέτα και λίγο αλκοολικό διάλυμα

Δες τα παλιά hdmi καλώδια, μην έχει τραυματιστεί στην άκρη το πλαστικό – και πέτα όποιο καλώδιο το βλέπεις εκεί ταλαιπωρημένο .

Για δοκιμάστε και ένα PS3 HDMI reset. Κρατάμε πατημένο το (ΟΝ) συνεχώς μέχρι να ακουστεί το δεύτερο μπιπ. Ισως υπάρχει και αντίστοιχο κάτι για το Xbox.

Σε ευχαριστω φιλε ..Δυστυχως τα εχω δοκιμασει και στα 2 ρεσετ με διαφορετικους τροπους το καθενα..Ηταν απο τις πρωτες κινησεις που ειχα κανει .Χτεσς αγορασα νεο hdmi καλωδιο μηπως δω καμμια διαφορα αλλα παλι τα ιδια .Καμμια αλλη συμβουλη κυριως για handshake hdmi θα μου ηταν πολυτιμη να δοκιμασω .ευχαριστω

Φίλε Danis, ακόμα σε παιδεύει το πρόβλημα με το hdmi έτσι?

Δοκίμασες να συνδέσεις τα ps3 και xbox360 σε διαφορετική TV με το ίδιο hdmi, εάν ναι δούλεψαν κανονικά? Άλλες συσκευές hdmi δουλεύουν κανονικά στην TV σου?

Εάν και τα δύο είναι ναι τότε πρέπει να είναι handshake problem.

Είπες πως πείρες καινούριο καλώδιο, ωραία. Μάλλον θα τα έχεις ήδη κάνει άλλα ξαναδοκίμασε σε παρακαλώ με το νέο καλώδιο που πείρες.
1. Σβήσε την TV και την κονσόλα σου (βγάλτες και απο την πρίζα)
2. Σύνδεσε την κονσόλα μέσο hdmi με την TV
3. Βάλε την TV στην πρίζα, άναψε την και επέλεξε σαν input αυτήν που είναι συνδεμένη η κονσόλα σου. (Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατών πιο "ανοικτός" ο δρόμος του σήματος)
4. Ανάβεις την κονσόλα σου.

Δες και σε αυτόν τον σύνδεσμο μήπως μπορεί να σε βοηθήσει http://www.hdcabling.co.za/hdcp_hdmi_handshake_troubleshooting_guidelines.php

Κατ'αρχας μηπως τωρα που καταλαβαμε τι προβλημα υπαρχει, θα επρεπε να αλλαξει ο τιτλος του θεματος γιατι ακουγεται καπως "παραπλανητικος" ?

Αν ηταν "επιλεκτικο¨handshake" θα επρεπε καποια ή οι και οι δυο κονσολες να μπορουν να συνδεθουν με αλλες οθονες/tv.
Απο οσο εχουμε καταλαβει ομως, εδω μιλαμε για "καθολου" handshake. Δεν δινουν εικονα ποτέ και πουθενά.
Τι μας κανει να εξακολουθουμε να πιστευουμε οτι ειναι απλα...."επιλεκτικες" . ? :nounder:

Καταλαβαινω οτι ο τιτλος αναφερεται για επιλεκτικοτητα των τηλεορασεων, αλλα μιας και οι κονσολες δεν παιζουν καθολου ΠΟΥΘΕΝΑ, το προβλημα φαινεται να αφορα αυτες και οχι τις tv.

Μιας και θα μπορουσε να φταιει κατι αλλο στην αλυσιδα οπως Av ενισχυτης, splitter, switcher, καλωδιο κλπ κλπ θεωρω οτι ο vieras τα σκεφτηκε ολα αυτα και δοκιμασε καθε πιθανο συνδιασμο με ή χωρις αυτα.

