Πώς να το βάλω?

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
Αν βάλω το τρανζίστορ αυτό στην θέση αυτή, ίσα ίσα που κολλάω τους ακροδέκτες.
Όμως έτσι πιάνει όλη η πλάτη του στην ψύκτρα.

attachment.php

Αν το βάλω ώστε να περάσουν τα πόδια μέσα από την πλακέτα, τότε ένα μέρος της πλάτης μένει στον αέρα.
τί προτείνετε?

Attachments

• IMG_0717s.JPG
    IMG_0717s.JPG
    93.7 KB · Views: 363
δεν κονταίνει το ψυγείο
έχει από κάτω τα πόδια του.

Και τι να τα κάνεις τα πόδια (βιδωτά είνα?).
Εάν θέλεις σταθερότητα ρίξε μια ραφή θερμόκολλα.
Πάντως μπορείς να χώσεις ανάμεσα στα ποδαρικά σύρματα.
Π.χ ότι περισσεύει από πυκνωτάκια... και να κολλήσεις μετά πάνω και κάτω από την πλακέτα.
Δεν μπλέκεις και τελειώνεις σε 5'

Καλά αυτοί ζητάνε 500 ντάλαρς και φκιάνουνε τέτοια χαζά???
Και πούσε, αύριο Μ.Παρασκευή.
Δεν τρυπάμε, δεν κόβουμε.

Last edited:
Κόλλα τους ακροδέκτες ίσα ίσα, ξύσε λίγο τους διαδρόμους κοντα στις 3 τρύπες και μετά πάρε ένα καλώδιο και παραλλήλισέ το στα ποδαράκια. Θα το κολλήσεις απ' τη μια στον ξυσμένο χαλκό κι απ' την άλλη στο χοντρό μέρος των ποδιών (πάνω πάνω)

Αν τα πόδια του τρανζίστορ πατάνε πάνω στις πίστες κόλλα το όπως είναι. Δεν είναι ανάγκη να περάσουν μέσα από τις τρύπες. Επιμεταλωμένες δεν είναι;

Εκτός αν μπορείς να βγάλεις τα πόδια από την ψύκτρα, πρεσαριστά είναι, και να τα βάλεις από πάνω

Last edited:
Μήπως είναι ανάποδα η ψύκτρα? Αν όχι κάνε μια τρύπα! Επισης οι ψύκτρες έχουν 2 μεταλλικές βάσεις 3χιλ.(επίσης μετακινούνται από την μία πλευρά στην άλλη, σφηνωτές) και κολλάνε στην πλακέτα με καλάι, χρησημοποίησε λίγο γιατί εγώ έβαλα αρκετό για καλύτερα αλλά όταν χρειάστηκε να την βγάλω δεν έβγαινε με τίποτα......

To placid είναι και έχει 40$

pr32381se.jpg

Last edited:
αυτό θα πεί πολυγνωμία.
5 νοματαίοι, 5 διαφορετικές γνώμες....

Εμ, τόσοι άνθρωποι εδώ σπαζοκεφαλιάζουμε για να "καλοπερνάνε" τα δικά σου τα ηλεκτρόνια.

Γύρνα το ψυγείο ανάποδα, άνοιξε νέα τρύπα (αν χρειάζεται), voila!

έγραψα! ότι έχετε ευχαρίστηση, παρακαλώ :D

....
Ωχ! δεν πρόσεξα το μήνυμα του prooptiki. Με πρόλαβε. Φτου, πάει η δόξα!

Last edited:
Τα πόδια είναι πρεσσαριστά, αλλά δεν βγαίνουν να πάνε από την άλλη μεριά. Είναι σχεδόν ένα σώμα...
Πάντως ο κατασκευαστής το έχει φτιάξει μάλλον να περνάνε οι ακροδέκτες μέσα από τις τρύπες της πλακέτας, διότι φαίνεται ότι στο ψυγείο η πάνω τρύπα είναι ελεύθερη
placid_assembled.jpg

Εγώ βλέπω στην δεξιά ψύκτρα και μία ακόμα τρύπα πάνω από το τρανζίστορ.
Μήπως λοιπόν οι μάγκες κατά το μοντάζ τρύπησαν την ψύκτρα χαμηλώτερα και κόλλησαν το τρανζίστορ παρακάτω;

Πάντως αν τα πόδια πατάνε στις πίστες δεν υπάρχει πρόβλημα να κολληθεί όπως είναι.
Όπως είπε και κάποιος φίλος , για ψυχολογικούς λόγους, κόλλα ένα σύρμα μέσα στην τρύπα να ακουμπάει και στα πόδια του τρανζίστορ.

Έλα μη σκας για κάτι τόσο μικρό όπως τα ηλεκτρονια.

:antlers:

Α, τώρα είδα τι ακριβώς λές!
Αφού η πάνω τρύπα είναι ελεύθερη θα πει ότι και η ψύκτρα σου εχει δύο τρύπες.

Ε τότε τι σκαμε βραδυάτικα;
Βίδωσε το τρανζίστορ χαμηλά.

Τι τρανζίστορ είναι αυτό, τι ρεύμα περνάει από μέσα;

ναι βρε Βάγγο
έχει 3 τρύπες.
Στην δική μου φωτό το έχω στην πιό πάνω τρύπα και έτσι πάει ψηλά και πατάει όλο. Υπόψη ότι το ψυγείο έχει και ένα τετραγωνάκι του κομμένο στο κάτω μέρος.
Στη φωτό τους το έχουν στην μεσσαία τρύπα και περισσεύει η πάνω που φαίνεται. Αυτό κάνει τα πόδια να προεξέχουν κάτω από την πλακέτα, αλλά επειδή υπάρχει το κομμένο τετραγωνάκι (όπως στην φωτό που έβαλε ο άλλος φίλος) το τρανζιστόρι έχει ένα μέρος από την πλάτη του ...εκτεθειμένο.

ξέρω γω τι ρεύμα...
350 mA λέει τραβάει ο βούβαλος ο δεύτερος...
Τώρα πόσο το συγκεκριμένο...θα σε γελάσω.

και στην δική μου φωτό φαίνεται το κομμένο τετραγωνακι...

ξέρω γω τι ρεύμα...
350 mA λέει τραβάει ο βούβαλος ο δεύτερος...
Τώρα πόσο το συγκεκριμένο...θα σε γελάσω.

Βιδώνεις στην μεσαία τρύπα και προχωράς σε πιο ενδιαφέροντα πράγματα..