Εξ'αλλου, πηγε μια κονσολα σε τεχνικο, οπου συνδεθηκε απευθειας σε μια τηλεοραση εκει και παλι τιποτε.
Ειπωθηκε επισης, οτι οι κονσολες δοκιμαστηκαν σε αρκετες tv/οθονες χωρις αποτελεσμα.

Διαολικη συμπτωση καποιου firmware update των κονσολων. ? Δεν ξερω, δεν ειμαι κατοχος κονσολων και δεν κατεχω.
Καποια κακη τοποθετηση στο χωρο των κονσολων οπου ισως τεντωναν πολυ τα hdmi καλωδια και δημιουργησαν προβλημα στις εξοδους hdmi τους. ? Ακραια υποθεση.

Απο τη στιγμη οπου οι κονσολες δεν παραδιδουν σημα ουτε μετα απο reset, σε καμια οθονη σε οποιοδηποτε setup ποτέ και πουθενα, ειναι μυστηριο.

Αν οντως εχουν εξαλειφθει με ευλαβικες δοκιμες ολα τα παραπανω πιθανα αιτια, τοτε ισως ειναι καιρος μια τουλαχιστον κονσολα να παει σε τεχνικο για επισκευη.
Θεωρητικα, δεν πρεπει να επιστραφει στον πελατη και να παιζει. ? Αρα θα τη φτιαξουν.
Εχω ακουσει για περιπτωσεις οπου ειχαν στραβωσει εσωτερικα ακιδες και βραχυκυκλωναν.
Επισης, ειπωθηκε οτι τα καλωδια στις κονσολες μπαινοβγαιναν on the fly που σημαινει οτι ισως καποιοι σπινθηρισμοι εκαναν ζημια σε καποιο κυκλωμα.

Απο πλευρας μου θα προτεινα (αφου εξαντληθηκαν οι οποιες δοκιμες) να πανε οι κονσολες για ελεγχο/επισκευη.

Last edited:
Σας ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον σας και την υποστηριξη .Σε ερευνα που εκανα στο νετ βρηκα αυτο το βιντεο που δειχνει οτι καποια component καλωδια μπορουν να απεικονισουν 1080p αναλυση (εστω και ελαφρως χαμηλοτερης ποιοτητας που στο ματι δυσκολα φενονται οι διαφορες ) θα το δοκιμασω και αυτο .Ουτο συ αλλως και ξεχασα να το αναφερω και αυτο τα 9 στα 10 παιχνιδια που κυκλοφορουν και στις 2 κονσολες in game τρεχουν σε 720p (μονο σε αλλες εφαρμογες οπως αναπαραγωγη ταινιων blu-ray και hd βιντεο τρεχουν σε 1080ι και p .Οποτε το δοκιμαζω και αυτο . Κατι παρομοιο δοκιμασα φιλε σακη αλλα θα το ξαναδοκιμασω.Φιλε warewolf εχες δικιο θα επρεπε να μην γραψω επιλεκτικο αλλα γενικο σε ολες τις τv .Ta firmware update βοηθαν και ενημερωνουν τις κονσολες στην συμβατοτητα και οχι το αντιθετο.Θα παω την μια απο τις 2 κονσολες μου σε τεχνικο να την τσεκαρει .
search
.Το μοναδικο εχτρα καλωδιο που δοκιμασα ειναι αυτο .

http://www.youtube.com/watch?v=jArv4rTxmKI και το video για το component

Hdmi_splitter_l.jpg
το μοναδικο καλωδιο που δοκιμασα .τιποτα αλλο εχτρα δεν επηρεαζει την συνδεση μου .Επισης καπου βρηκα για 1080p 24 kai 1080p 60 .Μηπως κατα λαθος δικο μου στις ρυ8μισεις και τα 2 εχουν κλειδωσει στο μεγιστο δυνατο σημειο απεικονισης που δεν υποστηριζουν οι tv ? Ακραιο και αυτο αλλα λεω μηπως ..Ευχαριστω πολυ